Články

Záhady a tajemno

(NE)uveritežné záhady - 2.čast - (komentáře)

garias
naozaj si myslím
29. 03. 2009 18:24

že základom je rozvoj mysle. Sňou môže vzrastať aj láska a možno s ovela väčšou vážnosťou. Pripúšťam, že by tu v okolí Zeme mohla byť nejaká civilizácia, alebo takých viacej. Ale taktiež si myslím, že budú na vysokej úrovni. Či aj duševne, ťažko povedať. NO Vierka, stále vo mne tak isto bojujú dva názory. Ten jeden si myslí, že to čo o sebe vravíš by mohla byť eventuélne pravda. Ten druhý, pochybuje o úprimnosti tvojich slov. respektíve pravdivosti, akejsi zámernej manipulácii. Som príliš veľký realista na to, aby som mohol uvažovať s absolútnou istotou a hmote, antihmote, rôznych foriem astrálnych tiel a podobne. Zaujímajú ma fakty, a tieto myšlienky považujem ako za únahlené preferovanie istýcn názorov, ktoré neboli ani potvrdené. Iba prečítané.
Morld
:-)
16. 03. 2009 20:22

uz sem spozoroval schopnost plnit své sny:-)
Věra
Moride
15. 03. 2009 22:11

Moc se mi líbí tvé uvažování, myslím si, že u tebe teprve všechno přijde. To, že o tom s nikým nemluvíš, děláš docela dobře, protože tě pochopí jen málo lidí. Časem si třeba vytvoříš takové kamarády, kteří budou smýšlet tak jako ty. Zůstaň svůj, stojí to za to, protože to co budeš převážně celou svojí bytosstí v životě vytvářet tak toho dosáhneš. Přeji štěstí. Jednou mně duchovně navštívil Dalajláma a řekl mi. Hledej jenom pravdu a lásku.
Morld
:-)
15. 03. 2009 20:40

smrti se nebojím.bojím se nevedomosti.jedna moje pulka by s tebou souhlasila.asi to bude méé ego moje maskovací skorapka.ale pripadám si jako by ve me byly dve osobnosti. a ta druhá chce vse poznat ,pomahat a hlavně uvedomit si.uz sem se naucil o techto vecech nemluvit takrka s nikym .jen tak tise je studuji a cekám na chvíli kdy je vyuziji pro prospech lidstva.sem asi snílek:-D
Věra
Moride
15. 03. 2009 20:20

to kafe by jsi asi nepřežil.Lepší je se o tyto bytosti vůbec nezajímat a stát pevnýma nohama na zemi a těšit se ze života.
Věra
Moride
15. 03. 2009 20:09

Oni se vymýšlí jak můžou ale ty musíš být ta pevná skála, je to jen k upevnění psychiky, aby si každý člověk něco uvědomil. Pokud uvěříš tomu všemu co slyšíš a vidíš, jde o rozlišování v životě to je to upevňování.
Věra
Garias
15. 03. 2009 20:02

Němělo by so o tom psát, nevidí to rádi, protože to má svůj smysl, pro ně. A je velmi těžké někomu vysvětlit co oni jsou zač, protože to není tak jak se ve svétě píše navíc to souvisí s vývojem každého jedince.Je to vlastně duchovní cesta na které se potkáváš s různými bytostmi, které jsou pro nás jen energiemi, protože nejsou ve hmotném světě.
Morld
:-)
15. 03. 2009 20:00

ber muj prispevek vazne nemyslím si ze kecáš , ja sem jen chtel rici ze to mozna oni ti kecají!
Morld
:-)
15. 03. 2009 19:53

vero napsala jsi ze se u nas nezhmotnují.jenze talire jsou prokazatelne hmotné jestli ze je vidí radary. budto tedy tyto bytosti disponují technologijí která zabranuje stretu s nasí hmotou. nebo te uvedli v omyl a hrají si stebou informacní hru.je velice pravdepodobné ze ti kecají . to ze jsou odjinud neznamená ze mluví pouze pravdu. a jestli ze ti vyhrozují nejsou duchovně o nic vyše nezli clovek. at jsou kdo jsou povazuju je za spinu a ne povznesené bytosti.pripust si ze si stebou pouze mohou hrat jako z hloupím dítetem ochromeným jechych schopnostmi a techologii.nebyl by to zdaleka první pripad.mela bys si pri kontaktech zacat více pouzívat rozum,taktiku a rafinovanost. jen si predstav ze si v jejich kuzi.mas moc znicit vsechny ty hloupé opice nicící zemi jediným zmačknutím cudlíku.jsi nadrazená rasa... lidé jsou hloupí a vsechno ti sezerou.myslím si ze tento pohled nebude daleko od pravdy. uz jen kvuli tomu ze se chovají jako lidé a dokoce jsou kopijí lidí pokud opravdu pochazí s anti sveta o cems osobně pochybuji. at je jejich technologie jakakoliv nikdo nemá pravo provadet pokusy na lidech ,cinit jim bolest v nekterych pripadech s potesením, a hlavne hrat si na bohy.at jsou kdo jsou tohle si libit nenechám ...!rekni jim at priletí k Milanu Jurčíkovi na kafé!:-D milerád si s nima popovídám!
garias
ešte...
15. 03. 2009 19:27

