Vaše příběhy

Nevysvětlitelné jevy

Příběh Zuzany Dluhošové - (komentáře)

Saviour
Podvod
7. 08. 2022 1:47

Až nato že je to celé vymyslené píšeš proste poviedky našiel som ťa aj tu https://www.mamtalent.cz/zuzana-dluhosova.phtml?program=12&ma__0__author=6153
isilme
15. 02. 2012 10:58

souhlasím s M. Belaniovou. neber všechno, co se ti děje, svoje pohnutky a pocity a konec konců i sebe tak smrtelně vážně a uleví se ti. už jen ten nadpis.
Gretchen
Zuzko...
16. 01. 2012 11:15

V tomhle věku jsem byla taky strašně citlivá, všechny emoce jsem prožívala na maximum - zamilování, deprese... A taky jsem byla přesvědčená, že to nikdo nikdy nemůže pochopit, že jsem v tom sama, že to jsou prožitky, které nelze vyjádřit slovy tak, aby někdo pochopil, jak mi je... Ještě že jsme tenkrát neměli internet :-) Tenhle věk je hodně citlivé a někdy hodně bolestivé a náročné období, ale prostě je to doba, kdy člověk prochází spoustou změn (na tělesné, duševní i duchovní úrovni), takže citlivější jedinci to prostě hůř nesou, často dojde i k propuknutí psychických onemocnění (čímž neříkám, že je to tento případ, možná jen o hraniční situaci), a člověk to všechno většinou pochopí (pokud vůbec) až s větším časovým odstupem, až když dospěje a je schopen na tohle období nahlédnout bez těch divokých emocí, vidět to všechno trochu s nadhledem a registrovat souvislosti, které tenkrát vidět nemohl...
Zuzko, spoustu věcí pochopíte až časem, nesnažte se všechno chápat hned, to nejde a neumí to nikdo. Život je prostě složitý (a přesto stojí za to ho žít).
Anki
zmatenost
25. 07. 2011 22:42

Já osobně, když jsem si četla tento článek, tak jsem se pořád ztrácela. Je vidět, že ses snažila vyjádřit něco, čemu ani sama moc nerozumíš. A proto mi asi tento příběh připadá tak zmatený. Hodně opakuješ slova (věty). Podle mě by to šlo vyjádřit i jednodušeji. A možná bys to měla zkusit napsat ještě jednou, jen tak pro sebe - zjednodušit to pro sebe samou a možná bys to pak líp pochopila. Prostě si jednoho dne pochopila, že někoho miluješ a už nechceš nikdy nikoho jinýho - tečka. A písnička a ten všemocnej FB tomu asi taky přispěl. Na jednu stranu tě chápu, ale na druhou stranu si taky myslím, že nejsi jediná, kdo prožil takovýto stav ;)
Měj se hezky. Šárka.
lela
empatie?
8. 07. 2011 5:20

Ahoj...já si to přečetla celé, a nevim, jestli jsem to pochopila správně, ale mám spíš ten pocit, že máš silný empatický sklon, až se v tom docela slušně sama ztrácíš..osoba bez osobnosti..nevim nějak to tak chápu...myslím, že karty nebyly příčinou..
Maruskamahony
......
12. 06. 2011 0:06

není to nadpřirozené a nevysvětlitelné. každý má někdy trápení,tak to prostě na světě je.
Zuzka 9091
To Maria Belaniova
1. 06. 2011 15:21

však nic se neděje :) ..však je to váš názor :) ....
Maria Belaniova
Zuzka9091
1. 06. 2011 15:15

Nechcela som vas urazit,len si to jednoducho myslim.
A pochopit vas zivot sa nesnazim,ja ho nezijem ale vy.
Zuzka 9091
To Maria Belaniova
1. 06. 2011 15:08

No takhle bych to neřekla..vůbec si neumíte představit co jsem si prožila..asi jste to nepochopila..ale to je jedno..děkuji za váš názor...
Maria Belaniova
Zuzana Dluhosova
1. 06. 2011 14:58

Mila Zuzana,
Vas pribeh bol dlhy,namahavy a nudny. Pisete tam ako ste zili ked ste bola mlada,no myslela som si ze ste aspon 50 rocna a potom som zistila ze mate len 21 rokov,cize este stale ste velmi mlada. Vas zivot je zatial uplne normalny a ani prinajmensom sa nelisi od zivotov inych ludi vo vasom veku. Skor mi to pripomina romanticku poviedku od Daniele Steel.
Dolkar
29. 05. 2011 23:18

Ja bych to take nesvadel na karty... I lidi, co se v zivote nic okultniho ani nedotkli maji podobne depky...
prokopios
proutkaření
28. 05. 2011 19:58

