Články

- Záhady a tajemno -

Magistr Edward Kelley

    Magistr Edward Kelley pochází z Anglie. Jako jeden z mála dosáhl značných výsledků na vědeckém poli. Po odstěhování z Anglie do české země se dal najmout do služeb Rudolfa II. Jeho životní historie končí v roce 1597 kdy si údajně vzal jed a otrávil se. Nicméně toto byla pouze předstíraná smrt, aby se mohl plně věnovat svým výzkumům. Jeho touha po úspěchu ho přivedla k ovládnutí časoprostorové smyčky 1.řádu. /pozn.1 Časoprostorová smyčka 1.řádu umožňuje náhled do jiné časové dimenze, aniž by bylo možné do ní vstoupit a jakkoliv ji ovlivnit./ Toto umění je známo již od roku 2560 př.n.l. a předává se pouze zasvěceným. Linie zasvěcení je nepřerušena do dnešních dnů a v současnosti toto umění ovládá na planetě zemi asi 150 vyvolených lidí. Dostat se k těmto lidem je absolutně nemožné, protože jsou velice dobře krytí. Nicméně jejich skutky, které provádějí jsou zmapovány a tudíž se dají odvodit možnosti těchto lidí.

    Dle několika náznaku Edward Kelley žije a osídlil starou základnu poblíž severního pólu na planetě Mars. Tato skutečnost není dodnes ověřena a proto není nikde publikovaná. K zasvěcení byl připuštěn, když v roce 1591 objevil možnost teleportace na tuto planetu. /pozn.2 Na rozdíl od jiných planet má Mars přímý komunikační kanál již od dálnověku./ Jeho stavitelé nejsou dodnes známy. Pro veřejnost je znám výrobou zlata nebo stvořením umělé ženy. Pravda je ovšem taková, že při produkcích pouze otevřel teleportační kanál a tyto věci přemísťoval z místa na místo. Na konci 16. století nebylo možné sehnat v dostatečném množství energii potřebnou k vyvolání jevu, při němž dochází k zakřivení prostoru. Z tohoto důvodu některé jeho pokusy nedopadly tak jak by si přál a proto se mu dostalo označení šarlatán. Hlavní problém neúspěchu spočíval v zaměření cílového místa, a to bylo při pokusech vlivem nestejnorodosti energie několikrát posunuto zhruba o 500-1500 metrů. Na tuto skutečnost se přišlo až zpětně náhodou.

    V současnosti Kelley ovládá časoprostorovou smyčku 2.řádu. /pozn.3 Časoprostorová smyčka 2.řádu umožňuje libovolně cestovat do minulosti a budoucnosti. Je možné ovlivňovat dění v daném čase, což se ovšem projeví zpětně v čase budoucím. Proto je cestování touto smyčkou dovoleno pouze se zpětnou vazbou, kdy při návratu se provede kompenzační skok. Pouze při cíleném ovlivňování budoucnosti je možné zpětnou vazbu vyřadit. V tomto případě se musí provést simulace ovlivnění. Po té rada starších zasvěcených k tomuto může dát souhlas./

    Kelley velice rád navštěvuje historické akce a dýchá tak atmosféru své doby. Ovšem jakákoliv komunikace je s ním velice obtížná, protože o svých činech říká jen notorické známé pravdy. V absolutně výjimečných případech vypráví o svých činech a ukazuje některé z mnoha dovedností, které za celý svůj život nashromáždil.

    /pozn.4 Existuje časoprostorová smyčka 3.řádu. Tato umožňuje splývání časových dimenzí. Pochopení tohoto jevu se vymyká, běžné logice člověka. Jeden z příkladů: Je možnost díky paralelním světům, ovlivnit v budoucnosti minulost. V současnosti jen několik lidí umí ovládnou tuto smyčku. Zatím se, ale bádá nad praktickým použitím./
Co říká historie o magistru Edwardu Kelley
    Magistr Edward Kelley původním jménem Edward Talbot. Narozen ve Worcesteru v roce 1555 pravděpodobně 1.srpna. Dokonce krátce navštěvoval Oxford. V městě Lancasteru zastával úřednické místo. Po zpronevěře peněz byl potrestán uříznutím uší. /pozn.4 Současná plastická chirurgie vše napravila/. V Anglii vstoupil do služeb k proslulému vědci, doktoru Johnu Dee. Spolu cestovali po Evropě a v roce 1584 zakotvili v českém království. Doktor Dee získal službu u Rudolfa II. Jeho pomocník Kelley se uchýlil na dvůr Viléma Rožmberka kde díky znalostem v lékárnictví proslul při léčení lidí. Po vypovězení doktora Dee kvůli intrikám, zakotvil ve službách Rudolfa II. Zde proslul několika velice zajímavými alchymistickými pokusy. Proslul výrobou zlata. Od Viléma Rožmberka obdržel dva statky, Rudolf II ho jmenoval rytířem. Oženil se a za věno se koupil proslulý Faustův dům na dnešním Karlově náměstí. V dubnu 1591 došlo mezi ním a dvorním úředníkem Jiřím Hunklerem k souboji rapírem, kdy Hunkler byl zabit a tím byla počata zkáza Kelleyo. Protože krátce před touto událostí Rudolf II vydal patent jenž zakazoval souboje, byl Kelley zajat. A to při útěku z Prahy ke svému ochránci Rožmberkovi v soběslavském hostinci. Se záminkou tohoto souboje byl mučen na hradě Křivoklát, aby vydal tajemství výroby zlata. Při připravovaném útěku z věže Huderky se s ním utrhl provaz a Kelley si zlomil nohu, která mu byla amputována. Po této nehodě mu císař Rudolf II udělil milost. Protože byl zbaven služby na královském dvoře, neměl dostatečný přísun peněz. Pro velké množství dřívějších dluhů, se ocitl ve vězení pro dlužníky. Tentokráte na zámku Hněvín v Mostě. Při opětném útěku kdy sešplhával z okna mu došli síly, zřítil se a zlomil si obě nohy, zdravou i dřevěnou. Velké bolesti z nekvalitně ošetřené zlomeniny ho donutily vzít si neznámý jed. A tak se 1.11.1597 Kelley otrávil. (Dle jiných pramenů zemřel roce 1594 nebo 1595.) Nikdo však neví, kde je jeho hrob.

    Tak končí známá historie o Edwardu Kelley, nicméně je známo, že jeho smrt byla nafingovaná. Pro velké dluhy se nemohl volně pohybovat po českých zemích a tak změnil svoji identitu. Několikrát zasáhl do vývoje bitev 30-ti leté války, kdy vyzbrojoval chemickými látkami přepadový oddíl Albrechta z Valdštejna. Nakonec pracoval v několikanásobné konspiraci a jeho stopa končí roku 1642.

Co říká Akáda o magistru Edwardu Kelley

    Hra o magistru Edward Kelley je situovaná do roku 1509, tedy 12 let po jeho údajné smrti. Tento čas využil Kelley k výrobě stroje času. Pravda je, že jeho ovládání se občas vymykne všem z rukou, a na ploše kde se zobrazuje děj, se dějí věci nevídané.

Vydáno:   07. 12. 2010

Přečetlo:  2435 čtenářů
Zdroj: http://kelley.akada.eu/

Autor (vložil): Atlantis



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Zbyněk
9. 12. 2010 17:12
Atlantis
¤ Nádhera,
9. 12. 2010 16:48
Grush
¤ Pro Atlantis
8. 12. 2010 19:08
Zbyněk P
¤ :-)
8. 12. 2010 16:21
Morld