Vaše příběhy

Záhadná místa

Zázračný pramen - (komentáře)

noli1
jiří
18. 08. 2013 23:58

zde je můj meil:noli1@centrum.cz
Jiří Quido
to noli1
17. 08. 2013 12:04

Tak to mě těší, že pramen zapůsobil i v Tvém případě a po vypití stejného množství, jako u mně. Já to povídání o pramenu pořád na etapy přepisuju. Tak napiš, kam ti to mám později ve formátu doc ( World ) zaslat... :)
noli1
jiří
16. 08. 2013 23:28

dnes jsem byla opět pro vodu,dala jsem ji do sklepa neboť do druhého dne je hodně zakalená,přesto ji piju,chutná mi.Byla jsem tam po druhé.Je pravdou,že po prvním kanystříku mě přestalo bolet rameno..jinak jsem se dost těšila dnes na čerstvý,studený pramen...a děti mají nový název "petkování"....a dnes bylo u pramenu dost rušno.......velice ráda si přečtu složení pramene děkuji Jiří
Jiří Quido
to noli1
16. 08. 2013 0:56

A jak ten pramen chutná ?Já tam kanystřík dávám - nateče asi polovina a potom to deleju PET flaškou. Načepovali jste si toho dost ? Dnes jsem další známé, co má bolesti kloubů, taktéž pramen poradil a v neděli pro něj jede. Dal jsem jí úkol, že mi musí říci, jak to působí na ní. Jinak teď přepisuji o tomto pramenu povídání z třicátých let - je to takovou staročeštinou, je tam i uvedeno, co a v jakém množství se v pramenu nachází a na co je pramen vhodné pít. Kupodivu tam není nic o pohybovém ústrojí - to jsem se dočetl úplně jinde. Kromě jiného léčí i plicní nemoci, kornatění tepen a má nastartovat k lepšímu celý organizmus včetně imunitního systému. Tak dej vědět, co vám pramen pro tělo přinesl :)
noli1
jiří
14. 08. 2013 21:22

díky Tvému popisu cesty jsme našli pramen dobře a bez bloudění,škoda jen,že se pod něj nedá dát kanystřík , teče velmi pomalu a okolí je dost ponuré,uvidíme jak bude fungovat.....
Jiří Quido
// :) //
1. 08. 2013 23:37

Léčivá síla pramene Radionka se znovu potvrdila. Kámošům, kterým pramen vozím se zlepšily motorické funkce po vypití několika skleniček. Dokonce jeden, který má nejraději kořalku nebo pivo, tak si sám chodí s flaškou do rodiny pro pramen a pochvaluje si, jak se cítí lépe a nemá již takové pohybové potíže a bolesti. Ještě jedna věc z okolí pramenu Radionka/Radiovka je ta, že ještě více v kopcích stojí poutní kaple vystavěná na počest údajného zázraku a nedaleko kaple měl vyvěrat zázračný pramen, který měl působit na oční vady a potíže. Bohužel tento pramen se u kaple již nevyskytuje a možná, že nyní vyvěrá úplně na jiném místě a lidé o něm ani neví ...
Jiří Quido
:)
29. 07. 2013 21:29

DÍK, SNAD TY ÚČINKY PŘETRVAJÍ ... Jedině, že byste si s rodinou udělali výlet a nabrali pramen do něčeho velkého a tmavého a potom to rozlili do nějakých tmavých flašek a do do sklepa s tím... Stejně ale nechápu, jak to mohli dříve stáčet a distribuovat, když já to mám za týden kalné :( Navíc ten člověk s kterým jsem u pramenu rozmlouval zná dost dobře historii okolí, ví o kdejaké štole a jeskyni, má doma kdejaké staré plánky a mapky a zná další prameny o kterých ani já nevím. Já mám rád hodně s CO2 a tak mi poradil, že v obci Jedlová je takový pramen, co je skoro čistý CO2, tak příště jedu právě pro něj. Radionku raději na nějaký čas vysadím...
Dana P.
Jiří
29. 07. 2013 20:32

o radioaktivitě ve vodě a jejím působení toho moc nevím, jedno je jisté, že se všemi léčivými prameny se to má asi tak podobně - všeho s mírou :o) rozhodně přeju, ať účinky přetrvají! Škoda, že to mám tak z ruky....
Jiří Quido
:)
29. 07. 2013 20:00

