Vaše příběhy

- Vyvolávání duchů -

Noční vyvolávání duchů
Tento příběh se stal mé švagrové asi před 15 lety.

Tehdy byla mladá holka, tedy spíše puberťačka. Jednou jela na víkend se svými rodiči a kamarádkou na chalupu, která stojí na jižní Moravě, v jedné malé vísce.

Holky se na chalupě asi docela nudily a jak už to tak u puberťáků bývá, nenapadlo je nic lepšího, než že budou večer vyvolávat duchy. Rodiče se toho neúčatnili, ti se dívali na televizi a holky začaly vyvolávat duchy na zahradě. Chvilku přemýšlely, koho vyvolávat, až je napadl Jan Palach. Spojení se povedlo, duch začal reagovat a holky se ptaly na všechno možné, ale prý to byly hlavně blbiny, prostě se bavily.

Po nějaké době o vyvolávání ztratily zájem, začala jim být na zahradě zima a prostě s tím přestaly, o nějakém odvolání ducha podle mě ani nikdy neslyšely.

Vrátily se do chalupy a dívaly se taky na televizi, ale po nějaké době všichni slyšeli nějaké divné zvuky. Vyšli před chalupu a byli to hasiči, hořel místní kulturní dům! Hasiči toho moc nezachránili, kompletně lehl popelem a až po delší době obec postavila nový.

Nejsem si jistá, ale co když to byla pomsta neodvolaného ducha Jana Palacha? Ještě musím dotat, že vesnice, kde se ten příběh stal, je sice na jižní Moravě, ale je silně komunisticky založená a v místím kulturním domě komunisti měli často sraz. Tak si mylím, že měli docela štěstí, že duch nezapálil chalupu jim!

Vydáno:   8. 6. 2007

Přečetlo:  5315 čtenářů
Autor (vložil): Zuzana Svobodová

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ neverim
12. 02. 2009 17:35
4dodo4
¤ ...
8. 06. 2007 11:54
MirrA88