úráve som si spomenul na jeden prípad, kde tiež kontaktovali istého muža a potom sa mu "vyhrážali" že ak niečo prezradí, už sa mu neukážu. Mysleli tým toto?
garias
Vierka
15. 03. 2009 19:24

neviem čím to je, ale musím sa priznať, že akosi podvedome cítiť potrebu ti neveriť. Nemaj mi to prosím za zlé, som veľký realista, ale aj človek, ktorý neodcudzuje hneď všetko (ne)uveriteľné :D. Pokúsim sa pripustiť, že je to možné a dá sa niekoho takto "obťažovať". Nerozumiem prečo ťa ale kontaktovali, boli priateľský a neskôr sa ti vyhrážali. To sa mi zdá nanajvýš nepravdepodobné.
Věra
Garias
15. 03. 2009 19:05

Kdyř jsem potkala svého třetího učitele, který mi řekl, že mě naučí žít, on už měl s nimi kontakt, tehdy jsem to vůbec nechápala, on mi tehdy řekl, že mi našel přítele , prostě někoho kdo by měl o mě zájem. Když jsem se zeptala kdo to je, tak mi řekl, že je to velitel lodi, prostě mimozemšťan, napřed jsem se tomu srdečně zasmála ale potom jsem postupně začala vídat na obloze ty jejich talíře a začala jsem mít podivné sny.Potom se mi zjevilo třetí oko toho přítele, tam je uložena celá jeho bytost aspoň jsem to tak cítila, byla to nádhera a já jsem začala být zamilovaná. S tou bytostí jsem komunikovala skrze své pocity a různá vidění. Začali mě učit různé věci, to co jsem neuměla jsem najednou uměla atd.Později se mé poznání prohloubilo a já jsem poznala, že ta jeho láska, kterou jsem cítila na sobě byla přirozeností jeho frekvence a začala jsem mít na ně jiný náhled. Později se to vše změnilo v horor, protože mi denně vyhrožovali zabitím. Já jsem ovšem nechápala, že jsou to jen energie a že tím myslí moji psychiku jako obrození. Začala jsem proti nim bojovat, samozřejmě psychicky. Dnes je všechno v relativním klidu díky moji psychice a jejich toleranci.
garias
Vierka
15. 03. 2009 17:11

hovorila si, že ťa kontaktovali oni. Mohla by si prosím povedať, akou formou to urobili?
Věra
Moride
15. 03. 2009 11:35

Tyto bytosti se v našem světě nezhmotňují ale jsou viditelné ve své astrální podobě. Nevím jak to dělají ale když je uvidíš tak je to vždy jen na malou chvíli.
Morld
:-)
15. 03. 2009 10:32

pravdepodobně uz te chapu... ale co tedy nechapu tak jak se sakra muzou antihmotné bytosti zhmotnit ve hmotném svete.to je naprosto proti zakonum fyziky.prinejmenším si koledují o vybuch kterej by roztrhl zemi pri takovém mnozství anticatic ve styku s nasima.mohla bys popsat jak se chraní?
Věra
AAA
14. 03. 2009 13:14

