Články

Zajímavosti

Paranormální jevy 3. část - (komentáře)

Marpefi
svetlo...cz
16. 11. 2009 17:52

je vidět, že nevíš, co je křest Duchem svatým...:) nejedná se vůbec o žádný rituál. Tohle jsem samozřejmě předtím taky nevěděl a naprosto vůbec nechápal, ikdyž se to někdy v kostele objevilo...a o tom to právě je...ten kdo nezažije, nemůže pochopit.

V krátkosti vysvětlím - jedná se o ono obrácení (je to popisováno v Bibli, jak jsem posléze zjistil (nicméně ani kdybych ji předtím přečetl, bych to asi nepochopil). Jde o (jak jsem psal) paranormální zkušenost, kterou jsem v životě nikdy nezažil..nemluvě o tom, jak se cítím doposud...a když jsem se začal pídit i po ostatních "případech", tak jsem zjistil, že jich jsou miliony!(celosvětově)...nicméně podle různých odhadů je takto obráceno (pokřtěno Duchem) sotva 5-10% veškerých křesťanů!

Tudíž - křest Duchem není nic, co by někdo prováděl rituálně, přijde to jako kulka...v Novém zákoně je primitivní návod, jak toho dosáhnout (a jak se o tom na vlastní kůži přesvědčit)..je to tak prosté a přece to většina ignoruje a nedokáže pochopit...a teď se ani nebavím o zázracích s tímto "křtem" spojených...

Pro Tomíka - nejsem v tom nijak extra zběhlý, protože jsem se náb. vyhýbal dosti vehementně a křesťanské učení jsem docela ignoroval...podle všeho je však právě to odpuštění a Bůh na 1. místě jedno z nejdůležitějších...
Tommik15
svetlovdusi.cz
15. 11. 2009 18:58

Bibli psali lidé inspirovaní Bohem. Bůh k nám promlouvá i skrze jeho Písmo.
Věra
Marpefi
15. 11. 2009 17:38

Chtěla bych zde vysvětlit výrok odpoutat se od sil. Samozřejmě, že síly se v našich životech promítají ale nejsou podstatou života nebo samotným bohem. Jsou síly Kladné a záporné. Pokud pracuji s kladnými silami přivolávám tím i záporné síly. Vše přichází v páru a Bůh samotný čisté vědomí podkladem všeho se promítá do našich životů buď jako dobro nebo zlo. Záleží jen kde stojíme. Pokud se odpoutáme od sil nacházíme se nad protiklady a teprve potom stojíme v pravdě, tj. v přítomnosti. A pokud někoho síly pohltí tak ho začnou ovládat a potom na takovém člověku se třeba objeví stigmata, nebo něco jiného. Bůh je čistota a je to čisté vidění světa.
svetlovdusi.cz
kde je buh
15. 11. 2009 15:45

V jednom filmu zaznělo moc hezké poselství.. a také velmi pravdivé. "Bůh není v budovách z dřeva a kamene. Nadzvedni kámen a nalezneš ho, rozštípni dřevo a on tam bude."
Stejné je to i s Biblí. Psali ji pouze lidé, proto opatrně s interpretací těch slov. Mnoho významů zaniklo překlady, mnoho slov bylo překroucenu. Boha nenalezneš v těch písmenech, ale v sobě. Slepá víra je horší než žádná víra. Zkus rezonovat s každým slovem co přečteš. A podle toho se řiď. A když zjistíš nepříjemný pocit, tak hledej jeho původ - v sobě. Když ti každá věc bude připadat dokonalá, pak oceňuješ krásu Boha.
Tommik15
svetlovdusi.cz
15. 11. 2009 15:00

Kdysi sem četl jedno svědectví a tam bylo, že je důležité odpustit i svým nepřátelům to, co provedli vůči mě. Tak jsem to udělal. Je přece psáno: "Slýchali jste, že bylo řečeno: "Miluj svého bližního a svého nepřítele měj v nenávisti." Já vám však říkám: Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují."
Možná je to tím, že Boha teprve poznávám. Přeci jen, Bibli nemám ještě přečtenou.
Tommik15
Marpefi
15. 11. 2009 14:50

