Vaše příběhy

- Nevysvětlitelné jevy -

Zachránce
Tento příběh se opravdu udál jedné rodině, kterou znám.
Byli to poměrně mladí manželé, kteří se poslední dobou dost často hádali a to i kvůli maličkostem. A jednoho krásného dne, kdy se už hádali od rána, se rozhodli, že pojednou navštívit rodiče z manželovy strany. Jeli v autě, pořád se hádali i při jízdě a najednou zjistili, že píchli kolo. Zastavili na okraji silnice a mladý pán se jal měnit pneumatiku. Jenomže to prostě neuměl. A tak vypukla nová hádka, manželka vyčítala, co si to vzala za chlapa, když ani neumí spravit kolo a když tu se stalo něco podivného.
Z ničeho nic se před nimi oběvil vysoký muž, oblečený jako tulák. Pochopitelně je z hádky vyrušil a nabídnul jim, že jim kolo spraví. Manželé nevěnovali jeho nenadálému oběvení pozornost. Byli přece zabráni do hádky, ale přece mladý muž své manželce šeptal, když podivný tulák spravoval kolo, že ho odnikud neviděl přicházet a že je to divné.
Když byl ten tulák hotov z prací, nabídli mu manželé na oplátku, že ho kousek svezou. Nasedli do auta, všichni se připásali bezpečnostním pásem. Manželé seděli vpředu a tulák vzadu. A i když toho člověka vůbec neznali, on, jako by o nich věděl všechno. Povídal jim, že takhle marnit svůj čas a mladý život hádkami je zbytečné. Že by měli být rádi za každou chvilku, kdy jsou spolu. Nikdy neví, co je může rozdělit. A protože měli těsně před rozvodem, i to se jim tulák snažil rozmluvit. Oba ho poslouchali, nic neříkali. A když už dlouho nic neříkal, otočila se manželka dozadu, aby ho vybídla k další rozmluvě.
Jenomže co to? Zadní sedadlo bylo prázdné. Nikdo tam neseděl. Ten chlap se prostě ztratil. Ihned otočili vůz a jeli nazpátek, aby se podívali, jestli třeba není někde zraněný, protože si nedokázali vysvětlit, že zmizel a ještě k tomu, když byl připoután pásem. Tak se jeli podívat, jestli někde nevypad. Leč ho nikde nenašli. Pak dokonce zavolali polici, ale ti též nic nenašli. Navíc jim sdělil policista, že jsou asi už čtvrtý pár, který o tomhle vyprávěl a stalo se jim něco podobného. Vždycky to byl pár, který měl manželskou krizi a pokaždé je ten podivný muž dal dohromady, stejně tak i náš mladý manželský pár.
O divném tulákovi se sice slehla zem, ale byl zachráněn další manželský pár, s kterým to vypadalo bledě. Kéž by takových tuláků bylo víc, že?

Vydáno:   28. 1. 2005

Přečetlo:  2082 čtenářů
Autor (vložil): Martina

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Kopie
3. 02. 2008 15:07
Lejla
¤ příběhy
18. 03. 2007 9:36
Haki23
¤ Není nad originál
18. 05. 2006 12:03
Aredhel
¤ věřte nevěřte
15. 02. 2006 16:14
honzík