Ne vše se dá rozumově vysvětlit. Náš rozum je omezený ale naše duchovní srdce je bránou do mimoprostorového vnímání. Rozum nám nabízí jen úvahy a co není ve vědě dosaženo to rozum dále nerozvede. Chci tím říci, že to co není z ducha nemá ve světě uplatnění. Vše přichází z vnitřku z duchovna, které se promítá v astrálu a potom teprve ve fyzice. Náš svět hodně pokročil ve vědě i technicke ale ještě ani nedosahuje toho co už bylo vymyšleno třeba ve staré Atlantidě. Moride píšeš o různých rasách mimozemských civilizací, těch je opravdu hodně to o čem jsem psala já nejsou rasy ale duchovní bytosti, které se liší zabarvením jen v energetickém poli. Kdyby si mohl tyto bytosti vidět v jejich přirozeném stavu, tak to jsou křišťálově průsvitný a nabírají na sebe různé zabarvení dané energetickým polem tam kde se nacházejí. Naše země se nachází zhruba v polovině svého vývoje až dosáhne svého kulminačního bodu vrcholu začne tak zvané usebrání. To znamená, že teď se pořád náš vesmír rozpíná a tím i naše myšlení, které může jít až do destrukce. Jsou zde ovšem období, které by tomu měly zabraňovat. Doba vzestupná i sestupná duchovně.Dále doba statická i dynamická. Teď se nacházíme již třetím rokem v době statické. Po kulminační době až se vesmír přestane rozpínat, začne na zemi daleko více lidí jinak přemýšlet. Začnou brát informace více z ducha a uplatňovat je ve fyzice. To zase půjde tak daleko, že se naše země tak produchovní, že zmizí z vesmíru a začne život zase úplně někde jinde. To je ale všechno ještě moc daleko. Teď nám hrozí abychom se do té doby nezničili sami. Myšlení lidí na zemi je teď destruktivní ale brzy přijde nová doba, doba Vodnáře a to má pozvednout myšlení lidí zase výše.Naše doba ve svém konci nese karmické děje, zemětřesení, záplavy,atd. ale to je nutné pro očistu naší planety. Proto také budeme vidět přírodu různě, počasí převrácené, všelijaké úkazy, které si možná nebudeme umět vysvětlit. Každý bude tvrdit něco jiného a s přesvědčením, že to tak je. Lidé nebudou vědět, čemu mají věřit a budou navštěvovat různé renomované věštce. Prostě budeme plni informací ale nebudeme vědět , jak je zařadit Bude velmi záležet na jednotlivcích, jak pochopí svůj život,protože vedle chudáka, bude boháč, zloděj a všichni budou ctihodni pro své okolí.Dalo by se psát ještě hodně ale už jsem toho napsala dost tak zase příště.
garias
mám na mysli
14. 03. 2009 12:38

evolúciu od počiatku, od prvých malých organizmov...
Morld
:-)
14. 03. 2009 12:15

podle nejnovejsích poznatku nase zeme byla opravdu menší.pak se srazila s jinou planetou zhruba velikosti její samé.z odstepku se stal mesíc.o takovéto historii zacína mluvit moderní veda tak prastaré texty.tvoje teorie je dost mozná,ale myslím ze vec bude opet komlexnenejsí.kdyz vezmes v uvahu asteroidy s genetickým materiálem, zasahy z budoucnosti ,zasahy mimozemského charakteru a evoluci samotnou mohlo se na zemi vyvinou nekolik drudů zivota na odlisné bazi. vem si ze dinosauri tady byli 65 milionu let. to je dostatek casu aby se z nich vyvinuli inteligentní stvorění. sem dokonce presvedcen ze nase civilizace uz je nekolikátá na této planete.prastaré texty mluví o reploidní formě která zila na zemi mnohem dríve nezli se tu obevili lidé.pak prisli bohové kterí s nima rozpoutali hvezdné valky:-) vyhrali a prisli lidé.ve vsech pravekych materiálech jsou vsak reploidní formy povazovány za zlo. nevím jestli se jedná o ty samé které dnes kontaktují veru prece jenom uz je to par tisic let:-)a jeste neco evoluci poprít nemuzes:-)ikdyby jedna civilizace tvorila dalsí nekde na pocátku téé prvotní civilizace musela byt ruka opravdového boha. tu stvorila evoluce..:-)
garias
som názoru
14. 03. 2009 9:33

že naša planéta sa zväčšila. Áno čítate dobre, zväčšila, bola menšie. No nie však menšia vzhľadom na Slnko. Nech sú to obrovské kosti meriace aj 5 metrov, alebo veľké prazvieratá - dinosauri, mohol sa vtedajší svet zdať menším. Ak je niekto väčší, potom všetko naokolo je mu maličké, minimálne menšie. Aj rastliny boli zrejme obrovské, a obyčajné malé kvietky mali možno aj cez meter. Jedno čo ale nechápem, ano mohol sa život neskôr upraviť na menší. Je mi len divné, že ako sa mohli vytvoriť orgány. Povedzma, že bol organizums, veľmi jednoduchý, ktorý sa neživil ako my dnes - prostredníctvom žalúdka. Ako mohol tento žalúdok vzniknúť, keď ho nepotreboval? Napríklad chôdza po dvoch nohách. Ako môže nejaké zviera chodiť po štyroch a potom po čase si zviká jeho druh na to, že chodia po zadných nohách a zvykajú si na zpriamenú chôdzu. Hovorím tu o tisícach rokoch navykania si na chôdzu po dvoch. To je pre mňa nereálna,neuskutočniteľné. Myslím si, že druhy zvierat rastlín boli urobené umelo, vyšľachtené. Sú tak perfektne spravené až je to priam neuveriteľné, záhadné, neskutočné. Nemôžem uveriť konvenčnej biológii a evolúcii už vôbec nie. Jednoducho nemôžem.
Morld
:-)
14. 03. 2009 8:58

