Vaše příběhy

- Něčí přítomnost -

Dveře
    Jednou, myslím, že 5. 7. 2005, jsme s rodinou jeli k příbuzným.
Večer jsem seděla v obýváku na patře a všichni (krom bratra, ten byl se mnou) si povídali dole v kuchyni. Ani nevím, kam jsem koukala, snad na bratra sedícího na zemi, když se rozletěly dveře. Jako by dovnitř vtrhl někdo hodně naštvaný, jenže nikdo nevešel (nebo alespoň nešel vidět). Viděla jsem to tak nějak jakoby jedním okem, ale dobře. Dveře jsou prosklené, za sklem ale nikdo nebyl.

    Hned jsem vyskočila na nohy a běžela zjistit, kdo to byl. Celé patro jsem prohledala, ale nikde nikdo... Půda zamčená zvenku a schody jsou hned naproti dveří, takže jsem je kontrolovala jako první.

    Vrátila jsem se a "bafla" pro jistotu na bratra, jestli to viděl taky. Prý ano. Tak jsem se šla zeptat dolů (kdyby si někdo ze mě dělal srandu), ale všichni říkali, že se z kuchyně nehnuli.

    Něco podobného se pak ještě jednou opakovalo. Bylo to 30. 11. téhož roku. Tentokrát jsem se nacházela sama doma (ostatní někam odjeli), v koupelně. Dveře jsem si nevím proč zamkla a jak tam tak jsem, po chvíli děsná rána do kliky (její pohyb jsem zahlédla v zrcadle přede mnou) a takový ten zvuk, jako když se žduchnutím snažíte otevřít zamčené dveře. Trhla jsem sebou a pořádně se zahleděla do tmy za rovněž prosklenými dveřmi. Samozřejmě nikdo. A jak se normálně nebojím, tak jsem v té chvíli měla nahnáno. Celkem dlouho trvalo, než jsem se odhodlala odemknout a opustit koupelnu. Hned potom jsem ze dvora zavolala naši fenku, pozavírala všechny dveře a i s ní se usadila v obýváku. To až dokud rodina nepřijela.

    Jediná spojitost mezi domy je, že dříve oba patřily mým prababičkám (první té od matky a druhý té od nevlastního otce). Zajímají mě jakékoliv vaše teorie či podobné zkušenosti.

Vydáno:   16. 8. 2009

Přečetlo:  2344 čtenářů
Autor (vložil): Míša

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ .
28. 10. 2009 11:58
x-man
¤ Komentář
16. 08. 2009 14:03
Mí?a
¤ za?ila jsem to
16. 08. 2009 9:22
mandy.w