Články

- Zajímavosti -

Univerzální vědomí
Edgar Cayce, tento americký jasnovidec, senzibil a léčitel, zvaný také „spící prorok“, pocházel z Virgnia Beach. Jeho diagnózy, léčení, analýzy a předpovědi upoutaly zájem milionů lidi na celém světě, a to hlavně svým netradičním způsobem a skvělými výsledky. Své výklady prováděl v jakémsi hlubokém spánku, či hypnóze. Určoval diagnózy a způsoby léčby, odpovídal na otázky, týkající se budoucnosti jednotlivých osob i celé země. Přitom nebyl vůbec vzdělaný a o dané tématice nevěděl v bdělém stavu nic. Mohl to provádět kdykoli a kdekoliv. Nepotřeboval k tomu tmavé místnosti, kadidlo ani krystalové koule. Cayceho mysl byla schopna přenést se časem i prostorem.

V bibli můžeme najít, že já, my všichni i Bůh jsme jedno. Takovou jednotu označil Edgar Cayce jako univerzální vědomí. Je dobré, pokud si takovou jednotu uvnitř sebe sama uvědomíme. Všechny energie, všechny činnosti pocházejí z jednoho zdroje.
Z jakého zdroje však čerpal své informace během trasu? Podle něj je jich více. Jeden ze zdrojů bylo podvědomí bytosti, jíž byl výklad určen. Dalším zdrojem byly vysoce duchovně vyzrálé bytosti a duše zemřelých.
Avšak, Cayce byl schopen naladit se na tzv. akašistické záznamy a číst z nich. Všechny naše skutky, pocity i myšlenky zanechávají stopu a jsou uchovávány v takovýchto záznamech, nazývaném také univerzální vědomí, kolektivní mysl či Bůh. Každá duše je součástí univerzálního vědomí, má ji uvnitř sebe a také každá bytost s ní tvoří celek.
Museli bychom uvěřit, že univerzální mysl existuje, že je nezávislá na čase a prostoru, že různá pojiva podvědomí jsou okolo nás, vyskytující-se jako malinkaté zlomky událostí pocházející z tohoto zdroje a že navzdory fyzické smrti je nadčasová a věčná. Všechny bytosti mají k tomu přístup, musíme jen chtít, nebo odsunout naše ego od nás předtím, než proud pravdivých informací zasáhne naši mysl. Pouze hluboký stupeň relaxace nás může posunou dále vpřed. Většina z nás upadá do stavu delta každou noc, ale zřídkakdy si na to udržíme vědomou vzpomínku. V takových chvílích se pohybujeme po nekonečném zdroji informací, ovšem po probuzení o tom ani nevíme.

Co jsou to mozkové vlny?“ Jsou to vzorce mozkových vln, jakési elektrické energie produkované mozkem, které se měří přístrojem zvaným EEG. Rytmus je měřen v cyklech za sekundu.

BETA - od 14 CPS a výše. Tohoto dosahujeme při normální denní aktivitě. Soustřeďujeme se na všechno kolem nás a využíváme všechny naše smysly.
ALFA - od 7 do 14 CPS. Vyžaduje to více vnitřního soustředění, často při denním snění nebo meditaci.
THETA - od 4 CPS. Hlubší stav, kde se nám vybavují dávné události.
DELTA - pod 4 CPS. Dosahujeme toho při hlubokém spánku.

Osoba, která se nachází v hladině theta, může požádat o data z univerzální mysli. Informace mohou být předány pouze ve stavu fyzického uvolnění. Proč ale nevyužíváme tento nástroj více, jestliže obsahuje všechny události, ať už minulé, nebo budoucí? Museli bychom uvěřit, že univerzální mysl existuje, že je nezávislá na čase a prostoru, že různá pojiva podvědomí jsou okolo nás, vyskytující-se jako malinkaté zlomky událostí pocházející z tohoto zdroje a že navzdory fyzické smrti je nadčasový a věčný. Tohle zásadně omezuje práci s tímto zdrojem a není možné ji zmapovat, vyfotit, nebo nahrát. Existuje však opravdu? Mnozí se domnívají, že údaje o naší budoucnosti nemohou být v našem fyzickém mozku! Jestliže naše podvědomí zanikne v čase fyzické smrti, potom by to znamenalo, že neexistuje univerzální mysl a jestliže není žádná univerzální mysl, potom jak to, že tisíce vzdálených událostí může být viděno a budoucnost tisíců předpovězena? Že se vše odehrává jen v našem mozku? Jak může někdo opustit své tělo a zjistit vnější informace, jestliže to není možné?
Ať už je vám toto téma cizí, je správné, že hledáte pravdu. Analyzujte, procvičujte a aplikujte vše, co objevíte ve své mysli a srdci.

Vydáno:   31. 01. 2006

Přečetlo:  3697 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Pro Adama
11. 05. 2006 17:50
N1ghtfly
¤ bb
4. 05. 2006 16:18
barbie.
¤ Blbosti
14. 03. 2006 3:30
Adam