garias je blbost ze vsechny faktrory jsou nam prispůsobené.to mi zme prizpusobene jim. jediný mesíc se mi zda jako umělí minimalně zastavili jeho rotaci.mesíc je urcite jistá animálie. clovek predbehl opravdu svoji evoluci.není vytvorem evoluce(boha)ikdyz z principu ano. mozna ze , v budoucnu nastane problém pokud se vyvine inteligentní druh prirozenou cestou. jak uz naznacuje mnoho prihod ,zvírata se stavají stale rafinovanejsí predemvsím pak simpanzi a delfíni.vubec bych se tedy nedivil kdyby za par set let byla ze zeme planeta opic:-D vero a jeste bych se te chtel zeptat.jestlize je antisvet odrazem toho naseho pak by ony entity mely vykazovat podobnej technologickej pokrok jako my ne?je tu také moznost ze s tebou hrajou dvojí hru to musis pripustit sama.
garias
ešte poviem čo mi nesedí
14. 03. 2009 1:28

nejviac. To je podľa mňa najväčšia záhada všetkých čias. Zoberte si hocijaké zviera a človeka. Človek jednoducho nepatrí na túto Zem, čo sa týka evolúcie a vývoja. Otom som presvedčený. Nepridávam ho ku vývoju spoolu so zvieratami. Možno iba tak, že sem bol pred miliónmi rokmi privedený (vyrobený) a potom sa začal jeho akože vývoj. No rozdiely medzi nami a inými tvormi na Zemi sú až zarážajúce. Ten niekto kto nás urobil, to urobil parádne. O jeho namakanej inteligencii vôbec nepochybujem. Ja som pre nich asi ako červík ,ktorý sa snaží tromfnúť dnešného špičkového vedca. Urobili ľudí podobných zvieratám, aby sme si toho nevšimli. Urobili inteligenciu, aby sa docela rýchlo vyvýjala a poslúžila im na sich účeli. Ak je pravda to čo hovorím, tak nám v prípade katastrofi pomôžu iba preto, aby sme žili a ich výskum pokračoval. Kiež by som sa o tomto dôvode pomoci mýlil...
garias
ešte vám čosi poviem
14. 03. 2009 1:23

nesedia mi rôzne veci. Napríklad to, že sa pária iba zvieratá toho istého druhu, keď biely muž môže kľudne oplodniť čiernu ženu. Nesedia mi veľké rozdiely medzi rastlinami. Ich farby, veľkosti, výskyt, to všetko je nejaké podozrivé. Nesedia mi ďalej orgány, ktoré fantasticky vznikli. Celý organizmus je dokonalý na prežitie. Mozog sa nachádza v hlavách, akoby to niekto urobil, vymyslel a uskutočnil. Všetko v prírode vypadá až príliš prirodzene. Všetko na seba nadväzuje. Gravitačné pole je ideálne. Vlastnosti vody a hmoty vlbec je akoby "prispôsobené". A čo slnečná sústava? Na život na Zemi je dokonalá. Gravitačné pôsobenie planét a Slnka sú vítané pre život na Zemi. Mesiac sa vzhľadom na Zem neotáča, čomu sa divím už od detstva, keď vieme že všetky ostatné vo Vesmíre sa otáčajú vzhľadom ku svojej planéte. Žeby nechceli aby sme videli čo je na odvrátenej strane MEsiaca? Priebeh planéty Zem cez pás asteroidov. Stavby na MArse na Mesiaci. Ja myslím, že to postavili obyvatelia planéty Zem, ibaže trocha skôr... Poviem vám asi toto. Niečo tu nesedí, toľká zhoda náhod, prívetivých okolností, udalostí, ktoré sú nám neznáme, to všetko mi NESEDÍ ako niečo, čo by malo existovať na planéte kde sa vyskytol život. Príliš, príliš veľa náhod.
garias
nie som si
14. 03. 2009 1:14