No tak půl roku ? Ale přiznám se, že po celou tu dobu nebyl u mne Bůh na prvním místě. :-[
Ale zase určitě mi pomáhá. Např. vyslyšel mé modlitby.
Jen pocit Jeho přítomnosti mi chybí.
svetlovdusi.cz
cítit Boha
15. 11. 2009 11:54

tommik15: křest není pro cítění boha vůbec důležitý. Je to jen rituál. Stejně tak nemá Bůh nic společného s církví ani nějakým vyznáním, i když mnozí lidé právě vyznání považují za prostředek k dosažení Boha. Cítit ho můžeš jen skrze svoji podstatu, když se k ní dostaneš. Odpusť vše ostatním i sobě, přijmi je bezváhradně takové, jací jsou a stejně tak přijmi sebe. Se vším co považuješ za chyby a špatnosti. Když tohle uděláš, pocítíš bezpodmínečnou lásku a budeš se cítit spojený se vším, součástí nekonečného celku. O tomto stavu se mluví jako o osvícení, během života můžeš zažít mnoho takových okamžiků, i když třeba jen na krátký okamžik. Přijmi se bezvýhrad a tím se dostaneš ke své božské podstatě.. potom budeš cítit i Boha. Když odhodíš všechno, budeš moci i všechno pocítit.
Tenhle popis ti ale asi nijak zvlášť nepomůže. člověku který to zažil, ten s tím bude souhlasit, ale člověk který to hledá, tomu je to k ničemu. Začni pomalu, třeba meditacemi. Uvědomuj si své pocity které prožíváš a hledej v sobě jejich původ. Mnoho nepříjemných pocitů pramení z toho, že si myslíme, že něco ztrácíme.
Jediná věc která ti brání cítit sebe je tvoje ego.
Marpefi
tomík
15. 11. 2009 10:13

tak to je ono...já jsem znovuzrozený cca měsíc a zatím to ještě intenzivně vnímám...především první dny. Nicméně se divím, že v sobě nemáš bázeň? Opravdu nic? To ti nejde všechno líp? Necítíš oporu? Atd.?

Co jsem se setkal s podobnými lidmi, tak je to podobné...jak dlouho jsi obrácený?
Tommik15
Marpefi
15. 11. 2009 0:23

Já jsem sice znovuzrozený, ale cítění Boha jsem nezažil. Já Ho chci taky cítit. Jak to udělám ?
Marpefi
Věra
14. 11. 2009 22:19

Vážená Věro,

děkuji za Váš názor, sic s ním nemohu souhlasit...první část (vysvětlení některých jevů) bych částečně bral a možná nebudete daleko od pravdy, nicméně naprosto nemohu souhlasit s výrokem "odpoutat se od těchto sil..."...odpoutat se od okultismu beru, ale odpoutat se od Boha? Od samé podstaty našeho života? Od naní podstaty a smyslu života? To nelze než nesouhlasit...ale ani trochu Vám to nemám za zlé, protože vidím, že tuto (řekněme paranormální) skutečnost nezažíváte...zkuste se někdy mrknout na příběhy (jsou jich miliony...samozřejmě ne všechny zveřejněné) o tzv. "obrácení" či křtu Duchem svatým...toto se nedá popsat moc dobře slovy, proto to ani nebudu zkoušet, ale řeknu Vám jedno - cítit samotného Boha - Ježíše Krista...je úžasné. Psychologové nedokáží tento fenomén "uchopit" a mávnutím rukou se odkazují na velmi silnou autosugesci...ale až to zažijí někteří sami, nepochybují...

Opravdu se to nedá dost dobře popsat...život se těmto lidem rapidně lepší, mnohdy "zázračně" mizí závislosti atd...téma samo o sobě (případně zagooglujte-seznamujte...či Vám můžu poskytnout nějaké zdroje sám...)

S přátelským pozdravem

Marpefi
Syraell
Exorcismus
14. 11. 2009 17:50

Bohužel je exorcismus a exorcismus. Pokud nekdo hovoří o regresivní terapii a podobných záležitostech, nemá to moc společného s klasickou linií exorcismu např. vrámci katolické církve. Některé béčkové filmy, jak píše svetlovdusi.cz mnohdy bývají až nápadně podobné praktikám, které mají v této organizaci dlouholetou tradici a velice pevný řád. Známá dokonce na toto téma psala diplomovou práci a při některých faktech člověku zamrazí.
Věra
k článku
13. 11. 2009 23:36

