Vaše příběhy

Opuštění těla

Létání - (komentáře)

kalidor
...
16. 06. 2013 23:25

Astrálne cestovanie neexistuje.
Adanom
Jardo
7. 05. 2013 22:02

Uz rozumim.To je zajimavy. :) jsi uplne prvni clovek od ktereho ctu neco takovyho.
Uvedomneni ze spim a prochazeni snove ruky skrze hmotne predmety to se me podarilo ale jeste me nenapadlo zkusit otevrit oci.
Pisu ze se me to podarilo ale vzdycky necekane bez toho ze bych se na to jakkoli zamerovala a ze bych to chtela nebo si to prala uskutecnovat.
A Ty jak je to u Tebe?
Podarilo se me taky prozit mentalni snovou smrt a bylo to nepopsatelne osvobozujici.
Ale s tim otevrenim oci to je zajimavy uz jen tim ze Te to vlastne napadlo. :)
Jarda
re:Adanom
7. 05. 2013 17:04

Jestli myslíš můj minulý komentář tak nejdříve to byl sen a uvědomění si, že spím. A potom jsem opatrně otevřel oči a snažil se zůstávat vklidu, abych tělo moc nezaktivoval a nebudil. A během toho bdělého stavu jsem používal ty neviditelné/snové/mentální ruce. Zkoušel jsem to několikrát. Všiml jsem si, že ty snové ruce se dají převést do bdělého stavu tím, že se na ně ve snu soustředím a používám je a během probouzení se na ně soustředím také a stále s nimi hýbu. Když se na ně přestanu soustředit, tak se rozplynou a začnu cítit ty skutečné.
Adanom
Jardo
7. 05. 2013 9:32

Ten sen co popisujes...... Mas tim na mysli lucidni sen?
iveta
Jardo
7. 05. 2013 7:41

já vnímám to prapůvodní pravé Já jako informaci,která "si lítá" v prostoru,který může být v určitém smyslu "omezen".
Žijícího člověka bych přirovnala k cibuli, která má na sobě několik vrstev(slupek)...po smrti ty slupky postupně sundáváš ale někteří co nedokončili ten úkol si sundají jen několik vrstev aby měli šanci ten úkol dokončit,proto se znovu vrací a vrací.
Ty informace(to prapůvodní Já) jsou mnohem starší než země,slunce,měsíc a jiné planety.Je to s toho důvodu aby byl zachován veškerý život navždy.
Ikdyby žádné planety neexistovali(a třeba postupem času se zase zformovali ve hmotu) tak ta informace(ta síť) koluje dál prostorem navždy.
Otázkou ovšem je jaký byl impuls k tomu aby tato nikdy neumírající síť vznikla.
Jarda
re: rheia
6. 05. 2013 21:37

Vzpomněl jsem si ještě na jednu takovou zajímavost se snovým tělem. Měl jsem sen, tam jsem vnímal svojí pozici rukou. Opatrně jsem pootevřel oči a stále u toho vnímal svoje ruce. Ale ruce které jsem vnímal byly stále ty snové a byli neviditelné. Různě jsem s nimi pohyboval, dokonce jsem si i propletl prsty a stisknul je. Sice ty obrysy rukou byli lehce rozpité, ale vnímal jsem jasně každý prst. Viděl jsem i skutečné ruce na posteli. Případalo mi to jako mrtvý kus masa. Neměl jsem v nich cit. Měl jsem chuť se do nich kousnout, jestli to ucítím :-D Ale raději jsem od toho upustil. Jinak nebyl problém ty neviditelné/snové ruce zanořit do zdi. Potom když jsem pokus ukončoval, dával jsem si pozor, jestli nenarazím na přechod ze snu do bdělího stavu(abych se ujistil, že nejsem stále ve snu). Během pokusu jsem měl otevřený oči a když jsem vstal z postele a pak šel něco dělat tak jsem nezaznamenal žádný druhý otevření očí.
Jak teď popisuji necitelnost skutečných rukou, napadla mě souvislost se spánkovou paralýzou.

