Vaše příběhy

Nevysvětlitelné jevy

Náš byt - (komentáře)

Gretchen
Oxide
16. 01. 2012 11:34

Oxide, já jsem taky žila ve starém domě (18. století) a nikdy jsem tam nic zvláštního nezažila - žádné zvuky, žádné jevy, žádné divné sny. Parkety nevrzaly, elektřina fungovala (byť rozvody byly asi sedmdesát let staré :-D), a to jsem tam jeden čas dokonce měla urnu s popelem svého muže.
Tyto jevy bych určitě nesváděla na to, že je to starý dům. Staré domy se samy o sobě takhle nechovají. Ano, dřevo může vydávat zvuky tím, jak vysychá nebo zvětšuje svůj objem při stoupající vzdušné vlhkosti, ale nikdy to nezní jako pravidelný dusot kroků. A podobně i další jevy. Nedůvěřiví skeptici se vždycky snaží na tyto jevy našroubovat nějaké vysvětlení, vycházející z aktuálních vědeckých poznatků, ale odmítají vzít na vědomí, že současná věda ještě zdaleka neumí vysvětlit vše a že existují jevy, jejichž fyzikální podstata bude objasněna třeba až za stovky let. Věda jde stále kupředu a je chyba myslet si, že dnes už je schopna objasnit vše. Představuji si, že za - dejmetomu - tisíc let budou třeba kvantoví fyzikové znát podstatu "strašení," budou vědět, že když někdo zemře, neznamená to, že jeho energie definitivně zanikla (jak se domnívali pošetilí "sysifové" na počátku 21. století), ale že tato energie nadále existuje a buď přechází do jiných rozměrů, anebo nadále působí v prostředí, kde dotyčný dříve žil, a to z příčin, které budou tito vědci také chápat...
Kdybych já žila v takovém domě nebo bytě, určitě bych se obrátila na nějakého "senzibila," který s takovými energiemi umí pracovat. Aby měla dušička pokoj :-)
Oxide
Starý dům ;)
18. 06. 2011 14:32

Vrzání starých parket na chodbě? Zajisté, starý dům, další věci, zajisté, starý dům... vše tak trochu pracuje. Elektřina... starý dům. špatné rozvody. Ale na druhou stranu ANO, nejspíše tam nějaká negativní energie bude, ale mnoho bude způsobeno také tím, jak pracuje fantazie :)
Anna Kargerová
strašení
3. 05. 2011 13:37

Kdysi dávno jsem na tyto stránky psala o bytě, kde jsem až do nedávna bydlela. Odbíjely tam neexistující hodiny, zvonil starý telefon, otevíraly se dveře a občas jsme na okamžik viděli psa, který vždy "zaběhl" do zdi. Nefungoval tam ani počítač, přestože je manžel správce sítě a umí s ním tedy zacházet, několikrát se stalo, že jsme nemohli vstoupit do bytu, ačkoliv byly oba zámky odemknuty. Když jsem se někoho ptala na radu, skoro nikdo mi nevěřil a doporučoval nám, abychom nepili alkohol....Uvěřilo jen pár známých, kteří byli svědky uvedených zvláštností bytu.
Na radu své spolužačky jsem dala odsloužit několik mší za duše v očistci, které prý na sebe takto upozorňují, a za odvrácení všeho zlého. Ať tak, či onak, strašení se minimalizovalo, a byt byl ozvláštněn snad jedině tím, že budil opakovaně zájem zlodějů. Vylomené dveře byly běžnou denní rutinou, skutečně vykradeni jsme však byli jen jednou. Jeden pozitivní dopad však strašení přece mělo - mého manžela nadobro přešla skepse a duchy bere jako housku na krámě.
lup
Milá Wowinka
2. 05. 2011 21:55

Vo vašom byte sa pravdepodobne niečo odohráva, ale nie všetko súvisí s "nadprirodzenými" vecami.

Divné nafotené kolečko (ak bolo fotené s bleskom) skutočne nie je orb, ale najskôr zrnko prachu - mám aj ja také zábery.