celkom istý, ale zdá sa mi, že je tu niekto nad nami. Javí sa natoľko inteligentný, že všetky veci, ktoré sme tu každý hovorili sú pre nich asi bláboli. Mám taký dojem, taký pocit. Netuším kto sú to. Niektoré fakty hovoria, že stvorili život na tejto Zemi. Možné je, že ho upravili a teraz usmerňujú. Pravdepodobne hrajú hru, vedeckú hru. Nechávajú nás takými akými sme a pozorujú čo ztoho bude. Testujú zvieratá, ľudí a iné udalosti, ktoré vznikajú na Zemi. Je podľa mňa dosť možné, že veškeré prejavy duchov, a rôznych záhad spôsobujú oni, aby sledovali naše reakcie, pre ich výskumi. Snažíme sa nájsť dôvody toho a ono a zdá sa nám, že ich nikdy nenájdeme. Je to možno preto, že žiadne dôvody niesú, žiadne príčiny, sú iba výčiny týchto "neznámich". Je to obrovská hra. Trvá už celé stáročia. Samotné správanie ľudí sa mi nepozdáva. Ich nervozite, bezdôvodné výbušnosti, nevraživosť. To nieje normálne. Pripúšťam možnosť, že naše vnímanie a reakcie sú usmerňované. akosi na diaľku. Aký je zmysel toho všetkého? Vedecký výskum najpravdepodobnejšie. Najlepší výskum niečo je vtedy, keď to niečo vzniká, existuje a zaniká. Presne ako my, ľudia...
Morld
:-)
14. 03. 2009 1:14

to jsou jediné rasy se kterýma komunikujes?v okolí zeme jich udajně operuje mnohem více. a ne vsíchni pricházejí z astralu ,ale prímo z naseho vesmíru.konkretne tím narazím na bytosti humanoidního vzhledu vysoce podobné lidem .
Věra
a ještě něco
14. 03. 2009 0:04

Frekvence země se opravdu zvyšuje ale budou zase období kdy se naše frekvence sníží.A právě proto, že se zvyšuje nám umožňuje různé kontakty, protože se astrál promítá ve hmotě trochu více než kdy jindy, to vyžaduje u řady lidí změnu myšlení, pohledů na život a zvyšování životních hodnot.
Věra
Moride
13. 03. 2009 23:49

Země neupadá níže Chci na úvod říci, že pokud s těmito bytostmi se člověk setká tak by měl mít sám v sobě vyeliminovaný strach a velmi dobrou psychiku do značné míry přepodstatněnou do nadjá. Tito šedí bytosti se nachází na úrovni našeho tamasu to znamená, že jsou zhruba znalostmi asi jako my ale charakterově níže. Modří se drží v tamasu kolem srdce tudíž jsou malinko vyrovnanější, řekla bych asi jako lidé a ti nejvyšší to jsou mozkovny, kteří lecos znají a umí, jsou z nich postavou nejvyšší,Stříbrňáci co si já myslím to jsou skuteční mimozemšťané jelikož pochází z duševna a to je o dva mimoprostorové světy výše. Nasše země má energetický protipól to je astrál, kde se nachází tyto bytosti, jinak bychom s nimi vůbec nemohli navázat kontakt. Moje zkušenosti s nimi jsou různé. Někdy dobré a někdy špatné. Záleží jak rozumím tomu co ode mne chtějí. Přišla jsem k tomu všemu jak slepí k houslím. Po velkém psychickém očištění tyto bytosti se mnou navázali kontakt je to ale velké vypětí sil ve fyzickém těle.Je to jako když vylezeš na nejvyšší horu světa a špatněš se ti dýchá, ztěžknou ti nohy, když jdeš níže tak to z tebe zase spadne. , protože ty mimorpostorové tlaky jsou obrovské.
Morld
:-)
13. 03. 2009 23:14

jestli sem dobre pochopil tak se k nám začíná ukazovat první kousky s jiné dimenze? konkretně tyto sedivci? zajimalo by me jestli jsou z vysí dimente nebo nedejbuh s té niší.žiju totiz v domení ze se spíse frekvence zeme zvysuje. sedivci nejsou zrovna dobrosrdecná rasa z toho důvodu usuji ze jsou spíse z nisí dimenze.paklize se projevují do nasí znamenalo by to ze zeme upadá. jinak zatím nebyla potvrzena existence modré reploidní formy.pravdepodobně z důvodu nejakych ochranych helem které nosí. o nejakých stríbrnych vsak nikdy nikdo neslisel.zajímají me tvoje osobní skusenosti které s nimi mas doposud sem o nich neslisel.
Věra
Garias
13. 03. 2009 23:00

