Vaše příběhy

Praktická magie

Zlý pohled - (komentáře)

Andílková
schopnosti
5. 02. 2013 8:39

A naprosto chápu, že se člověk bojí, ale zcela určitě si věřte - věřte svým schopnostem a tomu, že tomu druhému náte schopnost pomoct. V té síle víry je další klíč.
Andílková
ochranný kruh :-))
5. 02. 2013 8:37

Jelikož jsem teprve "mladý člen " tak přidám . Ochranný kruh si dělám tak, že v něm nechám malinké dírky aby ke mně mohlo to dobré. To také dávám do formulky když ho dělám. Vlastně jsem to tak dělala ze začátku. Teď to mám "naprogramované" tak, že se mi udělá automaticky. Z vlastní zkušenosti doporučuji před léčením udělat ochranný kruh, bublinu nebo co komu vyhovuje a léčenému dávat sílu (léčivou energii) nééé stahovat do sebe. Zkuste použít jen ukazováček položený na místo které se vám povědomně nabídne nebo jen prst nasměrovat. Vždy však je potřeba se umýt !! Voda je zázrak .
mississippi
makuvka
23. 01. 2012 21:37

Já se řídím jen instinktem a ten mi říká, že jsi v pohodě. S tím léčením, já o tom vím daleko míň než Ty. U mně to funguje tak nějak samovolně.
makuvka
pro mississippi
23. 01. 2012 15:58

Mississipii, dík za názor, že s tím kruhem asi neublížím. Pod ohnivým kruhem mezeru nemám, možná je tam ale vrstvička žhavého uhlí.
Riziko při pomoci jiným jsem si uvědomila, když člověku, který trpíval na kopřivky, se na pár hodin objevila v okolí místa mého doteku na zádech mírná kopřivka (náhoda?). Od té doby si radši počínám opatrně a slovně používám jen šetrné formulky na celkové i místní uvolnění a nápravu celkového stavu.
Jak jsi převzal teplotu od své dcery, to bylo zajímavé, ale věřila bych. Před víc než 10 lety jsem chtěla pomoci dceři při vleklých a zatěžujících zdravotních potížích. Představovala jsem si, jak jí dávám svou sílu, a hodně jsem se vyčerpala. Tehdy poprvé ke mně přišla postava, které říkám Vědma nebo Léčitelka. Ve chvíli meditace po autogenním tréninku vyšla z lesa postava ženy připomínající elfku, jen byla zemitější, materiálnější. Přikládáním rukou mi dodávala sílu. Pak už jsem si ji přivolávala cíleně, když jsem potřebovala posílit nebo podpořit léčbu, například lokální infekce (čištění infikovaného místa). Když jsem se cítila hodně slabá, občas vstoupila na okamžik do mého těla a spojily jsme se v jednu. V těch okamžicích jsem cítila, dokonce i viděla, jak mi krev zdravě proudí žilami a všechno v mém těle funguje správně. Tak jsem opakovaně prožívala pocit zdraví a síly, až jsem ho pak stále častěji cítila i bez její pomoci. Tehdy jsem si taky uvědomila, že Vědma-Léčitelka je součástí mě, jedno z mých já.
Tolik o imaginacích. Tady mě instinkt vede s jistotou. Myslím, že to nějak souvisí s archetypy. Odmala jsem si hojně dopřávala snění a občas jsem se dostala do šlamastyky, která se považuje za rizikovou (je noc, jsem v hluboké studni a stoupající bahno mě čím dál silněji drží). Instinkt mě vždycky vedl k řešení a k záchraně. Nechci sobecky pomáhat jenom sobě, ale bojím se působit na druhé, tam nemám tu zpětnou vazbu a odhad.
Kdybys mi chtěl k tomu něco víc sdělit, můžeš psát na: makuvka@centrum.cz
mississippi
Pro Nella
21. 01. 2012 20:20

Ahojky. S tím Ti můžu trochu poradit. Jestli chceš tak mi písni . vladaficek@seznam.cz tam to mohu víc rozepsat. Nevím, co umíš a jak jsi daleko?
Nella
Všem
21. 01. 2012 12:39

Jsem moc ráda za komentáře..jen stále nechápu jak si mám ten kruh vytvořit.. opravdu nevím.. mějte krásný den
mississippi
pro makuvka
20. 01. 2012 19:00