Jsou zde uvedeny velmi zajímavé případy. Já jsem přesvědčená o tom, že je to všechno dané psychikou majitele, která se projeví na těle. Ty plačící sochy atd.uvnitř té sochy se projevuje síla, která má potřebu něco sdělit, prostřednictvím sochy, pokud je to třeba plačící pana Mária,tak nám ta socha sděluje jak Mária trpěla za svého života. Tato síla se projevuje mechanicky z druhé strany.Jsou to síly různých majitelů, žijících i nežijících, které jsou námi podporovány, protože pořád po něčem toužíme, něco si představujeme, prostě v mysli tvoříme a tyto síly tak živíme a tím je udržujeme aby se mohly projevit různým způsobem jim vlastním.Byla zde řeč také o cítění Boha, který je v nás a všude kolem nás. Každý člověk nějak cítí svojí podstatu ale podle mne záleží jen na tom na kterém stupni vývoje k dokonalé očistě každý stojí. Tam je teprve vidět rozdílné myšlení i cítění. Je to v intenzitě nebo-li síle cítění.A jsme zase u sil od kterých bychom se měli odpoutat a žít přirozeně svůj vlastní život.
Marpefi
svetlo...cz
13. 11. 2009 16:51

samozřejmě to nemůžeš vědět (stejně jako ani já ne), proto to nedorozumění....

Nejde tady o přesvědčení, ale "cítění", že to tak je (nemluvě o dalších věcech, které se tu opravdu nevlezou na rozepisování a přibližování názoru...).

Měj se taky fajn. S pozdravem

Marpefi
svetlovdusi.cz
děkuji
13. 11. 2009 12:19

Já skutečně nemohu docenit to kým jsi podle pár řádek které jsem od tebe přečetl.
Přeji ti, aby se ti snadno zbavovalo osobního přesvědčení na tvé cestě za plným prožíváním. (a stejně tak přesvědčení kohokoliv jiného)
Martin (www.svetlovdusi.cz)
Marpefi
svetlo...cz
13. 11. 2009 11:08

zdravím,

moc se pleteš...už chvíli nevěřím "hlavou", ale Boha cítím...pokud jsi někdy slyšel o obrácení (či křest Duchem svatým), tak zjistíš, že tito lidé vlastně ani nevěří, oni Boha cítí!!! Tak jako já...ale je pravdou, že k tomuto jsem si musel prosít rozumovou částí...teď to mám ale o to horší, že nemůžu dávat argumenty z té subjektivní části, kterou vnímám a cítím, ale musím používat argumenty "hmatatelnější"...a divil by ses, jak se člověku po tomto intenzivním (já jej nazývám paranormálním) zážitku rozsvítí, jak se mu poskládá "puzzle" do uceleného obrazu...právěže ted mám problémy vůbec s někým o tomto diskutovat, protože věci cítím a vedou mě, našeptávají zvláštním způsobem....nevím jestli ty nenazýváš toto intuicí...


Co se týče Tvého přesvědčení, samozřejmě jej respektuji, nicméně já zůstávám na základě osobního přesvědčení (a různých faktů, které by se sem nevešly) u svého...

Možná tě dost mate můj web (třeba ty názory....)všechno, co je více jak měsíc staré, je neaktuální a napsal bych to jinak...nicméně i tak je nutné si uvědomit, že fakta musíš čtenářům předkládat jednoduchou formou (jinak bych psal článek určený pro tebe, protože jsi asi na jiném levelu než materialista..atd.)
svetlovdusi.cz
marpefi
13. 11. 2009 9:52

