Vaše příběhy

Nevysvětlitelné jevy

Pomatení mysli nad propastí? - (komentáře)

Metrickzcz
ahoj
25. 10. 2015 19:07

vím že píšu asi pozdě ale snad si to někdo přečte hlavně autor :) Něco jsem si o tom místě vyhledal a zjistil jsem že se tam natáčela řada filmů, třeba Harry Poter a že v roce 1692 tam do propasti bylqa zchozena mladá osoba, která byla nespravedlivě popravena, takže asi proto je to místo tak pověstné ;)
iveta
rozumím
13. 09. 2013 12:04

fialko :-)
Fialka
Myslela
13. 09. 2013 11:57

Jsem to tak, ze domu na zed bych si ho nedala, ale nejakou hezkou krajinu ano:-)
iveta
Fialko
13. 09. 2013 8:41

ale ten obraz s tou lebkou vyjadřuje naprosto vše,mrkni na něj ještě jednou a zauvažuj.
Fialka
Wow Zbynku
12. 09. 2013 22:23

Ja nejsem na lebky, ale ten na kterem je pohled z lesa k vode, ten se mi moc libi.
Zbyněk P.
Pro Garfield
12. 09. 2013 19:10

Milá kolegyňko, jestli se nebudete na mne zlobit a hněvat, tak bych Vás, ale i ostatní, nasměřoval již na sekci : Vaše kresby, kde již visím. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Garfield
Zbyňku,
12. 09. 2013 19:03

taky se přimlouvám za zveřejnění aspoň několika obrázků tady...:-)
Sylvia
Fialka
12. 09. 2013 14:46

Ne, myslim, ze Ti tak nezniem a napisala si to len preto, ze si taka sama a naznacil Ti to tu aj Zbynek, reagujes jak bezduchy pablb, len tolko k Tebe. Proste Ta napalilo, ze to neni duch a niekto si to dovolil povedat. Tak si taketo blbosti nabuduce nechaj pre niekoho ineho, alebo akceptuj, ze Ti tu niekto napise co nechces pocut. To je riziko prispevkov na verejnej stranke byt je ezotericka, to neznamena ale bludy a kraviny, Ty truba. Kolegyna FYI znamena niekto, kto Ti je rovnocenny, takze o komplexoch sa radsej nevyjadruj. Howgh.
Zbyněk P.
Pro Ivetu
12. 09. 2013 12:30

Tak dobráááááá, dobrááááá, dobráááá........ Uvidí se, až se uvidí.... Čeština jest překrásným jazykem když se používá..fakticky ! Přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
to se
12. 09. 2013 12:07

uvidí až se uvidí :-)
Zbyněk P.
Pro Ivetu
12. 09. 2013 11:32

Pokusím se..........možná si nebudu muset přetáhnouti tu kikinu přes hlavu. Ale stále jsi mi, kolegyňko Iveto, nesdělila, zda-li se soustředíš a díváš na ty správný obrazy či nikolivěk. Pěkný den. Zbyněk P.
iveta
Zbyňku
12. 09. 2013 11:06

že není všechno pěkné v cizích očích je naprostá pravda,ovšem záleží kdo se na ten obraz podívá a jak ho vnímá.
Takovej jouda co si říká ředitel zámku asi nebude ten povolaný,páč mu záleží jen na zisku a zapomíná na to že nejdůležitější na výtvoru je to jak ho prezentujem.
Každpodádně si myslím že není tak složité sem tvoje obrazy vložit....myslím že by se rádi podívali i jiní.
Takže pro vložení obrázku je zde sekce:Vaše kresby,tu si rozklikneš a dole v pravém rohu je přidat nové podtéma.Pak dáš procházet a vybereš na počítači požadovaný obraz a klikneš na vložit nový obrázek.
Můžeš takto vkládat do alelůjá.
Zbyňku a nedělej kikiny že to neumíš :-)
Zbyněk P.
Pro Ivetu
12. 09. 2013 10:40

