Články

- Knižní novinky -

Kapesní Crowley tarot ( Miki Krefting)

Kapesní Crowley tarot
Miki Krefting

    „Až příliš často je naše komunikace nudná a prázdná,“ říká autorka příručky kapesního Crowleyho tarotu. Nemáme dobrou vůli, nemáme tah na branku, protože v běhu všedních dnů nemáme čas poznat své vnitřní touhy, svá skutečná poslání, která by nás naplnila a poté dala šťávu i našim vztahům a komunikaci s lidmi. Je to skutečně tak důležité?

    Zkuste si vzpomenout na někoho, kdo jen tak přežívá, žije plytký život a… jaká je s takovým člověkem komunikace? V lepším případě skončíte u počasí, v horším u politiky nebo seriálů a u ceny potravin. Patrně tam žádná šťáva nebude.

    A vzpomeňte si na někoho, kdo naplno žije svůj sen, na nadšenou prodavačku ve svém vlastním obchůdku, na lidi milované a zamilované do života. Komunikace s nimi je o nadšení, a to i v případě, že půjde jen o to počasí.

    Jen tohle je malým, ale nezvratným důkazem toho, že ten, kdo vidí dovnitř sebe samého, umí uspokojit své potřeby a žije to, proč se narodil, působí mnohem lépe i na druhé, inspiruje je, rozdává pozitivní energii.

    Ano, tarotové karty a Crowley tarot rozhodně působí tajemným příkrovem tužeb dozvědět se něco z budoucnosti, dozvědět se něco o tajemstvích svých i druhých lidí. A některé možná potěším, karty opravdu umí napovědět o pohnutkách druhých lidí, ale pouze tak, abychom k nim mohli přistoupit i my způsobem, který nás obohatí a usnadní komunikaci. Co přede mnou skrývá? Co můžu já sama s tím vším dělat? Co obecně ke mně z okolí přichází, co mne ovlivňuje?

    To jsou všechno otázky, na které je někdy dobré znát odpovědi.

    A tarot je dobrou zkratkou - k tomu poznat sebe samé, uvědomit si své nitro - a tím zlepšit i svou komunikaci s okolím. Najednou totiž budeme přímější, nebudeme trávit čas plytkými rozhovory a vztahy, které nám nic nedávají. Protože někde na nás čeká někdo, kdo na nás čeká, příležitost, která chce být rozvinuta právě námi, nebo budoucnost, která potěší nejen nás, ale i druhé.

    Kde jinde, než s těmito přímými a přísnými kartami klasického tarotu, můžeme přijít k odpovědím na otázky typu - jaké jsou moje ZÁSADY?

    Zdá se to jednoduché? Ale často své skutečné zásady neznáme, protože žijeme nějaké, které nám vložilo do hlavy okolí, morálka, manipulátoři….

BONUS: Karta osobnosti, duše a růstu

    A jako bonus autorka Miki Krefting, přináší výpočty karty osobnosti, duše a růstu podle data narození. Snadno si tak vypočítáte, která karta souzní s vaší osobností, jaká jsou vaše silná i slabá místa. Co chce vaše duše. A pak nejzajímavější, karta růstu, která nám ukáže možnosti růstu každého roku, který žijeme.

A toto si prozradíme: KARTA RŮSTU

Karta růstu odhaluje téma rozvoje na období přibližně jednoho roku, ale též výzvu, kterou přijmete, jestliže budete sledovat nezbytnou cestu.

Sečtěte den a měsíc vašeho narození a současný rok.

Nyní sečtěte jednotlivá čísla této sumy. Když budeme pokračovat v našem přikladu a použijeme rok 1999, dostáváme následující:

13 + 3 + 1999 = 2015

2 + 0 + 1 + 5 =8

Karta pro rok růstu pro rok 1999 je VIII - Spravedlnost.


Možná ten Crowleyho tarot není nakonec tak strašidelný jako se zdá, že?
O tarotu:
    Thovthův tarot Aleistera Crowleyho je určen všem, kteří hledají radu a pomoc a jsou ochotni naslouchat odpovědím tarotových karet. Autor se s kartami sžívá natolik, že je doporučuje i pro přátelská setkání, kdy jsou otázky a odpovědi společenskou hrou, kdy ale máme možnost promluvit i pomlčet o svých tématech. A nezapomeňme ocenit dílo Lady Harris, která byla tou, na niž Aleister Crowley dlouho čekal - právě ona vtiskla jeho kartám život, je autorkou malby karet.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2020,, www.synergiepublishing.com

Vydáno:   10. 06. 2020

Přečetlo:  629 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)