Vaše příběhy

Opuštění těla

Strašidelné LD - (komentáře)

Kybernaut
Špatné vrátenie sa.
27. 01. 2014 15:12

Áno, presne tak, ako v prvom komentári napísala Garfi a neskôr aj Adanom, ten niekto iný za Vami ste bol pravdepodobne Vy sám. Nebol ste úplne dokonale presne a dokončene vo Vašom biologickom kyberskafandri = fyzicky hmotnom, biologickom tele. Tým by sa dala vysvetliť aj neschopnosť pohybu. Je to samozrejmé a úplne logické, že keď nie ste úplne správne v biokyberskafandri, že s telom v takých stavoch neviete pohybovať. Potvrdzujem tým aj správnosť a pravdivosť tvrdení pána Monroea. Čo sa týka tých ostrých predmetov, ktoré môžu byť nebezpečné pre astrálne telo, tak niečo na tom môže byť. Každý predsa vie, že všetky hmotné predmety okolo seba majú nejaké neviditeľné žiarenie, niečo ako auru, čo by sa dalo vysvetliť ako ich astrálny dvojník tých predmetov. Tie ostré predmety môžu mať tak isto ostrú auru a ten ostrý astrálny objekt môže byť pre astrálne telo nebezpečné, nie samotný hmotný ostrý predmet ale to jeho astrálne žiarenie okolo neho. Bol som informovaný aj o tom, že nebezpečne ostré astrálne predmety a iné rôznorodé nebezpečné zbrane môžu existovať aj bez ich hmotných dvojníkov, že tie veci existujú iba ako pre naše hmotné oči neviditeľné astrálne predmety. Také niečo ako astrálne nožnice schopné prestrihnúť alebo aspoň vážne poškodiť alebo oslabiť tie strieborné ariadnine nite alebo šnúry astrálnych pútnikov, kľudne môžu reálne existovať v inom paralelnom svete.
Bigbiz
Kenny
24. 01. 2014 18:41

Podle mě se spíše jedná o AC, než Ld a jak to vidím já, tak máš dvě možnosti. Pokud chceš AC zkusit, tak jdi do toho, ale musíš překonat svůj strach. A pokud ne, tak bys mohl požádat své duchovní průvodce, aby tyto projevy u tebe během spánku eliminovali. A v případě, že by ani to nepomohlo, tak to ignorovat a mělo by to odeznít samo.
Garfi
Kenny,
24. 01. 2014 18:18

jak tak nad tím přemýšlíš, že když o to nestojíš, obtěžuje tě to a kazí ti to spánek, tak zkus tu něčí přítomnost ignorovat, zlhostejnět si ji, nevšímat si jí. Zbagatelizovat si ji sám pro sebe. Pk by to mohlo odejít a už se nevracet. Zkusit se oprostit od emocí a nevšímat si toho, brát to jako součást svého pokoje.:-)
Adanom
Na
24. 01. 2014 17:04

Me tohle zkousis zbytecne.
iveta
kdyby si
24. 01. 2014 17:01

věděla jak si protiřečíš ale to si ani neuvědomuješ,chápu :-)))
Adanom
Ani
24. 01. 2014 16:46

Timle uplne marnym pokusem nic nezmuzes. :-)

Nemusim Zkouset pojimat, protoze me nechybi schopnost pojimat frekvenci na ktere vibruje tve vedomi. A nechybi me ani schopnost pojimat tva ideologicka dogmata ktery se mnohdy snazis podsouvat , vnucovat jinym ( sebe vsak samozrejme nemam na mysli :D)
To je zase z meho pohledu dost smesne. :-)))

No a co se tyka toho ze me za oponenta neberes , do toho me prilis neni. Nezajima me to.
Ja jsem tu proto ze je to ma volba ale hlavne proto ,ze jak sama uvadis - mame
svobodu slova. :D
iveta
se musím
24. 01. 2014 16:32

jen smát,jak vše co tu píšeš mi neustále vnucuješ,podívej se nejdříve sama na sebe a zkus pojmout to co jsem psala.
Né neberu tě jako oponenta,to ani náhodou.
Adanom
Ne
24. 01. 2014 16:25

Pokud by jsi byla schopna pojmout o cem pisu , nemohlo by se ti ani prihodit to ze napises tenhle nasledny nesmysl ve svem vstupu.

Me osobne je zase uplne jasne ze forma sdeleni NENI Jasne o tom ,ze mluvis sama za sebe. Nauc se cist pozorneji nez neco vypustis.
Nicim to vsak neokecas. Nauc se nejprve sdelovat tak aby bylo citelne ze muzes nebo musis za sebe rict ,ze tyto pravdy a presvedceni plati jen pro tebe samotnou.

A velice Rada ti zopakuju jeste to ze jinak bych tu nebyla. Ták.

iveta
zapoměla jsi
24. 01. 2014 16:12

že je svoboda slova?že to co zde píšu je jen moje přesvědčení?
Jasně jsem psala,že mluvím sama za sebe.
Adanom
Kenny
24. 01. 2014 15:26

" Musím říct že jsem překvapen kam až se vaše debata zvrhla. "

Jó Kenny veci se deji i navzdory Tvym jinym ocekavanim. ;) tohle jsi nemohl nijak ovlivnit aby to slo cestou takovou aby jsi nebyl prekvapen. :)



Adanom
A
24. 01. 2014 15:20

V takovych situacich prichazim ,protoze je to muj takovy jakysi hlubsi "popis prace" :-)
Muzeme tomu rikat treba oponent. :D a neboli ten kdo prichazi rict co si mysli. :-)
Pokud by jsi tohle cele postavila jinak- sdelovala to jinak, jinou formou tak ver ze bych urcite neprisla.

Napriklad tady- cituji: " To je to o co se snaží všichni ve všech duchovních naukách a praktikách,poznat to nejkrásnější milování s božským zdrojem,ovšem málokdo se k tomu přizná,neb je to něco co by nečekal a přitom je to to co prožíváme v devadesáti procentech na této zemi a v této realitě jen fyzicky. "

Tohle je Predevsim tvuj pohled na vec( nazor,momentalni presvedceni ) , to vsak zaroven vubec neznamena ze muzes tvrdit ze : To je to o co se snazi VSICHNI ve VSECH duchovnich naukach.
Za jine v tomhle duchu opravdu nemas co mluvit.
A to je priklad toho o cem pisu ze pokud by jsi sve nazory a momentalni presvedceni sdelovala jinym zpusobem, nebyla bych tady.

Podle meho nazoru delas chybu ,ze ve sve nabubrelosti zapominas na to ,ze tva cesta , tve nazory a momentalni presvedceni plati predevsim pouze pro tebe samotnou. Je to tva osobni "pravda" nikoli vseobjimajici univerzalni pravda platici pro
vsechny bytosti a pro jejich osobni duchovni cestu.
Stejnou chybu jsi udela i u me.

