Diskusní fórum

- Magie, Hermetismus -

Ježíš Kristus
Ježíš řekl: Já jsem světlo světa, kdo mě následuje nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života. Já jsem ta cesta, pravda i život. Chtěla bych vás upozornit, že veškeré okultní praktiky jako je věštění a magie pochází od ďábla, který vám díky tomu hodlá zničit život, zvláště ten posmrtný. Ježíš řekl sv. Faustyně: Stíhám milosrdenstvím hříšníky na všech jejich cestách a mé srdce se raduje, když se oni ke mně vracejí. Řekni hříšníkům, že na ně stále čekám, naslouchám úderům jejich srdce, kdy bude bít pro mě. Velice toužím spasit duše.

Vydáno:   27. 12. 2010 [15:58]

Přečetlo:  2476 čtenářů
Autor (vložil): Alena Nováková



kenobi
re-Alena Nováková
14. 11. 2012 [1:46]

Reaguji na úvodní příspěvek. Aleno, vysvětli prosím, jak můžeš vědět co a kdy řekl Ježíš, byla jsi snad při tom když to říkal?
pavel375
vericim
30. 10. 2011 [15:58]

toje spatne vylozene to o tom svetle ja si myslim ze kazda bytost ma v sobe svetlo ne jen lidi
Citron
Pani Alena
11. 08. 2011 [19:19]

Zdravim Vas pani Aleno. Mam na Vas otazku. Myslite, ze by se Kristus stydel za slova Siddhártha Gautamy (Buddhy)?
Dekuji za odpoved
BB24
! re
3. 07. 2011 [13:32]

Máš pravdu..(svojí pravdu)..tak proč tu tedy trávíš svůj čas místo aby si kázala na nějaké středověké besedě, protože tam tyto tvoje názory na okultismus patří... Jak už jsem řekl dříve zemřelo tolik lidí za pomocí církve, stačil jen nějaký jiný názor od člověka kterého neměli ve vesnici moc v lásce a hned šel na hranici já věřím v Boha ale nikdy bych nevěřil církvi takové jaká byla ve středověku...Církev ve středověku toužila jen po jednom. Po moci a po penězích a to také dostala v nějakých státech se až do dnes přísně netoleruje čarodějnictví asi by si se tam měla odstěhovat a ubližovat nevinným lidem. Konec(promiňte za moje pravopisné chyby v zápalu vzteku se neznám..)
Alena Nováková
re Andy1
16. 06. 2011 [14:09]

Andy, ubližuje to především tobě. Reiki, věštění a jiné okultní praktiky využívají moci a sily ďábla. Ten chce lidi především dostat do pekla.
Andy1
.
15. 06. 2011 [21:50]

Paní Alena Nováková se tu ohání jen samými úryvky z Bible, kterou, zdá se, umí nazpaměť a jen ji slepě cituje. Stejně tak to dělají ortodoxní věřící, kteří žijí jen tím, že Bibli neustále studují a řídí se každým jejím slovem. Já osobně v Boha věřím, mluvím a modlím se k němu. Ale narozdíl od "pánbíčkářů" nevěřím v Bibli, kterou podle mě dozajisté Bůh nepsal! Jinak bych musela schvalovat otroctví, štítit se homosexuálů, odsuzovat potraty a antikoncepci - a přitom pokrytecky požírat maso ze zabitých zvířat, protože to je samozřejmě v pořádku.. Dělám reiki, zajímá mě přírodní medicína, chodím ke kartářce..a vůbec nic špatného v tom nevidím a ani necítím...protože tohle narozdíl od toho předchozího nikomu neubližuje...
lcf
bla bla bla
16. 05. 2011 [8:50]

keci, nejsem křestaň, nejdu do pekla a kdo není okultista neví co to je
Alena Nováková
Ježíš
20. 03. 2011 [17:16]

Magie je hřích. Ježíš nikdy nezhřešil, jinak by nemohl umřít za naše hříchy.
O všech okultistech je psáno:
Pátá kniha Mojžíšova, 18,10-12:
"Ať se u tebe nevyskytne nikdo, kdo by provedl svého syna nebo svou dceru ohněm, věštec obírající se věštbami, mrakopravec ani hadač ani čaroděj ani zaklínač ani ten, kdo se doptává duchů zemřelých, ani jasnovidec ani ten, kdo se dotazuje mrtvých. Každého, kdo činí tyto věci, má Hospodin v ohavnosti."
Ale o Ježíšovi je psáno toto:
Matouš 17,1-7:
Po šesti dnech vzal s sebou Ježíš Petra, Jakuba a jeho bratra Jana a vyvedl je na vysokou horu, kde byli sami. A byl proměněn před jejich očima; jeho tvář zářila jako slunce a jeho šat byl oslnivě bílý. A hle, zjevil se jim Mojžíš a Eliáš, jak s ním rozmlouvají.
Nato promluvil Petr a řekl Ježíšovi: „Pane, je dobré, že jsme zde; chceš-li, udělám tu tři stany, jeden tobě, jeden Mojžíšovi a jeden Eliášovi.“ Ještě nedomluvil, a hle, světlý oblak je zastínil a z oblaku promluvil hlas: „To jest můj milovaný Syn, kterého jsem si vyvolil; toho poslouchejte.“ Když to učedníci uslyšeli, padli tváří k zemi a velmi se báli.
Ale Ježíš přistoupil, dotkl se jich a řekl: „Vstaňte a nebojte se.“
Jelitko
magie
18. 03. 2011 [22:09]