Já bych proutkaření za nic okultního nepovažoval- pokud se přímo proutku na něco neptáme, s něčím přímo nekomunikujeme. Ale když se ho používá třeba k hledání vody, neviděl bych na tom nic nadpřirozeného.
Ale k těm kartám- Zuzka, sama jsi napsala, že jsi si karty vykládala poměrně často-a když jsi se o tom zmínila, možná podvědomě tušíš, že to mohlo mít souvislost s tou depkou.
KAREL-KRATOS
nebezpečí okultismu
28. 05. 2011 16:19

být vámi Zuzko jak rychle s okultismem skončím jinak to může mít nedozírné následky
Zuzka 9091
To bigbiz a Karel-Kratos
28. 05. 2011 16:13

no už dávno je mi skvěle,takže to nevypadá že by to jak říkáte že je to něco s ovládáními temnými silami,bytostmi nebo co,mohla to být klidně hodně silná deprese..* "cokoliv" ..nevíme*..nedělejte závěry* ....
KAREL-KRATOS
nebezpečí okultismu
28. 05. 2011 16:04

podle mě žádná prevence není,jak začne doptávat karet,proudku nebo kyvadla tak je v tom až po uši
Bigbiz
RE:nebezpečí okultismu
28. 05. 2011 12:56

Okultismus je stejně nebezpečný, jako třeba jízda autem. Jak už jsem psal níže, tak když se někdo chce zabývat esoterikou, nebo okultismem, měl by se též umět chránit před temnými silami, aby ho neovládly. Stejně tak, jako řidič auta by měl nejdřív absolvovat autoškolu, když chce řídit auto. A pro paní Zuzanu tady mám stránky aluska.org, kde může najít rady, jak se chránit proti temným silám, nebo jak pracovat s energiemi tak, aby se jí už žádné útoky neděly, protože to, co v příběhu popisuje, je evidentně případ ovládáhní temnými bytostmi.
KAREL-KRATOS
nebezpečí okultismu
28. 05. 2011 11:51

další příklad jak je okultismus nebezpeční
Zuzka 9091
TO BIGBIZ
27. 05. 2011 11:04

děkuju za tvůj komentář..není pravda že jsem si začala vykládat karty a vůbec o tom nic nevěděla..já kartám docela dost rozumím..vlastně mám to po mamce a nejen kartám* ..a možná nemůžu vědět co to bylo jestli to bylo způsobeno vůbec těmi kartami..(neřeš)* ;) ..JINAK DĚKUJU MOC VÁM ZA VAŠE KOMENTÁŘE A RADU A POMOC* :) HLAVNĚ "Dolkarovi" .* ;)
Bigbiz
To P"rokopios
26. 05. 2011 11:32

S tím souhlasím. Ono je v dnešní době celkem snadné si pořídit karty, kyvadlo a další věci. problém je ten, že dotyčný o těchhle věcech neví zhola nic, anebo jen velmi málo. A když se něco začne dít, tak se ani nestačí divit. Ono totiž když che něškdo vykládat karty, nebo provádět i jinou techniku, tak by měl počítat s tím, že se něco takového může stát a něco si o tom zjistit. Třeba jak se proti tomu chránit. Opravdu nestačí jen rozložit karty po stole a vykládat. Kdo si tohle myslí, tak tomu nerozumí. Já se taky esoterikou zabývám, ale naštěstí jsem narazil na pár dobrých stránek, které kromě zážitků s různými bytostmi, rad, jak správně vykládat karty, atd., tam bylo taky, jak se chránit proti nebezpečí z astrálu, což je taky důležité vědět. Pokud tohle člověk ví, tak může předejít spoustě možných komplikací.
prokopios
To Houba
26. 05. 2011 10:53

Vlastně se shodneme, netvrdím, že to byl přímý důsledek užívání karet, ale myslím si ,že tarot otevřel něčemu dveře. Klidně to mohlo být jen její podvědomí, které díky víře v karty zareagovalo tak, jak zareagovalo. Proč kdysi šamanem nebo kmenovým kouzelníkem nemohl být každý,ale jen zvlášť psychicky odolní jedini? Protože těm neodolným by prostě z toho hráblo. Problémem dneska je, že si různé věštecké až okultní předměty dneska může koupit každý a pak si s nimi "hraje".
Houba
dodatek k předchozímu
25. 05. 2011 22:53

To o těch kartách bylo převážně pro prokopiose a je to reakce na jeho komentář. Napsal jsem to trochu blbě :-) Snad je to teď pochopitelné.
Houba
karty, pomoc
25. 05. 2011 22:48