Milá kolegyňko Iveto, hodnotit provedení, kompozici a výsledný efekt obrazu jest velmi náročné, a je pouze a ryze subjektivním počinem. Nejsou žádná kritéria, podle kterých by se to mělo hodnotit. Vše vychází z pocitů a nálad každého z nás. Takže, tak jak Vy píšete, že překrásně maluji, tak pro jiného to může představovat tu nejhorší mazanici. Jako ondavá, když jsem si chtěl domluvit výstavu v jedné galerii, tak mi bylo jejím vlastníkem sděleno následující: „Ve Vašich obrazech jest cítit obrovská píle, snaha, dovednost a um − ale bohužel ty obrazy nejsou prodejné a já musím vydělávat!“ Jiný ředitel zámku, kde se provádí výstavy, mi zase sdělil, že nemíní a ani nebude podporovat amatéry.
Takže, z výše uvedeného, bych rád od Vás chtěl vědět, zda-li se vskutku správně soustředíte a díváte se na mé obrazy, nebo, zda-li nevidíte obrazy někoho jiného. Nebylo by vskutku dobré, kdyby jste se nějakým způsobem mystifikovala. Škoda, že neumím přenést z jedné části PC sem nějaký obrázek. Hnedle by se vše vyjasnilo, a Vy si mohla protřít zrak a říci si, e jste se zmýlila. Přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
Fialko
12. 09. 2013 7:27

každý kdo sem chodí je v skrytu duše esoterik,měli jsme tady taky dlouhou dobu jednoho velmi zarytého skeptika....ono to vypadalo jakože nevěří ale každý tu věděl,že je to právě naopak. :-)
Každopádně jedna věc je jistá a tou je to,že nikdo nikdy nedokázal opak.Vždyť i ta zdánlivě obyčejná věc,kterou děláme se může nám jevit jako obyčejná ovšem opak může býti pravdou.
Zbyňku nezapírej :-)a přiznej aspoň to,že krásně maluješ,třeba shodou okolností si jednou od tebe nějaký obraz koupím.
No jo ale co je to shoda okolností??to je stav a jev,který nejsme štonc prokázat a dokázat :-)není to taky projev nějaké synchronicity??
Nejspíš ano.
Tak kde a kdy máš tu vernisáž Zbyňku? :-)
Fialka
Vam vsem diky
12. 09. 2013 0:00

Sylvo Myslim to vazne s kolegynkou. V mem prispevku jsem take uvedla proc to nemam rada, ale chces abych ti to jeste jednou vysvetlila, specialne pro tebe.

Co se tyce Zbynka k tomu ze neveri me historce, ci na duchy vseobecne jsem se nijak nevyjadrila, jen k jeho vyrokum o taboraku. nechapu co mi tady pises. Neber mi to zazle, ale znis jako zakomplexovana zenska, kterou jeste ke vsemu nastval nekdo v praci a tak jde a napise takovy komentar, aby si ulevila.

Ale to uz odbiham daleko od duchu. Ja na ne verim a proc bych nemela, pokud vim, nikdo neprokazal opak. Takze Zbynku jestli vy mate nejaky dukaz ze duchove neexistuji, tak sem s nim, my uz se tesime ze od vas konecne dozvime neco konkretniho.

Ivet podle me je Zbynek esoterik v pocatecnim stadiu. Zatim to sice popira, jinak by mohl travit svuj cas lepe nez psanim prispevku na esoterikweb:-)
Dana P.
Fialko
11. 09. 2013 18:13

já to oslovení "kolegyňko" taky nemám ráda. Tady mi to prostě nesedí, oslovení nickem stačí :o)
Sylvia
Fialka
11. 09. 2013 16:39

to s tou kolegynkou nemyslis vazne, ze ne? Bud teda nevies co to znamena alebo uz nevies, co by si si na Zbynka vymyslela, proste historku s duchom Ti neveri, tak sa na to neupinaj, ale vycitat oslovenie kolegyna mi zavana jesitnostou, lebo nic ine nemas. Sorry.

No a k teme, duch to nenaseptava podla mna tiez....ale dokazem si predstavit, ze prvy clovek sa tam takto smykol a ostatni pod palbou historiek "z podsvetia" to chceli vyskusat a dopadli rovnako. Tak jak niekto leze tisici krat na Mr. Everest aj ked tam uz zahynulo kopu ludi.
iveta
Zbyňku
11. 09. 2013 12:48

děkuji,budu žít blaze a to mi věř :-)
Tak jsem ráda že si se zasmál....:-)