Jednoduse nepredkladej druhym sva vlastni Ideologicka dogmata.

A jeste neco k tem ideologickym dogma.
Idologie a dogma se zrodily a rodi v mozcích tech lidi kteri verili, veri ze oni objevili absolutní pravdu platici pro vsechny. Pricemz je to vsak stale pouze jejich osobni pravda a presvedceni.
A jak vime Dogmata existuji nejen v nabozenstvi v teologii ale i ve filozofii, v politice,
ve vede A ve spolecenskem zivote.

A tohle ( budu pozdeji citovat ) je jeden priklad za vsechny.

Cituji: " Někdo bude dozajista oponovat ale já sama za sebe musím říct,že toto je ten
správný a jediný postup k vzestupu. "

Naprosto zretelne ( me osobne ) nevhodne volena formulace,neopatrne sdeleni ( prikladideologickehk dogma ) ze za sebe musis rict, ze toto je ten spravny a JEDINY postup k vzestupu.

Pokud by jsi napsala ze musis za sebe rict ze tohle je spravny a jediny postup k vzestupu PRO TEBE samotnou na tve individulani ceste, pak bych tu ani nebyla.



iveta
a věř
24. 01. 2014 9:39

že až toto světlo v sobě objevíš,tak doslova a do písmene ho uvidíš a ucítíš kolem sebe,v sobě,všude okolo v prostoru neb je všude kolem nás!
Toto světlo se kupí do malinkatých částeček,má různé zabarvení od stríbrných a po zlaté a duhové.Má různou intenzitu světla a velikosti.
Pak věř že už se nebudeš ničeho bát a budeš chtít poznávat další a další stavy tohoto bytí.
To je to o co se snaží všichni ve všech duchovních naukách a praktikách,poznat to nejkrásnější milování s božským zdrojem,ovšem málokdo se k tomu přizná,neb je to něco co by nečekal a přitom je to to co prožíváme v devadesáti procentech na této zemi a v této realitě jen fyzicky.

iveta
keny
24. 01. 2014 9:23

Píšeš....probudím se a je kolem mě nepřirozená tma..
Víš proč tam ta tma je?pokusím se ti to vysvětlit.
Je to tvoje tma,je to ještě nezažehnuté světlo,které čeká na ten první impuls,na to zažehnutí.Ta tma je tam proto že jsi se za tu dobu těch patnácti let nezbavil strachu s astrálního cestování.
Ac je nástroj poznání,je to ten kalich poznání.Člověk který zažívá tyto stavy změněného vědomí má jedinečnou šanci zozuzlit to,co je pro něho nejdůležitější a tím je zažehnout to pravé a nefalšované světlo v sobě a zjistit že strach je jen lidský nástroj.
Teď malinko odbočím od tématu...církev jako taková to dozajista věděla a proto se snažila o zašifrování v dějinách.Tyto dějiny jsou předávány z generace na generaci.Církev s těchto dějin udělala nevyvážený systém a to zcela záměrně!!Všechny kteří se tímto změněným stavem zabývali upalovala na hranicích.Církev chtěla odstranit všechny ty,kdož se chtěli dozvědět něco víc o posvátné roli mužského a ženského principu.Snažila se o to aby převládl jen mužský princip a to se jim bohužel daří dodnes!!
Tento proces změněných stavů je důležitou součástí a to proto aby byl aktivován opět ženský princip a aby se opět vyrovnovážila naše role ve vesmíru.
Těm kdo astrálně cestují držím palce aby v sobě toto oživili,neb je to ta nejdůležitější cesta,protože v sobě aktivují ty správné kódy ,které jsou v nás uložené od počátku.Pokud se vám toto povede,věřte že budete velmi šťastní,budete zažívat obrovský příval té vyrovnovážené energie,která bude přicházet ze samotného ZDROJE.
Poznáte,že vaše fyzické tělo spolu s DNA zakodovanými vzorci je tu pro věčnost a dokonalost.
Toto je to správné zrcadlení,je to odraz vyvážených energií božské polarity.
V každém z nás je potenciál zažívat tyto stavy!!nikdo není a nikdy nebyl ochuzen!
Teď se vrátím k AC a energiím které v tomto stavu proudí našim fyzickým tělem.
Probudil si v sobě energetické místa,které ti ukazují jak se správně ta posvátná energie má točit.Jsou to tvoje čakry,které se při správné aktivaci točí po vzoru matematické osmičky,je to vzor nekonečna a nekonečné neomezené proudící energie ze samotného zdroje. Točí se svisle a vodorovně.Toto svislé a vodorovné vyjádření vytvoří další tvar osmičky,která se točí spirálovitě pohybující se energií a ve své podstatě vzniká dvojitý tok energie,která se v našem těle rozprostře do kříže.Je to celkem těžké na vysvětlení,poněvadž je lepší to názorně ukázat na samotném těle.
Někdo bude dozajista oponovat ale já sama za sebe musím říct,že toto je ten správný a jediný postup k vzestupu.
Takže pokud v sobě samotném překonáš strach a veškeré celosvětově uznávaná dogmata které šíří jako mor církev svatá,tak věř ,že díky těmto stavům zažiješ to po čem toužíš a co je tobě přirozené a tím je láska která se dá naprosto vyváženým způsobem rozdělit do nadpozemské a pozemské.Protože a poněvadž TAM nahoře není nic jiného než božské milování na té nejjemnější úrovni.Tam nahoře v éteru máš svoje pravé a nefalšované duchovní dvojče,je to výlučně jedna jediná bytost,která je schopna tě provázet ve změněném stavu bytí!!ona jediná ti ukáže tu správnou cestu,poslouchej co říká!neb tě naučí jak vyjadřovat vyvážený a silný stav těla a ducha.
Vytvářej dál toto posvátné bytí ve změněných stavech!!
jara
jara
23. 01. 2014 14:20

chcem ti poradit mam stim skusenosti nelez na chrbte spi na bruchu ozvi sa napisem ti otom viac
Adanom
Fialka
17. 01. 2014 22:16

Kdyz jsem Te cetla ( i kdyz z jineho soudku ) pripomela jsi me jeden sen V kterem jsem si az na jeho samem zaveru ubedomila ze snim, ze ta " prehlidku " co jsem prave spatrila v tom " snu" nemuze byt " realna ".
Sedim v tom snu pred zrcadlem a divam se na svoji tvar ( tu kterou dnes nosim :) ) a jak si ji tak prohlizim zacla se menit. V tom zrcadle jsem pote uvidela nekolik tvari ktere " nebyly moje " , byly zenske , muzske a presto----- ty vsechny tvare jsem vnimala jako vsechny moje, jako sebe samu.
A v tom me doslo ze to neni bezna realita ze jsem v jinem stavu vedomi a nahle se probouzim tim prekvapenim. :))))
Fialka
Taky se mi to obcas stava
17. 01. 2014 19:44

