Diskusní fórum

- Psychologie -

Sny
V dětství se mi často zdálo, že jsem létala (jen jsem si tak prolétávala krajinou). Ale pak se mi zdálo, že se mě někdo zmocnil a roztočil mě. Probudila jsem se hrůzou a pak jsem se znovu bála usnout.. zdálo se mi, že někdo se mnou v pokoji je. Od té doby ty sny přestaly. Ale teď se mi zase začínají vracet. Jen jsou trochu jiné. Už si v pohodě nelétám, ale hopsám. Vždy vzlétnu, ale po chvíli se musím špičkou nohy dotknout země, abych opět vzlétla. Mám z toho krásné pocity, ale zároveň se šíleně bojím, že budu mít tvrdý dopad. Nevíte někdo co tyto sny znamenají???

Vydáno:   15. 05. 2007 [23:22]

Přečetlo:  2510 čtenářů
Autor (vložil): kaca



Ivu.ška
zlý sen
5. 08. 2010 [19:56]

Když to tady tak čtu,mám radost že nejsem sama kdo svoje sny pocity a hlavně zážitky řeší..Já svým snům věřím od malinka..Hodněkrát se mi zdál nějaký špatný sen,který se pak vyplnil..Naposledy se mi třeba zdálo,že jsem doma,spím a potřebuji na záchod tak vstanu a jdu..Bydlím s přítelem v jedna jedna,aby jste byli v obraze a když otevřete dveře z ložnice vidíte přes chodbu do kuchyně,kde jsou hned naproti dveřím dvě střešní okna..NO a takhle v tom snu jsem otevřela dveře na chodbu a vydím v té tmě v oknech přes chodbu dvě mohutné postavy,v mžiku se otočím,se strašným strachem že půjdu zpátky vznudit přítele,ale ty postavy mě už drželi a já cítila jak ze mě derou život,strašně jsem křičela,ale nevydala jsem ani hlásku..Nakonec jsem se probudila se strašným brekem a cítila jak se mi svírá hrud a nemůžu se nadechnout..Dopadlo to tak že jsem přítele vzbudila taky,donutila ho všude rozsvítit a jít se mnou na záchod..Je mi 22 let a týden po tomhle strašném sny mě odvezli do nemocnice,že mám silnou cukrovku a že se diví že ještě vůbec stojím na nohách,při mém cukru když mě příjmali už většina lidí leží s hyperglikémií(abnormálně vysoký cukr)..Nakonec když jsem se dívala do snáře co znamená duch,nebo něco takového,je to neštěstí,nemoc nebo smrt v rodině..Říkala jsem že to pro mě bylo asi poslední varování,a rovnou dvojité..
lzde
sny
21. 02. 2009 [20:29]

me osobne se nezdají nějaké létací sny , ale v mládi sem měl zmatené sny , že sem někam utíkal a pak sem padal do temnoty , strasne dlouho a byl to strasne nepríjemny pocit, potom sem se celý propocený probudil a moc sem si z toho nepamatoval- to jak sem padal sem videl jakoby z pohledu 3 . osoby . Dneska už mám sny jen velmi občas a jsou strašně zmatené , a kdyz vstanu jeste si neco z toho pamatuju , ale odpoledne uz ani nevim o cem ten sen byl , vím jen že sem mel sen
garias111
sen, jedna z možností
8. 10. 2008 [9:48]

uvedomme si na úvod čo znamená myslenie. Tu si treba dať pozor, pretože vycádzame z kadodennej skúsenosti, a tým je náš obzor, či názor do istej miery ohraničený alebo blokovaný. Podľa môjho názoru funkcia mozgu úzko súvisý so schopnosťami ducha. Resp. duša určí svojími vlastnsťami aký rozum bude mať telo. Kto si myslí žerozum máme iba my ľudia, nech si prečíta články o samo chodiacich autách, vraždiacich počítačov bez prúdu, zakliate lietadla lode, vlaky, strašidelné domy, bycikle a veci zktorý nebudete tak ľahko spáavať a nie kvôly strachu :D počas celého dňa na náš mozog vlýva obrovské množstvo vĺn, polí, žiarení, stresu, ktorý sám o sebe je určitá reakcia na magnetické polia. To znamená enormné kolapsy, reakcie protireakcie hmoty v našom mozgu. Skôste si sadnúť na postel v momente ke´d vypnú prúd v mese napr počas búrky a vychutnajte si ten pocit pohody a voľnosti vo vašej hlave. Aby sme sa dostali ktým snom. :D Podľa môjho názoru sny sú vytvárané pomocou polí ktoré sú vytvárané vo vašom mozgu. Jedná sa o polia vecí, pocitov, udalostí ale aj času, vrátane budúcnosti. Sen má čo robiť s ako takou funkciou mozgu pri bdení, preto sa asi väčšina snov sníva tesne pred zobudením. Niekoľko krát som mal strašne dlhé sny a bol som po vyspaní sa unavený. Boli aj krátke, KRÁSNE sny, po ktorých som sa cítilô skvele. Tieto polia, ako aj samotné mag pole zeme, či výrony slnečnej hmoty apod... ostro vplývajú na udalosti na Zemi, v našom okolý, pretože všetko, či je to hmota, alebo aj vákuum všade sú polia... Neverte im, že vo vákuu nič nieje, verte, že je, nenechajte sa klamať tými ktorý menia učebnice aby neboli vyrábané prístroje ktoré by nahradili ropu a zobrali im bilioony dolarov. Never nikomu, len sebe...
Jam
Kvalitně snít
26. 03. 2008 [20:12]