Studánka
vzhůru k výškám
11. 09. 2013 11:36

Dobrý den všem, píšete všichni moc hezky a zajímavě. Já mám jen obyčejnou zkušenost s pohledem z velké výšky. V práci jsem musela s ostatními uklízet a taky mýt okna. Byla jsem nejmladší a tak jsem si práci nevybírala. Takže schůdky, kyblík se saponátem a na okna. Jenže pode mnou bylo 8 pater. Když jsem se podívala z okna, zavřeného samozřejmě, doslova se mi udělalo nanic, výhled na silnici pode mnou mě děsil, silnici tekla jako řeka a vlnila se, okna jsme domyla zelená jak sedma a moje padesátiletá kolegyně mi řekla: šlo ti to pomalu, tyhle mladý holky nic neumí.Výšky mi dobře nedělají,to vím, ale tohle jsem nečekala.Nevím, proč úklid neprováděla firma k tomu vybavená a povolaná, kdyby se někomu něco stalo, ani lépe nedomýšlet.Ale jakkoliv mi pohled dolů nečinil dobře, přece jen měl něco jako přitažlivost, docela mě vábil. Když jsem okna domyla, jen 2 velká, dívala jsem se ještě chvíli,jak teče silnice. Bylo to fakt docela surealistické.
Zbyněk P.
Pro Ivetu
11. 09. 2013 11:26

Kolegyňko, velice úsměvné............. A tímto způsobem vznikají pomluvy.... Kolegyňko Iveto, nic ve zlém, vše beru s humorem..... je překrásné se dozvědět něco navíc o své maličkosti........... Žijte blaze i s překrásným úsměvem na rtech. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Pro Fialku
11. 09. 2013 11:21

Milá kolegyňko Fialko, dovolím si pár věcí:
a) Oslovení kolego(-yně) není proto, že bych se nad někoho chtěl nadřazovat. Ba právě naopak! To používám proto, abych anuloval případný věkový rozdíl, také skutečnost, že se neznáme osobně, a jiné aspekty, které by mohly negativně zapůsobit na jednotlivé diskutující. Právě toto oslovení má nastolit otevřený a vstřícný prostor pro diskusi, bez jakýchkoliv zábran. Takže, když to negativně vnímáte Vy sama, potom, ze stránky psychologické, bude asi nejpravděpodobněji chyba ve Vašem přístupu k takovýmto oslovením, tedy, že jste se z nějakého důvodu, známého jen Vám, s tím zatím nesrovnala a nevyrovnala. Snad nějaký osobní negativní zážitek právě na té vysoké škole, kterou jste zmiňovala ? Snad…….. A navíc, všichni máme tendenci býti tzv. : světoví. Takže buďme světoví i v tomto přístupu k oslovování, neboť u všech diskusích se používá oslovení „kolego(-yně)“, než-li oslovení jmény. Já vím, zde se oslovuje přezdívkami, či jmény….. Přesto ale zůstanu u svého stylu oslovení
b) V žádném případě nejde o nějaký plyn…….., ale jde pouze o princip, založený na přírodních zákonitostech. Takže tam může býti TŘEBA kdo ví jaký plyn, který může působit na lidi při tom svém vzlínání vzhůru, neboť TŘEBA může vystupovat někde ze země a vzlínat, nebo jsou v podzemí velké zásoby vody, která vysílají záporné elektromagnetické vlnění, které pak působí na lidi, atd………….. Ale ať zvolíte jakoukoliv příčinu, tak vždy to bude jen a jen záležitost založená na přirodních zákonitostech a úkazech. V žádném případě to nebude nějaký tajuplný astrál, či jiná entita, případně nějaký horský skřítek-gnóm, který bude lidem našeptávat do ucha: „Jdi a skoč !! Budeš ihned v ráji! A poznáš nepoznatelné!!“ Promiňte mi, moc se Vám omlouvám, ale toto přeci neexistuje, snad jen v pohádkách !! A jak uvádím výše: „JEDNÁ SE POUZE O PRINCIP, či o souhru přírodních zákonitostí!“ O nic jiného !! Nezlobte se na mne, ale jest nutno si uvědomit, že již žijeme ve 21. století, a né v době temna, kdy se vskutku věřilo na duchy, na astrály, různé entity, atd……….. , a ten, kdo nevěřil, tak byl upálen…………. Tak toto by jste kolegyňko, Fialko, chtěla, aby se upalovalo ? Nechci a nemíním Vás násilně přesvědčovat, či násilím vymýtat Vaše pohádkové názory….. to ani omylem. Diskutujeme. A každý z diskutujících má právo na své stanovisko i na své názory, aniž by se to psalo někde do zápisu. I když, v dnešní době je zcela jisté, že náš „milovaný strýček SAM“ (a nejen on) nahrává všechny naše údaje, a informace, které zde i jinde napíšeme či nahlásíme, takže musíme míti na zřeteli, že by se někdy někde mohlo něco objevit, co jsem kdysi řekli, napsali, či řekli proti nám.
c) Ptáte se, kdo jsem, že si něco dovoluji namítat. Odpovím Vám, a nebojím se toho: „Jsem, kterýž jsem!!“ A to by mohlo zcela stačit.
Přeji krásný den. Zbyněk P.
iveta
Fialko
11. 09. 2013 7:46

