Vaše příběhy

- Něčí přítomnost -

Senzitivita
    Věřím tomu, že se již rodíme se schopnostmi, které od útlého věku díky povinnostem, zákazům a příkazům pomalu ztácíme.

    Měla jsem rozečtenou krásnou knihu a chtěla jsem ji samozřejmě co nejdřív vrátit, četla jsem tedy kdykoli, doma ve vaně, v posteli, v zaměstnání o polední přestávce, cestou do práce a naopak.

    Jako každý den ve stejný čas nastoupím do autobusu, usednu na první volné místo přímo za řidičem a rychle se začítám, jsem pár stránek před koncem a v hlavě mám krásný začátek zrození človíčka jménem Sokrates. Vím, že než knihu odevzdám, ještě se k této překrásné pasáži vrátím. Když v tom slyším mužský hlas, jak říká: "revize jízdenek". Zvednu oči a uvědomuji si, že jsem na označení platnosti jízdenky ani nepomyslela. Ale k mému úžasu vedle mne nikdo nebyl, ověřuji toto pohledem dozadu. V celém autobuse sedělo pouze 5 cestujících. Kdo to byl? Proletělo mi hlavou a ihned vytáhnu z kabelky jízdenku a vše napravuji. Označený lístek zasunu do knížky, ale už nečtu, přemýšlím. Nevím kdo, nebo co mně oslovilo. A jak je to vůbec možné? V duchu říkám "děkuji" i když nevím komu. Náhle cítím silně přítomnost vysokého muže stojícího vedle mé sedačky. Zvedám oči, ale nic nevidím a tolik bych chtěla. Opět v duchu děkuji, teď už pohledem k němu. Autobus zastavuje a já pomalu otvírám znovu knížku, chtěla bych znovu číst, cítím, že se nemohu soustředit. Vnímám řádky a přesto nečtu. Doznívá ve mně jakýsi pocit, který neznám, jsou věci, které nepochopím, ale zároveň je nemůžu ani nikomu říct, v dnešním hektickém a materiálním životě.

    Asi by si přátelé mysleli, že to byla halucinace či snad mikrospánek, při nejlepším by se jen nechápavě dívali a neřekli by raději vůbec nic. A tak jsem se pomalu opět začetla do smutného konce velkého filozofa, když po chvilce čtení slyším ta dvě slova znovu, tentokrát s napřaženou paží a s dlani odznakem revizora.

Vydáno:   20. 8. 2013

Přečetlo:  2047 čtenářů
Autor (vložil): geraldina

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ :-(
29. 08. 2013 22:58
mississippi
¤ Dano
28. 08. 2013 17:36
Jelitko
¤ mississippi
22. 08. 2013 21:54
Dana P.
¤ Geraldina
22. 08. 2013 20:41
mississippi
¤ Geraldina
21. 08. 2013 8:54
LubinkaG.
¤ geraldino
20. 08. 2013 13:52
Dana P.
¤ slyšela
20. 08. 2013 6:25
iveta