dobry den,ja bych jen dodala,ze Jezis ovladal magii a tak si myslim,ze to nemuze byt spatna vec,je to dar boha.
A ten kdo tento dar opravdu ma,a je dobry,tak pomaha zadarmo!
BB24
re Alena Nováková
28. 01. 2011 [19:16]

...:) dobrá je to tvůj nazor.
Alena Nováková
re BB24
28. 01. 2011 [15:59]

Magie je jenom jedna. Energie, kterou využívá je od ďábla. Je sice bohulibé mít dobré úmysly, ale magie je špatný způsob jejich uplatnění.

Ve skutcích apoštolů je napsáno něco o těch, co prováděli magii a měli "dobré úmysly":

"Také někteří židovští zaříkávači, kteří cestovali od města k městu, pokusili se užívat ke svému zaklínání jména Pána Ježíše. Nad těmi, kteří byli posedlí zlými duchy, říkali: "Zaklínáme vás Ježíšem, kterého káže Pavel." Tak to dělalo sedm synů Skévy, přý židovského velekněze. Ale zlý duch jim řekl: "Ježíše znám a o Pavlovi vím. Ale kdo jste vy?" Tu člověk, v kterém byl ten zlý duch, se na ně vrhl, všechny je pžemohl a tak je zřídl, že z toho domu utekli nazí a plni ran. To se rozhlásilo mezi všemi židy i pohany, kteří žili v Efezu; na všechny padla bázeň a jméno Pána Ježíše bylo ve velké úctě.
Přicházeli i mnozí z těch, kteří uvěřili, a přede všemi se vyznávali, že také oni dříve používali zaklínání. Nemálo pak těch, kteří se zabývali magií, přinesli své knihy a přede všemi je spálili. Jejich cena se odhadovala na padesát tisíc stříbrných."
Sk, 19,13-19
BB24
dodatek
26. 01. 2011 [20:47]

a víš proč se to nepíše v bibli? protože si to potom křesťáné dopsali do listů aby mohli zabíjet lidi kteří byli obdařeni mocí od boha mocí s kterou mohli pomáhat druhým...neříkám někdy to bylo možná oprávněné když ta žena nebo muž uctívali satana...ale zabíjet bylinkáře, vědce, někoho koho lidi ve vesnici neměli rádi jen proto aby ukázali svojí moc..myslím, že toto by bůh nechtěl aby byli zabíjeni nevinní lidé.
BB24
re Alena N.
26. 01. 2011 [20:43]

já vím je to tvůj názor...ale v bibli také všechny věci nesmíš brát doslova...
BB24
re Alena Nováková
26. 01. 2011 [20:39]

jj dříve byl i sebemenší pokrok trestán a pro znalkost léčitelství byli hned lidé odsuzováni z čarodějnictví...jenže ono de také o to jestli magii činíš dobro nebo zlo...ano ,,zlá'' magie chápu tam se to dá brát jako hřích, ale dobrá magie kde pomáháš lidem na tom není nic špatného... Já věřím v boha jsem katolík ale také říkám že magie(ta dobrá) není zlá... tam se neuctívá satan..já magii beru jako energii ..
Alena Nováková
re BB24
25. 01. 2011 [13:47]

Apoštol Pavel v listu Galatským:
„Skutky lidské svévole jsou zřejmé: necudnost, nečistota, bezuzdnost, modlářství, čarodějství, rozbroje, hádky, žárlivost, vášeň, podlost, rozpory, rozkoly, závist, opilství, nestřídmost a podobné věci. Řekl jsem už dříve a říkám znovu, že ti, kteří takové věci dělají, nebudou mít podíl na království Božím.“ Ga 5,19-21