Jednou me pritom napadlo, ze tu paralyzu prekonam, abych se vetrelci, ktereho jsem citila vedle postele, podivala do obliceje. Musela jsem vynalozit hrozne usili, ale podarilo se mi pootocit hlavu a otevrit oci. Uvidela jsem tam stat samu sebe. Byl to zvlastni pocit, hlavne proto, ze ta moje druha ja se na me divala docela nevrazive.
Adanom
Kenny
16. 01. 2014 9:49

Tady uz pro Tebe padla dobra otazka od Sylvie , zda mluvis o LD nebo o AC

Zda se ze jsi presvedceny ze mluvis o LD. Nicmene kdyz pises tohle, cituji:
" Jen asi ve dvou nebo třech případech (a to bylo spíš dříve) jsem tu neskutečnou tíhu překonal a povedlo se mi postavit se na posteli (věřte byl to fakt záhul) a v tu chvíli tíha spadne a v pokoji přestane být ta tma, ale denní svělo a sen se změní v běžné LD."
Sam preci vis ze ten prubeh se nepodoba Tvemu beznemu LD. Ze je to jiny.

iveta
adanom
16. 01. 2014 9:15

a právě ti co jsou vnímavější(jak píšeš ty)si toho právěže všimnou,protože tě už za tu dobu co sem chodí znají.A ti co sem nechodí pravidelně tak se vůbec nedivím, že na ně působíš jako chodící moudrost.
Promiň ale ty neumíš ani polopatě někomu něco vysvětlit ale tak je to přeci se vším a nemusí se to konkrétně týkat jen věcí mezi nebem a zemí.
iveta
polopatě??
16. 01. 2014 9:01

tak v této větě vidím zásadní rozdíl.
Někdo potřebuje vysvětlovat polopatě,nejspíš tomu opravdu nerozumí a proto tedy polopatě.

Ono totiž když někdo nechce to nějakým zásadním způsobem rozvést tu svoji myšlenku a neustále jen opakuje stejné fráze typu iluze,vědomí,podvědomí,projekce blábláblá si s tebou zahrává a takový ty kecy co máš okolo(je to jako nudle v bandě,pořád dokola)tak se nediv že je taková odezva.Dost mi to totiž připadá že to máš naučené.
Ono někteří si to také můžou vysvětlovat takto...že mluvíš o něčem čemu nerozumíš a jen se schováváš za tou slupkou toho tvého nevědomí a hraješ si na moudra,chce to trošku konkrétněji.Ukaž jak to doopravdy myslíš,protože pod těmi pojmy co zde píšeš si každý může představovat něco obsáhlejšího,obšírnějšího a neznamená to že by třeba neuměl porozumět a tím pádem vysvětlovat polopatě.A to je potom to co to tobě chybí.Pak jen dokážeš odepsat jen následující:viz co předvádíš pořád...jakože ty to už dávno víš a ostatní to nevědí a zrovna tak si to určitě přeci myslela.:-))
A to je pro mě zásadní věc.
Věřím že někteří vidí ty tvoje slova jako tvoji vizitku moudra ale někteří ji také mohou posuzovat jako to co jsem psala už nahoře.
Pak se jako vždy záměrně(protože pod tím právě skrýváš tu tvoji nevědomou slupku a toto mě zatím přesvědčuje) chytneš nějaké nedůležité věci a rejpeš a rejpeš.Promiň ale tak to na mě působí.
kenny34
doplnění
15. 01. 2014 23:20

čaues lidi

Díky za vaše příspěvky a děkuju za ně. Musím říct že jsem překvapen kam až se vaše debata zvrhla.

Abych ten zážitek ještě upřesnil jsem na 99% přesvědcenej že jde právě o snové tělo kterým se snažím pohnout protože když se mi většinou až na poněkolikáté podaří se vzbudit je mé fyzické tělo většinou v jiné pozici než to snové. Taky muj vlastní pocit z toho kdy se mi podařilo se namáhavě postavit byl takový jako bych musel své snové tělo doslova vyrvat z toho fyzického jestli mi rozumíte. Jako by se mé snové já rozhodlo že dnešní sen stráví v těle fyzickém a jaksi se mu nechce ven takže jsem ho vlastně tak nějak přepral. Taky nutno dodat že že LD po té co jsem se postavil trvaly dost dlouho a dobře jsem si je pamatoval.

O té teorii o zhmotnění vlastních představ nebo spíše strachu z neznámého jsem přesvědčenej taky a rozhodně se příště pokusím zareagovat úplně jinak a jsem moc zvědav jak to dopadne.

Snažím se najít píš co nejlepší způsob jak zareagovat. Na některých diskuzích jsem četl že spánková paralýza se dá použít i k vycestování do AC což jsem zatím ještě nezažil (alespoň ne vědomě) ale rád bych se k tomu časem propracoval. Obyčejně si v LD totiž dobře pamatuju s jakým záměrem jsem tam přišel nebo co jsem chtěl naposledy vyzkoušet. Záleží spíš na tom kdy se LD povede ať už bežné nebo tohle strašidelné.
Adanom
:)
15. 01. 2014 22:56

Moudra Ve 21:15 ve skutecnosti jsou spontanne vyslana do eteru, nejen tem co si mysli ze se kolem nich toci svet. :D Ale protoze si mysli nechavam je pritom. :-)))

Viz: " Moje odpoved je naprosto presne mirena odpoved prave pro tebe. "

Tve prani a predstava necht ti mnou neni odebirana.
iveta
no tak
15. 01. 2014 22:04

přesně jsem to odhadla...nech si ty svoje "moudra" pro jiné,já ti na ně fakt nenaletím.:-))
Pro jistotu znovu zopakuji...nevšímej si mě,pokud to umíš.
Adanom
A tohle ?
15. 01. 2014 21:46

To je co za reakci... :-) naprosto otrepana a velice znama reakce.

Pro Ty vsak jen kdo si toho umi povsimnout.
A ti co si povsimnou si vsimaji toho ze se nemas problem prihlasit k fzazim ( prej otrepanym) ktere Uz byli nekym Vysloveny jako by To nebylo uz nic noveho prave pro tebe. :D

Moje odpobed je naprosto presne mirena odpobed prave pro tebe.
Jestlize ale nevis proc to bylo takhle mireno je rekla bych proto ze na tu pointu sdeleneho jsi dle tve rekace proste nesahla.

