Vaše příběhy

- Něčí přítomnost -

Zesnulý soused?
    Těší mě, jsem zde nová a je fakt, že o tuto tématiku se zabývám už od svých "pubertálních" let. Spiritismus, kontakty se záhrobím, rituály a celkově magie. Nejsem žádný blázen, který by chodil celý v černém to ne, ale dá se říct, že to máme tak nějak v rodině. Moje prababička byla bylinkářka, pomáhala za druhé světové války lidem, kteří neměli na léky a to různými bylinnými mastmi, odvary, čaji apod. Ve středověku se tomu říkalo kacířství. To je teď ovšem vedlejší. Jedná se o situaci, ve které se poslední dobou dost často nacházím.

    Jsem kuřák, ale vzhledem k tomu, že moji rodiče jsou oba nekuřáci, chodím kouřit dolů před bytovku. Ve večerních hodinách se u nás vchod zamyká, ovšem když jsem dole nezamykám za sebou dveře na tu chvíli. Problém je v tom, že když dokouřím a chystám se jít domů, vchod je zamčený. Není slyšet žádné kroky na chodbě ani vrznutí dveří (měla jsem totiž podezření, že za tím má prsty sousedka z přízemí, se kterou se zrovna nemusím, sama o sobě je to taková trochu "ježibaba").

    Mé podezření však pominulo zhruba před týdnem. Vždy jsem stávala zády ke dveřím a napadlo mě stoupnout si čelem, abych viděla přes tabulové sklo, nikdo se za ním neukázal, avšak dveře byly opět zamčené. Tyto věci mě neděsí. Nebylo by to poprvé, co bych byla v přítomnosti "ducha". Sousedce, která bydlí pod námi před lety umřel manžel, který neměl rád, když za sebou někdo nezamykal.

    Napadlo mě, jestli to třeba není jeho duše, která tu uvízla. Nezemřel zrovna příjemnou smrtí a řekla bych, že i v nepravou dobu. Je možné, že za vším stojí on. Zkoušela jsem se s ním spojit, ale neodpovídá.

Vydáno:   13. 2. 2010

Přečetlo:  2226 čtenářů
Autor (vložil): Marina Dzurkova

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Prepacte mi
16. 02. 2010 13:02
romsli
¤ rad by som vam povedal,
16. 02. 2010 12:59
romsli
¤ dvere
14. 02. 2010 14:27
Jelitko
¤ dveře
13. 02. 2010 18:24
Liuska
¤ Zajímavé
13. 02. 2010 17:28
Oxide