S tím kruhem to podle mne děláš správně. Jestli se pletu, tak mne někdo upozorněte!!! Neděláš ho s úmyslem ublížit a to je důležité. Oheň pálí a jen cvok by lezl do ohně. (neboj i cvok má pud sebezáchovy a jeho podvědomí vnímá nejspíš víc než to naše a nepustí ho k tobě)Ten ohnivý kruh je Tvůj a on poslouchá Tebe! Máš ten oheň od země, nebo tam máš taky jako já asi 15 cm mezírku? Zkus se podívat.
Zmiňuješ se o něčem, co se dá nazvat léčením. Sám nevím, jestli je to bezpečné. Ale pokud to děláš s dobrými úmysli tak snad v pohodě. Mně se už párkrát ale stalo, že to co jsem léčil u druhého se pak projevilo u mně. Naposled moje dcerka měla hodně vysoké horečky a tak jsem jí zkusil pomoci. Už jsem to tady někde psal. Zabralo to, ale já pak dostal horečku. Zkusil jsem se i změřit a měl jsem přez 39, ale rychle to odeznělo. Jak u mně, tak u dcerky.
Dále píšeš o autosugesci a Imaginacích. Když budeš něco hodně chtít. Ale opravdu hodně. Nejspíš poznáš že se Ti to bude plnit. Nemyslím tím, že si budeš představova nové auto a ráno budeš mít klíčky na stole. Nemůžu to ani vyloučit, ale je to asi nereálné. Myslel jsem spíš, že budeš chtít, aby přestalo pršet a ono na chvilku opravdu přestane. Nebo poběžíš na vlak a když už si budeš myslet, že ujel, on přijede se zpožděním. Silná představa je vlastně základ "kouzlení" :-)
makuvka
mississippi
20. 01. 2012 11:39

Mississippi, děkuji ti za upozornění na nebezpečnost ohnivého kruhu a můžu jen doufat, že opravdu ? jak říkáš ? vím, co dělám. Nechci dát dalším lidem do ruky zbraň bez návodu, jak s ní bezpečně zacházet, i když já ohnivý kruh vnímám jako štít.
Nejdřív si vždycky znovu uvědomím, že mé úmysly jsou čisté a chci se chránit před bezohledným člověkem, s nímž mnohokrát opakované pokusy o dobré nebo aspoň neutrální vycházení selhaly. To připomenutí mi dá sílu.
Pak si vybavím jakousi dávnou pohádku, kde statečná dívka měla strávit noc v domě plném nebezpečných duchů a strašidel, aby kohosi zachránila. Nějak, už nevím jak, kolem sebe vytvořila ohnivý kruh.
Já si ohnivý kruh prostě představím ? a je tam. Vysoký jen něco nad kolena, ale žár z něj stoupá ještě aspoň dvakrát tak vysoko. Dám ohni pokyn, aby - když se přiblíží dobrý člověk - se proměnil ve studený a nechal ho bezpečně projít. To samé, když se přiblížím já. Když se ale přiblíží člověk, který ubližuje, zůstane oheň horký a nepustí ho ke mně.
Mississipii mě přivedl k zamyšlení, jestli jsou moje praktiky s představami bezpečné. Odmala jsem milovala pohádky, mýty, celý žánr fantasy, a představit si téměř cokoli mi nedělalo problém. Silně jsem ale vždycky cítila i etickou stránku těch příběhů. Ta k nim neoddělitelně patřila.
Sama sobě pomáhám imaginacemi a autosugescí při dlouhodobém vyčerpání nebo při nemoci. Možná jsem párkrát někomu jinému ulevila při bolesti hlavy nebo páteře, ale nevím ? třeba to byla náhoda. Bojím se totiž experimentovat s druhými, abych z neznalosti neublížila.
Nella
mississippi
11. 01. 2012 17:09

Ahoj ... prosím tě jestli můžeš napiš mě trochu blíže o tom ohnivém kruhu na email.. byla bych ti moc vděčná.. julieo@seznam.cz
Krsný večer
mississippi
makuvka
11. 01. 2012 0:15

Ten ohnivý kruh je sper. Funguje naprosto dokonale. Je ale hodně silný a dej pozor při jeho tvoření, ať nevědomky neublížíš. Ale Ty víš co děláš!
Nella
Nella
8. 01. 2012 0:23

