Články

- Zamyšlení -

Karmické zákony
Karmické zátěže si neseme každý z nás, kdyby ne, nebyli bychom se inkarnovali na Zemi tady a teď a nikdo by tohle nyní nečetl. Každý z nás má co řešit z důvodu, abychom se povznesli na vyšší úroveň, což je cílem každé duše a taky toho, kdo ji stvořil. Vždyť duše je část kdysi velkého celku, úlomek zářivé, léčivé energie?

Karmické zákony fungují nehledě na tom, jestli věříme, či nikoli. Děje se tak podle klíče, který je opravdu jednoduchý. Nastoupili jsme život, který jsme si sami vybrali (naše duše) a máme hlavní cíl, totiž zvládnout jeden (nebo více, ale menších) životních situací, které nás jistě na naší pouti životem potkají. U někoho to mohou být vztahy k lidem (cizím, rodině), přírodě, větší sebedůvěra, víra nebo pokora, procesy myšlení, odpuštění, vedení, zkrátka uvědomění si určité situace a poučení se z ní. Je důležité přijmout vše, co vás potká, byť by to bylo sebevíc útrpné a jít dál s vědomím, zaměřeným mnohem výše. Takto splníte svůj cíl, který jste si sami stanovili a můžete postupovat ve vývoji.

Mohou se vám dít drobnější věci, které se stávají opakovaně a velmi dlouho v životě a vy nechápete na vědomé úrovni, proč se tak děje. Nedaří se vám v práci, ve vztazích, v penězích. Máte jistý problém a u jiných jej nevidíte. Někteří nejsou takto zkoušeni, protože ještě nedosáhli takové úrovně jako vy a prostě by to neunesli. Nedívejte se na ně skrze prsty a pomozte jim zvládnout jejich cíl, pokud budou chtít přijmout vaši pomoc.

Když vás naštve šéf, kamarád, soused, uvědomte si to, projděte celou situaci, poděkujte za zkušenost a jděte dál. Jste silnější, mnohem silnější, než on(a) a z toho všeho si vezměte ponaučení. Využijte své právo bránit se, ovšem buďte nad věcí.

Mohou vás ale potkat trochu drsnější situace, u kterých byste měli přijmou fakt, že se tak stalo z vyšší vůle z důvodu vaší karmy a karmy toho druhého. Pokud vám zemře tragickou smrtí někdo blízký, bylo by morbidní děkovat za tuto zkušenost, ale přijměte ji jako fakt a dívejte se směrem dopředu, nebraňte se změnit některé zaběhnuté pravidla myšlení. Takto naplníte svou karmu a můžete postupovat směrem výše?

Každý z nás má jeden nejvíce zatížený karmický dluh a ten nesmíte ignorovat, pokud chcete co nejrychleji postupovat vpřed. V životě mezi životy jsme si toho vědomi, ale v daném fyzickém ne vždy a jasně?

Pokud například budeme mít víru, ale ztrátou někoho blízkého se rozhodneme ignorovat vše, v co jsme doposud věřili, zablokujete se a nezměníme-li svůj postoj, nestane se nic horšího, než že začneme věřit jen svému rozumu a tomu, že touto tragickou událostí vše končí. První upozornění, že jsme sešli ze správné cesty, jsou drobnější projevy, pokud se zatvrdíme, rány osudu jsou větší. Ať už prožijete zbytek života jakkoliv, vaší duši je jasné, že si to musí zopakovat znovu a znovu do té doby, než si vezmete ponaučení z této situace a vězte, že se tak klidně může dít opakovaně a pořád dokola a to jen kvůli vám. Tím se vývoj prodlužuje, ale je to jen a jen na vás?

Myslíte si, že musíte celý život trpět a obětovat se? Jistě ne, pokud jste, nebo chcete-li být ve vývoji na vyšší úrovni, tyto překážky lze projít tak snadno, jako cestu do práce. Může do vás někdo strčit na chodníku, šlápnete do kaluže a na vás je vybrat si ve vašem myšlení, jak se k tomu postavíte.

Naslouchejte svému srdci, buďte si vědomi vesmírné energie a vašeho daru moci...

Vydáno:   17. 05. 2007

Přečetlo:  2716 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ pravda
3. 10. 2007 14:54
Miri
¤ Každá zkušenost je dobrá
22. 07. 2007 0:03
pančo
¤ Vybíral život?
17. 07. 2007 8:37
Lilli
¤ re:
18. 05. 2007 6:35
Jarda