Vaše příběhy

Záhadná místa

Podivný dům - náhoda, nebo prokletí? - (komentáře)

the cell
Jasně,
9. 11. 2012 0:09

já jsem podlehla dojmu, že tam bydlíte trvale... No je to fakt zvláštní. Možná kdyby u vás přenocoval citlivý člověk, třeba by něco dokázal vycítit.
Carollyn
Pro The cell
5. 11. 2012 14:20

Ona je to rekreační chalupa, takže tam nebydlíme pořád, od jara do podzimu víkendy a ještě ne pořád, sem tam nějaká dovolená, v zimě tam nejezdíme, takže tak nejsme zase až tak často... Já jsem tu možnost kletby nemyslela přímo na tu hajnou, je to jenom taková hypotéza, že třeba tam něco mohlo proběhnou. Zmiňuji se o tom, že je zvláští, že 5 párů spolu nespřízněných (teda kromě já + strýc) v jednom domě je bezdětných.
mississippi
Alef
4. 11. 2012 21:50

Vyčerpávající. :-) Jen škoda, že to není stopro. Zahodil bych kompas :-))
Ne teď vážně. Je to fak zajímavé. Spával jsem pomněrně často v přírodě a vím, že si kamarádi lehali nejčastěji tak, jak píše Ty. Ale já sileh hlavou k západu, nějak podvědomně a vím, že mne probouzalo vycházající slunce.
No prostě řečeno, NĚCO NA TOM BUDE !!!
Alef
=mississippi
4. 11. 2012 19:30

Dovolím si citaci ze stránek Sisyfos kde celý výzkum "Magnetických krav" strhali, nicméně na shromážděných údají projektu "cosi" bude.

(malá vsuvka: Doc. L. Pekárek je známý tím, že dělá rád závěry od stolu, aniž by se namáhal si vše ověřit)

"...následoval podrobný výzkum, ve kterém autoři zhodnotili 8510 kusů domácího skotu (Bos primigenius) na 308 pastvinách všech šesti kontinentů a podařilo se jim orientaci jejich těla potvrdit. Zhruba v ose sever-jih bylo orientováno 60-70% jedinců ve stádech. Např. v Evropě je průměrná odchylka od severojižního směru jen 1,2o směrem východním s cirkulární SD 30,9o. Interval 99% spolehlivosti průměru je 350,0o - 12,4o. Autoři jsou si vědomi, že vysvětlení tohoto jevu je obtížné, že mechanizmus vnímání magnetického pole i mechanismus orientace zvířat je nejasný, ale o správnosti svého nálezu nepochybují. Prof. Burda tvrdí jednoznačně: „Byla zjištěna ... existence geomagnetické orientace skotu“. Nález orientace skotu podle magnetického pole doplnili autoři analogickým výzkumem i u spárkaté zvěře, srnců a jelenů, kde vyšla tato tendence k SJ orientaci ještě výrazněji."

Zdroj: http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1240851148
the cell
A co "osobnost" domu
3. 11. 2012 15:29

Říká se, že nejen lidé mají duši a osobnost, ale i věci. Může existovat dům, který prostě nemá rád děti? Nemusí to souviset s kletbou, ale jako někteří lidé nemají rádi děti, tak že by existovaly domy, které prostě nemají rády děti? Jo, je to asi přitažené za vlasy, jen mne to tak napadlo. Jakože kdysi v domě žila rodina, která měla značně nevychované, zvlčelé děti, co kopaly do zdí, honily se po schodech, rozbíjely okna...a dům už víckrát nechce. Pak by s tím, na rozdíl od kletby, asi nic moc nešlo dělat.
Věc může být i značně prozaická, jako existují tzv. hyperplodní lidé, to jest ženy, co opakovaně mají dvojčata, otěhotní i přes prášky (běžná dávka totiž nestačí) či z kapky spermatu ("Stačilo, že Pepa zamával trenýrkama a byla jsem v tom"), tak jsou i rodiny, kde je prostě plodnost snížená. Není to porucha, prostě je to tak, jako je někdo introvert či extrovert. Pak stačí málo (třeba ty prameny) a nejde to vůbec. Co kdybyste na čas zkusili žít jinde? Tak na půl roku? Chápu, že je to těžké, mýrnyx týrnyx se odstěhovat, ale třeba by se něco našlo. Kdyby se zadařilo a po návratu do domu by došlo k potratu, už bych zvážněla.
Já jinak nevím, proč by žena hajného proklela dům zrovna tak, aby v něm nešlo mít děti. Proč takhle a proč zrovna dům a ne své vrahy, když to nebyli majitelé domu? Nebo byli?
mississippi
Alef
2. 11. 2012 20:16