Ty bohužel vše rozebíráš hlavou a to je ten důvod proč nemůžeš vidět, jaké jsou věci doopravdy. Já nevěřím v Boha, nevěřím v žádné duše. Nevěřím ani v židli na které sedím a ani nevěřím v tebe a už vůbec ne v sebe. Neuzavírám si svůj pohled vyhraněnými názory a domněnkami. Přijímám věci tak jak přicházejí. Víra byla vždy to, co lidi nejvíce zaslepovalo. Lidé se zabíjejí jen díky tomu, že svého Boha nazývají jinými jmény a nejdou k podstatě. Tam by totiž našli, že jejich Bůh je naprosto stejný. Ty jsi jako oni. Bojuješ za své přesvědčení. Ale to je jen tvoje ego, které tě stále do velké míry ovládá. Ego totiž chce kontrolovat a použije k tomu cokoliv. Ego je individualita a ta se posiluje přesvědčením, že se nějak lišíš, že máš jiné názory, že jinak vypadáš. Ego chce být co nejlepší, chce vyhrávat, chce vlastnit. Z věcí o kterých si myslíš že jsou tvoje pak vyvozuješ svou hodnotu. Ale tak to není. Ty nejsi jiný než já, naše podstata je stejná. Cokoliv si myslíš že o sobě víš, tak to nejsi ty. Potom se dostaneš skutečně k sobě a jen tato jedna skutečnost tě udělá šťastným. To je to osvícení o kterém všichni hovoří. Až odhodíš všechno(včetně touhy dosáhnout osvícení), tak ho dosáhneš. Marpeli už jsem ti to psal na tvém webu, to co teď řešíš jsem dříve řešil i já. Moje přísně logická mysl mne nutila skrze ni poznávat svět. Ale stále tomu něco chybělo.. a to bylo to vnímání sebe sama. Teprve potom se mi vše pospojovalo dohromady. Chce to velkou otevřenost a vzdát se všeho, aby potom všechno mohlo přijít.

To co tu píši může spoustě lidem připadat jako kecy pomateného blázna z nějaké sekty. A to je v pořádku. A pak jsou lidé kterým to pomůže hledat na jiném místě, než ve své hlavě. Ty se Marpefi snažíš hledat. A to je moc dobře. Říkáš že věříš v Boha. Zkus se zbavit té víry a Boha jen cítit. Pro člověka který je připraven najít podstatu, je velmi vhodná kniha Nová země od Eckharta Tolleho. Je mnoho takových knih, tato se ale zabývá pouze naší podstatou a netahá do toho nic jiného. Nikdy nevěř tomu co ti autor povídá. Vždy to zkus cítit.. rezonovat s těmi slovy. Buď to tam je, nebo ještě nepřišel ten čas, nebo nic takového není. Ale tohle je ten způsob jak poznávat. Nezamýšlej se, ale zkus cítit.
Marpefi
svetlo...cz
13. 11. 2009 1:26

jo a prosím, neodpustím si ještě (možná trochu rýpavý) dotaz...níže souhlasíš s diskutujícím, že bůh je iluze a je v každém v nás apod....z toho tedy chápu, že v Boha nevěříš.....

u všech svatých mi pak vysvětli, jak můžeš věřit v duše??????????????????? duchovní svět, se vyskytl asi jak? "evolucí"?

Jak jsem psal v jiném komentáři...nedokážu pochopit, jak někdo může věřit v nadpřirozeno a ignorovat fakt, že se samotné nadpřirozeno nemůže vytvořit bez nějakého Stvořitele...
Marpefi
reakce
13. 11. 2009 1:22

Zbyněk - hezké psychologicko-sociální pojetí, které by velmi hezky popisovalo stav, pokud by Bůh nebyl....

Jinými slovy pokud něco existuje a má nějaké projevy, odpůrci tyto projevy interpertují spletitou teorií čehokoliv jiného, což může přesně sedět na realitu, vypovídá to však o tom, že ona skutečná podstata neexistuje?...

Tudíž závěr - já nejen, že v Boha věřím, já jsem se o tom přesvědčil (nebudu rozebírat)...

svetlo....cz - děkuju za jiný úhel pohledu. Samozřejmě to beru...možná si myslíš, že mám jen jeden úhel pohledu, ale to se strašně pleteš...kdybys věděl, kolik úhlů pohledu a všeho možného jsem za posledních pár let prostudoval a ověřoval, tak bys mě nepokládal (nepřímo) za slepě věřícího blbce....Jinak k Satanovi...jasně, že v něj věřím...nebudu to dál rozebírat, ale tak jako ty "věříš" v duchy, kteří se přicucnou na ostatní, tak já věřím i v toto...jistě mi budeš oponovat, že "já mám s tím praktické zkušenosti"...nemůžu oponovat zcela stejně, ale nepřímo jsem na tom stejně....

Jinými slovy, v to, co popisuješ i ty věřím také (akorát byla pro mě novinka, že se jim domlouvá...) atd...jenže to má i jiný rozměr...

Ale nemá smysl se hádat - já ti neberu tvoje pojetí toho, s čím se setkáváš....a ty mi nezebereš to mé....

