Diskusní fórum

- Vaše kresby -

Kníničská přehrada

Vychutnávejte krásu přírody

Vydáno:   12. 09. 2013 [13:51]

Přečetlo:  1476 čtenářů
Autor (vložil): Zbyněk P.



Adanom
Zbynku
20. 09. 2013 [8:32]

Je to Nadherny ! :)))
Zbyněk P.
Pro Sylvii
17. 09. 2013 [14:51]

Kolegyňko, velice zajímavý výklad - jsou tam též velmi zajímavé pasáže. Ale jak správně píšeš, každý tam vidí to, co jest v něm, vidí to, co jest mu blízké, a naposledy tam vidí to, co chce, aby tam bylo. V každém případě, si Vážím i Tvého výkladu, neboť se nebojíš vyjevit svůj názor otevřeně. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Sylvia
Zbynek
16. 09. 2013 [17:49]

Tos, obraz je to prenadherny, a z mojho sudka hlavne, ale tu je prave vidno, jak ja som uplne mimo a s vyjadrenim autora to nema mnoho spolocneho, pretoze ked na neho hladim, tak tam vidim nieco ine, ale to asi preto, ze to chcem tam vidiet, ale aj tak, mam potom chaby odhad, nebyt Vasho vysvetlenia, tak ja tam vidim toto:


Vino a had su jak dva potiklady, loz a pravda, loz je zaludna a rafinovana a pravda naivna, ale hola, pretoze za pomoci vina je ta najcistcia. Rozbity pohar vyleje tu pravdu do podvedomia lebky a ta nou nenapadne nasiakne, zatial co loz je ina, prerasta Vam cez hlavu a skresluje videnie, ale lebka neni necinna, zakusne sa do hada a ten roztvori si svoju lebku a ukaze, co je za nou a ked chces vidiet, musis sa zakusnut este viac. zlomeny kriz mi pripomina dve ruky, kde jedna drzi zapastie rovnako jak ked sa clovek zrani umyselne alebo neumyselne a snazi sa zastavit krvacanie, ktore vzniklo z rozbiteho pohara.

Vsetko z odstupu sleduje mnich z radu cisterciakov, ktori boli preslaveni tym, ze poznali jak cloveka rafinovane zviest zo sveta a preto boli opatrni a napoveda mi to sibalsky pohlad mnicha, ktori vie o co ide a aj ked stoji vzdadu, rozpoznava, co sa deje v tlame hada. Tablet je nevyhnutny pokrok, ktory nejde zastavit, zatial, co stara doba uz je sprachnivela a ponura, on stale svieti, akoby mu nevadilo, co sa okolo deje. V ponurej atmosfere je obraz v tlame hada svetlo, ktore ked lebka bude chciet, tak ho uvidi.
Honza784512
Dokonalost :)
15. 09. 2013 [12:44]

Wow!
mississippi
Zbyňku
13. 09. 2013 [20:49]

Tak to zmenši a hoď to do dalšího linku.. Rád bych to viděl..

O umění se moc nezajímám, ale ty Tvoje obrazy mně zaujaly.. Nemám nic proti modrému trojůhelníku na zelené čtverci, ale to není obraz to je matematika..

To cos namaloval je fakt hezký...
Zbyněk P.
Pro mississippi
13. 09. 2013 [19:38]

Takových prostor je halda....stačí se zajímat nějakými kláštery, hrady, atd..., trochu si to v mysli poopravit dle svých představ a výslednice je hotová. Tento obraz měl nepřímo předlohu zříceniny kláštera "Rossa coelli" v Dolních Kounicích. Chtěl jsem sem pověsit několik obrazů právě z této zříceniny, ale bohužel, každý z obrázků má 10 MG, a zde je jen prostor na 2 MG. Takže mám smůlu. Vzhledem k tomu, že se zabýváš astrály a jinými entitami, tak by bylo velice zajímavé, kdyby sis našel na internetě tuto zříceninu, a přečetl si její historii. Já sám jsem s ní (mám na mysli s tou zříceninou R.C.) prožil a prožívám spousty černé "srandy".
mississippi
Zbyňku
13. 09. 2013 [19:27]

fakt jen ve své fantazii?? Vím, kde je to sklepení..

