Vaše příběhy

- Podivní tvorové -

Poloviční přízrak mého dětství
Tyto stránky navštěvuji už zhruba rok, ale teprve dnes jsem se odhodlal k tomu, abych i já přispěl svou malou troškou do vašeho mlýna mysterií :o) Abych se mohl rozpovídat, musím se vrátit zpět v čase o nějakých dvanáct let, do doby, kdy mi mohlo být něco kolem deseti roků.

Bylo slunečné odpoledne. Vracel jsem se domů z dramatického kroužku, který jsem tenkrát navštěvoval. Když jsem odemknul dveře našeho bytu, zjistil jsem, že doma nikdo není. To bylo fajn. Odhodil jsem v pokoji do rohu školní tašku a rozhodl jsem se, že si budu chvíli číst. Dnes si dokonce vzpomínám, jakou jsem si tenkrát vybral knížku, byl to "Svět vědy a techniky" :o)
Lehnul jsem si s ní na postel v tátově ateliéru, což byla průchozí místnost, ze které se dalo vejít do dvou dalších místností. Ležím na břiše, čtu... nic, naprosto nic nenasvědčovalo tomu, že se za pár okamžiků setkám s něčím, co značně zdeformuje můj vytvářející se pohled na svět.

Náhle jsem z chodby zaslechl pleskot bosých nohou. Znělo to, jako když malé dítě rychle kluše po linoleu. Myslel jsem, si, že ten zvuk pochází z nějakého ze sousedních bytů, ale to byl omyl. Přibližoval se ke mně. Náhle jedněmi dveřmi do ateliéru vběhlo cosi, co vypadalo jako spodní část lidského těla. Byla tvořena průhlednou, šedavou hmotou, kterou bych si troufnul popsat jako trojrozměrný stín. Mohlo to být tak metr vysoké, víc ne. Přízrak proběhnul místností, dokonce jsem pocítil i závan větru, a zmizel v druhých dveřích. Jak už jsem zmínil na začátku, byl slunečný den, místnost byla dokonale osvětlená a tu věc jsem tedy viděl naprosto zřetelně.
Vzpomínám si, že v prvních okamžicích po spatření přízraku jsem nepociťoval strach, ale jen jakýsi vnitřní zmatek. Vstal jsem z postele, chvilku bezcílně bloumal bytem a snažil si urovnat myšlenky a pak šel ven, k mojí babičce, abych si nějak vyčistil hlavu.

Celá věc má určité pokračování, ale s ním si počkám, až vstřebáte toto :o)

Zatím se mějte

Vydáno:   25. 12. 2006

Přečetlo:  6207 čtenářů
Autor (vložil): Ultrainfernal

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ podobné
1. 07. 2009 13:38
Lycaon
¤ OMG...
17. 04. 2009 19:43
Mirabell
¤ Ty bláho :)
17. 08. 2008 18:46
Thomas2050
¤ Psycho
21. 02. 2007 13:23
Julie
¤ překlepy a dotazy
25. 12. 2006 20:24
Ultrainfernal
¤ pokračování
25. 12. 2006 20:18
Ultrainfernal
¤ Pokracovani
25. 12. 2006 19:06
Srb