Jinak např. Karel Goldmann píše takovou zajímavost ohledně cestování do jiných dimenzí/světů/sfér (těžko to správně pojmenovat) astrálním tělem... jedná o ten "nejhrubší" způsob o kterém jsem psal dole. >>>"Astrální tělo je vázáno na sféru astrální a tudíž jen na nadzemskou zónu, pokud se
dostane mimo tuto sféru pak končí veškerý styk s Zemí a jejími zdroji energie a duše umírá,
načež zemře i duch. Každý nechť se tedy vyvaruje tohoto styku, neboť by se tím zabil!"<<<

pro ujasnění Goldmann je žák Františka Bardona a oba pojmem duše rozumí smrtelné astrální tělo. Duchem je potom mentální tělo. Pravým já v pojmech, které používají není ani fyzické tělo, ani astrální ani mentální. Ale cosi prapůvodního co nelze nijak popsat. Protože popis a představy náleží mentální sféře a pravé já je jaksi nad touto sférou.
rheia
Jarda
6. 05. 2013 13:16

Dík za tip na knihy v prvním komentáři, a také se mi moc líbí výrazy "snové tělo" a "mentální cestování". Daleko líp se hodí na popis toho, co prožívám při meditacích, imaginacích, nebo jak ty moje výlety do jiných realit nazvat. Pořád jsem byla na vahách, jestli je lze označit za "astrální cestování". "Snové tělo" a "mentální cestování" to vystihují přesně:-D.
Adanom
Sylvia
4. 05. 2013 10:59

Jo rikam si ze kdyz by se predemnou nekdo takhle zhmotnil tak ho i uslysim, mozna ho ucitim a premyslim jestli se ho muzu i dotknout (?) jestli bych ho vnimala na dotek tak stejne jako kdyz se dotknu treba stolu.

Magicke obrazy , fantazie, atd. Jo k tomu me napada ono sluvko - inspirace. :)
V podstate to neni neco vymysleneho za pomoci premysleni.

Jestli se nam nekdy podari ocitat se na dvou mistech viditelne soucastne pak tusim ze bychom rekli ze zahadou to neni.

Sylvia
Adanom
3. 05. 2013 23:33

No ono je aj viac moznosti, jednak si myslim, ze okrem zraku a vnimania sa daju nasimulovat aj ine vnemy, jak cuch a hmat. Nejak to suvisi spolu a pripomina mi to matrix.

Ale je aj ina vec. A v tom su dve moznosti, ked v stave zmeneneho vedomia vidis nejake veci utvary, tak mozu pochadza z podvedomia, len trochu pozmenene z toho, co uz poznas. Ked pri nejakom uvolnovani vypustim vsetky myslienky, tak sa mi objavuju rozne obrazce a tvary, kvety alebo zvlastne veci, niesu to myslienky to rozoznam, su to obrazy pred mojimi zavretymi ocami.

Alebo skor pravdepodobnejsie je to, ze vsetko, co tvorime tu, ci je to hudba, magicke obrazy, fantazia, knihy, predmety...su uz len menej kvalitne napodobeniny, co pozname z inych urovni, ze to vlastne len pretavujeme do hmotnej podoby. Niecoho co uz pozname, takze v podstate ziadna myslienka, ktora sa stvori v tomto vedomi a v tejto nasej urovni, neni povodna ani originalna, ze ona uz davno existuje, len sa vyplavuje nevedome a my si myslime, co sme vymysleli. Ze to uz pozname, len v jemnejsej podobe a snazime si to tu nejak sraslit a vynahradit, aby sme sa k tomu lepsiemu priblizili.

