Vaše příběhy

- Nevysvětlitelné jevy -

Postavy v mlze
    Zdravím všechny. Rozhodl jsem se s Vámi podělit o jedno vyprávění, které jsem osobně slyšel z úst svojí tety. Nejde tedy jen o "jedna bába povídala", ale o výpověď přímého svědka-mé tety.
Stalo se to v Jižních Čechách u vesnice Křižanov.

    Když byla teta mladá, chodila s holkama po vesnických zábavách. Hodně vesniček v okolí bylo tak zvaně přes pole a tudíž holky vždycky vyšly a večer se vracely. Když byla zábava zase u nich ve vesnici, tak přišli zase na oplátku kluci atd. Jedné noci se skupina holek s mou tetou, vracely přes pole domů z nedaleké vesnice. Cestu dobře znaly a noc byla letní a poměrně teplá, takže jim cesta rychle ubíhala. Když už dorazily téměř ke své vesnici, z kukuřičného pole na ně začali volat místní kluci a trošku se je snažili vystrašit. Holky jim pořádně neviděly do tváře a viděly je jen od hlavy dolů. Nic méně jim bylo jasné, že to jsou kluci z jejich vesnice, kteří žárlili na to, že "jejich" místní holky chodí do jiné vesnice a tancují s "přespolňákama". Holky se jim tedy vysmály a utekly domů.

    Druhý den ráno ale přišel šok! Když se omladina sešla na návsi, aby všichni probrali včerejší tancovačku, tak se holky ptaly, kteří z kluků je včera v tom kukuřičném poly chtěli vyděsit. Jenže nikdo se k přiznání neměl. A nepřiznal se ani po letech. Nikdo z těch místních kluků tam totiž vůbec nebyl. Že by to byl někdo z jiné vesnice je velice nepravděpodobné a místní v tu dobu buď již byli doma a nebo tam vůbec nebyli. Otázkou tedy zůstává kdo a proč se tehdy snažil holky svést z cesty. Odpověď se nikdy nenašla.

    Ještě bych rád upozornil, že tu vesnici velice dobře znám a po tom, co mi tohle teta řekla, jsem se šel na místo, podívat. Nepřišel jsem ale na nic a nejbližší vesnice byla opravdu asi 3km a že by někdo holky tehdy sledoval až skoro k vesnici, kde bydlely a pak je zkoušel vyděsit a následně se zase musel vracet--to se mi nezdá. Teta byla velice přísná, racionální, ale velice hodná. Rozhodně to nebyl typ ženy, která se bojí a nebo věří na duchy. Jen tohle jí do její smrti nikdo nevysvětlil.

Vydáno:   13. 11. 2012

Přečetlo:  2087 čtenářů
Autor (vložil): Mikix42578

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ názor
21. 11. 2012 16:10
Mikix42578
¤ bezpochyby
18. 11. 2012 21:50
Přemek Slavík
¤ Já
17. 11. 2012 12:34
grebena
¤ ...
17. 11. 2012 10:55
Andre
¤ ...
15. 11. 2012 17:20
Houba