Jsou to síly, které působí v nadjá a jdou až do psychiky. Kdo má pevně ukotvenou psychiku v těle je hodně vyrovnán tak tyto síly cítí na svém fyzickém těle.Tyto síly mají svůj specifický život a jsou proměnlivé, pokud potřebují. Jsou v nás i kolem nás. Pokud je u nějakého člověka jeho myšlenka silná, vždy jsou tam tyto síly a mohou se projevit. Tyto síly mohou také působit ještě chvíli po smrti člověka ale zanikají spolu s psychickým tělem, jelikož se nemají čeho chytat. Tyto síly působí v hierarchii zrození i smrti..Jelikož žijeme v době přechodu do vyšších vybrací tak se tyto síly na zemi mohou projevit jako mimozemské bytosti ,velké do 120 cm s velkýma očima, Známe je vlastně jako mimozemské bytosti v různých létajících strojích.Už v joze se vlastně říká, že myšlenky jsou věci a tyto síly mají takovou moc, že mohou zhmotnit myšlenku. Nebo semohou promítnout jinak ve hmotě. My to zde potom vidíme jako zázrak ale ve skutečnosti je to ukázka působení energií, v hierarchii sil.Tyto síly neboli mimozemské bytosti jsou šedí ty jsou kastově nejnižší, potom jsou modří a nejvyše stojí, stříbrní. S těmito silami se setkává každý kdo usiluje o sebepoznání a dojde do nadjá a tam je nějak činný.
Morld
:-)
13. 03. 2009 22:55

mozná sama neví kdyz napsala ze ji pochopí az pokrocilejší veda. ono clovek máá neuvěřitelné schopnosti jen je neumí vyuzívat.dokáze ohybat casoprostor ,cestovat okamzikem ted,telepatie, telekineze a mnoho dalsích myslím ze je nám zatím znám jen zlomek toho co opravdu dokázeme. dnesní poznání je asi takové jako kdyz clovek rekne ze uz dál nemuze ale v tom okamziku ma jeste 80% energie...
garias
aké
13. 03. 2009 21:31

sily konkrétne máš na mysli prosím?
Věra
k článku
13. 03. 2009 20:31

V člověku není jen myšlení a city, jsou tam také různé síly, které si mohou pamatovat co člověk když řídí si myslí, cítí atd. Tyto síly to potom mohou promítnout třeba do auta nebo lodi, vlaků.Je to úplná hiearchie sil a pracují na úrovni dané bytosti. Potom můžeme vidět opravdové zázraky ale věda až pokročí tak některé zázraky zase budou vysvětlitelné.
garias
IQ
13. 03. 2009 20:03

je tuším definované ako hodnota schopností mozgu v závisloti na veku. Ak máte 100 IQ to znamená, že máte rozum aký by mal byť v tom veku vktorom ste. Ak máte 140 IQ, tak máte rozum o tri roky staršieho človeka ako ste vy. Tak nejak...
Morld
:-)
13. 03. 2009 18:23

my rozum ducha také mame ale vnímame jej pouze chvilkově a tlumeně jako nadvědomí. jinak nemyslím si ze inteligence je celá moudrost. nase IQ selhavá v nelogických hadankách. tady je potreba uplně rozdilnej typ myslení. IQ urcuje jak budete dobrí v matematice a pravopise:-D. ale jak se budete vyadrovat,mluvit, tvorit a snít .o to se stará druhá polovina mozku ta nelogická. bouzel její IQ se zatim nemerí.prijde mi jako by v dnesním svete byla nezadoucí:-( je to zel pro me:-D protoze si myslím ze prave tato cast mozku je ume potencionalne silnejsí , dokládá to také 4 z matiky:-D
garias
čo znamená vývoj mozgu ?
12. 03. 2009 22:01

vývoj mozgu je jeho rast, a dopĺnanie krvou počas života. Naberá tým viacej živín a je mozgu umožnený rast a výživa. Tým sa stáva silnejším a lepšie schopnejším umožniť pracovať poliam a zložitým operáciám polí, ktoré tvoria inteligenciu. Spánok, je podľa mňa zámerné vypnutie mozgu touto inteligenciou. Ak je mozog unavený, nieje schopný umožňovať rozumu v práci a dochádzaca ku potrebe spánku. Vypnutiu mozgu a tým aj systému vytvárajúcemu myslenie. Ak mozog spí, spí aj rozum. Otázkou je pre mňa, že ak existuje duch, čo podľa mňa existuje, ako sa dokáže pohybovať mimo tela s týmto rozumom. Ak sa dokážeme pohybova my, s telom, s rozumom v priestore, potom to dokáže aj duch, pričom nepotrebuje prenášať aj telo. Preto možno pokladať duchov za nehmotných.
garias
možno
12. 03. 2009 21:54