Dlouho jsme tu nebyla a dívám se že jsou nové komentáře,,, moc vám všem za ně děkuji a jsem moc ráda...
mississippi
bubliny nejsou hloupé
6. 01. 2012 17:20

opravdu fungují. A to ne jen pro ochranu lidí, ale dá se jimi chránit prakticky cokoli. Auto proti zlodějům, ale i celé nemovitosti. Dá se i v memším měřítku upravit počasí. Víhoda bublin, je v tom, že fungují tak nějak samovolně. a člověk přez ní nemusí toho "upíra" ani zaznamenat. Jinak většinou pokud má člověk pocit, že ho někdo vysává, stačí překžít ruce a tím se aktivuje jakýsi štít. Aspoň u mně to funguje. Já to řeším trošku jinak, ale to jen u těch, co to dělají cíleně. V tom případě přejdu do protiůtoku a pošlu mu té energie tolik najednou, že se vpodsatě "přejí". Mohl bych z něj taky čerpat, to totiž není vůbec těžké. Ale to se nedělá! Ten ohnivý kruh je dobrý nápad, že mě to samotného nenapadlo a to mám oheň moc rád. Dík za inspiraci.
makuvka
ochranna bublina
6. 01. 2012 13:51

Nello, přeju ti, aby se ti podobný zážitek už neopakoval. Ale obrana proti energetickému upírovi (byl-li to ten případ) existuje, a pokud máš zájem, mohu se s tebou podělit o vlastní zkušenost.
Byla jsem nucena se denně stýkat s člověkem, o kterém i jiní řekli, že je energetický upír. Strašně mě to vysávalo. Podle jisté rady jsem si vytvořila kolem sebe imaginární ochrannou bublinu. Připomínala mi reklamu na Aktimel a byla protáhlá do výšky. Když jsem ji ve stavu klidu a uvolnění tvořila, nebo ji později udržovala a posilovala, představovala jsem si, jak moje vlastní energie kolem mě krouží a vytváří tvar podobný vajíčku, ale s oběma konci stejně zaoblenými. Občas v představě po ní klouzaly barvy jako po povrchu mýdlové bubliny, ale na rozdíl od mýdlových bublin byla ta moje velmi pružná a úžasně pevná. Při útoku se jen prohnula a odrazila ho zpátky. Je to jen představa a leckdo by se tomu smál, ale mě to velmi posílilo a postupně jsem se začala cítit chráněná a bezpečná.
Proti jiné, arogantní osobě (opět to hodnocení nepochází jen ode mě) jsem si už podle vlastní fantazie vytvořila ochranný ohnivý kruh, jako v pohádkách. Pro mě a pro lidi, které chci k sobě pustit, to byl neškodný studený oheň. Pro tu jistou osobu ale byl horký a pálil tak, že se mi neodvážila přiblížit. Jsou to jen možná „hloupé“ představy, ale mě osobně to úžasně posílilo a umožnilo mi s těmi lidmi spolužít bez větších škod na zdraví.
Je to jistě velmi individuální, ale v nutném případě stojí zato takovou ochranu zkusit.
mississippi
oči jsou brána
3. 01. 2012 23:58

do duše. Ten pohled co popisuješ moc dobře znám. Poslední dobou ho vídám v MHD poměrně často. Těch upírů je také poměrně hodně a pak je je ještě jedna skupina a ta se zase "baví", že čtou druhým myšlenky. Setkal jsem se s tím asi jen třikrát, tada to o čem vým. Nejdřív jsem se jim snažil bránit, ale teď je klidně nechám, ať si pátrají, jen je pustím jen tam, kam se i já nerad vracím. Prostě jim přehraju svoje sny a hned mám od nich pokoj. Jak je to s uhranutím, to nevím, ale s upírama se dá taky bojovat.
Nella
Nella
8. 12. 2011 10:29

Děkuji už jsme to našla .. hezký den
Axy
To Nella
7. 12. 2011 16:47

"Divnou zenu" jsem zde hned nasla : http://www.esoterikweb.cz/pribehy-nahled.php?id=1951
Nella
Kelly
7. 12. 2011 12:46

Já jak se dívám tak se dívám a ten článek nejsem schopná najít.. nevím jak je to možné..
Kelly
Mně
5. 12. 2011 21:44

se stalo před pár lety něco hodně podobného. Napsala jsem můj příběh sem. Jmenuje se Divná žena. Můžete si ho přečíst. Já tehdy skončila i na pohotovosti na injekci. Myslím, že to bylo uhranutí. Prý je to pro někoho i hodně nebezpečné.
Jarda
re: prokopios
5. 12. 2011 20:22

Co se těchto záležitostí týče líbila se mi tato kniha,jež toho hodně vysvětluje a která se i váže k těm starým dobám :-)

http://www.grimoar.cz/og_04/og_04.php?
asi se budeš muset regnout...
prokopios
Uhranutí
5. 12. 2011 19:51

Na "zlé oko" naši předkové věřili jako na zcela reálnou věc. I můj děda, si pamatuje, že mu jeho otec říkával, že nejhorší uhranutí je přes sklo ,které sílu pohledu znásobí.
Proto byl také porod "soukromou "záležitostí", kdy k rodičce neměl přístup krom porodní báby nikdo-ani manžel. Aby nemohoucí rodičku a hlavně nemluvně nikdo neuhranul, třeba i nevědomky
Nella
jarda
4. 12. 2011 13:17

