Články

- Knižní novinky -

Cesta Duše: Fraktálové obrazy ve výkladových kartách

Cesta Duše: Fraktálové obrazy ve výkladových kartách

    Fraktálové obrazy. Setkali jste se s nimi už? Jsou vlastně mandaly, prvky posvátné geometrie, které samovolně můžeme vídat například v horečnatém stavu. Více jsem se o nich dozvěděla nedávno od Joea Dispenzi, který je používá jako jednu z cestiček ke kvantovému poli. Cheryl Lee Harnish se podobným obrazům věnuje už dlouhá léta a tyto karty se tak stávají nejen obyčejnými vykladačskými, protože každá má nějaký inspirativní význam, ale hlavně nám přináší pohled do hloubky duše.

Máme se podle ní do karet ponořit a vnímat podvědomé symboly, obrazce, pocity, jaké nás napadají myšlenky.

A to je samo o sobě neobyčejným dobrodružstvím a zklidňujícím zážitkem.

Fraktální obrazy jsou všechno a nic zároveň

    Všechno na světě je tvořeno fraktální geometrií, které se někdy také říká „posvátná geometrie“. Připomíná obrazy v krasohledu. Všechno je tvořeno stále stejnými a dokola opakujícími se strukturami. Fraktály a obrazy na kartách tak evokují různé pocity, budí intuici. A časem dojdete k tomu nejvíce fascinujícímu: až začnete sami přicházet na své individuální obrazy a emoce, které ve vás obrázky probudí. Informace z prostoru kolem nás, ze zdánlivé nekonečnosti.

Metoda meditace

    Sledování takových obrazů a meditace nad nimi patří k novějším metodám, jak probudit svou intuici, nalézt vnitřní klid a odpovědi na své otázky. Někteří odborníci tvrdí, že tyto obrazce ovlivňují neurony v mozku a spojují nás s kvantovým polem.

Krasohledy a mandaly, ale také čas strávený v nemoci a horečce

    S fraktálními obrazci se můžeme setkat i přirozeně například ve snech, v meditacích nebo v horečnatých stavech či při změněném vědomí. Záblesky, světla, tvary… Jsme přesně uprostřed své duše. Výjevy podobné tomu, co vidíme v krasohledech, co se snaží pojmout mandaly.

A snad proto se tyto karty jmenují Cesta duše.

    Díky těmto obrazům můžeme jemně najít svou cestu, odpovědi na otázky a skvěle se hodí pro cílenou relaxační meditaci, protože umí uvolnit vystresovanou mysl. Každá kartička a obrázek na ní má mnoho vrstev, což lze potvrdit ? podíváte-li se na ni v různém rozpoložení, uvidíte a ucítíte něco jiného. Něco proměnlivého.

    I pro klasické výklady můžete karty využít, protože neomylně sáhnou tam, kde naše duše POTŘEBUJE vyzrát. Co potřebuje prožít, směřuje nás za prací, nikoliv za štěstím, řekla bych…

    A tak nám neslíbí za každou cenu úspěch a štěstí, ale dovede nás tam, kde si to všechno budeme moci (dříve či později) zajistit sami. Nasměrují nás tak, abychom pochopili svůj život…

Například karta V proudu:

    „Toto je vyjádření plného proud. Buďte slyšet! Dovolte si zářit! Přišel čas postavit se doprostřed jeviště. Jde o to cítit vesmírný proud energie, radosti, tvořivosti a komunikace. Zpívejte, tancujte, a dovolte si vyniknout v celé své slávě. Osvoboďte svou vnitřní tvořivost. Vyjádřete vše, co je ve vás a co jindy skrýváte před světem.“

    Zajímavé také je, že často karty odkazují k tvořivosti, k tomu, abychom nacházeli svou přirozenou představivost, fantazii, dokázali si představit svět před námi, za námi ? tu šířku ? kvantového pole? Celého světa! Že kus svého růstu v životě máme skutečně před sebou a ve svých rukou, jen se musíme naučit vidět ty neomezené možnosti za hranicemi, které jsme si kolem sebe navykli vystavět.

    Tak otevřeme karty osudu a podíváme se, jak široké a nádherné, odvážné úkoly na sebe bere naše duše. Možná budete koukat.

A pomůžete jí v realizaci?
O autorce:
    Cheryl Lee Harnish věří v následování cesty svého srdce, pracovala jako hypnoterapeutka a komunikátor se zvířaty. Vytváří fraktální obrazy a obrazy energetické, ale také fraktály esence, o kterých říká, že jsou to portréty duše. Více o ní najdete na www.fractalart.ca
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2019,, www.synergiepublishing.com

Vydáno:   01. 09. 2019

Přečetlo:  1140 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)