Vaše příběhy

- Podivní tvorové -

...a lezlo TO z hlíny
    Strašidelné situace se objevují i v situacích, kdy by je člověk vůbec nečekal a občas nemusí mít na konci otazník, ale naopak úsměv.

    Svého času jsem pochodoval z jednoho takového... výletu něco kolem třetí hodiny noční směrem k městu, abych se prvním ranním vlakem vrátil na základnu. Nikde nic, ticho a tma kolem, a já si v klídku kráčím po neširoké, ale rovné asfaltce a sleduji, jak se pomalu přibližují krajní domy, hezky nasvícené městským pouličním osvětlením. V tu chvíli mně zaujal pohyb poblíž jednoho domku. Byla to novostavba věnčená výkopy a hromadami hlíny; a z jedné té hromady počalo něco vylézat.

    Situace byla taková, že hromada i dotyčný objekt byl mezi mnou a stěnou domu jasně ozářenou lampou, takže jsem viděl jen černé siluety. To jsou mi věci, říkám si. Co to je? To nevypadá na psa ani kočku... Těžko popsat mé překvapení, když se "to" trhaně začalo zvedat a na hromadě hlíny se neohrabaně vztyčila... bezhlavá lidská postava. Zůstala tam stát, mírně se kymácejíc, a přiznávám že ve mně trochu hrklo. Myšlenka, že vidím bezhlavou mrtvolu, co se zrovna "odkopala", vylezla ze země a čeká na kolemjdoucího, aby ho drapla do spárů byla fakt neodbytná a docela jsem měl cukání zpomalit krok :-)

    Řešení záhady vyšlo najevo za chvilku, když jsem došel dost blízko, abych poznal, oč jde. Byl to nějaký značně podroušený človíček, který se podle všeho do té doby válel na zemi, a teď vratce stál na hromadě hlíny, zády otočen ke mně, hlavu hluboko svěšenou na prsa a... no, dělal to, co dělávají lidé, kteří v sobě mají mnoho tekutin. Vliv protisvětla, skloněná hlava, kouzlo noci a samota scenérie z něj předtím udělalo v mé představě div né zombíka...

Vydáno:   8. 11. 2009

Přečetlo:  6559 čtenářů
Autor (vložil): Grush

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤
28. 06. 2012 14:20
isilme
¤ :D
2. 12. 2009 8:50
isilme
¤ zajímavý
18. 11. 2009 9:18
Lycaon
¤ Ahoj
8. 11. 2009 22:27
sladidlo