Nefunkčná zásuvka, ak aj ukazuje skúšačka napätie a nefungujú v nej spotrebiče, môže byť spôsobená prerušením pracovného nuláku. V každom prípade by som (nielen) ju nechal prekontrolovať elektrikárom, pretože hrozí úraz elektrickým prúdom!!! Ide o život!!! Zásuvku nepoužívať!!!

Viackrát sa mi stalo, že po našroubovaní novej žiarovky - záblesk a bolo po nej. A stalo sa mi, že dve po sebe z jednej série v rozpätí pár minút v jednej lampe.

Praskanie podlahy (ak je napr. plávajúca podlaha)môže byť spôsobené zmenami teploty. Čo sme vyhodili PVC a koberce a dali plávajúcu - mám doma ako v strašidelnom zámku :-))
Potiaľto prirodzené vysvetlenia.

Ak dcérka na niečo ukazuje a v tom istom okamihu reaguje pes, určite je na tom mieste "niečo", čo je dospelým skryté. Mám rovnakú skúsenosť s vlastnými deťmi. Prudké ochladenie v miestnosti bez zjavnej príčiny, rolovanie deky - môže súvisieť naozaj s pozostatkami energie - duchom človeka, ktorý v tom byte možno žil. Skúste zistiť, či v minulosti vo vašom byte náhodou niekto nezomrel. Ak áno, možno bude stačiť pomodliť sa za neho v okamžiku, ak ho dcérka bude "vidieť", poprosiť dušu zosnulého, aby odišla a nechala vás na pokoji, alebo byt vysvätiť kňazom. Alebo si na návštevníka zvyknúť :-)).
Prajem Vám, aby ste našla spôsob zbavenia sa nepríjemných starostí.
S pozdravom LuP
Zbyněk P
Pro KAREL-KRATOS-e,
2. 05. 2011 21:03

Vážený kolego, bohužel, musím Vás zklamat, neboť ne vždy ta forma, kterou proklamujete, pomáhá. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Alef
=
2. 05. 2011 21:02

Údajně to dokáže potlačit i wifina, pokud je v provozu. Po vypnutí se energie projeví s ještě větší intenzitou (nemám odzkoušeno).
Vím ale jistě, že nepodařené ritualy tyto projevy dramaticky zhorší.
Pochybuji, že by církev dělala u někoho mši.
Zajimavé informace jsou i v knize Papežská magie (Okultní praktiky v katolické církvi).
KAREL-KRATOS
obrana
2. 05. 2011 20:06

tohle je nejučinejší řešení nač mít v bytě démona
Grush
2karel-kratos
2. 05. 2011 19:21

prosímtě ty zcela přesně víš o koho nebo o co se jedná, že hned doporučuješ takový zdrcující kalibr? Udělat něco násilím totiž neznamená pochopit... a bez poznání podstaty problému se dají mnohem spíš věci zkazit než napravit.
Odborník (skutečný odborník, ne někdo z těch rychlokvašek co se to jimi v poslední době jen hemží!) rozhodně není na škodu, ačli bych IMHO preferoval řešení svépomocí. Ale to je na úvaze každého osobně...
KAREL-KRATOS
obrana
2. 05. 2011 19:01

doporučuji pokřít byt a pokud to nepomůže tak si nechat udělat v bytě klasickou mši svatou tohle démoni přímo nenávidí
Alef
=
2. 05. 2011 16:56

Zlí duchové prý nemají rádi zvuk zvonů. Už staří číňané je pomocí všelijakých zvonkoher odháněli, můžete to zkusit, třeba na tom něco je.
Jelitko
a nebo
2. 05. 2011 15:01

to zkuste sama,vecer roznete svicku a zeptejte se toho ducha,co tam radi,co potrebuje a pomozte mu.A jestli se bojite(jako ze jo) tak si tam k tomu pozvete kamaradku ktera tomu veri a zkuste to.Treba to pomuze...
Jaguárka
---
2. 05. 2011 13:53

rozhodně bych návštěvu odborníka neodkládala. A nebojte se, pokud je to profesionál určitě vás mít za blázna nebude. Přeju hodně štěstí s hledáním, nebo jestli někdo někoho zná, tak at napíse do komentářů. :)