Hoj mám velmi zvláštní spánek snění. Mám velmi slabý spánek. Každá maličkost mě vzbudí. a taky třetinu spánku proležím v nějakém ,,polospánku" většinou od dost brzkého rána. Zajímavé je že jse dokážu vracet do snu přesně v okamžik kdy jsem se procitl(volně navážu) a většínou běhám dál a to je taky ten problém nemohu přádně běhat je to jako když běháte pokolena ve vodě(jde to stuha)dost me to vádí né že by to přímo kazilo dej. (Oni mě nedoženou, ja je nedohoním,tohle nestihnu atd..) Prosím tedy ,,Nenaučil by mě někdo běhat?"
Bobo97
pre speede
8. 01. 2008 [10:04]

Mne sa snivalo podobne.Na 9 mesiacov som raz bol vo francuzku.A ten sen sa odohrava vzdy tam.Vsatnem a vsade su tanky a ja nemam hlasivky nemocem iba sepkat a rodicia su proti mne .lenze ten kto sniva moze svoje sny OVLADAT.
Bobo97
RE:siminkaaa
8. 01. 2008 [9:59]

Aj ja mavam take sny ze lietam a to z dost casto za sebou.A ked sa rano zobudim nieco vo mne ma nuti sokcit z okna a skusit lietat ale este ma to nedonutilo.Radim precitat si nejaky lexikon alebo snar a zistit co to znamena ale ja nepredpokladam ze daco dobre. P.S.:Vzdy som chcel lietat.
Pawel
výzkum
23. 12. 2007 [14:16]

Ahoj, dělám diplomovou práci na lucidní snění a hledám lucidně snící, kteří by byli ochotni zúčastnit se výzkumu, tzn., podstoupit se mnou rozhovor a vyplnit kratší dotazník. Zájemci mi napište na adresu panbe@atlas.cz. Dík.
siminkaaa
Mám strach
18. 12. 2007 [18:57]

Už dlhší čas sa mi zdá jedna vec, ktorá ma veľmi desí. Mám priateľa, s ktorým chodím už vyše 10 mesiacov a moc sa milujeme. Predtým som sny mávala veľmi zriedkavo, tak raz za pol roka. Lenže asi tak mesiac dozadu sa mi začalo snívať, že môj priateľ zomrel. Vždy je to niečo podobné, som doma, niekto zazvoní, otvorím a objaví sa tam môj kamarát a oznámi mi, že môj priateľ mal nehodu a neprežil ju. Vždy je to asi tak nejak a najhoršie je, že už sa mi to iba nesníva, ale v podvedomí sa mi to predmieta aj cez deň. Snažím sa na to zabudnúť a aj sa mi to často darí, ale potom napríklad sedím pri počítači a zrazu zase, ten istý obraz. Som z toho zúfalá, neviem čo mám robiť, strašne sa oňho bojím, ale nechcem mu to povedať. Už sa bojím aj zaspávať, aby som nemusela znovu v spanku plakať a cez deň sa rozplačem hocikedy tiež...Pomôžte mi, lebo sa už z toho zbláznim!!!:(
speede
Nejspíš trénovací sen
1. 12. 2007 [11:53]

Když mě bylo asi tak 11let tak se mě začal zdát sen, že mě někdo honí a chce mě zabít, jenže já jsem utíkal hrozně pomalu jakoby zpomaleně a ten co po mě šel tak běžel normálně; a když sem se pokusil volat o pomoc tak to nešlo (jako bych neměl hlasivky). Když už mě tak po sedmé zabil, tak při dalším tom snu jsem si řekl, že už nemá cenu utíkat a bát se ho, při nejhorším mě zase sejme, tak sem se na půli cesty zastavil, otočil se na něj, usmál se a vyletěl do vzduchu nad paneláky, od té doby se mě ten sen nezdál a nebojím se smrti. Zdálo se někomu něco podobnýho?
Sylvie
Cestování
12. 10. 2007 [16:55]