Děkuji za názor... ano vím že to tak funguje.. a rozhodn se tomu podávat nebudu. Je to za mnou a teď hurá se těšit na Vánoce a nový rok.. I vám přeji krásné Vánoce a rok 2012...
Jarda
re:
4. 12. 2011 12:53

Mysli na to co chceš. Mysli na zdraví a pohodu a tělo se podle toho zařídí... dostaneš to na co myslíš... Funguje o i obráceně když budeš myslet na točení hlavy stres a slabost, taky je dostaneš ;-)
Nella
Nella
4. 12. 2011 10:34

Moc děkuji za názory a vážím si jich. Uvažovala jsem o unavě té pokladní ale ono to vypadalo upln jinak. Víte ona se pak i divným hlasem se mnou se snažila komunikovat,byla dá se říct i nějak nervozní jako by věděla že já to vnímám a poznala jsem že něco není v pořádku. I druhý den jsem jí stále viděla a snažili se mě vracet ty stavy točení hlavy. Nemyslím si že byla unavená a když ano nemyslím že to bylo neumyslné. Rozhodně už do toho obchodu nepůjdu protože se opravdu bojím. Přeji všem krásný den.A děkuji za názory ještě jednou.
Jarda
re:
4. 12. 2011 10:22

I já přidám pár možností, které mě napadli...
To zírání skrz někoho napadají mě dvě věci
1) Prodavačka toho má za celý den dost a je tak znuděná, že se ani nenamáhá zaostřit pohled no člověka před ní.
2) Rozostřený pohled a dívání se jako by skrz hodně usnadňuje vidění aury a je to jedna z technik :-) Kamarád mi povídal, jak jednou mluvil s nějakou ženou tuším o škole nebo tak a najednou si všiml toho pohledu skrz a tak se jí zeptal jestli vidí aury... viděla :-D

A teď ta slabost. Jako nejreálnější se mi jeví prostá jednoduchá autosugesce a paranoia. Ono to sice tak nevypadá, ale když se do ní člověk dostane, tak to s tělem dělá divy. Stačí aby měl člověk podezření a pak najde něco málo čím si podezření potvrdí a to spustí další lavinu příznaků, kterými si to člověk dále potvrzuje. A dotoho ještě strach. Navíc to je emoce, která spotřebuje hrozně moc energie a pokud jste měla v mysli zaměřenou prodavačku, je tu možnost, že jste jí tu energii i dobrovolně nevědomě poslala.
Jistě je tu i možnost, že je to energetický upír, ale to se mi až tolik nezdá. Nezdá se mi hlavně ta síla.
Bigbiz
Re: Nello
4. 12. 2011 10:20

Ten blog znám taky a odkaz je poselsvetla.blog.cz. Jsou tam nejen rady, jak přestat být psychickým upírem, ale i rady, jak se bránit psychickému útoku. A jinak souhlasím se surikatou.
surikata
Nello
4. 12. 2011 9:10

Myslím, že paní pokladní je energetický upír a pravděpodobně o tom vůbec neví. Práce za pokladnou je jistě otravná a vyčerpávající, nejspíš proto paní pokladní vysála energii z Vás. Myslím si, že to udělala zcela nevědomky. Pokud Vás toto téma zajímá víc, doporučuji navštívit blog s názvem Posel světla, kde najdete zajímavé informace v článku, který se jmenuje Jak přestat být psychickým upírem? Chtěla bych jen dodat, že tento jev není nijak neobvyklý, víceméně se s ním v různé míře setkáváme při každém kontaktu s lidmi, při kterém probíhá výměna energie, at uz formou diskuze, fyzickým kontaktem, atd. To vysvětluje proč nás přítomnost některých lidí konstruktivně povzbudí, nebo naopak destruktivně utlumí. Vše je o energii.
Axy
To Nella
4. 12. 2011 7:27

Pisete, ze ten pohled pokladni byl zly, sel jako skrze Vas. Podle me jste ji mela hned sdelit, ze Vam jako zakaznici byl ten jeji pohled velice neprijemny. Ja si myslim, ze pani pokladni ani nevi o tom, ze by se nejak cilene divne divala. Proste byla unavena, "otravena" z lidi, myslenkami nekde jinde, tak se divala, jak se rika "do blba". A tu svou negativni energii nevedomky (bez jejiho logickeho pricineni) prenesla na Vas. To se tak nekdy stava.