možnože naozaj stroje nemajú rozum, ale môžme to povedať s absolútnou istotou? Ja hovorím, NIE. Nieje dôkaz, ani jeden, žeby predmety nemohli obsahovať nejaký zdroj inteligencie. Osobne sa domnievam, že je to nie nemožné, ale dokonca pravdepodobné. Uvediem môj pohľad. Niečo podobné som už kdesi sem do diskusií písal, ale rád to pripomenie. Uvážme, zčoho vzniká život, život malého dieťaťa. Spermia ako aj vajíčko (oplodnené) sú vytvorené v ľudskom tele. Inteligencia je tu neaktívna, ak tu nejaká je, pretože si na to vôbec nepamätáme. Dovolím si povedať, že je nemožné existovať, keď spermia neoplodnila vajíčko. Obe látky sú výlučne z rastlín a z mäsa. Z prírodných látok, z atómov, molekúl. Možno pokladať tieto látky za neživé??? Keď sa dieťa narodí, dostáva po čase rozum, a ako dospieva, táto sila rozumu sa neustále posilňuje, aby od istého veku zasa slabla. Rozum bol v prvých rokoch života "neaktívny". Ako je to možné??? Odkiaľ sa zobral. Domnievam sa, že nie mozog tvorí rozum, ale akási konštelácia polí medzi časticami v oblasti mozgu. Mozog ako taký je na riadenie tela, ale rozum? Ten vytvára nejaká sila, pole, možno statika či forma elektromagnetického pola. Toto pole je ovplyvňované pri zmene magnetického poľa Zeme, kedy nám príde akosi nevoľno, či "zle". Ak teda rozum vznikol z ničoho, z prírodných neživých látok, a nepotrebuje mozog, čo pokladám za stopercentné, potom môžem urobiť záver, že podobný rozum sa môže vytvoriť aj MIMO MOZGU. A tu hľa, máme definíciu inteligencie mimo ľudských organizmov. Teda rozum sa môže nachádzať aj napríklad v strojoch, do určitej miery. Môže podobne "spať" ako u malého dieťaťa a po čase prebudiť a vyčíňať. Upozorňujem, že rozum je pôsobenie nejakého poľa medzi časticami. Čo môže byť kdekoľvek, aj v stroji. Prečo mozog nespôsobuje rozum? Pretože som našiel docela veľa prípadov kedy patológovia nenašli pri pitve tela mozog ale iba nejaký roztok. To je pre mňa kľúčové v domnienke, že mozog nespôsobuje rozum. Iba umožňuje pôsobeniu poľa v jeho centre. Ak dôjde ku poškodeniu (mentálnom), potom je narušené aj toto pole, prostredníctvom ktorého sa inteligencia presadzuje.
dalila
stroje
12. 03. 2009 21:23

ja si nemyslim ze stroje ziju,su to len stroje,bude to nieco ine,vyssie,napr.duchovia,napr. pri tej zene co ju to auto preslo sa na nu asi niekto velmi hneval,ta bludiaca lod to mi skor pripada ze jej kapitan bol s nou velmi spojeny citovo a tym vlastne nevedome(podvedome?)vyvolal ze ich prenasledovala,myslim tym ze na nu velmi myslel a z myslienky sa stala hmota,a v mojom pripade by som povedala ze ked existuje strazny aniel tak mi v ten osudovi den velmi chcel pomoct
garias
a hlúposti nikdy
12. 03. 2009 14:50

nepíšeš, to si pamätaj. Žiadna myšlienka nieje hlúpa. Ak to niekto povie, tak iba preto, že nerád počúva dlhé vety, alebo príliš opisované. Treba si dobre rozmyslieť čo povedať, pretože slová vedia niekedy narbiť viacej škôd ako dobra. A taktiež netreba presne všetko písať, musíme do istej miery predpokladať, že ten druhý vetu pochopí, preto ju netreba až tak rozoberať. Dúfam, že som sa vyjadril normálne ako niekedy nezvyknem :D
garias
v prvom rade
12. 03. 2009 14:46