Mam ti to sand vysverlovat po lopate?!


iveta
a co to toto za odpověd?
15. 01. 2014 21:31

to je přece logické,nic nového pod sluncem...jen oklepaná fráze :-))
Adanom
:D
15. 01. 2014 21:15

Vsechny odpovedi ( individualni pravdy ) na sve otazky lezi predevsim a jedine ve vedomi bytosti, podle te urovne ktera odpivida frekvenci na niz vibruje jeji vedomi. :-)
iveta
tak bych
15. 01. 2014 20:37

ráda věděla jestli má někdo ještě další vysvětlení než obmílat pořád jedno a to samé co jsem se zde dočetla.
To proč se děje a za jakým účelem to AC?a kamže to vlastně chodíme když astrálně vycestujem?
Jaký to má důvod?proč tomu tak je?
Projekce může být vlastní a také nemusí,ta projekce může být i z venčí.Nemusí se týkat jen nás samotných,můžete se dostat do míst které s vámi nemusí mít nic společného.
Co je podle vás jasnovidecká vize?je to krátký barevný film ,který se vám projektuje a rozhodně se ta vize netýká vás(může a nemusí)...tím chci upozornit na to,že je to v podstatě ze stejného zdroje ale s tím rozdílem že v AC si na to můžete sáhnout,ohmatat,mluvíte,slyšíte a vedete dialogy s ostatními atd.
Takže co je AC?je to náhled někam co se bezprostředně nemusí týkat vás samotných.
Myslím že AC má co dočinění s minulými životy a o tom jsem prozatím přesvědčena.Prostě zajdete na kus řeči tam,kde jste v minulosti žili.
Tento stav vám ukáže vaši minulou podobu,odráží se v něm vaše vědomí,charakter,ego atd.


Adanom
Zbynku
15. 01. 2014 19:58

Ja neznam obavy, ver nebo never,Neni to moji prirozenosti.
To co jsem Ti sdelila mz jinou energii.
Zbyněk P.
Adanom
15. 01. 2014 19:56

neměj obavy. Zvládnu to, i bez Tvého doporučení a Tvých zbytečných obav... Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynek
15. 01. 2014 19:53

"" že při použití magie záleží jen a jen na vlastním přístupu daného mága, jestli pracuje pro černou oblast (zisky, výhody, odstranění případného konkurenta, či mága), nebo, pracuje-li ve prospěch boží prozřetelnosti!!! ""

Tak si na tuhle tvoji "magii " praktikante (?) poradne posvit -aby jsi vedel jaky pristup zvolit. A aby jsi si byl jisty ze rozpoznavas jedno od druheho.
Adanom
Zbynku
15. 01. 2014 19:47

Vidim pod povrch at chces nebo nechces, tedy ze umim cist mezi radky.

I kdyz by jsi si naopak Ty chtel dupnout nozickou se svym nazorem :D - predstavou, neznamena to jeste, ze Jestlize tohle co zvatlas povazujes Ty za magii , ze to magii je pro mne. :-))
Neni pro mne osobne vuuubec potreba na mem nazoru ani Tvem nic menit.
Ponechale si kazdy ten svuj.

A nezvatlej nesmysli. Diky.
Zbyněk P.
Adanom,
15. 01. 2014 19:37

neřeš to........ Díky. Pěkný den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Adanom
15. 01. 2014 19:36

To, že to nepovažuješ za magii, ještě neznamená, že to magií není!!! To je pouze Tvůj osobitý přístup k dané problematice. A jak jsi v tom mém vstupu četla, tak takovéto počínání a konání mají všichni, včetně i mě!!! Tomu se holt neubráníš!!!! I kdyby sis dupla svou nohou, tak to nezměníš!!!! Praktiky magické vykonáváš, pouze jim říkáš nějak jinak. Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynek
15. 01. 2014 19:30

" Kolegáčku, je to tak jak uvádíte!!!!

A tady by me zajimalo na co Alefovi vlastne prikyvujes ze ma pravdu?

Zase srandicky Zbynku? Nebo jsi uplne mimo?
Zbyněk P.
Sylvia
15. 01. 2014 19:29

Děkuji za objasnění..... Pochopitelně že můžeš míti pravdu s tou nití a s jejím (ne)přetržením. Alespoň mám zase podnět k dalšímu výzkumu a k dalšímu hledání....... Ještě jednou díky. Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynku
15. 01. 2014 19:27

Prosim Te o cem to meles? Jeste nevim jestli se mam nestacit divit nebo vlastne nedivit.

Tyhle automaticke ritualy jak to mazyvas ja osobne vubec nepovazuju za magii. :)

Nicmene ptala jsem se Na to co praktikujes Ty, takze muzes mluvit pouze za sebe a za sve nazory nikoli za me a pouzivat k tomu priklady z meho zivota za Tvoji predstavu o magii. :D
Sylvia
Alef
15. 01. 2014 19:26

Verim, ze to je v nejakych knihach pisane, ale ziaden predmet fyzicky nemoze ohrozit astralne telo tak, aby ublizilo fyzickemu, ani vo sne ked Ta niekto zabije nezomries fyzicky. To je podla mna len taky zastrasovaci manever. Jedina ujma, ktora moze tu existovat je ujma psychicka. Je to preto, lebo astralne telo je skor emocna stranka cloveka, ktora ma jemnejsiu substanciu, jak by inak mohli tito cestovatelia prechadzat stenou. Predstav si to jak vodu alebo paru, ked cez nu nieco prejde nic sa nestane, zatial ked tresknes do pohara, tak sa rozbije.
Sylvia
Zbynek
15. 01. 2014 19:22

pokial ide o tu striebornu snuru, tak je to to iste jak s tym telom, je to skor spojnica dvoch tiel a neni mozne ju pretrhnut, moze byt, ze je pomyselna, ale je nekonecna. Skor nebezpecenstvo hrozi mozno ine. Ze uviaznes v astrale, ze sa rozhodnes, ze sa nevratis, ale to myslim nejde, pretoze kazda fyzicka potreba tvojho fyzickeho tela Ta musi hodit naspat. Mozno keby Ta niekto neprimerane vyrusil, vystrasil, tak sa ti nieco moze stat. Ale je to asi take riziko, jak ked Ta na ulici zrazi auto alebo spadnes zo schodov.
Zbyněk P.
Pro Alefa
15. 01. 2014 19:17

Kolegáčku, je to tak jak uvádíte!!!! I s tím mečem!!! Jenom si ale musíme uvědomit to, co uvádím pro kolegyňku Adanom, že při použití magie záleží jen a jen na vlastním přístupu daného mága, jestli pracuje pro černou oblast (zisky, výhody, odstranění případného konkurenta, či mága), nebo, pracuje-li ve prospěch boží prozřetelnosti!!!
Bohužel máte také pravdu v tom, že kdyby člověk vskutku dbal všeho nebezpečenství a snažil se krýti před vším možným, tak by se vskutku dopracoval místa na psychiatrické klinice!!!! Je jen škoda, že se ještě nenašel někdo, kdo by všechny nejznámější cesty sjednotil a umožnil účastníkům, aby věděli a znali i ta různá nebezpečenství. Pěkný den. Zbyněk P.
Alef
Zbyněk P.
15. 01. 2014 19:06