chceš vědět co je zač ten náš Zbyněk?...pokusím se ti na to odpovědět.
Budu hledat odpovědi v univerzálním vědomí :-))
Takže zjišťuji že náš milý Zbyněk je ve vedoucí pozici nějaké firmy co se zabívá realitami,jo proč by nemohl mít realitní kancelář?
Ještě vnímám že je v další funkci.....je to něco obecněprospěšného lidem z jeho města.Něco možná v zastupitelstvu města,jo řekla bych že je člen městské rady nebo tak něco.
Jinak krásně maluje,vidím jeho malby krajin!nádhera!....tak snad jsem tě Zbyňku neurazila když jsem řekla to co vnímám :-)
Fialka
Kdo to kdy slysel
10. 09. 2013 22:32

Aby se koncentrovaly jedovate plyny na svazich hor, kde nestale profukuje? To jste se dozvedel kde vy skeptiku?
A Zbynku jeste by me zajimalo co vy jste zac, ze nas oslovujete "kolegynky?" Me to prijde takove trapne, takle nam rikali ucitele na vysce ze svoji nadrizene role...vazne to nemam rada.
Dana P.
missi
10. 09. 2013 21:14

ani ten oxid uhličitý = CO2 bych za viníka neoznačila, neboť je běžnou součástí atmosféry Země a nebezpečné proceto začíná být od 5 nahoru. Ale vzhledem k tomu, že je zase těžší než vzduch, tak by vyskytnuvší se v přírodě zřejmě se hromadil někde na úpatí hory, v údolí...
Houba
Nuselák
10. 09. 2013 19:35

Něco podobného jsem kdysi četl v nějaké knize tuším od Otomara Dvořáka. Bylo tam o Nuselském mostě a ještě tam bylo i o nějakých jiných místech s podobným účinkem. Už si z toho nic moc nepamatuju. Ale šlo tam o to, že prostě údajně lidi na některých místech dostávali silné nutkání skočit dolů i přes to, že prostě jenom procházeli a neměli žádné sebevražedné sklony.
Já ale osobní zkušenost s tímto nemám, tak nevím co je na tom pravdy.
mississippi
Zbyňku
10. 09. 2013 17:41

jen s tím čpavkem?? Tak velká koncenrtace ve volném prostoru z "přírodních zdrojů" ?? Z čeho ?? V jeskyni teoreticky jo, ale čpavek je lehčí, než vzduch a ... no na čpavek bych to netipoval ...
Garfield
Zbyňku,
10. 09. 2013 17:27

logika a jiný pohled na věc se nevylučují.
Zbyněk P.
Pro Danu P.
10. 09. 2013 17:25

Kolegyňko, můj klíč jest dostupným všem. Není to nic jiného, než-li jen logika, selský rozum včetně šedé kůry mozkové. Nic víc a nic míň !! Přeji hezký den. Zbyněk P.
mississippi
mňooo
10. 09. 2013 17:24

Tři lidi mrtví na stejném místě a ještě způsobem, jaký byl popsaný, to je fakt divný. Až bych řek moc divný :-))
Garfield
Nikdo nemáme patent
10. 09. 2013 16:25

na rozum, je to názor proti názoru, taky myslím, že minimálně pochybovat o tom svém a trošku vzít v potaz i ten jiný názor, je potřebné. |Ne nadarmo kdosi moudrý řekl: "Vím, že nic nevím" a právě tím dokázal, že přeci jen něco ví.:-)
Dana P.
Zbyňku
10. 09. 2013 13:44

proč by to tady ale kdokoli říkal dopředu (cituji: "že to jsou tajuplné astrální jevy i s tajemnými entitami, když to není pravda!"), když jsme na esoterickém webu a předpokládá se to?
A jak víte, že to není pravda? Prozraďte nám prosím svůj klíč :o)
Zbyněk P.
Pro Fialku
10. 09. 2013 10:50