Shodnem se však na tom, že se tomu tak děje (duchové určitým způsobem "parazitující" na těle)
svetlovdusi.cz
Bůh
12. 11. 2009 21:35

Zbyněk P: Velmi hezky mluvíš o chápání Boha. přesně jak říkáš, Bůh je v nás a všude okolo nás. To jak ho vnímáme jsou jen naše subjektivní představy mysli.. Bůh hlavou uchopit nejde, to je pak jen pouhé filozofování a to s Bohem nemá nic společného. Dá se říci, že cokoliv si představíme pod pojmem Bůh, tak to Bůh není, je to jen představa. Boha je možné pouze cítit a vnímat skrze svou podstatu, skrze kterou jsme propojeni. I slovo Bůh je zavádějící, ale pokud to slovo nebudeme ohraničovat, dostáváme se k tomu blíže. Pokud v tom slově cítíme bezpodmínečnou lásku, dostáváme se ještě blíže. Ale pak už je třeba všechny představy odhodit a jen cítit.
Zbyněk P
Pro Marpefi
12. 11. 2009 21:05

Při slově Bůh se mi objeví určitá paralela s pojmem : být šťastný. Ať se zeptáš kohokoliv, tak při Tvém dotazu:"Co znamená pro něj býti šťastným", tak Ti řekne pouze svou představu, svůj subjektivní pocit, tedy něco, co by si přál. Obdobně je to s tím slovem: Bůh. Každý si pod tímto pojmem představuje to, co je mu vnitřně kladně "nejblíže", něco v co věří, něco co si představuje. Hovoříš-li o Bohu a jeho účasti třeba na evoluci (nejčastější obraz-vize Boha je v podobě starce na obláčku, jak vše dokola z toho obláčku řídí),tak bohužel s Tebou pro změnu já nemohu souhlasit. Neboť pod pojmem Bůh si představuji AKTIVNÍ, TVURČÍ VNITŘNÍ SÍLU, která mi jest ku pomoci při budování mého "nového duchovního domu". Tato síla mi nejenže pomáhá, chrání mě oproti nevhodným a špatným myšlenkám (né jenom mých, ale i od cizích lidí), ale také mi ukazuje cestu, potvrzuje správnost mého konání a "zapůjčuje mi" některé vlastnosti, které při svém "Díle" potřebuji, či budu potřebovat, atd... Z toho tudíž vyplývá, že vše je v nás, a pouze my sami jsme těmi bohy (kteří svou silou vůle, duchovní prací a vírou) můžeme otevírat jednotlivé dveře od zdánlivých divů a zázraků. Nebo-li: těmi klíči k odemykání jednotlivých dveří "zázraků a divů" jest naše individuální, aktivní, tvůrčí vnitřní síla (tedy náš vnitřní Bůh), kterého má každá z nás v sobě. Nezapomeň, že my (resp. každý z nás) je sám (i když má kolem sebe plno lidí, rodinu, aj.) a tudíž, že si musí vše každý sám vytvořit a vybudovat. To nikdo za mne, či za Tebe neudělá - ani rodina, ani přátelé, aj....Zde, prosím, nepleťme různé protekce v normálním našem pozemském světě, kterými si údajně ulehčujeme přístupy k různým pozemským výdobytkům. To, že se nám občas stane, že vidíme třeba ve své vizi, či jakoby svýma očima nějakého svatého (a ostatní to nevidí), atd... není nic jiného, než-li jen to, že toho "svého" Boha (který je v nás), nebo našeho ochránce (anděla) zobrazujeme do něčeho (třeba mlha, oblak,aj..) a myslíme si že vidíme nějakého jiného Boha. Trochu se to blíží k promítání filmů či diapozitivů. Co se oněch "stigmat" týče, tak se trochu bojím toho, že jsi spojení:"prachsprostá autosugesce" pojal ve formě urážlivé. Tak to nebylo míněno. Chtěl jsem tím jen sdělit, že je to jen obyčejná intenzivní autosugesce, kterou si je člověk schopen vsugerovat cokolivě (ať kladné či špatné činnosti, vlastnosti, averze, aj.) Přeji hezký den. Zbyněk P.
svetlovdusi.cz
moderní exorcismus
12. 11. 2009 19:37