Máte asi pravdu. Ve starých knihách se píše, že před přízrakem se můžeme bránit ostrým předmětem. Možná pro tyto účely používali staří mágové meč. Nicméně je též psáno, že do přízraku nesmíme bodnout, protože pokud se jedná o něčí astrální tělo jeho tělo fyzicky zemře.
A o té niti se tam píše přesně jak interpretujete...
Z praxe o tom nic nevím, protože to považuji za expresní jízdenku do blázince. Ale je to pouhý můj názor, třeba se pletu.
Zbyněk P.
Adanom
15. 01. 2014 18:55

To jest zcela jednoduché na vysvětlení. Jen si vzpomeň jaké rituály provádíš ihned po ránu (třeba se posadíš na loži, protáhneš se, zívneš, protřeš si oko či obě) a jdeš udělat ranní hygienu. Na místě, který sis vybrala máš kartáček na zuby, mádlo, ručník, sprcha, atd... To vše děláš již téměř automaticky, neboť máš ten rituál již pod Tvou kůží. Příprava oběda a vaření je to stejné. Dokonce sis v poslední době vytvořila nový rituál, kterému říkáš "Indiánská chůze", totéž když si rozpomeneš jak máš rozvržený program na celý den, tak zjistíš, že bez magického rituálu neuděláš ani kroku. Taktéž se může tento pohled nasměřovat na Tvé jednání s ostatními lidmi, na naučené postupy při jednotlivých reakcích během dialogu, rozpravy, atd.... Neboj nejsi to jen Ty sama, to jsou všichni..... A takto bychom mohli pokračovat dál a dál, až do těch nejniternějších Tvých soukromých věcí, atd.... Také i to, že když se k při diskusi k někomu názorově i slovně přikloníš, atd..... je toho vskutku moc. Nyní jenom záleží na tom, jak se k tomuto magickému počínání ten konkrétní jedinec postaví, nebo-li používá-li to jen na černou magii(očernit někoho, vyzískat převahu a majoritu nad někým), nebo na bílou, atd...... Jenom na vysvětlenou: je jen jedna magie, která je podle snahy toho jedince používána jen na černou či bílou magii. Je také možné, že máš naučený taktéž stereotypně určitý polibek určený pro Tvého manžela, atd...... tak toto vše jest magie!!! Nezatahuji se takové magie, jako jest sexuální, měsíční, obřadní, rituální a jiné, neboť to bychom mohli psát celý týden (obrazně řečeno). Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
:D
15. 01. 2014 18:36

" Neboť každý z Vás z diskutujících, ale i ostatních lidí, ji praktikují každý den! Dá se i zjednodušeně říci, že téměř celý den každého člověka je tvořeno magickými praktikami a magií vůbec. "

Konkretne co tim Ty myslis u sebe a u jinych ?
Zbyněk P.
Adanom,
15. 01. 2014 18:29

ke které části mé odpovědi se vztahuje Tvá otázka???? Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Prosim
15. 01. 2014 18:18

Konkretne , teda prosim jesrli chces. ;)
Zbyněk P.
Adanom
15. 01. 2014 18:17

Ano.....
Ale to není nic výjimečného! Neboť každý z Vás z diskutujících, ale i ostatních lidí, ji praktikují každý den! Dá se i zjednodušeně říci, že téměř celý den každého člověka je tvořeno magickými praktikami a magií vůbec!!! Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Kenny me odpusti ( ? )
15. 01. 2014 18:11

Otazka pro Zbynka - co praktikujes mágu?
Zbyněk P.
Adanom
15. 01. 2014 18:07

No to víš, že mám zač děkovat. Když nic jiného, tak za Tvou trpělivost i za Tvůj čas, který sis musela ukradnouti u něčeho jiného!!!! Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynku
15. 01. 2014 18:00

Kazdopadne nemas zac. :-)
Zbyněk P.
Adanom
15. 01. 2014 17:58

v každém případě : Díky! Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Jarda
15. 01. 2014 17:55

Good point.

To je uz nekde jinde. :)
Adanom
Zbynku
15. 01. 2014 17:51

Ty mas modre oci? Ja ne. :-)

Ja mam zase za to, ze zadna pitva se nekonala ( ja jen ze uvadis ono - DÁL pitvat) , alespon ne v mem vedomi, avsak chapu ze Tve si to mohlo takhle interpretovat. :-)

Nemuzu presne vedet co a jak obnasi Tve studium magie a o cem konkretne co jsi slysel jsi mluvil.
Napadlo me ze mluvis teoreticky a o tom co jsi slysel ale nic konkretniho z magie.
Logika meni dostacujici, teda pochop- je to jednoduse muj nazor navzdory Tvemu. ;)
Jarda
re: Zbyněk P.
15. 01. 2014 17:39

O tomhle píše F. Bardon - Brána k opravdovému zasvědcení. Někde kolem osmého stupně v praktické časti. A jeho žák Goldmann uvádí ve svojí knize i nepříjemný zážitek s tím. Nevím už přesně jaká Goldmannova kniha to je.

Nicméně řekl bych, že astrální cestování v těchto knihách je trochu někde jinde než to co tu provádíme my. Je to nejspíše AC v původním slova smyslu. Neboť podle popisu AC v těchto knihách fyzické tělo během AC jeví známky mrtvého těla. Bílá kůže, tuším že i dech a srdce se zastaví. Nevím už přesně.
Zbyněk P.
Adanom
15. 01. 2014 17:35

Věc je daleko jednodušší, než-li uvádíš. To, že uvádím, že v té oblasti nemám vůbec žádnou zkušenost, tak to je fakt. Dalším faktem jest to, co jsem uváděl o magii. A člověk zase není až tak blbým, aby si nedal dohromady 2 + 2, a při použití určité logiky docházím k určitým závěrům. Mám za to Adanom, že je celkem zbytečné to dále pitvat. Jenom je zapotřebí si uvědomit, že i v oněch dalších "světech" jsou všechny děje konány dle určitého řádu a pravidel. Nic není náhodně, jen tak pro naše krásné modré oči. V každém případě díky za snahu. Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynek
15. 01. 2014 17:23

" co uvádíš, tak má určitou logiku, neboť je-li astrální bytost vně těla, tak potkává a zažívá jen to, co si přeje včetně různých dopadů a důsledků pro něho samotného, ale jen v oblasti pocitů, zážitků, atd......"