Vážená kolegyňko, nikdo netvrdil, že jsme u táboráku. Pouze jsem konstatoval, že u trempských ohňů se velice často povídají takovéto rádoby strašidelné (ale i obdobné) poudačky na vytvoření určitého stupně manipulativnosti u posluchačů, a pak, když je vlahá noc……………
Rovněž jsem nikde nepsal, že se jedná o nemoc z výšky. Ale je vidět, že Vám nic neříkají lokální přírodní podmínky v různých přírodních útvarech, jako jsou např.: rokle, strže, propasti, úzké náročné a nezajištěné chodníčky na skalách v různých výškách, atd… ….. Když jsem se zmiňoval o nějakém tom jiném plynu, tak jsem měl na mysli, že se dosti často v takových útvarech vyskytují, a které na nás následně působí. Např.: CO, CO2, NH3, aj. Rovněž i proudění obyčejného vzduchu může způsobit různé atmosférické situace, u kterých pak žasneme.
A na závěr ? Milá Fialko, vězte, že Vám nic nevnucuji, pouze jsem napsal svůj skeptický názor………….. Přece Vás nebudu podporovat v názoru, že to jsou tajuplné astrální jevy i s tajemnými entitami, když to není pravda ! Dovolil bych si Vám předložit určitý návrh : „Příště, ař budete opět něco psát, a budete chtít, aby Vás čtenáři podpořili ve Vašem pohádkovém nazírání a podpoře astrám a jiných entit, tak to prosím na začátku někde uveďte, a já se klidně zřeknu svého skeptického názoru. Podle mého názoru jsou astrálové a jiné entity obrovskými chudáčky, neboť se na „jejich záda“ hází vše. Přiznám, nechtěl bych býti oním astrálem, aby na mne stále něco házel a já přitom v tom neměl ani svůj malíček………………………. Přeji hezký den. Zbyněk P.
mississippi
Fialka
9. 09. 2013 21:37

já si stojím za svím , hlubina táhne , ale nevím proč. Když půjde člověk potmě, nebo se zavázanýma očima kolem strže, nebo propasti, bude ho to táhnout ke kraji a zřítí se.. NEZKOUŠEJTE TO SAMI !!!!
Fialka
Diky za mile komentare
9. 09. 2013 21:28

Necekala bych tento typ komentaru, zkazky o entitach u taboraku pro zabavu? To je dost nevhodne, u taboraku nejsme, ale na esoterik webu... mily Zbynku. Jeste bych dodala, ze vyskova nemoc ve skotsku je nesmysl. Zkuste si najit na webu, jak vysoka je nejvyssi hora Velke Britanie a o tu se nejednalo. Preji hezky den
mississippi
hlubina táhne
9. 09. 2013 16:47

Často dělám ve výškách a nevěříli byste kolikrát už mně napadlo, jaké to je spadnout.. A to si o sobě dovolím prohlásit, že rozhodně nemám sebevražedné sklony.. A když se k tomu přidá únava, o které píše Zbyněk, je prúšvih na světě...
Zbyněk P.
Do diskuse - můj názor
9. 09. 2013 11:50

Zdravím Vás!! Je to velmi pěkný, zajímavý a varující příběh, ale prosím, nehledejme v tom nějaké zbytečné tajuplnosti, či působení nějakého astrálu, případně nějakých tajemných entit. Tímto způsobem, tedy s tím tajemnem a s těmi entitami, tak to je ideální povídání k nějakému táboráku, kde se povídají různorodé a rádoby hrůzné zkazky pro pobavení a upoutání pozornosti.
V našem případě ale se to dá jednoduše vysvětlit pouhopouhými pozemskými zákonitostmi. Stačí se jen zamyslet a uvědomit si pár základních věcí. V prvé řadě si uvědomme, jak náročný to je terén (aspoň jak to popisuje autorka Fialka), který má vše na svědomí. Když k tomu přidáte únavu lidského těla z důvodu náročnosti výstupu (obzvláště pro lidi, kteří sport viděli jen na obrázku) a přidáte ještě nedostatek námi dýchatelného vzduchu, případně ještě nějaký jiný plyn navíc, tak hnedle má člověk zcela jiné a divné úvahy a myšlenky, vše se mu zdá velmi snadné, lehce proveditelné, téměř pozbývá schopnost sebezáchovy, atd………. no a výsledkem jest to, že se na cestičce nacházejí volně přístupné batožiny, které jsou ostatním k dispozici i s obsahem. Přeji hezký den. Zbyněk P.