Ale stale plati to, co som povedala, ze tieto stavy, ktore sa nam javia, mozu byt projekcie, ale su to tie, ktore su nam prave zahadne. Jak to zhmotnenie.
Jarda
re: iveta
3. 05. 2013 23:14

Nevím jestli bych to nazýval prioritou číslo jedna. Ale snad se shodneme na tom, že skrze AC lze získat mnoho poznání. Pokud má někdo záměr dosáhnout mnoho poznání, pak může být AC celkem dobrý nástroj. :-) I v té knize se používá mentální cestování za tímto účelem. V určité fázi vývoje se tam doporučuje navštěvovat některé světy, kde se může cestovatel leccos dozvědět od jejich místních obyvatel.

Ale nejdřív bych se měl naučit být v přítomným okamžiku tady a teď. Takže zatím je mojí prioritou tohle a až pak si možná můžu dovolit někde víc trajdat po astrálu :-)
iveta
Jardo
3. 05. 2013 19:34

toho mága a nebo tedy nevím proč tu knihu čteš.
Jen tak s plezíru asi ne.
Jarda
re:
3. 05. 2013 18:51

Citace: "...tam se právě dozvíš "postup" jak na to..." Jaký postup bych se tam měl dozvědět? Resp. postup na dosáhnutí čeho? Nějak nerozumím.
iveta
Jardo
3. 05. 2013 18:08

já si naopak myslím že astrální cestování by pro mága mělo být prioritou číslo jedna,protože tam se právě dozvíš "postup" jak na to,někdy je to intuce samotná a někdy ti ty bytosti pomáhají.
Samozřejmě mohl by si namítnout že by mohli kecat ale mě to zatím všechno vychází.Možná je to proto že jsem v minulém životě byla mág,šaman a nebo čarodějnice...těžko říct :-)
Adanom
Sylvie
3. 05. 2013 13:57

Uhodila jsi na tu vyckavaci notu. ;)

To je presne to co napadlo i me..
Ze palac tam ve skutecnosti nestoji a vsichni by ho videt nemohli( jakoze nahodou kolemjdouci rekneme)
A ze zhmotneny clovek nekde vlastne neni ale je spatren temi kdo jej vidi. :)

A jak jsem psala uz minule vic avic jsem presvedcena uvnitr ze vsechno je projekci.
Jako promitani filmu na platno. Na tom platne ve skutecnosti neni nic,jen pohybujici se obrazky.
Garfield
Jarda
3. 05. 2013 13:48

Mám tu knížku taky, ale právě proto, že varuje, aby se nic nepřeskakovalo, a ty tréninky potřebují dost času, soustředění a soustavnosti, na což já zatím nemám podmínky, tak to zatím "jen" čtu a přemýšlím si nad tím...
Jarda
re: iveta
3. 05. 2013 12:37

Ano o tom Bardon v tý knize taky píše, že by se měli zvládnout předešlé cvičení uvedené v knize ;-)
U mě není astrální cestovaní prioritou číslo jedna. Spíše to tak příležitostně zkouším. Co jsem si u sebe všiml nějakýho projevu, tak jen toho, že dřív občas po návratu do těla jsem měl pocit, že mám oslabený imunitní systém a trochu víc jsem cítil krk. Jinak vše v pohodě :-)
Sylvia
Adanom
3. 05. 2013 12:33

premyslam ale, ci to neni prave tak, ze nieze by tam ten palac niekto postavil, ale ze Ti to je schopny projektovat v Tvojej mysli a ze s tym vlastne tito ludia pracuju. Ze vsetko je zlozene z castic, ktore sa pohybuju, takze vsetko je neustale v pohybe a mozno za urcitych okolnosti to mozes spoznat vo vedomi a rozplynie sa Ti to a naopak zase sa objavi. Ci to neni to, ze to fyzicky tam v skutocnosti neni, ani ten clovek sa nezhmotni naozaj fyzicky, ale je schopny to vyprojektovat tu podobu v mysli ostatnych.
iveta
Jardo
3. 05. 2013 10:15

vím že se dlouhodobě zabíváš tímto ale je tu i jisté nebezpečí,které se projevuje na fyzickém těle a mám s tím zkušenosti...dávej si pozor na to aby si s tím správně pracoval,protože se ti může lehce stát že ti třeba bude vynechávat paměť a nebo budeš vídávat věci které se vymykají běžnému chápání,možná to není ani tak nebezpečí ale součást všeho.
Důležité je to všechno ovládnout a zvládnout,jinak by si se s toho taky mohl pomátnout.
Adanom
Sylvia
3. 05. 2013 9:52