V 2. knize Mojžíšově je napsáno:
"Čarodějnici nenecháš naživu." Ex 22,17
BB24
Jen ujasnění
24. 01. 2011 [14:09]

nadpřirozené schopnosti jsou darem od boha... A de o to jakou magii praktikuješ...v bybli není nikde psano o hříchu jakož je třeba magie...(myslím dobrou magii-která pomáhá) měla byste přehodnotit své utkvělé představy.
jsem věřící a také věřím v nadpřirozeno...ale spojuju to také s bohem...
michi
alena
9. 01. 2011 [14:28]

mila aleno, mylsim, ze se muzes od nas jeste hodne ucit, je sice moc krasne, ze o sobe rikas, ze jsi buh, ano jarda ma pravdu, vsichni jsem on, jsme jeho soucasti, ale myslim si, ze jsi se az moc nazpamet naucila bibli. nezapomen, ze prave ta je hlavne trochu jina, nez se ve skutecnosti zda. ale klidne si muzeme popovidat o tomto tematu hloubeji,myslim, ze tomu docela dost rozumim a mohla bych ti toho hodne vypravet. myslim, ze potrebujes moji pomoc a rada ti pomuzu, od toho jsem tady na tomto svete. par zasvecenych vi, kdo jsem a mozna, ze se to jednou dozvis i ty a nechas se vest za tim svetelem, po kterem tak touzis. ukazu ti ho, jinak nez ty ho znas, ne z knizek, ale ve skutecnosti. pomuzu ti, je to moje poslani a udelam to rada a z cistym srdcem a dusi. tak pa michi
Jarda
re: Alena Nováková
9. 01. 2011 [11:42]

To byli pozitivní příklady ovlivnění hmoty magií. Stejně tak bych tam ale mohl vědomě dát přání, aby to někomu ublížilo. A to je ta vaše nečistota ala egoismus. Používání magie není ještě špatný, záleží jak to použiji.
Jarda
re: Alena Nováková
9. 01. 2011 [11:39]

Já se nemusím stavět do pozice boha, protože už jím jsem. My všichni jím ve svojí podstatě jsme, protože jsme vznikli z něj. Však ve vašem náboženství se říká, že bůh je všudypřítomný nebo se pletu? Taky se v něm říká, že jsme jeho děti. To proto že je obsažený ve všem. Nemám v úmyslu používat magii, abych někomu škodil, nad někoho se vyvyšoval nebo dělal konkurenci bohu. Pokud moje jednání nebude podloženo egoismem(tou nečistotou jak říkáte), nevidím důvod proč to nepoužít, je-li toho třeba. Navíc některé magické prvky se v křesťanství používají docela běžně.

Třeba svěcená voda.
Voda je dobrý energetický kondenzátor a umí v sobě dobře zadržovat energie. A stejně jako všechnu hmotu jí lze ovlivnit přáním, které se do ní vloží. To přání potom ovlivňuje její vlastnosti a působení. Sůl ve vodě posiluje schopnost vody akumulovat energii. Takže např. takový pláč je něco jako ventil těla jak ze sebe dostat ven negativní energii, protože kdyby jsme ji v sobě hromadili, byla by nám nebezpečná. Stejně tak svěcený vodě je přání dobra, takže patřičně ovlivní to co s ní příjde do styku. Nebo třeba když se připíjí na zdraví nebo cokoliv jiného. Podobný je to třeba s modlením před jídlem, je to zase jenom ovlivňování hmoty přáním, aby v těle nějak působila.
Alena Nováková
Magie je hřích
9. 01. 2011 [6:29]

Magie je velký hřích, a to proto, že se magik se staví do pozice Boha a chce být jako Bůh. Což je hřích, pro nějž byla Eva vyhnána z ráje.
V Listu Galaťanům se píše: "K jakým skutkům vede tělo, je všeobecně známo. Je to: smilstvo, nečistota, chlípnost, modloslužba, čarodějnictví, nepřátelství, sváry, žárlivost, hněvy, ctižádost, nesvornost, stranictví, závist, opilství, hýření a jiné takové věci. Řekl jsem vám to už dříve a říkám to (ještě jednou) lidé, které takovéto věci dělají nebudou mít podíl v Božím království."
Jarda
re:
8. 01. 2011 [23:10]

Magie využívá znalosti přírodních a vesmírných zákonů a jevů, které fungují díky bohu(nebo jakkoliv to chcete nazvat), protože vše je jím a pochází z něj stejně jako tyto zákonitosti. Je to nástroj a to že ho používám neznamená že páchám zlo. Záleží totiž na tom, jak s tím nástrojem naložím. Je to např. jako s nožem. Můžu s ním udělat dobrou večeři nebo s ním někoho zabít a pokud s ním nebudu umět pracovat, tak sobě nebo někomu jinýmu můžu neúmyslně ublížit.
Alena Nováková
křesťan a okultismus
28. 12. 2010 [14:10]

http://tvnoe.tbsystem.cz/index.php?cs/videoarchiv/kulaty-stul-2008-02-29-okultismus

Janinka
re
28. 12. 2010 [11:25]

Dodržovali to lidě v minulosti? Církev upalovala lidi za to co sama neznala. A co Husova doba? Žila církev podle Bible, když měla jít příkladem....... a je spoustu dalších věcí.