Vaše příběhy

- Nevysvětlitelné jevy -

Svatební kytice
    Dnes se s vámi podělím o příběh, který mi vyprávěl profesionální fotograf, dnes už starý pán.

    V r.65 ho požádal jeho nejlepší kamarád, jestli by jim byl za svědka na svatbě a zároveň celý obřad nafotil. Tenkrát se fotilo pouze černobíle; Jiří to rád přislíbil.

    Při vyvolávání fotek mu jako jindy pomáhala manželka. Když dala fotky do ustalovače, zavolala Jiřího a ukázala mu jednu fotku s tím, že tohle už přehnali. Myslela, že šlo o hloupý žert některého ze svatebčanů. Jiří se zděsil také - v nevěstině kytici z kal hra světla a stínů vytvořila dokonalou lidskou lebku. Oba z toho byli vyděšení, Jiří fotografii schoval, kamarádovi předal jen ty ostatní, které s manželkou pečlivě prohlédli.
    Fotku s lebkou ukázal jen několika svým známým, u kterých si byl jist, že se o tom nebudou dále šířit.
    Měsíc po svatbě nevěsta, teď už vlastně mladá paní, ve spánku zemřela. Všichni z toho byli v šoku; při pitvě se zjistilo, že trpěla vzácnou vrozenou srdeční vadou, kterou při tehdejší úrovni zdravotnictví nebylo možno předem zjistit.
    Jiří až tehdy ukázal fotografii s lebkou čerstvému vdovci, ten z toho byl také zděšený. Po pěti letech se znovu ženil a požádal Jiřího o stejnou službu jako při první svatbě. Ale vymínil si, že tentokrát mu s vyvoláváním fotek pomůže sám. Všechno proběhlo hladce, kytice nevěsty byla v pořádku. Manželství jeho kamaráda je šťastné, mají radost z dětí a těší se i z několika vnoučat.

    Tu fotografii jsem viděla a je opravdu děsivá...

Vydáno:   6. 2. 2015

Přečetlo:  2572 čtenářů
Autor (vložil): xantipa

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ...
28. 02. 2015 9:53
AndreXY
¤ Sylvia,
6. 02. 2015 15:37
xantipa
¤ Ahoj
6. 02. 2015 15:23
Sylvia
¤ Zdravím Xantipo,
6. 02. 2015 13:32
Garfi