Cetla jsem o tom jinde ale zatim si to taky neumim vysvetlit a to jednoduse proto rekla bych ze ten proces chape ( umi si ho vysvetlit ) bytost tehdy kdyz se s tim setka v sobe.
To je to stejny jako s tim podivnym usmrcenima opet ozivenim te slepice z te autobiografie a s tou Transmutaci mrtveho tela v sladky pokrm. :)

V te autobiografii ten jogin popisuje i to jak se setkal fyzicky s nekym kdo byl uz po smrti a ten clovek ( byl to nejakej Mistr ) tomu joginovy zmanifestoval na jednu noc v Himalaji palac plny bohactvi protoze si kdysi tenhle jogin postesknul ze by neco takoveho chtel zazit. On mu to umoznil timhle zahadnym zpusobem. :)
iveta
Jardo
3. 05. 2013 9:47

já tu knihu od Bardona nečetla ale jedno vím jistě...pokud budeš poslouchat svůj vnitřní hlas,pochopíš mnohem dříve než když se snažíš používat právě ty knihy(příručky)ono to totiž jde všechno automaticky jako po másle.
Dnes už třeba vím jak pracovat se univerzálním světlem které se naschromáždí v oku a okolo tebe samotného,to světlo musíš aktivovat a propustit ho do obou očí,neuvěřitelné ale funguje to.To světlo má "centrum" ve třetím oku a ty ho můžeš vědomě pomalu přesouvat do očí,cítíš jak to světlo jde tam kam ty chceš,přesouváš ho pomocí vůle.Je to všechno tak propojené,souvisí s tím hlavně aktivování veškerých energetických center(čakry) ale to už ty ostatně víš.
Díky tomu světlu se stáváš jasnovidným a čím víc ho v sobě udržuješ, tím jsou obrazy ucelenější,já už je vidím jako krátký film naprosto se všemi detaily.
Sylvia
Adanom
3. 05. 2013 9:36

Myslim, ze tomu predchadza astralne cestovanie v klasickej podobe, ale potom nastanie este nejake prenesenie energie, co vyzaduje ohromnu silu, aby ten clovek bol vidiet fyzicky a je mozne sa ho aj dotykat. Aj ked absolutne nechapem jak je to mozne.
Adanom
Sylvie
3. 05. 2013 9:10

Jo vnimam to stejne. A co si myslis o tom fyzickem zhmotneni ( viditelny dvojnik ) toho dvojnika?
Adanom
Sou
3. 05. 2013 8:59

Podle me se teda u Tebe jedna o to snove telo jak napsala uz Jarda. Mentalni cestovani.
Adanom
Jarda
3. 05. 2013 8:56

Uz jsem o ty knize slysela a dekuju za odkaz. :)

Chapu to tak ze pri astralnim cestovani je jakysi dvojnik vyklouznuty z fyzickeho tela a je propojen s mentalnim telem a samozrejme stale v propojeni s fyzickym.