Ještě mne napadla jedna věc.. moderní exorcismus v praxi se dal vysledovat v psychiatrických léčebnách. Lidé mluvící z cesty byli "léčeni" elektrošoky. Pracoval jsem s klientkou která si toto pozdvižení prožila. V regresi popisovala přesně co se děje během této léčby. Její duše se v okamžiku šoku jakoby vytrhávala z těla. Popisovala že se vyloženě uvolňují pouta, které ji v něm drželi. Do tohoto života si pak z těchto situací odnesla úžasnou vlastnost. při nejmenším náznaku šoku či bolesti její duše vyskočila z těla a ona omdlela.
Co z toho vyplývá? Ano, exorcismus útrpnými prostředky funguje, ale klientovi to nepřinese nic dobrého. Neplatí totiž: "účel světí prostředky", čímž se zaštiťují lidé bez skurpulí, ale: "Každá věc je jen tak dobrá, jako prostředky které vedli k jejímu dosažení."
svetlovdusi.cz
Marpefi
12. 11. 2009 19:27

Znám jedno přísloví: Papír snese všechno. Věřím tomu že bylo napsáno mnoho knih, ale to neznamená že musím věřit tomu co říkají. Církev měla vždy potřebu přikrášlovat fakta, škrtat nevhodné texty a manipulovat s davem. Není to totiž duchovní organizace, ale mocenská. Když někomu nastrkám do pusy hřebíky, nebo je ho nechám spolykat, věřím že když ho pak trošku pomučím, bude ty věci ochotně zvracet před vhodným svědkem. Důvody pro takovéto podvrhy jsou jasné. Církev během své existence pozabíjela milióny lidí za spolčení s ďáblem a hned se to lépe obhajuje, když máte jasný důkaz před očima. Vím že pro duše je poměrně obtížné projevit se ve fyzickém světě.. a materializovat budíky nebo hřebíky.. to by už musel být kumšt. Nejjednodušší vysvětlení v tomto případě bude i nejsprávnější.
Církev potřebuje satana, aby měla čím strašit své ovečky. Bible je zajímavá kniha, jejíž slova ale byla mnohokrát překroucena a především napsána člověkem.. a posléze mnohokrát přeložena. Byla psána v podobenstvích a ty si správně vyloží jen člověk, který to pochopí. V okamžiku kdy si někdo udělá monopol na vykládání písma svatého, můžete tvrdit co chcete a lidi nutit věřit tomu, čemu věříte vy. když si k bibli sedne osvícený člověk nezatížený hloupostmi co do výkladu cpe církev, může z té knihy načerpat mnoho moudrosti. Ale takových lidí mnoho není, kteří jsou schopni chápat skutečný význam těch slov. A to je v pořádku. Každá vločka dopadne přesně na své místo, jak říká jedno zenové moudro.
A k tomu způsobu práce při exorcismu. Když pošlete zabedněnce otevřít obrovská kovaná vrata, popadne kyj a bude do nich bušit tak dlouho, dokud se nerozpadnou. Když tam pošlete člověka, který je otevřený novým možnostem, tak zkusí vzít za kliku a ty dveře jednoduše otevře. přesně takový je rozdíl mezi tím, jak děláme práci my a takzvaní exorcisti. Já vím že potřebujete své záhady a něčemu věřit, protože je to fascinující. Úplně stejně jsem se choval dříve já. Zkuste si ale uvědomit, že pravda neexistuje. Je to vždy jen úhel pohledu. A to co vám brání se kouknout ze všech stran jsou jen představy, které už v hlavě máte. Pokud se otevřete všem možnostem, pak se vám může vyjevit situace celá.
svetlovdusi.cz
tommik15 - reálný satan
12. 11. 2009 19:07

Jasně že pro tebe je satan reálný, když v něj věříš. To samé platí pro jeho pomocníky. Vy potřebujete omluvu pro to co vidíte kolem sebe, tak si stvoříte někoho, kdo je za to zodpovědný. Nevědomost je ten satan, o kterém mluvíš. Ale já ti tvou víru neberu, věř si v satana a žij svůj život, pro mne to nemá žádný význam, nepotřebuji tě přesvědčovat, jen jsem ti chtěl ukázat jiný úhel pohledu.
Marpefi
svetlovdusi.cz
12. 11. 2009 18:39

ještě bych doplnil Tomíka...samozřejmě nemusí jít o satana jako takového, ale prostě jeho pomocníky (zní to blbě...prostě tu negativní stranu odvrácenou od Boha).