Je to astrální cestování a bát se nemusíš.Dá se to v pohodě ovládat. S kamarádkou se vždy bavíme co která zažila a budeš se smát ale její oblíbenou činností je závod s ptáky.
Michi
re
24. 09. 2007 [21:04]

Znamena to, ze obcas vidis do budoucnosti. Jen si ze zlych snu nikdy nic nedelej, nebo si to privolas, jde pak totiz o sugesci a realizaci. Napr. Pujdes k vestkini a ta ti rekne, ze musis davat pozor na auta, ze ti hrozi mebezpeci. Ty pujdes domu a budes s nervama tak v kybly, ze pred to jedouci auto skocis dobrovolne.
Alík
Sny
22. 09. 2007 [13:03]

co znamená když se mi sny plní?
Lilli
Sny
1. 09. 2007 [19:01]

Myslela jsem,že sny nic neznamenají,ale když jsem byla malá zdály se mi sny a potom se něco důležitého stalo,myslela jsem,že to nemá žádnou spojitost,ale před dvěmi lety se mi ve čtvrtek zdálo,že jsem byla na pohřbu,nevím proč,ale napadlo mě podívat se do snáře a bylo tam,že někdo z rodiny umře,myslela jsem,že praděda,protože v tom snu byl jeho pohřeb,ale v úterý měla prababička pohřeb byla zdravá a nikdo to nečekal a za dva týdny měl pohřeb praděda.Dívala jsem se ještě jen tak do snáře a zjistila jsem,že většina těch snů které se mi zdály znamenaly ty událo sti po nich..
ramona
skutečnost?
2. 08. 2007 [23:12]

asi 10 let zpatky, spala jsem (nebo ne?)a jakoby se probudila a chtěla jsem otočit hlavu dozadu protože někdo ve vedlejši pokoj sozvitil, ale nemohla bylo to něco velice divneho(chtěla jsem zavolat taťko ale nešlo). 3 roky zpatky 2krat se mi zdalo, že chlap ve snu mě chytil a držel mě a ja se nemohla pohnout. Tyhle 3 sny byli tak skutečne že naposled jsem brečela a nemohla jsem uvěřit že to byl jen sen. Celou dobu myslela že mam otevřené oči, nemohla se pohnout a strašně jsem se bala.
Klerik
rada
16. 07. 2007 [19:44]

Ano bylo moc krasne kdyby jsme se mohli vznaset v oblacich a zemska pritazlivost by nemela na nas zadny vliv bylo by to proste uchvatne. Kdo by si nepral umet letat. Ja kdyz chci zaletam si ve snu umim je totiz ovladat ale o to nejde. Nestaci jen prolevat ve snach a prestat zit . Az budete stari reknete si proc jsem marnil(a) tolik casu snenim.V zivote je mnoho veci a vzdi jich bude mnoho at uz spatnych nebo dobrych ale uz nam byl jednou dan a tak bys jse si ho mely uzit. Zivot je moc kratky na to aby jsme mohly jenom snit vem te si priklar z toho co napsala Michi
Citron
re:michi
9. 07. 2007 [16:46]

Ja to takto beru , ze zivot zijeme jen jednou :-) .. jde mi jen o to , ze ta kamoska se boji chodivat spavat ...:( ... dneska si sni promluvim a snad se to zlepsi :)
Michi
re:Citron
9. 07. 2007 [11:49]