Pokud clovek spi a ma zive sny ( napr. zminovane letani ) vetsinou podle me se jedna o " cestovani " skrze mentalni projekci ( -mentalni telo )
Vedome tak clovek vnima behem toho ziveho sne ( a po probuzeni si tohle vnimani { ten zivy sen } clovek muze pamatovat ) ze se premistuje jinam a jinak.
Shoduje se to s tim co pise i Sylvia a Ty jsi to same Jardo pojmenoval snove telo takze v tom se shodujeme.
No a pri astralnim cestovani je vedome presouvan dvojnik vyklouznuty z tela ruku v ruce s mentalni slozkou.
Clovek si je vedom ze vyklouznul z tela. Je tam popsano ze telo po vyklouznuti vypada mrtvolne ( dech ve fyzickem tele bude sotva zmatelny ) pripomina to smrt.
Tenhle dvojnik se muze pohybovat jak ve sve blizkosti fyzickeho tela tak i vzdalene.
Pri tomhle procesu vsak muze dojit k smrti pokud se pretrhne spojeni.
A k tomu bych ja osobne rekla ze o tom nepochybuju. Citila jsem to u sebe kdyz jsem vyklouzla spontanne z tela. Pokud bych tehda byla uplne sama, nemuselo se me podarit vratit se zpet. Byl by konec. Muj vzhled pripominal mrtvolny vzhled.
Je tam teda riziko. Teda jak se to veme protoze smrt neni tragedie. :)

Rekla bych ze Nekteri ti mistri prave dokazou pak fyzicky zhmotnit toho sveho vyklouznuteho dvojnika. A to je to co psala Garf. s tim paterem.
Takhle to vnimam.
SouCZech
2
2. 05. 2013 21:50

Vím že se se mnou něco děje, ale možná to je ještě pubertou a pak to zmizí.
SouCZech
iveta
2. 05. 2013 21:48

ani pořádně nerozumím tomu co si ted napsala :) vím o čem se bavíte, o AC, snažím se spíš si to představit a pochopit
iveta
souCZech
2. 05. 2013 21:38

bavíme se pořád o tom samém o AC,chápu že tomu zatím nejsi schopný porozumět,já jsem byla v začátcích taky mimo.Pochopíš brzy jak to celé funguje,poslouchej svůj vnitřní hlas
SouCZech
1
2. 05. 2013 21:32

Trochu jsem čekal nějaké komentáře na ten sen nebo astrální cestování, nejsem si jistý co to bylo, a Vy si tady bavíte o něčem jiným (i když stejným). :D
iveta
Jardo
2. 05. 2013 21:27

pokaždé když se ocitnu v astrálu je to vždycky jiné...to znamená že tam hraje roli hlavně ta dimenze ve které se ocitneš,může to být třeba díky jinému prostoru s jiným složením,jiným časem a těch faktorů může být samozřejmě víc,prpto to pociťujem pokaždé tak trochu jinak a nemusí to být jen a jen naše "vina".
Sylvia
No
2. 05. 2013 21:12

Ja tomu rozumiem tak, aj podla toho co som citala a co som ciastocne pocitila z tych paralyz, ze astralne cestovanie je prave vystupenie toho jemnohmotneho tela z fyzickeho tela pohybujes sa napriklad aj na urovni fyzickej, len v tom jemnohmotnom tele. A to prave pocitujes fyzicky, ze si mimo svoje telo. To som tu raz pisala, ze sa mi podarilo ciastocne parkrat, napriklad, ze sa mi dvihali nohy (btw aj s perinou), ale som to citila fyzicky, pritom viem, ze normalne fyzicke nohy boli na posteli.

Mentalne cestovanie je ako keby viac na urovni mysle, ze je to este jemnejsie nez astralne telo a tym sa presuvas len vdaka mysli a ano citala som, ze je bezpecnejsie. Ze vlastne len presuvas svoje vedomie, mentalne telo niekam inam, ale vnimas to vedome. To zhmotnenie padra Pia je este nieco ine a to sa prave dari jednemu z miliardy, zatial co AC s jemnohmotnym telom mozes nejak natrenovat, ked to skusas. Ale neni to pri tom tak, ze Ta niekto moze vidiet fyzicky. Len Ty vedome cestujes vdaka mentalnemu telu. Zhmotnenie uz fyzicke niekde na druhej strane planety, zatial co Ty si v posteli je este nieco dalsie a suvisi podla mna so schopnostou energeticky sa zhmotnit do fyzickej podoby - co je teda uz na urovni zazraku alebo nejakeho carovania v prenesenom vyzname samozrejme.
Jarda
re:
2. 05. 2013 21:01