Dnes jsem pramen znovu čepoval do kanystru i pro známou a mluvil tam s člověkem, který pro pramen jezdí také. On ale nebere ten radioaktivní, nýbrž pramen druhý, který vyvěrá hned vedle toho radioaktivního. Vyprávěl jsem mu, jak mě pramen vyléčil za dva dny a on mi řekl, že zná tři lidi, kteří si brali pramen domů, aby se v něm koupali a taktéž jsou bez bolestí. Také mi ale pověděl, že pramen má údajně naměřenou vysokou hladinu radioaktivity, takže dále s ním budu nakládat již opatrně :)
Jiří Quido
to Dana.P
27. 07. 2013 13:26

Koukal jsem na ten váš pramen - on je podobný sirným pramenům ve Františkových Lázních, což mi mimochodem vůbec nechutná, ale léčebné účinky to bude mít bezesporu také. Možná, že jak často piju od mládí různé prameny, tak to na mě mohlo mít také nějaký ozdravný účinek, aniž bych o tom věděl. Třeba bez toho pití bych už měl nějakou chorobu a právě s tím pitím ji nemám - těžko říci.
Dana P.
Jiří Quido
27. 07. 2013 12:20

v účinky vody z pramene jak píšeš věřím. A mimochodem dík, vzpomněla jsem díky Tobě a zašla si načerpat naši místní léčivou vodu z pramene Slanica http://www.napajedla.unas.cz/mista/slanica.php
Adanom
Jiri
26. 07. 2013 16:59

Tak dej pak vedet jestli to te zname taky pomohlo.
Doporucim Tve doporuceni memu svagrovi az se s nim nekdy dam do reci na tohle tema.
S tim zabarvenim to je taky zajimavy. Ale reknu Ti ze fialova barva by me chutnala ale cerna uz ne. Zertuju. :)
Jiří Quido
to Adanom
26. 07. 2013 12:16

zrovna dnes si ode mne odvážela kanystřík jedna známá, co má také nějaké problémy s klouby, tak uvidíme, jak jí to pomůže. Zrovna včera jsem se dočetl, že tento pramen je na pohybová ústrojí, takže proč mi přestala ta bolest kolena je mi již jasné. Některým lidem to údajně pomáhá při rýmě, kašli a bolesti zubů. Jedem místní člověk mi řekl, že to pije po "opici" :) Já to teď piji s ovocným sirupem, který je červené barvy a po smíchání s pramenem se ten červený sirup změní na tmavě fialový až černý - asi ta radioaktivita :)
Adanom
Jiri
26. 07. 2013 8:40

Verim Ti.
A je skvely ze Te koleno prestalo zlobit. A je skvely ze jsi se podelil. :)

No a co se tyka te treti skupiny lidi...... co k tomu dodat Jirko...... Nezbyva nez ponechat je jejich volbam. Svuj zivot maji ve svych rukou.
Engai
SouCzech
26. 07. 2013 1:08

Na akné musíš nejen zvenku,ale i zevnitř,tzn.dietou.Vyhnout se mastným,kořeněným jídlům a sladkostí,jíst mnoho zeleniny(je to lepší než ovoce neboť ovoce obsahuje mnoho cukrů),tím nemyslím se ovoci vyhnout ale aby převyšovala zelenina,třeba papriky jsou uplně vynikajíci.Velmi důležitycje pitný režim,zkus vypit aspoň 2,5 litru čisté vody denne,ať se ti v těle nezadržují toxiny ale neustále se vyplavují,a k tomu všemu to prokládej bylinkovými čaji.Nevím přesně jaké čaje pomáhaji na akné,ale třeba čaj z čerstvé máty je vynikajíci na zažíváni a pročištění střev a tím velmi pomáha k rychlejšímu odtoku toxinů.A nakonec,to mám osobně vyzkoušené,kup si olejíček ,jmenuje se TAMANU OLEJ a je to úplný zazrak na akné a vulbec problémy s pletí,dermatitidou i exémy.Asi si budeš řikat proč plácat olej na akne,opak je ale pravdou,tenhle olej se vstřebá během pár sekund,nezanechá žádné mastné stopy a je neuvěřitelně léčivý.Myslim že u nás stojí kolem 300-400 kč,takže za facku co se týče drahých krému a opravdu pomáhá:)
Jiří Quido
to Adanom
25. 07. 2013 17:30

