Články

- Knižní novinky -

Rider Waite Tarot: Klasika, která je vždy stejná

Rider Waite Tarot: Klasika, která je vždy stejná

    Chcete-li se naučit porozumět tarotům, významům a archetypům v té nejsnadněji pochopitelné formě, pak jsou ty nejjednodušší karetní sady těmi nejlepšími. A tento legendární charismatický tarot patří ke klasice. Symboly jsou jen jemné, ale rázné, na první pohled zřetelné.

    Všechny výjevy najdete i na dalších tarotových sadách, již třeba zpracovaných květnatěji, moderně nebo výrazně jinak, ale vždycky v každé sadě najdete minimálně několik karet, které musí zachovat tuto jednoduchou symboliku sady, která poprvé vyšla v roce 1909. Protože prostě král na trůnu, nebo boj s meči, zůstává vždycky symbolem té či oné karty.

A právě

    „Nadechněte se pořádně a zhluboka… karty totiž často povzbuzují k něčemu, co moc dobře tušíte, že je správné, ale neodvažujete se toho, protože to je na vás příliš velké a myslíte si, že si to nezasloužíte…“

    Tak to se budete divit, kolikrát právě takovou motivaci můžeme v kartách objevit. Časem si vás karty doslova podmaní, protože až příliš dobře rozumí tomu, co se ve vašem nitru děje.

    A nejsou v tom žádná kouzla… ani magie. Prostě si jen ze symboliky dané karty vždy podvědomě vybíráme to, co nás oslovuje, co je pro nás důležité. Co nás zaujme.

A na tom stavíme.

To je to, že si pak řekneme ? to je ono!

Ono to vyšlo… jak to jen ty karty vědí?

    Vědí, protože jste si sami v sobě ukázali na ta správná místa, bolavá, chytlavá, ta, která touží po pozornosti. Je to jako mít hlad, ale nevědět, nač máte chuť. Ukáže-li vám někdo prostřený stůl plný dobrot, ihned vám padne zrak spíše na to, nač máte chuť, než na to, co se vás netýká. No a co se vám hnusí vám také přijde pod oko a zaujme. A to se děje i při karetním výkladu, to, co je naší bolavou stránkou, se může tímto způsobem zjevit také.

Ale tam už ta práce je těžší a určitě vyžaduje čas a další zkoumání, pečlivé kroky, jak naložit s bolestivým tématem.

Ale tolik času, co nám tyto karty poskytnou.

Stručnost, jasnost, vždy po ruce a vždy s dobrou radou.

Není lepší karetní sady, když s taroty začínáte, ale ani, když si chcete pořídit něco tak klasického, jak jen může být.

    Rider Waite Tarot je karetní sada od Arthura Edwarda Waita, které se prodalo od prvního vydání před více sto lety více než sto milionů výtisků. Přiložená příručka od české autorky Renaty Petříčkové popisuje karty krátce, prakticky a vede každého vykladače k jeho vlastním odpovědím.
Vydalo nakladatelství Synergie, 2024 www.synergiepublishing.com

Vydáno:   27. 03. 2024

Přečetlo:  402 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)