Články

Záhady a tajemno

Magistr Edward Kelley - (komentáře)

Atlantis
Zbyněk
9. 12. 2010 17:12

...přeji hezký den, Zbyňku.
Grush
Nádhera,
9. 12. 2010 16:48

akorát mně ani ve snu nenapadlo že by někdo něčemu z toho mohl věřit, takže nějaká polemika mi přišla zcela bezpředmětná :-)))
Zbyněk P
Pro Atlantis
8. 12. 2010 19:08

Pěkná báje či pověst. Pouze mám k ní pár připomínek jako vždy.
1.) Uvádí se v ní, že dosáhl vysokých znalostí na poli vědeckém, v alchymii, a také, že dosáhl různých zasvěcení. Jestliže tomu tak bylo, a on skutečně dosáhl takových dovedností, včetně výroby zlata, tak proč potom skončil ve vězení pro dlužníky, a v chudobě - Můj osobní názor jest ten, že sice dosáhl určitého stupně znalosti přírodních zákonitostí (a oproti svým soukmenovcům byl dozajista velmi chytrým a moudrým), ale že byl spíše pěkný "vyčuránek" a využíval svých znalostí k oblbování svých soukmenovců, a lišáckým způsobem z nich vytahoval peníze a zlato. Takový člověk by se dnes asi moc mezi námi neztratil. Vždyť téměř každý dnes takto činí, tedy, že hledá někoho, koho by "oškubal", či případně zblbnul s následkem oškubání.
2.) Uvádí se, že dokázal ovládat "Časoprostorovou smyčku 1. a ž 4. řádu, a že tyto dovednosti se předávají jen zasvěceným... Dobře, jestliže tomu tak je, a tyto dovednosti jsou vskutku jen předávány zasvěceným, tak jak mi potom vysvětlíte, že se o nich ví a píše se o nich, že jsou známy jejich zákonitosti, atd.... Kdo si to osobně ověřil, že je to tak, jak se uvádí? Kdo již vyzkoušel ony "Časoprostorové smyčky 1.až 4. řádu? Mám takový dojem, že nás někdo pěkně "lakuje barvou tupců" a zkouší, co ještě jsme schopni přijmouti a co již ne !! A nepatří tam (tedy do té báje či pověsti) ještě to, že měl doma na dvorku osobní UFO? To, mi tam vskutku chybí, aby to bylo dokonalé. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Morld
:-)
8. 12. 2010 16:21

pochopil jsem správně, že se tenhle pán dá stotožnit s doktorem Faustem?