Vaše příběhy

Záhadná místa

Tajemství neznámého lesa - (komentáře)

HonY
Sběr informací
10. 08. 2012 19:11

Zdravim všechny, sháním informace a tipy na nějaká zajímavá a záhadná místav okolí nového jičína a Mělníka, pokud někdo něco ví tak prosím napište na mail unknown.scout@email.cz předem děkuji za info...
Silver
Branišovský les
19. 07. 2012 2:05

https://www.facebook.com/BranisovskyLes


Přemek Slavík
Každý ví,
13. 07. 2012 22:43

že tohle se stalo mezi Hořovicemi a Hostomicemi v lese na hoře jménem Plešivec, západně od Dobříše. Branišovský les je pohádka pro děti, tam se nic neděje.
Grush
Do Branišovského
12. 07. 2012 21:47

lesa u Budějovic nejezděte. Je to ztráta času. Je to na jedné straně silnice typický industriální les, na druhé vycházkový rajón pejskařů a sem tam případně kutloch bezdomáčů. Nic nadpřirozeného se tam neděje, v noci tam leda šustí černá zvěř čuchající odpadky. Už jsem to tu psal dříve. Ty povídačky o něm jsou typické městské legendy :-)
prokopios
přečteno
12. 07. 2012 12:34

Tak přečteno. A upřímmně- první povídk je v podstatě pohádka o Jeníčkovi a Mařence v prapůvodní, neučesané podobě. Nevěřím tedy ani té druhé. Ale mohu se mýlit a pak tedy potěš pánbůh. Určitě jsou místa v lesích, kde se děje něco nenormálního, ale tohle je skutečně vyhnáno až moc do extrému.
prokopios
Borský les
12. 07. 2012 11:35

Osobně jsem tam nikdy nebyl, ale myslím, že Aleš Česal o tomto lese dost bádal a snad se i setkal s nějakými vojáky, kteří tam za komára sloužili. Co si pamatuji, že došlo k neštěstí, kdy se tam hlídka navzájem postřílela ostrými.
Tak možná zkusit se obrátit na pana Česala
Jiří Quido
RE: Branišovský les
12. 07. 2012 11:14

Otomar Dvořák není autorem těch dvou příběhů, nicméně tam zafigurovalo jeho jméno při údajné mailové odpovědi autorovi těchto příběhů. Co se Branišovského lesa týče, tak většina fotografií je podvrh. například fotografie s nladým mužem, který má v ruce láhev od vodky a v pozadí je silueta obličeje a nějaké postavy, nebyla pořízena v Borském lese, ale pochází odněkud z Ukrajiny. Pokud se jedná o úkazy pod názvem "Orb", tak jsem přesvědčen, že to má na svědomí digitální technika. Celá léta jsem fotil s přístroji na kinofilm příp. na rozměr 6x9 a nikdy se tento "orb" na fotografiích neobjevil. Při přechodu na digitální fotoaparáty se tento "jev" však začal hojně vyskytovat. Pravděpodobně za tento jev může použití digitálních fotoaparátů s použitím blesku. K Borskému lesu se váže také známá historka s vojáky, kteří se měli navzájem postřílet při výkonu strážní služby. Několik lidí se již snažilo probádat tuto událost a to i v armádních kruzích, avšak zcela bezvýsledně. Mám za to, že jde o smyšlený příběh, ale vzhledem k jeho povědomí bude k Borskému lesu svázán nadále. Mohl by někdo z vás sem vložit nějaké odkazy na fotografie pořízené z tohoto lesa ? Také událost s UFO, které mělo údajně k lesu nebo do lesa přistát je přinejmenším podivná. Na místě měly zůstat údajně nějaké sežehlé a pokroucené stromy. Při dnešní technice, kdy je fotoaparát snad v každém mobilu a při množství "výprav" do onoho lesa jsem ovšem žádný přesvědčivý snímek doposud neviděl...
Lea
Branišovský les
12. 07. 2012 2:38

Tento les opravdu existuje. Co strom, tolik příběhů a legend. Co z nich je pravda a co ne ? Základem je fakt, že tenhle les je podivný, že kdokoliv tam byl, tak potvrdí nepříjemné pocity, na fotkách jsou prapodivné mlhy, orby, značky, případně světélka.

Četla jsem různé příběhy z tohoto lesa, viděla hodně fotek, četla jsem už poměrně dávno i pana Dvořáka. Pan Dvořák spíš trochu přibarvil vyprávění někoho jiného.

Ale les existuje. Je v těsném sousedství Českých Budějovic..
prokopios
Otomar
11. 07. 2012 16:25

Vzhledem k tomu, že Otomar Dvořák je nejen předním záhadologem, ale i jedním z nejlepších žijících českých spisovatelů, odhadoval bych, že se jedná o literární fikci. Ale není nic jednoduššího, než se na pana Dvořáka obrátit e-mailem. Najdete ho na oněch stránkách.
Dana P.
Jiří
11. 07. 2012 0:49

dočtu zítra, je to napínavě psané :o)
Jiří Quido
Vysvětlení
10. 07. 2012 10:32

Tak jsem nakonec zjistil, že oba příběhy jsou od jednoho autora a jedná se o vymyšlený příběh. Podle mě je to povedený příběh, co se klidně mohl i stát...