Nebo dost tomu tvému podobné..
Jelitko
ahoj
13. 09. 2013 [19:09]

NAADHERA!!!
Bacha!Ja taky patrim do techto lesu a okoli Brna!Ja jsem se tam taky narodila,neva,ze jsem uz vice roku v Izraeli,ale domu me to porat tahne a doufam ze uz to bude brzo.....aach jo,ty nadherne lesy okolo prehrady,ted uz je to jinak....
Jeste jednou Zbynku,fakt smekam!Je to procitene primo dusi...
Zbyněk P.
Pro mississippi
13. 09. 2013 [18:45]

Kolegáčku, ty jsi se minul povolání, tys měl býti vědmou. Ano, dal jsem do toho kus sama-sebe. Ale nejdůležitější pro mne je to, že ti, kteří se na něj koukají, tak že tam našli i sama-sebe, neboť je to o nás všech - i když ve formě individuální. Ptáš se co tam je, kam to vede, atd.... tak to by jsi mi měl říci Ty, neboť je to i o Tobě. Rovněž že máš pravdu v tom, že jsem to viděl ve své mysli a ve své fantazii.
Zbyněk P.
Pro Garfield
13. 09. 2013 [18:32]

Kolegyňko, pochopitelně že je to brněnské prígl, votom ani nekotólé. Do teď na ní lovím zoncnu na dečmeni. Fakt, betélný. Ano, s těmi lesy máš recht, že se tam dosti často potulovali mladí milenci - i já byl mezi nima. Jóóóó, to byly ještě lesy bezpečné a hlavně bez prezervativů a jiných vyhozených výdobytků dnešní technické doby. A ani nevíš (pochopitelně že i já ne) jestli jsme se náhodou někde nepotkali (pochopitelně že každý s tó svó polovicó) a ani bychom to negómali. Alew hlavní je, že je na co vzpomínat!
mississippi
Zbyňku
13. 09. 2013 [16:49]

Já moc lidi nechválím, ani nekritizuju, ale ty obrazy, to je něco. dal si do nich kus sebe. Ta realističnost je naprosto dokonalá.. Ten oprejskanej stůl, nebo co to je, ty praskliny, jsou dokonalý, skladba kamenů ve stěnách, zákoutí, za které je vidět,
Co tam je?? kam to vede?? jsou tam schody, Ale kam vedou??
Kdyby mně Ivet nepředběhla, zeptal bych se sám, jestli je na prodej..

Mám z těch obrazů dojem, že to není vymyšlené, žes to někde viděl..
Hezký, moc hezký....
Garfield
Tak to vidíte Zbyňku,
13. 09. 2013 [14:54]

tož Prígl a já pořád, kde ta Kníničská přehrada je. :-)) Tak já měla (a částečně ještě mám) po Brně různě příbuzné a měla jsem tam i tajnou lásku, s kterou jsem se tam v lesích potulovala. jojo, to byly časy...
iveta
Zbyňku
13. 09. 2013 [12:53]

dík
Zbyněk P.
Pro Ivet
13. 09. 2013 [12:17]

Bude na prodej, jen co namaluji další obrazy s názvy : Poznání 2 a výše. Na druhém již pracuji. Rád bych, aby byla vytvořena kolekce, aby se to mohlo (bude-li kosmická vůle) vystavit. Jinak, co se týče pochopení a chápání daných problematik, tak se 100% shodneme - tedy skoro, neboť vždy jsou oblasti, kde to zaskřípe.
iveta
jo myslím
13. 09. 2013 [11:47]

že se naprosto zhodnem Zbyňku....tak kolik koštuje?kolik stojí ta skrytá pravda a lež??a je vůbec na prodej??
Zbyněk P.
Pro Iv a ostatní
13. 09. 2013 [10:23]

Kolegyňko Ivet, je to vše jak uvádíš. Pouze, abych to při vysvětlování nemusel vše tak dopodrobna popisovat, tak jsem to shrnul do níže uváděného vysvětlení. Takže : Obraz nese jméno : Poznání 1. a jeho rozměry jsou : 1,0 x 1,1 m. A obsah? Je následující :
a)Vše na parapetu (leb, kříž, víno, sklenice, tablet, stěny, tak to představuje matérii, tedy pozemskost, tedy něco, co jest smrtelné a krátkodobého charakteru
b) Rozbitá sklenice : narážka na pohár J.K. a grál
c) Rozbitý kříž : narážka na všechny církve, které provádějí téměř od prvopočátku černou magii na lidech formou lží, podvodů a podlostí, aj.
d) Lebka : je to každý z nás, který jest ovlivněný a oblbovaný těmi všemi lžemi okolo nás s cílem, pokořit nás, a donutit pokleknouti před tímto lživým zlem
e) Sklepní prostory : to jsou naše hluboká sklepení v nás samotných, tzv. „13.komnaty“. Proto jsou z tak bytelných základů, aby odolaly dlouhou dobu různým snahám o poznání, a také proto, že se velmi dlouho nikdo ani neodvážil − proto tak zbytněly
f) Mág : jest to opět každý z nás, neboť aniž si to uvědomujeme, tak ovlivňujeme své okolí, i sama sebe, a vždy chceme, aby nás nikdo neviděl a nepoznal nás, co by ovlivnitela, hýbatele a mága
g) A konečně HAD : představuje kosmickou sílu přírody (proto též ta krajina v tlamě), to je to vlastní poznání i cesta poznání, kterou vykonáváme a získáváme. Jest to ale též ta mohutná síla, která nedovolí nikomu, aby ji poznal; a jakmile se blíží někdo zvědavý a šťourající hledač pravdy, tak na něj okamžitě zaútočí, a bude vždy jen a jen záležet na dotyčném, jak dalece postoupí, či ustoupí.. Jak rovněž vidíte, tak ten had vše obtáčí : tím se chce upozornit na jeho obrovskou sílu a neoblomnost vůči lžím a podvodům, neboť to byl on (ten HAD), kdo rozbil a poničil to pozemské
Garfield
Zbyňku,
13. 09. 2013 [10:01]

