Vaše příběhy

- Sny a realita -

Sen nebo noční můra?
    Přibližně před měsícem se mi stalo něco neuvěřitelného. Snad od jakživa se mi zdávají sny. Většinou jsou nesmyslné a nechápu je. Tenhle byl ale výjimkou:

    V noci se mi zdálo, že jsem ráno vyšel z domu a jelikož si auto vzala den předtím manželka, vypravil jsem se do práce autobusem. Když jsem šel od autobusu a byl jsem asi 400 metrů od místa, kde pracuji, zahlédl jsem ve vedlejší ulici skupinu lidí a mezi nimi i policisty a záchranáře. Šel jsem se tedy podívat blíž, co se stalo. Když jsem tam došel, viděl jsem na silnici ležet tělo přikryté plachtou a o kus dál stálo auto, jehož řidič seděl opodál na obrubníku a byl v pěči záchranářů, evidentně se zhroutil. Bylo mi naprosto jasné, co se tam stalo. I když jsem oběť té nehody neznal, zmocnil se mě pocit smutku a úzkosti. Poté jsem se začal probouzet.

    Následující den jsem na ten sen pořád myslel, nemohl jsem ho dostat z hlavy. Nikomu jsem to ale nevyprávěl.

    Asi za necelé dva týdny mi jednou odpoledne zazvonil telefon. V telefonu se ozvala moje velice dobrá kamarádka a ubrečeným hlasem mi sdělila, že našeho společného kamaráda porazilo, asi hodinu a půl předtím, auto. Údajně byl mrtvý dřív než dorazila záchranka. Později jsem se dozvěděl, že ta nehoda se stala asi o 4 ulice dál než v mém snu a řidič auta se zhroutil a byl hospitalizován na psychiatrii. Tomu autu údajně selhaly brzdy.

    Mám to pořád ještě v živé paměti a asi na to jen tak nezapomenu. Když o tom tak píšu, pořád mě z toho pěkně mrazí v zádech.

Vydáno:   30. 5. 2011

Přečetlo:  1972 čtenářů
Autor (vložil): x-man

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Prorocký sen
18. 06. 2011 8:50
Oxide
¤ sen nebo nční můra
3. 06. 2011 16:10
Martina77
¤ ....
30. 05. 2011 16:55
Andre