Články

- Knižní novinky -

Lissy Götz: a na konci je svoboda

Lissy Götz: … a na konci je svoboda

    Jedna z knih, u které si říkáte, že by jí slušelo víc výzkumu, osvěty a zavádění do praxe. Programování synapsí, metoda, kterou autorka vyvinula a o jejíž vznik i zkušenosti se dělí v průběhu celé knihy, ale představujete poměrně detailně, a když se ponoříte do jejích slov a vyzkoušíte si některá cvičení, která tu jsou uvedena, s velkou pravděpodobností již i ucítíte úlevné účinky metody, která maže nevhodné vzorce myšlení a chování a v čistém prostoru dává možnost vzniknout novým, zdravějším.

    Zásadní změnou, oproti jiným metodám, je to, že to nové vzniká na čistém. Důraz klade na vymazání, ale i přeseknutí cestiček, které nás reflexivně, naučeně, vedou k tomu stále starému a nevyhovujícímu. K dispozici jsou i speciální diagramy, které umožní ještě lépe tomuto principu porozumět a najít možná vlastní cesty. Nebo se obrátit na některého z lektorů a terapeutů, kteří působí se stejnou metodou v ČR a jejich seznam najdete na konci knihy.

Zklidnění, vizualizace nové budoucnosti

    Nabízí to samotná metoda a já bych řekla, že i jen přečtení a ponoření se do této knihy, velmi uklidňuje, dostanete šanci ochutnat, jaké to je zpracovat trauma a naladíte se na to, že to skutečně je možné. Ten úlevný pocit, kdy rušná špinavá cesta ve vaší hlavě, se najednou stane čistou… je rozhodně tím, co je darem pro čtenáře. A jsem si jista, že čas od času to při studiu tohoto textu pocítíte.

    Ostatně, není to moc čtivo, spíše studijní materiál, který potřebuje pozorný čtenář čas od času zpracovat a možná si něco vyzkoušet i sám na sobě.

A o sobě.

Ukázka:

    „Pozorujte se - neboli kontrolujte své myšlenky. Zapište si do deníku, o čem jste celý den přemýšleli. V průběhu dne se opět a znovu zastavte a uvědomte si, o čem jste přemýšleli posledních deset minut. Pak se tažte: chci opravdu mít to, nebo být tím, o čem/o kom jsem přemýšlela?

    Pokud zjistíte, že vaše myšlenky neodpovídají tomu, kdo a kým ve skutečnosti jste, přijměte jiné rozhodnutí a staňte se tím, kdo a kým doopravdy chcete být - a tím také jste.“


    A to je jedno z jednoduchých cvičení, které si můžete odnést, ostatně je to velmi užitečná dovednost. Další zásadní informaci, která mne oslovila, jsem objevila v části knihy, která pojednává o paměti našeho těla, pamatuje si, v které roční období, počasí jsme co zažili a i to může ovlivňovat naši náladu nebo očekávání, ostatně máme i různé životní cykly, kdy je náchylnost k prožití toho samého jako minule, vyšší.

Najde si tu každý to své a mnoho zajímavého k tomu.

    Autorka se totiž pouští do souvislostí s archetypy, runami, vesmírným systémem i do fungování lidské společnosti a ovlivňování vládnoucími elitami. To jsou chvíle, kdy třeba já trošku ztrácím víru v lepší zítřky a uvítala bych možná více naivity, že přece jen toho máme ve svých rukou více než ve skutečnosti, ale pro mnohé čtenáře je toto téma velmi atraktivní a do seberozvoje jim sedí naprosto ideálně. A logiku to má. Celý svět, vesmír, funguje podle jednoho vzorce a celá ta výzkumná práce autorky na hledání jejího nejlepšího já, je velmi podnětná, ať už si z jejího pojednání vezmete cokoliv.
O autorce:
    Lissy Götz se narodila v roce 1963 v Ulmu. Je programátorkou a v roce 1999 absolvovala kurz komunikace se zvířaty a to ráda dělá příležitostně dodnes. Vzdělávala se v i v tématice schusslerových solí, po narození dětí šla na volnou nohu a dopolnila si další znalosti, až se dostala k ASP programování, o kterém je tato kniha. V roce 2010 založila Školu Alfy a začala vzdělávat své pokračovatele.
Vydalo nakladatelství Anch-Books, 2024 www.anch-books.eu

Vydáno:   19. 07. 2024

Přečetlo:  128 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)