jsou krásné.:-) Působí na mě, to světlo mě láká za ním jít. Taky miluju slunce probleskující stromy. A na rozdíl od Ivet nemám pocit, že se stařec krčí strachy, ale moudře a vědoucně stojí opodál. :-) Nechávám působit na sebe náladu a poselství z těch obrazů -tedy to pro mě -). Díky a prosím dej sem ještě něco. Nebo kde by se dalo vidět víc?
iveta
sakriš
13. 09. 2013 [9:01]

ten obraz mě vážně uchvátil...Zbyňku kolik koštuje??
iveta
už jsem
13. 09. 2013 [9:00]

zase tady,pááč mi ten obraz nedá spát.....klíďo píďo bych mu dala název SKRYTÁ PRAVDA A LEŽ.
Nojo já už du něco dělat :-)))dnes mám v plánu přepolstrovat židle,paní se už nemůže dočkat až budou hotový,nemá na čem sedět u stolu. :-)))
iveta
tak ráda
13. 09. 2013 [8:53]

bych byla kdyby ten ustrašený moudrý stařec vyšel s toho stínu a koutu...obávám se že tam bude ještě nějakou tu dobu.Škoda
iveta
a ještě
13. 09. 2013 [8:39]

jsem zapoměla na to víno a ten převrácený kalich....to znázorňuje to že jsme neustále opilí tou lží....tak přestaňme CHLASTAT už konečně tu lež!!!
iveta
oprava
13. 09. 2013 [8:31]

mysteriozní :-)))
Ten had v tý tlamě ukazuje že je možný náhled do jiného světa,ukazuje jak krásné to tam může být,záleží však na jednotlivci.... zvláštní,ten stařec se tam neustále krčí v koutě a symbolizuje také to že ještě ty strachy tady pořád panují..
fakt klobouk dolů,vystiženo na jedničku Zbyňku.
V tom obraze vidím obsaženo vše!!
iveta
v tom
13. 09. 2013 [8:25]

případě by ten obraz byl dokonalej ve vyjádření.
Ten polámaný dřevěný kříž je symbol toho že náboženství jako takové je pro svět nepřípustné a zmanipulované.
Vyjadřuje že by se každý měl obrátit na svoje nitro a tam hledat odpovědi.
Kalich z rozlitým vínem je též symbol toho že lidé se začínají probouzet z lži a nenávisti a obracejí se k lásce.A proč je to pozadí takové?no to je taky jednoduchá odpověď...v dávné minulosti hledejme odpovědi,protože jedině tam najdeš moudrost a určité náznaky a symboly,které ti napoví...zrovna totéž ti napovídá i ten fousatý stařec.
Jo je to velmi zajímavý misteriozní obraz a myslím že se mi líbí nejvíc,jde z něho dobro i zlo a tak to má být,je naprosto vyvážený.
iveta
Danuš
13. 09. 2013 [8:14]

ale to já přeci vím kdo to je....to je náš mág Zbyněk!!
Protože ví co znamenají had,oko,lebka.
Díky nim jsme schopni nahlížet do minulosti,budoucnosti....vlastně přítomnosti.
Ten had né nadarmo prolézá pusou a vylézá okem...ten náš Zbyněk se nezdá ale ví přesně co to znamená totok.
Jen mi tam furt neštymuje ten mobil??? :-))
Nebo že by to nebyl mobil ale nějaký tablet?? který má znázorňovat MATRIX s univerzální nekonečnou pamětí??? Těžko říct,to nám musí prozradit on sáám.:-)
Dana P.
Zbyňku
12. 09. 2013 [23:50]

mně se ty obrazy moc líbí :o)
Dana P.
ivet
12. 09. 2013 [23:49]

typické, zajímá tě co je to za mobil, ale co je to za postavu v hábitu v tom rohu, to néééé :o)
iveta
jinak mě
12. 09. 2013 [22:01]

ještě zajímá....co je to za mobil tam u té lebky? :-)
iveta
Zbyňku
12. 09. 2013 [21:25]

já věděla že si mág,jo ten první obraz jsem viděla,jen jsem si tu vodu v tom údolí spletla z polem.
Asiel:-)
:)
12. 09. 2013 [21:20]

To je nádhera!
mississippi
:-))
12. 09. 2013 [19:49]

To jsem nečekal..
Moc hezký.. Fakt..