:D. A tohle teda ma byt Proslov cloveka ktery napsal, cituji:
"Vzhledem k tomu, že nepraktikuji AC a ani LD, tak bohužel nemohu tuto teorii ověřit. A proto bych se Vás rád pozeptal ......"

a zaroven tedy cloveka ktery na to pohlizi logikou?? :-))))

Aha. Takze jsi si to nekde precetl, zapojil " logiku" a Tak hlasas tyhle moudra? :D
Adanom
Zbynek
15. 01. 2014 17:17

To uz necham na Tobe jak si to pointerpretujes. Nerekla bych ale ze Ti to neni jasne.
Zbyněk P.
Adanom,
15. 01. 2014 17:16

co jsi měla na mysli, když jsi napsala, že jsi mou energii rozpoznala .......??????
Adanom
Zbynek
15. 01. 2014 17:13

Tsk preci jsem tu Tvoji energii rozpoznala. :-)))
Zbyněk P.
Adanom,
15. 01. 2014 17:11

to, co uvádíš, tak má určitou logiku, neboť je-li astrální bytost vně těla, tak potkává a zažívá jen to, co si přeje včetně různých dopadů a důsledků pro něho samotného, ale jen v oblasti pocitů, zážitků, atd...... Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynku
15. 01. 2014 17:09

Ty si podle mne delas snad prcu. :D

A co ma ta nit spolecneho ( jakou paralelu) s ostrymi predmety ve fyzickem tele?
Zbyněk P.
pro Sylvii
15. 01. 2014 17:06

Jenom si proboha nemyslete, že bych chtěl provozovat nějakou černou magii!!!! To ani omylem!!!! Jenom se ze zvídavosti ptám..... Děkuji. Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Ve snu
15. 01. 2014 17:05

V nemz jsem si castecne uvedomovala ( castecne proto ze jsem tusila az vedela ,ale nebyla si uplne pocitove jista - uvedomela ) ) ze je to sen , jsem byla smrtelne postrelena. Dokonce slo o to ze ja jsem se nechala postrelit za ucelem poznani co se bude dit. Byl to naprosto Bozi zazizek.
Zbyněk P.
Sylvia
15. 01. 2014 17:03

Kolegyňko možná máš pravdu. Ale ta má otázka měla paralelu také v tom, že se uvádí, že je-li astrální tělo mimo fyzického těla, že je na tzv. adrianině niti, a jestliže se tato nit přetrhne tak je zkáza pro toho dotyčného co prožívá AC,atd. A jak mi bylo naznačeno, tak lze fyzicky tuto adrianinu nit přetrhnout, aniž by se vůbec člověk dotýkal toho ležícího těla, a to určitými tahy ruk. Proto se ptám...... Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
No Zbyndo
15. 01. 2014 16:56

Tak me prosim odpustte ze na me Vase slova velicenstvo pusobily nejdriv jasne a potom zamotane a ted opet jasne. :-)))))

Ne nemuze se to telo astralni -nefyzicke poranit.
Adanom
Sylvi
15. 01. 2014 16:52

Prave . ;) Nevim jak to Zbynek opravdu mysli. :)

At uz to nazveme jakkoli jako astralni telo mebo nefyticke telo, tak tomu se nic nestane. Proto jsem se ptala zpocatku na tu kulku -ve smyslu prostrelene nefyzicke telo. :-).
Zbyněk P.
Adanom
15. 01. 2014 16:52

Fyzické tělo je pochopitelně nehybné a není možné v tomto exaltovaném stavu aby se pohybovalo. To je přeci jasné! Mám na mysli tu situaci, že by se ono astrální tělo mohlo nějakým nedopatřením, či shodou nešťastných náhod poranit o případné ostré či špičaté předměty poblíž místa výstupu z těla, tedy o něco co je ve fyzickém světě!!! Nyní by to již mohlo býti jasné, ne? Pěkný den. Zbyněk P.
Sylvia
Adanom
15. 01. 2014 16:45

Zbynek mysli podla mna astralne telo, viem to, lebo som to citala tiez. Podlda mna to mozne neni a nemozes zomriet, fyzicke predmety jaksi nemozu uskodit astralnemu telu, ma redsiu hustotu a vzhladom k tomu, ze niektori prechadzaju aj stenami, tak ostry predmet by mohli tiez obist.
Adanom
Zbynku
15. 01. 2014 16:41

Myslis jako ze fyzicke telo ktere nehybne lezi na posteli by se v takovem stavu mohlo
dotykat ostrych predmetu nebo se propichnout ?
Jak by to to nehybne fyzicke telo vubec mohlo udelat to si neumim osobne predstavit, Ty ano?

Ale jestli mas na mysli to nefyzicke telo, to cestovatelske ?
Zbyněk P.
Adanom
15. 01. 2014 16:19

možná jsem to hloupě popsal. Měl jsem na mysli ostré a špičaté předměty ve fyzickém světě, tedy v blízkosti místa vlastního vystoupení z těla. Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynku
15. 01. 2014 16:04

Jeste nevim jestli si dela legrandu nebo to myslis vazne. :-)

Je Tebou za ostry predmet povazovana napriklad take kulka ktera Te prostreli?
Adanom
Sylvi
15. 01. 2014 16:02

V podstate jsem Sylvi v LD avsak jsem zaroven v AC.
Zbyněk P.
Dotaz
15. 01. 2014 15:29

Vážení, dovolím si Vám položit jednu otázku. Pro mne i celkem zajímavou. Při mém studiu magie, jsem se setkal s upozorněním, že v případě, že opouštím své tělo, takže musím dávat pozor na to, abych se svým uvolněným tělem nedotkl, či nepropíchl od nějakého ostrého či pichlavého předmětu. Že by to pro mne mělo velmi nedobrý konec, nebo-li, že bych skonal fyzickým tělem. Vzhledem k tomu, že nepraktikuji AC a ani LD, tak bohužel nemohu tuto teorii ověřit. A proto bych se Vás rád pozeptal na to, jestli jste něco takového zažili, či máte-li nějaké zkušenosti s tímto problémem. Pěkný den. Zbyněk P.
Sylvia
Jarda
15. 01. 2014 15:25

On to ale od Zbynka neni vobec zly point. Pretoze je uplne jedno, ci si nastavis to zrkadlo alebo sa otocis, bude tam to iste. Pretoze ani to otocenie by neznamenalo, ze tam uvidis nieco, co tam v skutocnosti je, ale len to, co chces, aby tam bolo, alebo to, co je Tvoja nocna mora.
Sylvia
Adanom
15. 01. 2014 15:18

a to je prave to najtazsie na tom asi. Vobec pochopit, ze vsetko, co je tam a vidis tam je vytvor Tvojho podvedomia a Tvojich individualnych presvedceni. Ze niekto moze roky zazivat AC a vobec nedojde k tomu, ze je tam len to, co sam by chcel alebo podvedome je presvedceny, ze to tak ma byt a to sa mu tam zjavi. A uprimne, pre mna je to tiez dost tazke pochopit, vzhladom k tomu, ze tam mozu byt veci, ktore zdanlivo so mnou vobec nesuvisia, ale oni suvisia.
Sylvia
Adanom
15. 01. 2014 15:09

prave, ja teda LD nemavam, ale viem, ze sa to prelina a ze ti ludia si tiez nepamataju ten prechod, len si uvedomuju, co to je, ci AC alebo LD. Takze predpokladam, ze ten rozdiel medzitym Ty poznas nejak pocitovo. Ze tam rozdiel je, aj ked sa neda opisat.

