Vaše příběhy

- Něčí přítomnost -

Někdo mi seděl na posteli
    Začnu trochu ze široka, aby bylo jasný, proč sem vůbec píšu.

    Jako malej jsem přišel o tátu, kterej se zastřelil stejně jako před ním jeho bratr můj strýc, znal jsem ho pouze z fotek, které měla babička na baráku. Po revoluci nechala barák mě a bráchovi a sama ze zdravotních důvodů odešla do pečovateláku.

    Po vojně jsem začal na baráku bydlet a jednou, to už jsem byl ženatý a měl malou holku, se mi stalo, že když jsem spal, tak mě probudil divný pocit . Nejhorší bylo, že jsem nebyl ani úplně vzhůru a ani to nebyl sen.

    Ležel jsem v posteli a jasně jsem cítil něčí přítomnost. Manželka to být nemohla, neboť ta byla vedle mne a holka byla ještě v postýlce, takže bylo vyloučeno, aby do ložnice přišla, jak mívaj děti ve zvyku. Zkrátka jsem cítil, jak je někdo další v ložnici, jenomže jsem nebyl schopen se ani pohnout, otočit se nebo něco udělat.

    Tak jsem jenom ležel a čekal, co se bude dít, když v tom jsem jasně cítil, jak si někdo přised na postel. Bylo to tak zřetelný a opravdový, že bylo cítit, jak se prohnula deka pod vahou tý osoby. Akorát že tam nikdo nebyl a když jsem pak o tom mluvil s mamkou, tak mi potvrdila, že se jí stalo to samý akorát u ní doma. A dodnes si neumíme vysvětlit co to bylo a z jakých příčin se to přihodilo. Zajímavý taky je, že se nám to oběma stalo ve velmi krátkém časovém rozmezí od sebe.

    V rodině se v tu dobu nepřihodila žádná událost jako úmrtí nebo něco podobnýho a taky už se to nikdy neopakovalo, teda aspoň ne u mne. Dodnes mi vrtá hlavou, kdo to mohl být a co mohl chtít.

Vydáno:   4. 1. 2010

Přečetlo:  2338 čtenářů
Autor (vložil): Morfinus

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Zajímavé
5. 01. 2010 1:19
Jaroslav