sa ukľudni :D. Myslím to priaeľsky. Jap ak niekto urobil chybu tak potom ja, že som si to nevšimol, že si iby žartovala. Ťažko povedať či veci možno ľutovať ako zvieratá. Nieje isté, že to robia oni sami, alebo je to iba kov, drevo ovládané zvonka. Vďaka, že si napísala otom aute, ktoré sa ti "pokazilo". To je len jeden zmona prípadov, kde môžeme vidieť, že sa tu deje viac ako si myslíme. A nemusíš sa toľko ospravedlňovať :D. Vdaka za úprimnosť, rád diskutujem, takže ani ostré slová mi až tak nevadia. Nevadí mi že mi niekto nadáva, uráža (teraz nemám na mysli teba, vôbec), alebo nejak inak ma napáda, sledujem hlavne myšlienky ktoré pri tom vznikajú. Lebo ten čo je nahnevaý je často úprimný. Takže ani nezrvnalosti nie sú zlé. Nám niečo také ale nehrozí. Prajem príjemný deň a len kľudne píšte čokoľvek vám napadne.
dalila
prepac
12. 03. 2009 14:32

naozaj clovek nemoze z pisaneho slova pochopit co clovek mysli,nie,mam rada clanky vsetky aj tvoje,prepac uz nebudem pisat lebo nemam danost pisania a okrem gramatiky mam problem aj vyjadrovania sa,prave naopak ,pacia sa mi tvoje clanky a to hnevanie bolo len obrazne povedane,velmi sa ospravedlnujem,ja iba ze idem dat auto do srotu a ty napises takyto clanok az ho nechcem dat,ten hnev je iba obrazny akoze si vyvolal vycitky svedomia,naozaj prpac,prepac,to nie je ziadna kritika,uz nebudem pisat lebo naozaj sa neviem vyjadrovat a nechcem ludi urazat,este raz prepac uz si len budem citat a zoberiem si z clankov co mi treba a nevyjadrim sa,uf az som sa zapotila,naozaj nechcem aby si niekto myslel nieco zle,aj tento clanok je zaujimavy a neeehneeevam sa len na seba lebo som taka sprosta ze sa vzivam do pocitov a teraz ma boli to srotovanie,vzila som sa do pocitu Jaroslava a 5 dni uz nejem maso,kamaratka sa stazuje ze ma aknoznu plet a na druhy den uz mam aj ja,takze sa nie na teba hnevam al skor na seba ze uz aj tie pocity stroja budem prezivat,no a zas som sa rozpisala a zas po precitani budem vyzerat jak hlupana,ale ja som,este raz prepac,uz nenapisemlebo len blbosti pisem a to stves bolo naozaj obrazne
garias
nerozumiem
12. 03. 2009 13:53

tvojmu komentáru dalila. Na jednej strane odsudzuješ čo píšem ("..už ma štveš s tvojimi článkami..."), no na druhej, potvrdíš, že si zažila niečo podobné. Moje články píšem preto, aby sme si všetci videli, že na tomto svete je neznámo, o akom veľa krát ani nevieme. Všetky príbehy vypisujem z kníh, sám si nič nevymýšľam. Jedine opis príbehov je upravený a poznámky ku nim sú moje inak je všetko zkníh. Preto nechápem v čom ťa hnevám či štvem. Prosím o vysvetlenie, rád odpoviem na dotazy...
dalila
auto
12. 03. 2009 13:15

Garias,Garias,az musim povzdychnut ako ma uz stves s tvojimi clankami,nic v zlom ale aj mne pred 10 rokmi rodinna skoda 120 zachranila takpovediac zivot a vyvijal by sa uplne inac keby nezastala pred zakrutou istej dediny kde mala namierene a nie a nie pohnut sa,po 4 hodinach bolo treba z benzinovej stanice zavolat suseda aby nas odtiahol domov a na druhy den rano ked malo ist auticko do servisu mu nic nebolo,pekne elegantne napriek veku si jazdilo dalej,Ale keby dorazilo do ciela bolo by zle nedobre,nebudem rozpisovat preco ale cela ta udalost velmi pozitivne ovplivnila moj zivot lebo sa neudiali udalosti ktore sa uz by nikdy nedali vrtit spat.A preco tie vzdychi? Lebo sme to auto mali radi aj mame al vies na Slovnsku je teraz srotovne 2000eur a my ho davame do srotu a teraz mi je to velmi luto a robis mi vycitky svedomia,ale pre upokojenie mojho svedomia som si vtedy aj teraz povedla,ze niekto zhora nechcel aby to auto v ten osudny den doslo do ciela a ked so pomyslim ze ako vsetko by bolo inac keby vtedy doslo,proste len jedna neuskutocnena zatacka a dlsich 7 km neprejdenych a vsetko je inac, len prstom by niekto luskol a kolotoc by sa pustil