Články

- Knižní novinky -

Tajná mantra (David Michie)

Tajná mantra
David Michie

    PŘISPĚCHAL SOUMRAK - a poslední část putování ležela teprve před námi. Noc v horách je plná nástrah. Věděl jsem, že bychom měli počkat, až se rozední. Riziko, že se nám na úzkých stezkách strmého skalního úbočí podvrkne noha, bylo příliš velké. Zastavit jsem ale nechtěl, na tuto chvíli jsem se dlouho připravoval.

    „Vrať se v měsíci květnu za úplňku,“ řekl mi láma s naléhavým výrazem ve tváři, „tehdy nadejde čas.“

    Pravda, k tomu, k čemu nadešel čas, opravdu došlo, ale bylo to zcela něco jiného než co se v první kapitole knihy pomaličku rozvíjí. Výstup ke klášteru Tygří hnízdo vás bude hladit a ladit na duši k příběhu, který je znovu buddhistický. Duchovní, lehký… ale zároveň tentokrát autor přidal detektivní nádech, který někdy prostupuje až křiklavým způsobem. Není to tentokrát čtení jako od dalajlamovy kočky, ale pohled lidský a ten je o poznání dramatičtější.


Přiznám se, že ten kočičí mi byl tak jako lenivěji příjemnější.

Ale kdo má rád akci a nečekané zvraty, toho Tajná mantra bude bavit určitě víc!

    Nakonec jsem si knihu pro sebe ohodnotila jako čtení vhodné na dovolenou i na doma, léto i zimu, pro ženy i muže. Prostě v tom každý najde něco a atmosféra je tak silná a vtahující, že za vašimi okny může být cokoliv a nebude to mít vliv.

Tajná mantra jako zajímavá nit příběhů

    Zaujalo mne, jakým způsobem autor doslova spletl různá témata, jež mi připadala až neuchopitelná. Není možné napsat takový příběh v takovém prostředí!

A je!

    Hodnocení ráda nechám na každém čtenáři, jen snad řeknu, že průlomová věda, spiritismus, akce, klid, relaxace a až nervy drásající příběh - to je skutečně mix, který je schopen se dotknout čehokoliv, co sami prožíváte. I osobní proměny hlavních hrdinů jsou dramatické, ale aby ne. O to tady šlo především.

    A právě ty emoce jsou nakonec tím, co si i týdny po přečtení této knihy nesu v sobě… byť vím, že příběh jako takový zapadá v paměti prachem, tak ty emoce, proměny a silná uvědomění zůstanou.
Vydalo nakladatelství Synergie, 2021, nakladatelství Synergie Publishing, 2021 , www.synergiepublishing.com



Vydáno:   09. 06. 2022

Přečetlo:  294 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)