Máš pravdu s tím spaní. Jen, jsi si jistý, že to platí obecně. Nemůže to každý vnímat jinak?
Ale je pravda, že každý si hladá svoje místo a směr, tada alespoň ve volné přírodě. V místnosti je to někdy problém. Já sám "spím" hlavou k západu. A je teda pravda, že spíš nespím, než spím, ale i když si lehnu jinak, je to stejné.
Lea
Carollyn
2. 11. 2012 3:14

Připomnělo mi to příběh, který by se mohl jmenovat "Dům, který neměl rád muže". Včetně nenarozených dětí mužského pohlaví.
Jednalo se o kletbu vyřčenou v silném afektu jednou dámou v rodu..
Dům je dnes "čistý" a s velkou slávou tam už přivítali i první miminko - chlapečka.
iveta
Alef
1. 11. 2012 21:39

taky mě to napadlo ,že to můžou dělat ty prameny.
Možná by to chtělo pokusit se ovlivnit pamět vody myslí,něco si o tom přečtěte.
Alef
Žít nad prameny je zlé...
1. 11. 2012 21:12

snažte se alespoň spát hlavou k severu a nikdy, v žádném případě na západ.
Nesmějte se, opravdu. Nepříznivý vliv se sníží.
Jelitko
Carollyn
1. 11. 2012 16:48

tohle ja znam.Mame to tady v rodine,taky jak pises ty,je to domem.Manzeluv synovec koupil dum od jednoho pana ktery to postavil,na tomto pozemku kdysi davno byla jeskynka a tam vesnicane zabili dva mlade lidi (holku a kluka) kteri se meli radi,zasypali jim vchod a ti tam zemreli.Pak na tomto miste v tom dome bydlel pan a ten jak mu zemrela prvni zena si vzal druhou a se zadnou nemel deti,ted manzeluv synovec tam bydli druhym rokem a porat nic,deti neprichazi....myslim,ze nekdo musi odvest duse ktere se tam porat zdrzuji a nebo se odstehovat.Tato smula se lepi na ten dum.
A v tvym pripade se tam stala brutalni vrazda a pak ruzne jine zla,neni to jednoduche...
Carollyn
Děkuji
1. 11. 2012 13:47

za názory. O té hajné už se asi nic moc nedozvíme, pamětníci umřeli, takže jenom kusé informace z druhé či třetí ruky. Možná jsou to vážně špatné zóny, pod domem se nám stékají prameny, my máme ve sklepě studnu, pod sousedovou polovinou domu je pramenů prý 7, tak možná tady nějaká souvislost bude. Ještě taková perlička, v domě prý byla penězokazecká dílna, kterou tam provozovala v 19 století jistá rodina až z Anglie (dokonce zaznamenáno v obecní kronice).
Dana P.
Carollyn
1. 11. 2012 11:42

netroufnu si soudit, možná to, že lidé zůstávají bezdětní je jenom náhodná souhra bez vnějšího ovlivnění tím domem? Ale kdoví? Nepokusili jste se zjistit geopatogenní zóny? Okolnosti vraždy asi nevíme, ani to, jestli ta žena měla čas vyslovit tu kletbu?
Nicméně možná by pomohlo se odstěhovat...
Zbyněk P.
Pro Carollyn
1. 11. 2012 10:54

Jak správně nastínila kolegyňka Perchta, tak se zde vyskytují alternativy možného působení; a je zapotřebí zjistit, která z nich to je.
První alternativa : kletby oné ženy hajného
Druhá alternativa : negativní zóna země, kvůli níž docházelo a docvhází k určitému zkratovému "vykolejení" mysli u některých lidí, a tím následně dochází k tomu, že se zde dějí nahromažďují ne-dobré věci.
V každém případě bych udělal to, že bych si zjistil, o jakou z oných alternativ vlastně jde. A žačal bych tím, že bych si zajistil někoho, kdo by mi byl schopen sdělit, je-li ten dům (či jeho některé části) v nějaké patogenní zóně. A v případě, že ne, potom bych měl jistotu, že se jedná o kletbu; a podle toho bych také postupoval a jednal. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Perchta
*
1. 11. 2012 10:15

vypadá to, že se o kletbu klidně může jednat. Kletby se většinou vztahují na budoucí pokolení (tzn. děti), kt. jsou buď pokrevně anebo místně spjaty s prokletým místem. Anebo je to elektromagnetickým polem Země:D.
Andre
---
1. 11. 2012 4:42

Nevím, zda se jedná o něco paranormálního, to vám jistě vysvětlí jiní, ve věci odborněji vzdělaní návštěvníci těchto stránek, ale rozhodně musím konstatovat, že je to minimálně zajímavé.