Vaše příběhy

Sny a realita

Vědomé ovládání snu - (komentáře)

Engai
Zapisovani snu
27. 03. 2011 4:37

Nekdy sny na sebe navazuji v urcitych intervalech,nebo,kdo si sny zapisuje,prijde na to,ze v urcitych zivotnich situacich,at buz dobrych ci spatnych,se jim zdaji podobne ci stejne sny,ktere nejak navazuji na urcitou situacia tim se dotycnemu cloveku snazi pomoci.Nekdy se nam nase telo snazi neco sdelit(naprl.nemoc)pomoci snu,takze pokud si clovek sny zapisuje,potom je rozpozna a muze v nich cist.
NikkiMob
NikkiMob
21. 02. 2011 23:42

Já můžu své sny ovládat skoro pokaždé, když se mi něco zdá, někdy to trvá i hodiny a někdy ovládnu sen třeba jen při chvilkovém usnutí(5 minut).

Jaký má smysl si sny zapisovat?
Engai
Muzem ve snu
28. 01. 2011 21:54

Taky se mi nekolikrat zdalo,ze jsem byla ve snu muzem.Dokonce se mi zdalo,ze jsem mela sex se zenou,kdyz jsem se probudila,pripadala sem si fakt silene,dokonce sem se divala,jestli jsem porad zenou:-))byl to opravdu zivy sen.Nekdy se na sebe ve snu divam do zrcadla a vypadam uplne jinak nez ve skutecnosti,zvlastni je,ze v tom snu jsem to porad ja,ze vim,ze jsem to ja,i kdyz vypadam jinak.
tripartity
Sny
26. 01. 2011 10:19

Odborně se tomu říká, lucidní sny. To je zvláštní typ snění, při němž si spící uvědomuje, že sní. Většinou končí tím, že se spící probudí. Doporučuji hned po probuzení, sen si zapsat. Zejména části, které ve snu převažovaly a vytvořit k nim asociace. Tzn, jaký podmět sen vyvolal. A jaké jste měla ve snu emoce ( úzkost, radost, vztek apod. )
Pozor však na výklad snů, často při výkladu vedou k absurditám.