Články

- Knižní novinky -

Orákulum duše zvířat (Colette Baron-Reid)

Orákulum duše zvířat
Colette Baron-Reid

    Zvířata v tomto balíčku skutečně vystupují jako moudří učitelé a i když informace z karet jsou všeobecně moudré, to propojení se s některými zvířecími vlastnostmi, je fascinující. Dodává tomu, co se dozvídáme sváteční pocit. Mnohdy jsem měla pocit, že chci do knížečky, do příběhů a významů vstoupit, chvíli plout na své vlastní vlně, jindy zase splynout s duší zvířete a uvědomit si, že ač si to často nemyslíme, mnohá zvířata jsou moudřejší než lidé, více napojeni na rovnováhu světa.

Jak se cítíte, co řešíte?

Jakou otázku byste kartám položili?

A když vám bude těžko, může vám pomoci třeba karta Duch kolihy:

    „Když je vaše srdce těžké a život vás jakoby stahuje dolů, poselství Ducha kolihy říká, že je potřeba odlehčit svou zátěž tím, že v každodenním životě najdeme radost a humor. Staňte se hravým dítětem, naplněným zvědavostí a úžasem, a brzy pocítíte odlehčení. Pár minut nebo hodin zábavy je přesně to, co teď potřebujete. Vychutnejte si komičnost života a ochotně do něj vykročte. Nechte svého vnitřního šaška, aby projevil svou bezstarostnost.“

    Co nám taková karta říká? Že máme kolem sebe malé poklady, které stojí za to vidět a žít je. Nemusí jich být moc, moudrost kolihy ví, že pokud je duše těžká, tak se nejprve musí naučit se zvedat, po malých kouscích.

Jak běhat, létat, tančit?

    Jednoduše. Udělat to. Jednou se překonat, podruhé, potřetí… a už to bude lehčí, už v tom nebude tíha přemáhání. Pak se na každý ten nový krok začnete těšit.

Potřebujete podpořit v něčem dobrém?

    Samozřejmě úžasné jsou karty i ve chvíli, kdy potřebujete podpořit v něčem novém, v něčem, na co se i těšíte, ale znáte to. Pochybnosti hlodají. Nebo chcete najít co nejlepší cestu ke svému vysněnému? A tady je zajímavé porovnat, jak jednotlivé významy mluví ve chvíli, kdy hledáme cestu ze škarpy, nebo když hledáme tu nejjasnější z jasných cest v době spokojenosti. Zkuste si to třeba cvičně.

    I u toho našeho příkladu kolihy je znát, že tíha karty je opravdu o radování se z maličkostí spojeného s tíhou překračování vlastního stínu. V druhém případě, kdy potřebujeme jenom podpořit, můžeme význam vzít tak, že ty drobnosti, které začneme vnímat, nám mohou pomoci v nalezení náhod a osudových setkání, které nás velmi posunou.

Symbolika je nádherná. Ještě příjemnější je nechat se strhnout proudem moudrosti. A pozorovat svoje myšlenky.
O autorce:
    Colette Baron-Reid je odbornicí na intuici, tvorbu karet, motivační řečnicí, autorkou meditačních CD a moderátorkou televizního pořadu Mesage from Spirit. Napsala bezpočet knih, které vyšly i v češtině - Kouzelná mapa je asi nejznámější. Pochází z Toronta a tam ji na pobřeží můžete potkat i na Harleyi.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2020,, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   22. 08. 2020

Přečetlo:  418 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)