Mne sa predvcerom snival sen. Obycajny sen, len bol taky trochu depresivny. Sedela som v lietadle, ktore pristavalo niekde pri oceane, pri vode a z okna som videla, jak sa formuje na oblohe tornado, uplne bolo cierne. My sme zostali sediet v lietadle a to tornado prechadzalo rovno cez to lietadlo. Co bolo ale divne, ze som pocitila ten prival tlaku, ked to tornado prechadzalo zrovna miestom, kde som sedela, akoby preseklo to lietadlo, najprv zprava dolava a ja som pocitila fyzicky ten tlak, to som si uvedomovala a potom aj spredu do zadu. Nakoniec to to lietadlo vymrstilo a narazilo do nejakeho hangaru. Potom som sa zobudila.
Adanom
Do diskuze :-)
15. 01. 2014 15:08

Muj nazor- individualni je jen to jak si co individualni vedomi vysvetluje , vysletli , chape a pochopi v sobe a pro sebe ( to je navic i promenliva vec )

A paklize nejsem ve Vedomi Kennyho, :-) mluvim pouze o svych individulanich nazorech az presvedcenich. Tedy ze sebe za sebe. Nikoli o psanych a nastavenych pravidlech jenz neexistuji, nebot existuje pouze to jak je co individualne chapano a interpretovano ruzne.

Jestlize bude jedna( dve , tri ) bytost/i presvedcena ,nebo ve svem vedomi ( individuelne ) dojde k nazoru ( jenz muze a je zaroven promenlivy behem zivotni poute ) ze to co za nim dycha je on sam a jina druha, treti bytost jeste i o necem jinem , to je opet podle meho individualniho nazoru o individualnich nekonecnych moznostech interpretace veci. :-)

Stari moudri mistri Vzdy tvrdili ze zmeneny stav vedomi doprovazi tyhle jevy- zvukove , svetelne a posleze nekonecne mnozstvi projekci.

Viz Tibetska kniha mrtvych. Oni to nebyli zadni joudove. :)))
Jarda
re: Zbyněk P.
15. 01. 2014 15:07

To asi nebude fungovat spolehlivě.
1) Podvědomí zhmotňuje dokonale. Ale vědomé zhmotnění je pořádná makačka.
2) V takovém to zrcadle uvidí snící nejspíš opět jenom to, co tam bude jeho podvědomí očekávat. Není tu záruka, že to bude odrážet věrně obraz toho co je za člověkem.
rheia
Kenny
15. 01. 2014 14:56

Každý z nás funguje jinak, ale kdybych měla podobnou situaci řešit u sebe, asi bych nejdřív začala posilovat svou psychiku normálně ve dne v bdělém stavu představami o tom, jak různé nebezpečné a negativní věci zvládnu. Klidně to mohou být představy ze světa fantasy, podle vlastního založení. Člověku může pomáhat i nějaké kouzlo nebo kouzelná bytost. Před časem mi takto dodal sil moudrý a mocný Gandalf, když jsem (v realitě) musela úzce spolupracovat s člověkem, který byl to, čemu se říká psychický upír, a ještě něco horšího.

Až bych se cítila dost silná, zkusila bych si v bdělém stavu vyvolat vzpomínku na ty děsivé noční zážitky a najít řešení. Vyzkoušet, co se stane, když například vduchu pronesu slovo "bezpečí". Nebo cokoliv jiného, zas podle vlastní fantazie. Mně osobně se při práci s představami a pocity docela osvědčují prvky magie.

Až bych měla ozkoušené účinné řešení ve dne, je docela možné, že zafunguje i tehdy, až tento stav nastane v noci.

Cílem je, aby moje představy neovládaly mě, ale abych já ovládala je a mohla si astrálně cestovat a lucidně snít bez děsivých vedlejších účinků:-)
Adanom
Sylvi
15. 01. 2014 14:44

Good point. :)

Pochopila jsem Kenny tak ze si ten stav ktery popisuje sam vysvetluje jako LD.

A Ty jsi pekne poznamenala ze se LD a AC muzou prolinat.

Ja to reknu podle sebe takhle: behem LD jsem v podstate zaroven astralni cestovatel , jen s tim rozdilem ze si nepamatuju ( nezaznamenavam ) ten prechod do AC to odpojeni od tela. Proste tam vlitnu hned. Je to takova jakoby ztrata vedomi pri prubehu.

Jak popisoval vedle Josip.
Zbyněk P.
Do diskuse
15. 01. 2014 14:26

Přiznám otevřeně, že nic takového, co zde popisujete, neznám. A proto ten můj názor může býti pro mnohé velmi úsměvným, ba přímo směšným. Ale jedná se o to, že většina z Vás píše, že když na něco myslí, tak že se mu to zhmotní. A jestliže tomu tak je, tak by možná nebylo marné, když někdo opětně zjistí, že mu někdo dýchá na zátylek, tak aby si představil, že má v ruce zrcadlo, a podíval se do něj!! A možná v zápětí na to uzří toho, kdo mu na ten zátylek dýchá!!! Pěkný den. Zbyněk P.
iveta
fígl je jediný
15. 01. 2014 14:00

pokud nechceš jít do AC,tak vědomě použij fyzickou sílu a zvedni se,pak to přejde a jde to.Je pravda že se to vrací a několikrát za sebou ale pokud jak říkám vědomě se z toho vymaníš(začneš se zvedat třeba do sedu)tak to pomine,defacto přetlačíš tvojí fyzickou a mentální silou tu druhou sílu,která tě obtěžuje..Jenže já bych to tak nechala,protože tě to pustí do ještě zajimavější reality.Ona se ta spánková paralýza poddá(nebude se už opakovat,možná třeba ještě dvakrát třikrát ale postupně vymizí),pokud tomu necháš volný průběh.Jestliže to ale odmítáš a vzpouzíš se tak tě to bude pronásledovat pořád.Můžeš pak v tom okamžiku té paralýzy pocítit buď že padáš dolů ale toho se neboj,nesestupuješ do pekla a nebo nějakého šíleně strašidelné reality.Nebo můžeš vyplout z těla rovnou nahoru,tak i tak se neboj.
K tomu co cítíš za sebou tak si myslím že je to individuální,můžeš to být ty sám ale taky někdo jiný.Nikdy není psané a nastavené pravidlo že to musíš být jen ty sám.
Sylvia
Mna
15. 01. 2014 13:45

by skor zaujimalo, ci hovoris o LD alebo o AC. LD je sen, ktory si pretvaras a manipulujes s nim, AC je vystup z hmotneho tela. Ale kto ma LD, ma blizko k AC a tieto dve veci sa mozu prelinat. Takze LD je dobry start do AC a niekedy jedno prechadza do druheho alebo druhe do prveho.

