Články

- Záhady a tajemno -

Ektoplasma mlhy
Jednou z nejvíce diskutovaných typů nám zaslaných fotografií jsou fotografie mlžných oparů. Tyto snímky ukazují různé útvary mlhy, nebo kouře ? jako substance visící ve vzduchu. Když jsou tyto fotografie pořízeny, tyto mlha není obvykle viditelná pro toho, kdo fotografuje. Snímky mlhy jsou vzácnější než fotografie světelné a často se objevují na místech, kde byl již zaznamenán výskyt spirituální aktivity.

Skeptici a historici mají příležitost se k tomu hned vyjádřit. Tvrdí, že to může být cokoliv od cigaretového kouře, až po fotografův dech v chladné noci. S tímto tvrzením musíme často souhlasit a proto bych vám dal několik tipů, jak se tohoto vyvarovat a jak si být jist, že vaše fotografie jsou dobrým, kvalitním důkazem toho, že jsme vyfotili něco jiného, než váš dech.

Především, mlha na fotografiích by neměla být cigaretový kouř. Jestli-že jste badatel, nikdy byste neměli kouřit nikde v okolí vašeho vytypovaného místa. V oblasti výzkumu uvnitř domu se ujistěte, že všechny zdroje kouře jako svíčky, či krby jsou mimo vaše zorné pole, kde pořizujete snímky.

Po mnoho let jsem se tím zabýval a vyhodnocoval fakta, jako je teplota, vlhkost vzduchu a další rozdílnosti, abych zjistil, jestli mohu nalézt spojení mezi ektoplasmou mlhy a procesy přírody. Po vyhodnocení těchto dat je jasné, že není žádné přirozené vysvětlení pro tyto fotografie. Ve stručnosti: 60 % těchto fotografií bylo pořízeno v zimních měsících od listopadu do března, naopak dalších 40 % v teplých měsících včetně července a srpna. Tyto procenta jsou stejné pro teplotní rozsah a rozdělil jsem je: nad 60 stupňů (40%) a pod 60 stupňů (60%) - (údaje z USA). Toto ukazuje, že 40% z těchto fotografií byly pořízeny za teploty, kde fotografův dech nemohl způsobit tuto mlhu.

Pokud vezmeme v úvahu vlhkost, slyšel jsem, že větší vlhkost může způsobit mlhu kvůli vyššímu procentu obsahu vody ve vzduchu. Můj výzkum ukázal, že fotografie mlhy byly pořízeny ve všech stupních vlhkosti a ve skutečnosti více koncentrované ve středním, nebo nižším stupni, než ve stupních vyšších, což mne vedlo k přesvědčení, že obsah vody ve vzduchu v těchto případech není příčinou vzniku mlhy. Nezapomeňte, že dobří výzkumníci nepořizují fotografie v dešti, sněhu a mlze.

Je dobrým zvykem pokaždé zapisovat údaje o počasí, abyste mohli porovnávat ve výsledcích a mohli tak vidět a srovnávat je s dalšími badateli. Za prvé byste měli vyloučit všechny přírodní vlivy, než se přikloníte k verzi ektoplasmy.

Existuje mnoho teorií, co vlastně tyto ektoplasmické mlžné opary jsou, ale vyloučením toho, že toto neexistuje jsme udělali první krok k tomu, abychom si před tím přibouchli dveře.

Vydáno:   12. 12. 2006

Přečetlo:  3338 čtenářů



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)