Články

- Knižní novinky -

Hvězdné karty Lindy Goodman

Hvězdné karty Lindy Goodman: Tak jak mám svou situaci pochopit?

    Zdají se jen navenek kartami, které jsou zasněné a poletující někde v hvězdném nebi. To určitě ano, ale jejich nohy stojí pevně na zemi. Spojení hvězdné tématiky s astrologií i numerologií s odkazem na Lindu Goodman, nepřehlédnutelnou osobnost v tomto oboru, je dokonalé. Najednou tu jsou karty, které si svou praktičností nezadají s klasickým tarotem, a kdoví… možná ještě víc.

Nejlépe odpovídají na otázky, u kterých chceme logicky něco pochopit.

Co nám nejde přes duši, ale musí přes rozum.

    Jakou píseň touží slyšet vaše srdce? Píseň souznění s Bohem? Píseň na cestu k vašemu životnímu partnerovi? K vašemu nejvyššímu určení? S tímto kompletem můžete při hledání odpovědí na otázky použít astrologické učení Lindy Goodman, její numerologii a moudrost starých Chaldejců.

    Tak to je rozhodně dobrá výzva: v jednoduchosti je krása a tyto karty působí na první pohled pronikavě moderním způsobem. Svým způsobem do transu a příjemného naladění uvádí už jen ten modrý pruh, který je na okraji každé karty. Barvy na obrázcích jsou laděné do podobných tónů a mnohdy si autorka vyhrála i s hloubkou barev, čímž podpořila tóny, jež karty vyzařují.

A jak s kartami pracovat?

Co když vám padne karta Saturnu, pána karmy? Například v pozici reflexe se v knížečce dočtete:

    „Jestliže prožíváte problematickou stránku vibrace této karty, cítíte se možná v poslední době poněkud omezováni - jako byste na svých ramenou nesli celý svět a doléhalo na vás zdržování a nepříznivá situace druhých. Mějte však na paměti, že stav, v jakém se v tomto okamžiku nacházíme, je výslednicí všech našich dosavadních rozhodnutí. Nikoho jiného z něho vinit nemůžeme, protože v životě se učíme tím způsobem, že si své výzvy vybíráme sami. Zvedněte hlavu, vidíte vpředu Horizont? Dědeček Saturn vám vyměňuje onen vak plný problémů za vak naplněný moudrostí a karmickou odměnou. Neodmítejte ho. Saturn umí dávat velké dary.“

    Kartičky jsou v podstatě jednoduché. Autoři vzdávají poctu Lindě Goodman v celé knížce a vysvětlují, proč se s těmito kartami sžívají více než s jakýmikoliv jinými. A hrají si s numerologií a astrologií, můžete si podle nich vytvořit vlastní astroskop, který je zajímavý, ale je třeba se nad ním zamyslet pak v hlubších souvislostech - možná i s porovnáním svého vlastního horoskopu: pak můžete najít zajímavé odstíny svého vlastního já!

    TIP: Výklad kosmu: Asi nejzábavnější výklad ze všech. Berte ho s nadhledem, jedná se o takový vějíř 12 karet, které autorka přirovnává k jakémusi informačnímu bulletinu od Starých mudrců. Bude nás provázet celý rok, měsíc za měsícem.

    A i já sama říkám - je dobré si pak každý měsíc výklad zpřesnit a prokonzultovat sami se sebou a s tím, jak se mění vaše životní situace.

    Praktická práce s Hvězdnými kartami je příjemná a rychlá. Jsou celkem snadné na naučení i proto, že výklad u každé karty je rozsáhlý, přičemž se stále drží tématu, které je kartou jasně dáno: Jen se na ně díváme z jiných úhlů pohledu. Už díky tomu jsme schopni lépe pochopit dynamiku karet, jejich princip, způsob, jakým nám sdělují informace.

A není třeba ani rozsáhlých výkladů, zrovna tady bych řekla, že v jednoduchosti je krása.
O autorce:
    Crystal Bush, blízká přítelkyně a důvěrnice Lindy Goodman, chtěla tímto dílem vzdát hold nejoblíbenější astroložce Ameriky. Společně s výtvarníkem Frankem Ricciem, který za své ilustrace obdržel nejedno ocenění, vytvořila tyto Hvězdné karty, jejichž okouzlující výtvarná stránka a láskyplné interpretace vám pomohou znovuobjevit vše, co nás Linda učila.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2020,, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   23. 08. 2020

Přečetlo:  466 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)