No já věřím tomu, že například někdo může využívat karty k věštění stejně jako například někdo využívá proutek k hledání podzemní vody. Podle mě ale ani karty, ani proutek není to co zajišťuje ten úspěch. Tím je ten člověk a jeho schopnosti. Proutek/karty jenom představujou prostředek jak informaci vytáhnout z podvědomí (nebo odjinud :-) ) a jasně ji zobrazit a taky jak zvýšit důvěru senzibila ve své schopnosti.
Problém je, že tak citlivých lidí je velmi málo, zatímco karty si může pořídit každý. Takže ve výsledku, když někdo řekne "výklad karet" tak tomu vůbec nevěřím. Prostě tím, že si koupím karty se ze mě nestane přes noc neomylný věštec. Kdyby to tak bylo, tak to používají všichni burzovní makléři a podobně :-D Cokoliv kde se vyskytuje nějaký "kouzelný předmět" :-)ve mě moc nebudí důvěru. Ale jinak na "kouzelné předměty" věřím. Jenom myslím, že se s nima běžný člověk téměř nikdy nesetká. Proto se mi moc nezdá, že by tvoje kamarádka narazila na nějaké zvláštní karty. Spíš možná přesvědčila sama sebe, že to tak je. Objevila své skryté schopnosti a to ji vyděsilo.
Ale může to být samozřejmě všechno úplně jinak.
S Marpefim nesouhlasím. Nechci se o tom dohadovat. Jenom zkrátka nevěřím tomu co on. Zuzko, na karty se vykašli. Myslím, že si pomocí nich jenom něco nalháváš. Stejně tak nevěř, že Ti pomůže Ježíš. Ty sama si můžeš pomoct. Tak to vidím já.
Dolkar
25. 05. 2011 22:47

Nejsem nejaky odbornik na vztahy, ale podle me by vam obema prospelo se k sobe vice priblizit. Vim, ze je to tezke, ale koukanim chyby nenapravis. Bud mu oporou v tech tezkych casech ktere ho, a vlastne i tebe, potkaly. Vubec nezalezi na tom, jestli ty depky mely nadprirozeny duvod nebo ne. Kazdopadne vas k sobe neco tahne a ja bych to nenechal jen tak plavat. Hodne stesti.
Marpefi
POMOC
25. 05. 2011 21:36

Ahoj,

vím, o čem píšeš...

Dostala jsi se pod vliv démonů a duchovního světa. Praktikování okultních jevů to jen prohloubilo a více jsi se tomu otevřela...chtějí Tě duchovně odrovnat.

Napsal jsem o kartách článek zde:

http://zivot-nazory.blog.cz/1105/horoskopy-vesteni-numerologie-nevinna-hra

Pokud chceš pomoci, napiš mi na "smyslzivota(zavinac)email.cz"

Vím, kdo Ti dá pokoj a vysvobodí Tě....ten někdo je Ježíš Kristus.

Marpefi
Andre
....
25. 05. 2011 20:41

Je vidět, že tě baví psát. Ale jak říkají Prokopis a Houba, také tam žádné tajemno či záhadu nevidím.
prokopios
;-)
25. 05. 2011 20:37

Tak nějak nevím, co říct. Jak říkal Houba, nevím, jestli za tou strašlivou depkou stálo něco nadpřirozeného nebo ne. Aspoň takhle-vykládací karty jsem také dlouho považoval za jakousi hru- ale pak jedna kamarádka, velice inteligentní a vyrovnaná dáma, tomu celkem propadla, za čas začala experimentovat i s tzv. "andělskými kartami", a jelikož je velmi senzitivní, za nějaký čas když byla doma sama, slýchávala v tichu hlasy, za nocí vídala jakési stíny a podobně. Přicházely návaly strachu, takové ty nepříjemné věci. Nakonec karty spálila a snad je to už OK...
Zuzko, opatruj se a kdyby ty stavy přicházely znovu, není ostuda vyhledat pomoc, ať už psychologa, nebo nějakou důvěryhodnou duchovní osobu.
Houba
Ahoj :-)
25. 05. 2011 14:33

Ahoj. Teda, tak dlouhý příběh jsem tady ještě nečetl :-) Věřím, že se to tak stalo, ale nejsem si jistý, jestli je za těmi tvými pocity něco "nadpřirozeného". Z toho jak píšeš je vidět, že jsi hrozně citlivá a závislá na ostatních. Takže mi připadá, že to mohla být i "obyčejná" deprese. Já osobně na věštění z karet nevěřím, takže s tím mám taky trochu problém to přijmout.
Ale nechcu se Tě nějak dotknout, nebo ten příběh shazovat.
Doufám, že se Ty i Tomáš už budete mít líp. Protože je z tvého příběhu opravdu cítit zoufalost, smutek...
Já věřím tomu, že velká část negativních věcí, které nás v životě potkají (deprese, nemoci, špatná rozhodnutí apod.) vznikají (resp. sami si je vytváříme) aby jsme si uvědomili, že něco děláme špatně. Posouvá nás to vpřed, ukazuje nám to správnou cestu. Zkrátka všechno zlé je pro něco dobré.
Ale nenech minulost, aby ti zničila přítomnost.
Zkus si říct a myslet na to, že právě tento okamžik, když čteš můj komentář je ten, který odděluje negativní minulost od pozitivní přítomnosti a budoucnosti. Zkus na to myslet častěji a žít podle toho.