Články

- Zamyšlení -

Období Nicoty
Dobrý večer, rád bych vám vypověděl, co mě trápí a co zažívám?

Je mi přes třicet a zajímám se o esoteriku v podstatě celý svůj život. Od mala mě přitahovala magie, hypnóza, jak funguje mysl a jak využít její potenciál. Přečetl jsem stohy knih a mnoho toho vyzkoušel. Mám velmi pozitivní přístup i myšlení, něco praktikuji z těch knih, ale hlavně mi pozitivní myšlení jde tak nějak samo. Rozvoj duše je pro mě jediná cesta, i když jsem pro ostatní divný v dnešní době vyznávat takové věci.

Věřící jsem, ale do kostela nechodím a neuznávám jakékoli spolky, sekty, skupiny, včetně křesťanství. Myslím, že místo toho, aby pomohli jedinci pochopit, že všichni máme stejná práva, můžeme rozvinout své skryté schopnosti a že můžeme dosáhnout jakéhokoli cíle, přibrzdí je a zařadí do stáda věřících, poslušných oveček, které ovlivní ne láskou, ale strachem (soudný den, desatero apod). Člověk se přeci neposuzuje podle toho, zda-li navštěvuje každou neděli kostel a pokud činí hříchy a zlo, ty si pak zapisuje nesmazatelně do své karmy a nezbaví se jich při zpovědi v kostele...

Samozřejmě, řada duchovních pomáhá opravdově a někomu to může pomoci při své cestě nalézt pravdu, ale myslím, že dříve nebo později by měl každý jedinec takový spolek opustit, jestli chce duchovně pokročit. Víme však, že si člověk sám vytvoří časem vztahy a nechce se mu opustit zajeté zóny pohodlí a cílem všech spolků je získat a udržet si co nejvíce členů, ne jim pomáhat v odchodu.

O co mi však jde? Medituji, praktikuji Reiki (jen pro sebe a pro jiné na myšlenkové úrovni), neustále procvičuji myšlení, zkouším i nějaké kurzy na rozvoj duše, chodím na přednášky. Vím, že jemnohmotné bytosti jsou všude kolem, ale nějak jsem se nedokázal s nimi skontaktovat, ani nezaznamenávám žádné odpovědi na mé dotazy, které jim dávám, necítím jejich přítomnost. Také má intuice je slabá, ačkoli o ni prosím dost často.

Vím, že to, co jsem napsal je negativní prohlášení, ale jinak se to popsat nedá. Mám pozitivní postoj k budoucnosti, jak už jsem uvedl a věřím, že dokážu všechno zlomit, ale když se podívám zpět, jsou věci, s kterými jsem nepohnul ani o kousek, i když se o to snažím řadu let. Možná to tak má být a já nejsem schopen to posoudit? Je to možné, ale jedním dechem dodávám, nemělo by se mi přeci jenom více dařit, když se o to snažím s láskou a vírou?

Celou mou situaci bych vyjádřil asi tak, jako by mě někdo vyhodil na cizí planetě a řekl: žij. Připadám si jako cizinec. Samozřejmě mám lidi rád a pomáhám jim, jak jen to jde, mám opravdu spoustu dobrých přátel. Ale nestačí mi žít jen - z práce domů, rodina, koukat na TV, chodit na pivo a pěstovat si nějaký koníček.

Připadá mi, že jemnohmotné bytosti mě ochraňují, ale s komunikací vyčkávají, až co udělám já, jako by mi ještě něco chybělo. Je to takové období nicoty. Nedávají mi žádné rady, alespoň ne na vědomé úrovni, co bych si uvědomoval. Nechal jsem se zasvětit do Reiki (3 st.), občas chodím na Dikšu, mám za sebou i regresi. Všechno je to pro mě pozitvní zkušenost, ale výsledek jsem uvedl výše.

Viděli jste film Gladiátor? Tam říká jeden druhému: „ty jsi křesťan a tvůj Bůh je ten, co vám neodpovídá...?“ Vím, že to tak nemusí být a já vůbec nemusím chápat ze své omezené dimenze, co se děje a co je správné, ale nutí mě to k zamyšlení.

Třeba je to i nynější dobou. Možná bych se měl nějakému esoterickému oboru věnovat na plný pracovní úvazek ( třeba na to ty bytosti čekají, až si začnu věřit ). Nebojím se toho, ale když necítím podporu z duchovní sféry nyní, tak do toho přeci nemohu jít.

Třeba taky někdo z vás prožívá nebo prožil neco podobného a možná zjistí, že není sám. Dejte vědět formou komentáře, případně si vyžádejte u admina email.

Vydáno:   01. 02. 2009

Přečetlo:  1964 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): 7man



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ hmm
4. 02. 2009 23:12
Setsu
¤ Moride
2. 02. 2009 21:47
Věra
¤ :-)
2. 02. 2009 21:19
Morld
¤ k článku
2. 02. 2009 17:55
Věra
¤ najväčší problém
2. 02. 2009 9:10
garias
¤ Reakce na článek i koment
1. 02. 2009 23:44
Jaroslav
¤ myslím
1. 02. 2009 21:01
garias
¤ re:
1. 02. 2009 19:52
Jarda