Vaše příběhy

Nevysvětlitelné jevy

Získání smyslu života - (komentáře)

Marpefi
prokopios
1. 11. 2010 15:24

Zdravím Vás...můj (samozřejmě všech ostatních:) Bůh řekl něco ve smyslu, kdo Jej hledá celým srdcem, tomu se dá najít...obávám se však, že nesmíte hledat u esoterických a okultních vědách...

Ježíš Kristus řekl: Já jsem ta cesta, pravda a život...nikdo nepřichází k Otci, než skrze mne"...chcete-li vztah se samotným stvořitelem - nejprve potřebujete odpuštění a víru...to vše naleznete pouze v osobě Ježíše Krista...Možná nezažijete přesně to samé (někdo ano, jiný ne - a těch je většina)...pak se Vám však začne život proměňovat...a to znatelným způsobem.

Více ZDE:http://www.gotquestions.org/Cesky/ctyri-duchovni-zakony.html

Přeji hezký den. Mějte se

Petr
prokopios
věda
30. 10. 2010 22:28

vidím možná pár věcí trochu jinak, každopádně Vám hluboce závidím Váš transcendentální zážitek. Možná to dokazuje to že "víra je dar" a ne každému je jí dopřáno stejně.
Pokud jste nyní opravdu šťastný, nenechte se znechutit místními ironickými komentátory, snažícími se brousit si ostrovtip na lehkých cílech.
Bass:jen k té době temna raději :). Jirásek neměl patent na pravdu a to že pojmenoval jeden ze svých počinů "Temno", neznamená, že by v té době u nás nějak pokulhávala věda. Ono to chce přečíst i něco jiného než učebnice dějepisu pro základní školy, vydané před rokem 89 (a bohužel i většinu těch současných, vycházejících z nich)
Derdekea
Věda
26. 10. 2010 17:02

To Bass: Ok, pochopila jsem to jen jako reakci na tu evoluci (vypadlo už to slovíčko věda), tak se mi to zdálo trochu divné:-)
Náboženství je alespoň v Evropě ve značném ústupu. Lidé se už tolik nebojí, co se s nimi stane po smrti a nezabývají se touto otázkou, proto bych se moc neobávala - historii vrátit nelze, ale zase se může opakovat :-)
Bass
Věda
26. 10. 2010 10:03

To Derdekea: "Přestaň si dělat srandu z evoluční teorie a vědy." - Myslel sem tím vědu, která to vysvětluje.

Jinak souhlasím, že bez náboženství bychom nebyli takoví, jací jsme a určitě není tak hrozné jak jsem ho popsal. Ale co mě zaráži je fakt, že stále přetrvalo! Vždyť jde jen o hrozně primitivní a manipulativní "teorii".
Derdekea
Evoluce
25. 10. 2010 21:17

To Marpefi: Evoluce je teorie a teorií je proto, že je přímo nutno jí vyvracet! Neexistuje žádné to se stalo a je to naprosto jisté! Btw. nechce se mi věřit, že jsi o evoluci hodně studoval. S prominutím kapr není primitivní ryba a není žádným, ani vzdáleným příbuzným obojživelníků. Takhle evoluce nefunguje, to by bylo moc jednoduché. Co třeba nízký obsah kyslíku ve vodě a nutnost brát kyslík i ze vzduchu? Ale i tak je spousta vývojových větví slepá a jen jedna vede k evolučnímu pokroku, který by zvíře neohrozil na schopnosti přežití. Rovněž základ končetin už měly - mluví se o bahnících a lalokoploutvých rybách. "Myšlenka" o zalévání kamenů se mi zdá trošku s prominutím směšná :-). Život se ti sám od sebe z ničeho nevyvine... zkus si o tom něco víc přečíst, než něco napíšeš... Jestli tedy chceš... člověk se má zaobírat problémem ze všech stran a ne jednu tupě odsuzovat..
Kde se vzalo zlo? Dlouhodobým vývojem společnosti. Začalo to tím, že lidí na Zemi přibylo, měli své sousedy a začali vlastnit majetek... s tím souvisí také závist... a první konflikty jsou na světě.
To Bass: promiň, ale teorie evoluce nevysvětluje kulatost Země, ani vznikl blesků :-) To sis asi spletl s fyzikou :-). Bez žádného náboženství bychom nebyli takoví, jací jsme (pravěký člověk také v něco věřil, monoteismus se vyvinul z polyteismu a tak dále a tak dále... na začátku byl strach z přírody, snaha o vysvětlení přírodních jevů a víra v to, že si přírodní jevy lidé mohou naklonit). Trochu si to pleteš. Vše je podstatné. Doba temna, jak ji nazýváš, byla i dobou pokroku. Musíme brát věci z různých úhlů. Bylo to tu už mockrát, zkus trochu zapátrat v historii a nekoukej se jen na středověk... (vždy příchod nového obyvatelstva přináší nové vymoženosti... má to dobré i špatné stránky... bez toho, aniž by se to stalo bychom nebyli takoví, jací teď jsme). Žádný pokrok? Říká ti něco např. karolinská renesance? Je to všechno zkreslené... to je to samé jako dívat se na pračlověka jako na nějakou tupou opici.
the cell
Představa
25. 10. 2010 19:44

kreacionistů o evoluci je tak směšná, že si snad ani nezaslouží být komentována.
Bass
Jééé...
25. 10. 2010 19:26

Přestaň si dělat srandu z evoluční teorie a vědy. Nebýt ní, tak si stále budeme myslet, že je země placatá, že blesk vzniká když si Páh Bůh hraje se zásuvkou, budeme umírat na chřipku atd. Upřímně - bez náboženství by nám bylo lépe. Nebylo by v minulosti zbytečného zabíjení a utlačování nevěřících. Nebylo by Doby temna, která na chvíli úplně zastavila jakýkoliv pokrok. Možná, že by planeta Země (ta hezká kulatá - díky vědo!) byla lepším místem. Možná...