Vaše příběhy

- Vnímavá zvířata -

Pes štěkal jako o život
    Bylo to už dávno, asi tak 15 let zpátky, když jsem byla u kamarádky doma jako často do týdne. Její rodiče nebyli doma a tak jsme měly klid :) na blbosti. Kamarádka měla malého psa velikostně asi tak jako jorkšír. Seděly jsme v obýváku a kecaly. Byt prázdnej. Do obýváku se chodilo přes kuchyň! Najednou pes začal v kuchyni šíleně štěkat a vrčet. Šly jsme se podívat co se děje. Pes byl extrémně naježený, měl až záchvat, zuřivě štěkal a ustupoval dozadu, jakoby před něčím couval. My se strašně bály a schovaly jsme se do obývací stěny (skříně). Slyšely jsme, že pes je už u té skříně, kde jsme se schovávaly a pořád vrčí a štěká. Zhruba po 10 minutách vše přestalo. Vylezly jsme strachy bez sebe. Pes byl už v klidu.

    Ale my teda rozhodně ne. Nevím, co to bylo. Víckrát jsme nic takového u ní doma nezažily.

    A u nás doma, ale ještě jeden zážitek. V kuchyni bylo lino. A častokrát bylo slyšet, jakoby něco po tom linu cupitalo. Nebylo to jako klasické kroky, ale jakoby cupitání, klapkání po tom linu. V té době jsme zvíře neměli. Vím, že jsem se šíleně bála a že to bylo několikrát. V tom bytě už léta nebydlíme, ale vím, že tam umřela jedna paní, která tam bydlela kdysi dávno. V ložnici, kde spala máma. Tam se jí to taky stalo a doslova popsala, že si na ní něco jako kdyby sedlo a tlačilo jí to do postele, že měla pocit, že jí to chce úplně rozmačkat do té postele.

    Kromě podlahy a ťapkání jsme měli v předsíni velikou kytku v mohutném květináči a v ní takové ty hnědé kuličky, co se do květináčů dávají (teď přesně nevím, jak se to jmenuje). Dveře z obýváku vedly do té předsíně a moc se nezavíraly. V předsíni též bylo lino. Několikrát se stalo, že z ničeho nic několik těch kuliček "přiletělo" až do obýváku. Samotné jistě nevypadly.. něco nebo někdo je musel hodit. Ještě teď mám husí kůži. Bylo to opravdu zvláštní. Když se zamyslím a řekněme, že by to dělala ta zesnulá paní, co tam dříve bydlela. Nejde mi do hlavy proč by to dělala a upozorňovala tímto způsobem. Co by tím chtěla vzkázat?

Vydáno:   27. 1. 2011

Přečetlo:  2327 čtenářů
Autor (vložil): blackorchid

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)