Vaše příběhy

Nevysvětlitelné jevy

Večer slyším kroky - (komentáře)

Gretchen
16. 01. 2012 11:47

Ale pánové... lupání parket nebo podlahových prken při smršťování nebo rozpínání zní úplně jinak než kroky. A ne všude je navíc dřevěná podlaha. Může dupat i betonová podlaha? ;-D
Andre
Naprostý souhlas
7. 03. 2011 15:23

Naprosto souhlasím s komentářem od Zbyňka P. Ještě bych k jeho bodu - "b) mohlo se jednat o nevyvážené, tedy kolísavé, napětí v síti. Tato skutečnost byla dosti častá například době hluboké totality" - doplnil, že z vlastní zkušenosti vím, že ke kolísání proudu dochází i v současné době.
A s tou dřevěnou podlahou mám také své zkušenosti.
Zbyněk P
Pro Kateřinu Pavlíkovou
21. 02. 2011 18:15

Vážená kolegyňko, dovolím si Vám zde nastínit své úvahy. Berte je prosím pouze jako informace. V žádném případě není můj úmysl ten, že bych Vám chtěl něco vnucovat. A začnu tím dřívějším. Píšete, že se světlo ztlumovalo a rozsvěcovalo.... Podle mého selského uvažování se asi jednalo o tři alternativy, pochopitelně racionálně vysvětlitelné. Jednalo se buďto o:
a) žárovka, která před koncem svého "života" tak poblikává a mění sílu osvětlení, až nakonec zhasne zcela
b) mohlo se jednat o nevyvážené, tedy kolísavé, napětí v síti. Tato skutečnost byla dosti častá například době hluboké totality
c) mohlo se jednat o nekvalitní výrobek, tedy zmetek žárovka.
Ještě i dnes (v 21.stol.) mám dosti potvrzení a různých průběhů u žárovek, které by mohly někoho vyděsit. Nejde ale vůbec o nic nadpřirozeného, astrálního, atd....
Kroky : rovněž i tato situace je dle mého soudu v réžii materiálna. Sám jsem zažíval něco podobného, ale s tím rozdílem, že ty údajné kroky šly z jednoho pokoje (kde spávala má mamka)do druhého pokoje, tedy tam kde spím já, až k mé posteli, resp. a až tam, kde mívám hlavu. Jen na vysvětlenou: délka trasy oněch údajných kroků byla něco přes 10 metrů. A věřte mi, že šly opravdu poctivě pravidelně za sebou a ještě v určitých pravidelných časových intervalech. Opravdu to vypadalo, jako by někdo chodil. Nakonec jsem ale zjistil, že to žádný astrální duch nebyl, a že se jednalo o prachobyčejný fyzikální jev. Tedy: v místnostech, kde je dřevěná krytina podlahy (ale i nábytek) a ve kterých se přes den topilo, načež se navečer topit ustalo, tak dochází k ochlazování jednotlivých parket a ty se potom následně i s prasknutím stahují (smršťují), což může budit dojem, že někdo učinil krok. A vzhledem k tomu, že parkety jsou velikostně kalibrované, tak při postupném ochlazování jednotlivých parket vzniká dojem následných kroků někoho. Poznal jsem, že tento úkaz je i opačný, tedy když se začne topit. Parkety a jiný nábytek začne praskat tím, že se zahřívá a rozpíná. A můj závěr ? NEBÁT SE, vždyť není proč !!!!!!!! Přeji hezký den. Zbyněk P.
Jelitko
ja myslim
21. 02. 2011 16:22

ze se ji jen tak zjevit nemuze,ja se stykam s rodici,ale jde mi jen telepaticky(ve spanku) tedy i kdyz se ja nebojim,tak se mi nikdy jen tak nezjevili,to myslim nejde,i kdyby tam byli,nase oko je nepostrehne maji jinou hmotu.
Finita
Jelitko
21. 02. 2011 15:23

Díky za odpověď :-) ... Říkala mi ještě, že když se tak bojí, tak si říká, že by byla možná ráda, kdyby se jí zjevil, pak ji zas napadne, že by se vyděsila ještě víc... Každopádně díky za radu :)
Jelitko
Finita
21. 02. 2011 12:41

Ahoj,ja myslim,ze je brzo 14 dni po odchodu,oni se zdrzuji i dele,obzvlast kdyz meli treba nejake spatne vztahy mezi sebou.At se tva kamaradka neboji,nic se ji nemuze stat,je to porat jeji tatinek,at v duchu mu odpusti a treba pak v klidu odejde.Ono ho neco k ni tahne,ona bude vedet co.
Finita
Jelitko
20. 02. 2011 22:04

Mé kamarádce nedávno umřel tatínek, od té doby se necítí doma dobře - především večer, přímo mi řekla, že se doma bojí a nechce být doma sama. U nich doma se nic neděje, "nestraší" tam, nedějí se tam neobvyklé věci, jen má prostě strach. Bydlí s manželem v bytě a její tatínek bydlel jinde, takže to ani není místo, které by ho přitahovalo jako domov. Tak jsem se chtěla zeptat, co s tím, jak kamarádce pomoct nebo co jí poradit? Vy píšete, že po smrti dědečka to ustalo samo za pár dní, ale kamarádce tatínek umřel už před nějakými 2 týdny minimálně. Tak nevím, jestli je to jen normální součást truchlení a časem to přejde nebo je třeba to nějak řešit...
Jelitko
jo
20. 02. 2011 19:30

ja taky myslim,ze tam muze byt nejaky duch.Ja pamatuju,kdyz umrel deda,tak babicka se tak bala spat sama,ze jsem musela coby ditko spat s ni,ji se zase zama otevrela skrin a to se zavrzanim a o pulnoci!A k tomu ji zacaly vrzat i parkety,tak ze me zbudila a rikala slysis to taky?A ja jsem se bala vic jak ona.A to trvalo taky par dni,nez dedova duse odesla na jiny svet.Pak uz byl klid.
Kateřina Pavlíková
Jo díky
20. 02. 2011 17:49

Jo, moc děkuju.Zkusím to.
Annabela
..
20. 02. 2011 11:31

Možná by stálo zato zjistit, jestli se v tom baráku něco nestalo...