Opravdu to tak na Tebe jenom působí. Prameny piji takřka od mala, protože vyvěrají všude v našem okolí. Ale tak nějak nepravidelně. jeden rok různé prameny, dva roky třeba žádný. V žádném případě však jsem tyto prameny nepil z důvodu, aby mi to nějak vylepšilo zdravotní stav. Zkrátka prameny jsem pil když jsem byl někde venku a měl žízeň, někdy jsme to s rodiči braly do flašek a doma to popíjeli se sirupem místo vody z kohoutku a nikdy jsme doma také netvrdili, že když ty prameny budeme pít, tak budeme bez nějakých nemocí. Tvoje úvaha je sice logická, ale v tomto případě neopodstatněná, navíc jsem nikdy nevěřil povídání, že prameny lidem pomohly od nějaké nemoci :)
Adanom
Jiri
25. 07. 2013 13:53

Psal jsi ze jsi uz vypil spostu pramenu. Na me to pusobi tak ze jsi je pil hlavne proto ze veris ze maji lecebny efekt, stejne tak jsi podvedome pil asi i Radionku.
Mysl ma ohromnou moc, tim vsak netvrdim ze voda sama o sobe nemuze byt leciva, jak zminujes napriklad obsah horciku ktery zbavuje kreci.

iveta
Jiří
25. 07. 2013 13:07

no já osobně jsem se nebavila o té vodě z někým a nevím jestli někoho někdy zbavila bolestí ale nejspíš ano když je vyhlášená jako léčivá.
Pokaždé když tam jedu tak musím delší dobu čekat než se na mě dostane řada abych mohla natankovat. :-)
Jiří Quido
to iveta
25. 07. 2013 12:31

Ve Slavkovském lese a okolí vyvěrá spousty pramenů, které se také nekazí. Někdy zajedeme pro pramen Grün Quelle, který má v sobě největší podíl přírodního hořčíku, také se mísí s jinými prameny a prodává se pod názvem Magnesia. Tento pramen za války stáčeli zajatci a posílal se Němcům do Afriky, právě proto, že se nekazil. Jinak hořčík zbavuje křečí, které mívám v lýtku, tak ho piju také, nyní ale ten zázračný - Radionku. No a už jsi slyšela, že by ten váš pramen někoho zbavil nějakých velkých potíží než byla ta záležitost s tou boulí ?
iveta
houba
25. 07. 2013 8:02

s těmi dioptriemi máš pravdu.Zjistila jsem že pokud cvičíš jisté oční cviky a poprosíš o příjem léčivé energie tak koukáš mnohem ostřeji.
Jinak Jirko k tomu pramenu...je zvláštní že ten náš pramen o kterém jsem tady psala tak ta voda se vůbec nekazí.Je pořád čirá i po měsíci.
Právě tím je ten náš pramen vyhlášený taky,jsem ráda že si mi to připoměl.
Houba
akne/dioptrie
25. 07. 2013 7:46

Na akné bych rozhodně zkusil Ajurvédu. Jsem přesvědčený, že pomůže.
A dioptrií se dá nejspíš zbavit pomocí duchovně/fyzických cvičení pokud máš silnou vůli a velkou motivaci. Je to popsané např. v knize "Jak se zbavit brýlí" od pana Norbekova. Zjistil jsem, že to komusi opravdu pomohlo (byl dalekozraký a teď vidí všude). Na sobě to ale ozkoušené nemám. Sice nosím brýle/čočky, ale nijak zvlášť mě to netrápí a mám mnohem důležitější věci na práci.
No a nebo operace - je to bezpečné a pohodlné, akorát z mého pohledu trochu "nesportovní" a drahé :-)
noli1
jiří
25. 07. 2013 2:26

děkuji
Dana P.
tak pardon
24. 07. 2013 23:46

nelze otevřít, i když jsem kopírovala aktivní stránku. Možná je zajištěna proti kopírování?
Dana P.
Jiří
24. 07. 2013 23:44

je to tenhle pramen ?- http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=f90ae967-a412-49fa-bda4-56924929dc3e?
Jiří Quido
Mapa
24. 07. 2013 23:37

