Vaše příběhy

- Vnímavá zvířata -

Větřící fenka
Dobrý den, chci se s vámi podělit o svůj zážitek s mým psem. Upozorňuji, že mi bude již dost let a na nějaké čarování a mystifikace nedám, ale po těch příhodách se psem - snad - připouštím, že psi mohou mít nějaký vjem nebo cit pro něco, co my lidé nevidíme a necítíme.

Žiji v domě, kde mému manželovi umřela jeho první žena, zůstal sám s dvěma dětmi, jeden je mentálně postižený.
Těžko jsme si tu já a mé 2 děti zvykaly, všude na nás koukala z obrázků máma manželových dětí. Děti, mé i manžela, vyrostly, jsou pryč z domu. Můj manžel se odtěhoval ode mne z ložnice, protože chrápal a ani jeden jsme se nevyspali. Tak jsme si koupili pejska, maličkou fenku, spí se mnou v mé posteli.
Teď v poslední době ale je problém, v noci je neklidná, chodí - doslova - po mě, dívá se za mě do rohu, nejčastěji je na okraji postele a civí na něco dole, chodí po okraji postele a vydává takové neobvyklé, hluboké hrdelní zvuky. Nebo najednou zvedne hlavu a začne velmi bojovně štěkat na něco v prostoru.
Dokonce se mi stalo, že jsem byla na toaletě, ona mi smutně kňučela za dveřma, tak jsem jí pustila dovnitř. Ona ale za chvilku vyběhla, štěkala a běžela jakoby vedle někoho. Potom zmlkla, vyježela se a dívala se, mě to přijde, jako do výše člověka, nebo jak to popsat. A protože si ze mne všichni dělali legraci, jako že tam mám duchy a tak, tak jsem tam do pokoje vzala svou dospělou dceru, spala pode mnou na koberci, čekala, až pozdě v noci budou dávat nějaký film. Jenže fenka začala blbnout, vrčela a neustále chodila okolo mne po obvodu postele. Dcera se naštvala, řekla, že to není normální, vystrašila se, a utekla. A od té doby spí v obýváku.
Myslím si, že svého psa znám natolik dobře, že vím, kdy se chová normálně a kdy něco větří, ať už je to cokoli.

A ještě poznámku: měli jsme psa na výletě na Housce, tam to bylo naprosto v pořádku, a nejsem jediná, kdo má tyto zkušenosti. Tak nevím, koupila jsem si psa, abych se nebála a některé noci se s ním bojím ještě víc. Vrtá mi hlavou, proč nevrčí třeba na okno, které vede do lesa a nebo na dveře, ale stále do toho jednoho místa v prostoru ve výši očí. Dcera mi řekla v žertu, že to tady pořád hlídá mrtvá máma kluků, no, já si myslím, že je to pěkná blbost. Nebo ne?

Vydáno:   3. 8. 2008

Přečetlo:  2871 čtenářů
Autor (vložil): Lucie Luky

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Zvířátka...
19. 08. 2008 9:51
ssmajlicek
¤ 6 smysl.......
11. 08. 2008 17:20
Makuska
¤ pro Lucii
9. 08. 2008 21:47
Bohumila
¤ john
6. 08. 2008 14:53
john
¤ ...
3. 08. 2008 22:14
Silvie