Články

- Kontakty se záhrobím -

Duchové na anglické dálnici
Dálnice M6, která vede po západní straně Británie ze střední Anglie (od Birminghamu) směrem na sever, přes malebné a kopcovité hrabství Lancashire až do města Carlisle na hranici mezi Anglií a Skotskem, je místem, kde řidiči rekordně nejčastěji zaznamenávají výskyt duchů. Je to možná pochopitelné - dálnice M6 sleduje někdejší římskou silnici z Anglie do Skotska a probíhá krajinou, kde se odehrálo "množství často velmi traumatické historie". Anebo že by to bylo všechno jen produktem divoké představivosti řidičů?

Na šesti proudech dálnice M6 zaznamenávají řidiči výskyt římských vojáků, pocity brnění po celém těle, automobily se snaží zastavit duch - ubrečená stopařka a občas jezdí přízrak nákladního automobilu na dálnici v protisměru.

"Domnívali jsme se, že největší výskyt duchů se bude vyskytovat na nějaké venkovské cestě u starobylého bojiště," vysvětluje Tony Simmons, koordinátor průzkumu zjevování duchů na dálnici M6. "Je to ale logické, že se duchové vyskytují zrovna na této dálnici. Prochází krajinou, kde se odehrálo množství historie."

Setkání s duchy zaznamenal jeden nemocniční chirurg, četní řidiči tiráků i odborník na zjevování duchů Paul Devereux, který měří na místě výskytu duchů Geigerovým počítačem míru radiace. Duchové, anebo podmínky, které vedou 45 procent pravidelných řidičů na této dálnici k přesvědčení, že je viděli, se vyskytují na celých 370 kilometrech této dálnice, od Rugby až po Carlisle.

"Je zajímavé, že jsme na této dálnici zaznamenali daleko jasnější výskyt duchů než na jakékoliv jiné silnici," konstatuje Simmons, jehož průzkum si objednala firma Tarmac, která staví silnice. Průzkum zaznamenává výskyt duchů i na tradičnějších silnicích, jako je romantická A9, vedoucí přes divokou skotskou vrchovinu z města Perth do města Inverness (nedaleko jezera Loch Ness s údajnou lochnesskou příšerou). V drsné skotské pustině na silnici A9 viděla celá řada řidičů dostavník s lokaji v parukách.

Podle jiných zpráv na kolemjedoucí civí z křoví oči na místě, kde došlo kdysi u města Leigh nedaleko Manchesteru k důlnímu neštěstí. Většina duchů je, zdá se, neškodná, ale na několika místech se na silnicích objevují postavy, které se vrhají pod kola automobilů.

Podle expertů, jako je Devereux, je prý pravděpodobné, že výskyt duchů na silnicích bude stále častější. Sám zaznamenal své setkání s přízrakem - tirákem na silnici M6 v časopise Fortean Times, v periodiku, které se věnuje nevysvětlitelným jevům.

Na dálnici M6 v oblasti Birminghamu jsou chronické zácpy. Proto byla vystavěna asi čtyřicetikilometrová alternativní dálnice, jíž se řidiči mohou zácpě vyhnout, pokud si za cestu na této dálnici zaplatí. Právě na této nedávno otevřené, zbrusu nové dálnici, zaznamenali řidiči přítomnost oddílu římských vojáků. Sue Cowley z Warwickshiru svědčí o tom, že viděla asi dvacet vojáků, "spíš vypadajících jako vzpřímené stíny než muži, kteří procházeli povrchem vozovky, jako byste se brodili vodou."

Vydáno:   12. 05. 2007

Přečetlo:  3662 čtenářů
Zdroj: http://www.blisty.cz/

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)