No to je právě něco co mě v těch knihách a literatuře obecně hodně mate.
"Jemné" astrální cestování strana 102.
"Hrubé" astrální cestování strana 130.
http://uloz.to/xAAZJKM/frantisek-bardon-brana-k-opravdovemu-zasveceni-pdf

Můžu se jen odkazovat na díla jiných, protože moje praxe v tomhle není tak velká abych tu mohl něco s jistou tvrdil. Ale všiml jsem si, že když se pokouším dostat se z těla ven tak někdy to připomíná sen a někdy to je všechno takové divné, tuhé a "hrubé". Ale i tak si nemyslím, že když cítím tu "hrubost" tak cestuji tím "druhým hrubým" způsobem.

iveta
jenže tím
2. 05. 2013 20:42

že pohybuješ energetickým tělem při plném vědomí to nejspíš začíná..to ostaní už nejspíš automaticky příjde samo
iveta
Garfi...
2. 05. 2013 20:40

no to já myslím taky ale jde o to jestli to samé myslí i Jarda
Garfield
to hrubohmotné
2. 05. 2013 20:38

a fyzické je to, o čem jsem psala v souvislosti s páterem Piem. Ten doma odpočíval´a v Americe pomáhal lidem jako "normální člověk" čili naprosto zhmotnělý. Ale to je už sakra kumšt.
Adanom
Jarda
2. 05. 2013 20:23

"A to čemu tam říkají astrální cestování, už je poměrně nebezpečnou záležitostí, kdy se lidé pohybují především na úrovni fyzického světa. "

Jardo prosim Te tohle me upoutalo. Jak je to mysleno tim pohyben NA urovni fyzickeho sveta? A jak je to tam mysleno tim pohybem v hrube hmote?
Diky
iveta
Jardo
2. 05. 2013 20:20

jak to myslíš s tím hrubým cestováním? jakože tak že když při plném vědomí cítíš že pohybuješ energetickou rukou a nebo nohou a nebo celým tělem?
Je to už delší dobu ale myslím ,že jsme se o tom už bavili.
Věřím tomu a zažívám tyto stavy...někdy si jen tak lehnu a cítím jak moje energetické tělo vystupuje s fyzického těla.Pak jsem schopna hýbat rukou,nebo hlavou....zatím jsou to jen vteřinky ale jde to. :-)
SouCZech
Jarda
2. 05. 2013 16:01

Jardo, děkuji za tip na čtení :)
Jarda
re:
2. 05. 2013 15:42

Když sníš, používáš snové tělo, které cítíš, kterým hýbeš a to fyzické si leží nehybně na posteli. Tím, že jsi se vcítil do snového těla a používáš ho, tak ho vlastně "projektuješ do astrálu" tedy astrální projekce. Jenom si každý pod slovem astrál může představit něco jinýho. Já bych spíše používal slovní spojení "snový svět". Ten snový svět u klasického snění bývá obvykle čistě tvoje osobní záležitost. Projektuješ si celý ten svět včetně sebe v něm. Potom je ale možné, že by jsi si dostal do nějakýho prostoru/projekce, která už není čistě tvojí osobní záležitostí. Tady už je spíše zvykem používat slovní spojení "astrální cestování/projekce". Nicméně v některé literatuře (1) se tohle uvádí jako mentální cestování. A to čemu tam říkají astrální cestování, už je poměrně nebezpečnou záležitostí, kdy se lidé pohybují především na úrovni fyzického světa. V této hrubé formě prý snadnější působit na fyzický svět, ale při tomto způsobu cestovaní může člověk zemřít. Obvykle, když se lidé pokoušejí o astrální cestování, tak necestují v této "hrubé formě" a také o "hrubém" způsobu cestování nemají ani tušení.

1)Brána k opravdovému zasvěcení - František Bardon; Magie - Karel Goldmann