To, ze sa z LD zobudis a nemozes hybat mne pride, ze pocitujes spankovu paralyzu, ktora prave je dobry vstup do AC, takze mi to pripada, ze v tomto pripade prechadzas z LD do AC. Tie priznaky nemoznosti sa hybat a pocit niekoho pritomnosti prave tej paralyze nasvedcuju. Pokial sa tomu venujes, tak ta paralyza sa opakuje casto. Keby si mal zaujem o AC a prekonal nejaky ten strach, jak hovoris, je to strasidelne a dostavi sa pocit strachu, tak sa da spontanne z tela vystupit. Ale prave ten strach Ti to nedovoli asi. Paralyza uz ale neni sen, vedomie vnima okolie, len telo sa nemoze hybat a sprevadzaju to aj tie zvuky, co hovoris. Pokial sa tomu venujes, tak sa Ti to bude stavat, pokial prestanes sa venovat tymto veciam ako AC a LD, tak aj ta paralyza casom ustupi, ked by Ti to moc vadilo.
Adanom
Jarda
15. 01. 2014 12:03

S tou potvorou co jsi ji ignoroval a nechal si pozirat nohy. :D

Ano, je uzasny kdyz v tom stavu vedomi ( LD ) vime ( jsme si vedomi ) ze vsechno muzeme zmenit nebo ridit podle sebe.

Poprve kdyz se me to podarilo tak jsem se zacla smat na plne kolo.

Sen : sedela jsem u rybnika a najednou v nem cosi plavalo zbesile smerem ke me. Bylo sero a ackoli jsem hned nerozpoznala co to tak zbesile plave ke me ( jeste jsem si o tom nevytvorila v ten okamzik predstavu ) pocitila jsem strach ze me to chce ublizit ( vytvorena predstava )
Kdyz uz to bylo par metru od brehu v ten moment vidim hlavu obrovskeho nelibe vzhlizejiciho psa a v ten moment to prislo- - ahá jsem ve snu-- a tak jsem razem zmenila predstavu a psa promenila v libezneho mileho a pritulneho, jenz se posadil k mym noham a ja ho hladila. :-))

;)
Adanom
:). Kenny
15. 01. 2014 11:48

Jak pise Garfi..... Jsi to Ty sam kdo dycha jakoby za Tebou. Proc pisu to slovo jakoby to pisu proto ze se to v podstate ani takhle neda lokalizovat i kdyz ten pocit je takovy ze " Ti to dycha na zatylek. ;).

No a i kdyz by jsi mel potiz uverit ze jsi to Ty sam,zkus to mit alespon na pameti vzdycky jakmile to prijde znovu a neboj se toho- teda sam sebe. :). Jak pises ze to neni snad ani clovek nebo zhmotnela tma nebo tak , to je Tva predstava ( viz. jak pise i Jarda )
Potiz je ze muze byt z pocatku tezky si to v tom stavu kdy se to deje uvedomovat a
pracovat s tim.
Nebat se toho - sebe a svych predstav a jen to pozorovat. Zkus se v tomhle pocinani udrzet. Uvidis ze se to pak zmeni. ;)

Jarda
re:
15. 01. 2014 10:37

To že se nemůžeš pohnout... ověř si, kterým tělem se zrovna snažíš pohnout. Jestli se s námahou zvedneš a jsi pak ve snu...LD tak se zvedáš snovým tělem.

Pokud se chceš probudit, tak si nepředstavuj probuzení, protože se ta představa "zhmotní". Je dobré přestat se ve snu hýbat, zastavit se, uklidnit se. Navodit myšlenku na fyzický tělo ležící na posteli. Najít vjemy, který z fyzckýho těla pochází a jim věnovat pozornost. A pak třeba otevřít oči.

Otevření očí v LD mě obvykle celkem spolehlivě probudilo. Ale stalo se mi i, že jsem si to víc představoval než udělal a zresetovalo mi to obraz ve snu :-D

Občas jsem taky vnímal nějakou potvoru kolem sebe, když jsem spal. Podvědomí tomu posílalo přání dobra, představovalo si, že k tý potvůrce jde proud světla, že jí objímá... něco v tom smyslu. Ingoroval jsem myšlenky hrozby a po chvilce to bylo pryč.

Občas když jsem jakoby lezl z těla... ale asi do LD, tak jsem slyšel venku hlasy a žvatlání. Slyšel jsem je protože jsem si je představoval. Taky se mi stávalo, že tam kolem mě furt chodil někdo z rodiny a rušili mě. Taky tam byly protože jsem si je představil.

Jednou jsem spal venku v průmyslovým eukaliptovým lese ve spacáku v hamace(něco na způsob houpací sítě). Když jsem spal tak jsem u svých noch vnímal nějakou potvoru. Jakoby na mě byla naštvaná. Přirovnal bych to velikostí k psovy, ostré zuby, šla z toho nepříjemná energie a měl jsem pocit, že tam jsem nežádoucí. Vnímal jsem to jenom rozmazaně, nic konkrétního. Tak jsem ji ignoroval. Nechal jsem si tou potvorou požírat nohy a nenechal jsem se rušit v mým spánku :-)
Garfi
Ahoj Kenny,
15. 01. 2014 10:23

je zajímavé, že zrovna předevčírem jsem si četla v knížce R.A.Monroe (Cesty mimo tělo)o stejném případu. jemu se toto začalo taky stávat, cítil těsně za sebou chlapíka, jak na něj dýchá, když si sáhl dozadu za sebe, nahmatal jeho tvář i strniště vousů. Teprve po čase, při pohledu do zrcadla na své neoholené vousy, ho to trklo. Byl to skutečně on sám. Při příštím AC si to potvrdil opětovným ohmatáním a tím pádem se přestal bát a vzal to jako samozřejmost. Ten pocit vznikl jednoduše tak, že jeho astrální tělo vylezlo jen těsně nad to fyzické, takže si vlastně sám na sebe dýchal.:-)