Ohledně exorcismu...samozřejmě nejsem žádný odborník, tudíž je článek spíše obecný s nejvíce vyhrocenými případy. To, že existují nižší formy tohoto jednání nevím (už ano:)...jenže nevím, jestli spolupracujete také s církevními exorcisty? Narazil jsem na spisy apod, které popisovali vyplivování těch věcí, proto je mi zarážející, že o tom nevíte. Proto bych tedy exorcismem nazýval spíše jenom opravdu "vážnější typy"...pokud se jedná o "komunikaci a domluvu", jak tvrdíte, pak není třeba tento pojem používat

Pro Zbyňka...nemohu souhlasit. Samozřejmě je "fenomén" nepoznaného a toho, že se to pozná hodně rozšířený a pořád se s ním každý ohání (nic proti...určitě na tom bude hodně pravdy, nicméně se všechno jen tak nezjistí). Stigmata "prachsprostá autosugesce"? Když si to myslíš...

a zázračné uzdravení? Že má každý klíč k tomu? A co když ten klíč je Bůh? Pokud vyznáváš (tak to z příspěvku chápu), že jsou i mechanismy, které dokáží zázračně během několika sekund vyléčit cokoliv, pak nemohly ani za mák vzniknout evolucí a tak či onak přijde na řadu Bůh...pak je stejně iracionální házet všechno na sebe a dělat bohy ze sebe - že jsme se uzdravili sami....

Atd. atd...je to samozřejmě věcí názoru, ale nedokážu pochopit (nebo to neumím), že mnoho lidí (ted nemyslím jen tebe...) věří např. na různé nadpřirozené mechanismy, které tady nemohly vzniknout náhodnou evolucí - musí zde být tedy stvořitel...a oni prostě hledají pořád něco mezi těmito dvěma extrémy...ale na Boha nehledí....
Tommik15
svetlovdusi.cz
12. 11. 2009 18:03

Ať se to někomu líbí nebo ne, satan je stejně reálná bytost tak jako Bůh. Ostatně satan, svržený anděl, byl původně anděl Lucifer (zpíval chvály), který byl nejvýše postaven a chtěl se rovnat Bohu a svrhnout ho. Stačí se podívat co se ve světě děje za věci, zlo panuje nad tímhle světem. Tedy satan má moc nad lidmi, kteří mu to dovolí. Tzn. je to boj, ne proti tělu a krvi, ale proti duchovním mocnostem.
Zbyněk P
Diskusní příspěvek
12. 11. 2009 14:41

Článek je celkem zajímavý. Pouze bych Vás všechny chtěl poprosit, aby jste v uvedených aktech nehledali nějaké zázraky, neboť se téměř vše dá vysvětlit i jinou cestou. Např.:v pasáži: "netlející těla světců" - v jedné vesničce poblíž hradu Pernštejn (Morava) mají hřbitov s plno takových netlejících těl (a jsou to normální lidé z oné vesničky - žádní svatí). Nyní mají problém, kam pohřbívat nové, neb se žádné místo, kvůli netlení, neuvolňuje. Jsou to pouze klimatické a geologické podmínky, které toto způsobují. V pasáži:"Stigmata" - je to prachobyčejná autosugesce plynoucí z velké a intenzivní nábožnosti! Neb je obrovský rozdíl mezi "nábožnými a nábožnými". V pasáži:"Zázračná uzdravení" - každý z nás má schopnost zázračného uzdravování, neboť je to v nás všech. Ale jen někdo najde onen klíček ke dveřím tohoto aktu. Takto bychom mohli pkračovat. Nicméně, nezříkám se toho, že některé zázraky jsou, neboť naše vědomost ještě není na takové úrovni, abychom to mohli zdokladovat. Dříve také uváděli, že železo nemůže vůbec samo létat - a ejhle, železná letadla létají. Co tím chci naznačit? Jen to, že naše vědomosti ještě nejsou na takové úrovni poznání, abychom mohli "suše konstatovat" že se jedná o to, a o ono. Bohužel, zatím to bereme (i když jsme inteligentními - aspoň si to tak o sobě říkáme) jako zázraky. Ale bohužel, nejsou to zázraky. Přeji hezký den. Zbyněk P.
svetlovdusi.cz
to tommik15, Marpefi
12. 11. 2009 14:30

Tommik15, Marpefi: Téměř každý kdo říkal něco co společnost nechtěla slyšet byl označován za satana, či minimálně za jeho spolunocležníka. Viz naše historie. Lidi zapomeňte na satany a podobné nesmysli. Satana uvidíte jenom tehdy, když ho budete chtít vidět. A bude to jen vaše iluze, které uvěříte.
svetlovdusi.cz
exorcismus
12. 11. 2009 14:24