Nazdarek Citrone! Ta tvoje kamaradka se neceho strasne boji. Sny jsou na 99% jen oziveni toho na co lide pres den mysli. Pokud na to mysli hrozne moc a usilovne, tak se jim to vetsinou v noci zda. Jasne, ze jsou snare, kde si muzes precist, co sny znamenaji, ale ja to vsechno beru s rezervou, at se podivas do jakehokolic snare, najdes pod jednim pojmem pokazde neco jineho. Takze ja byt tebou, tak si s tou tvoji kamaradkou promluvim o tom, ceho se tak boji. Dam ti priklad. Ja mam manzela, ktereho jsem si vzdycky prala a naopak. Jsme spolu stastni, ale nejakou dobu jsem se porad bala, ze mne opusti, protoze je to pekny chlap a spousty zenskych se za nim otaci a kdyz jdeme po ulici, bohuzel citim, co si ty zenske mysli, no hruza. Zarliva moc nejsem, ale presto. No a kdyz jsem se tak porad bala, tak co myslis, ze se mi kazdou noc zdalo. Ze mne muj manzel opustil kvuli jine zenske,pokazde to melo jiny prubeh, ale konec byl vzdycky stejny. Manzel se o mne take hrozne boji, nemuze porad jeste nejak uverit, ze jsme manzele, i po tech letech,a tak se obcas o mne boji, ze me ztrati, ze mu porad v jeho snech umiram a nebo ho opoustim s jinyma chlapama. Mela jsem toho jednou dost a zacala jsem verit v to, ze jsme si souzeni a ze pokud mne opravdu opusti, tak to tak ma byt a ja se s tim budu muset varovnat. Promluvila jsem si s nim a vis co mi rekl, ze zadna jina zenska na svete mu nestoji za to, aby mne ztratil. Mame jednu dceru a za 1,5 mesicu by se nam mel narodit kluk a on chce, aby jeho deti vyrustaly s tatou a ne s nejakym cizim chlapem. Od te doby uz takove blaznive sny nemam. Ja si vlastne od te doby me sny ani tak moc nepamatuji, a pokud je mezi nimi nejky osklivy, tak nad tim mavnu rukou a reknu si "Jen blby sen" a pokud se neco podobneho opravdu stane, tak vim, ze se to tak stat melo a nikdo tomu nemohl zabranit. Takze ja byt tebou, tak prestanu tolik na sny verit a zacnu se venovat zivotu, ktery je moc krasny a hlavne kratky na to, aby jsi se zabyval nejakymi "vyplody" lidske fantasie. Uzivejte si cele dny, at je jakekoliv pocasi, myslete na neco krasneho a prozivejte to, clovek nikdy nevi, jak dlouho jeste bude zit. A zivot je krasna vec, krasnejsi, nez sebelepsi sen. Preji hezky den.
Citron
sny
9. 07. 2007 [1:28]

Moje kamaradka ma zle sny kde umira :( , bud ji zabije blesk kdyz jde k dedovi nebo se ji zdalo ze hledala ziletku za plakatem a ve snu tam byla .Kdyz se rano probudila ten plakat kde byla ziletka byl odlepeny :( ... mam o ni hrozny strach:( prosim muze mi negdo poradit jak ji pomoct??????
Z.Karolína
re
29. 06. 2007 [19:18]

slyšela jsem, že když se zdají "lítací" sny, tak je člověk veselý, bez smutků a velkých starostí, prostě šťastný. Taky jsem asi do 20 let měla lítací sny, je fakt, co byl můj syn hodně nemocný, přestaly se mi zdát. Od té doby ani jeden. Docela mě to mrzí, líbilo se mi létat. Taky bych řekla, že je to svoboda duše i těla. Věřte mi, nikdy nespadnete,ani se nezřítíte, je to statisticky dokázáno. Víc bohužel nevím.
Miroslava Kowalcze
létání
17. 06. 2007 [22:18]

Já jsem v dětství prožívala jeden sen, který se mi zdál strašně dloho a byl pořád stejný , bydlela jsem v domě, ve třetím patře, vylezla jsem večer v noci na okno a skočila jsem, ale letěla jsem, letěla jsem jako pták, viděla jsem město, oblítla ho a vrátila jsem se zpět, později se mi to zdálo také, ale s tím rozdílem, že už to bylo ve dne, jako bych před něčím utíkala, utíkala jsem a z toho jsem vzlétla a letěla, ale ne dlouho, potom jsem zase přstála a jakmile jsem dostala v tom snu strach, tak jsem opět vzlétla. Teď už taové sny nemívám. Nevím, co to mohlo znamenat, ale ty sny byly tak živé.--,..
villainflower
sny
17. 06. 2007 [15:30]

vis i me se zdaji takovi sny uz docela dlouho,a v tom litani jsem se zlepsila:-)jsem uz skoro profik a nemam strach,muzu zmenovat rychlost i vysku,jak v otevrenych prostorach tak i v zavrenych,kontroluju si to,mam ale hezkej pocit bezpeci,jen takovi trochu pocit,aby jsem neulitla od nicheho hodne daleko...a obcas treba se zavreneho prostoru,nebo labirintu me nepousteji ven,aby jsem se neztratila:-)...ale ja chcy vedet taky,treba to neco znamena,cetla jsem tvuj clanek,a hledam odpoved stejne jako ty si...zatim nikdo se neozval nam to vysvetlit...