Já se pokusím popsat místo písemně, nemůžete zabloudit :) Jestliže jedeme z Chebu na Mariánské Lázně, tak asi po 15. kilometrech po pravé straně bude obec Dolní Žandov a my odbočíme doleva do obce Úbočí. Jedeme pořád po hlavní - je to dosti úzká asfaltka - a dojedeme do malé vsi s názvem Podlesí. Sjedeme táhlejší kopec mezi domy a dole se objeví kaple, což je jakoby střed vsi Podlesí. Hlavní silnice je prudce doleva, ale my pojedeme kolem kaple rovně do vrchů Slavkovského lesa, kde je pěkná asfaltka, ale hodně úzká. Asi po půl kilometru dojedeme k ceduli, která upozorňuje na tento pramen. Sjedeme doleva po lesní cestě a dojedeme přímo k prameni a bývalé stáčírně. Dojet se dá až na místo, jen tam bude menší problém s otočením auta. Doporučuji vzít si nějaké tmavé flašky nebo kanystr a dát to doma do chladu, protože je po týdnu pramen takový zakalený. Nejlepší by to bylo dát do ledničky, nicméně já ho piju i zakalený. Jestliže pro pramen pojedete a budete ho pít, tak sem určitě napište, jak vám pomohl. Mně pomohl doslova zázračně a to i přesto, že navrtáním sond pramen nemá už takovou sílu, co měl kdysi :)
Dana P.
?
24. 07. 2013 23:01

a proč že to?
Přemek.Slavík
Dana P.
24. 07. 2013 22:55

K těm lékařům se samozřejmě musí jít pouze, když měsíce ubývá, jinak to pochopitelně nefunguje, to ví každý.
Dana P.
...no, možná,
24. 07. 2013 22:53

pokud to nejsou packalové... :o)
Přemek.Slavík
SouCzech
24. 07. 2013 22:47

Na akné a dioptrie je nejlepší kožní a oční lékař. Vřele doporučuji.
iveta
souCZech
24. 07. 2013 22:10

nejlepší na akné je dlouhodobé používání kosmetiky od Botanico...krémy z konopí.
Mám po nich pleť jako miminko :-)
noli1
mapka
24. 07. 2013 21:09

souhlasím s Engai,a ráda bych navštínila toto místo,děkuji
SouCZech
1
24. 07. 2013 21:08

Nemá někdo dobrou radu na akné a dioptrie?
iveta
Jiří věřím že voda
24. 07. 2013 19:07

má tu sílu léčit.
Mimochodem my tu máme také kousek od mého bydliště léčivý pramen.Je to v obci Vilémov u Šluknova a je u malé kaple a jezdím si tam celkem často pro vodu.
Nechutná mi slazená voda a ani žádné cool limonády.
Nejraději mám průzračnou vodu ze studánky a nebo s tohoto pramenu.Je výborná na chuť a měkká a takové vody mám nejraději.Mohu doporučit kdo bude mít cestu kolem ať se pozeptá kde pramen najde a všichni místní ho tam nasměrují.
Mimochodem tato voda vyléčila mého vnoučka.Měl na čele bouličku(takový ten dermatom co se dá vyříznout,nic vážného)
a začali jsme mu jí tou vodou potírat a boulička se vstřebává a zmenšuje.

Engai
Jiří
24. 07. 2013 13:19

A pokud máš nakreslenou mapku nechceš jí dát sem,treba do fotografí?jsem si jistá,že by se tady našel někdo,kdo by to ocenil a rád by si tam zajel.Ráda bych si tam zajela i já,bohužel to mám ale trochu z ruky