Způsob jakým zde popisuješ exorcismus je jak z béčkového hororu, nic ve zlém, dříve jsem se na to také tak díval. Pracuji jako regresní terapeut a s tímto fenoménem se velmi často setkávám. Schizofrenici jsou posedlí duchem skoro vždy, ale i spousta dalších lidí, u kterých se to takto silně neprojevuje. Tato "posedlost" je vlastně běžná a není to nic nebezpečného. To že u sebe máte nějakou duši má vždy nějaký důvod. Většinou se jedná o činy v minulosti, které k vám duši jakoby připoutají, nebo může jít o to, že prožíváte nějaké podobné pocity, jako prožívá ona duše. Při celém "exorcismu" jde o to, aby klient došel pochopení toho, proč u sebe duši má a pochopil vše co je potřeba. Pak je i duše svolná odejít. Mýtus o ďáblu vzniknul z toho důvodu, že spousta duší se tímto způsobem ze začátku prezentuje. Označují se za démona, satana, neomezeného vládce, který si člověka podrobil (nebo to minimálně má v úmyslu). V okamžiku kdy odkryjeme minulost zjistíme, že dotyčný si tuto duši k sobě připoutal už velmi dávno, často velmi zajímavými rituály. V průběhu práce ale onen "ďábel" velmi rychle mění svou tvář, najednou shazuje pláštík temnoty a ukazuje se že se jedná třeba o nějakého duchovního přítele, který měl klientovi pomoci uvědomit si své jednání, odpustit si a změnit způsob svého myšlení. Za svou praxi jsem se nesetkal s tím, že by mi klienti plivali hřebíky a ani jsem to od nikoho důvěryhodného neslyšel. Ona citlivost na svěcené věci je dána pouze představivostí, kdy klient či vymítač podlehne dojmu, že to skutečně může fungovat.. a ejhle, ono to funguje.. stejně jako mučení těla a podobné zvrhlosti, které se všeobecně při exorcismu doporučují. Ano.. pro duše je velmi nepohodlné být v těle, když je mučeno, ale tímto klient nic nepochopí, jen ho zmasakrujete a po mučení se k němu duch vrátí zpátky, nebo si ho za chvíli najde jiný. Nehledejte v tom žádnou vědu ani nic složitého. Vše to má své jasné důvody a vždy to je k našemu prospěchu. Po každém "exorcismu" (takto terapii ve skutečnosti nenazývám) se klient loučí s onou duší s láskou a děkuje jí za vše, co pro něj udělala. A tak to má při práci také vypadat. Jen je třeba aby s tímto fenoménem pracoval člověk, který si z toho nedělá nějaké své zvrhlé potěšení a byl naprosto otevřený.
Marpefi
tommik15
12. 11. 2009 0:25

naprosto souhlasím...jestli chceš, můžu Ti dát odkaz na materiál, který analizuje Mariánské zjevení všude po světě...Biblická Maria to asi nebude...

I tak si však ateisté musí uvědomit, že existuje i duchovní rovina života, která směřuje k Ježíši Kristu!
Tommik15
satan jako anděl světla
12. 11. 2009 0:18

chtěl bych upozornit, že i satan se může zjevit jako nádherný anděl světla a svádět mnoho lidí ...
Jelitko
zazracne uzdraveni
11. 11. 2009 19:54

precetla jsem si vse a je to zajimave,ale souhlasim s tim zazracnym uzdravenim.Maji na to vliv lide (jen ti povereni) z druheho brehu.Me napriklad pomohla maminka kdyz jsem mela krute bolesti ledvinove koliky.Mela jsem to uz po druhe a po prve me pomohla jedine doktorka,ktera prijela ke me sanitkou a dala mi silnou injekci.Po druhe uz maminka nezila a kdyz me ty bolesti chytli,tak jsem ji volala a prosila o pomoc,za par minut mi stoupalo podivne teplo od ruky smerem do tela a pak bolesti uplne prestali,mohla jsem ji jen podekovat.Myslim,ze to byla pomoc jen od "nich"ale tohle dokaze jen povolany,asi ji nekdo jeste pomohl.Potom sanitka uz nemusela prijet....Do ted na to myslim,je v tom pravda a ja tomu verim.Tohle pochopi jen ti,kterym se stalo neco podobneho.