Články

- Knižní novinky -

Karty posvátné síly: Zbavme se strachu ze života

Karty posvátné síly: Zbavme se strachu ze života

    Pojďme si zkusit popovídat o totemových zvířatech, symbolice, mandalách a všem, co nám symbolicky ovlivňuje životní energii, cestu, rovnováhu a schopnost vůbec posoudit svůj život. Vidět ho v symbolickém nadhledu. Karty posvátné síly zdůrazňují symboliku, logiku, intuici v souladu s rozumem.

    Ano, nejen intuice, ale i na rozum je v kartách často apelováno, ačkoliv mám pocit, že tu jde spíše o to nastavit si jistou sebekázeň a nenechat se zviklat pochybnostmi a strachem. A vzít věci takové jaké jsou a často se místo slz zadívat na situaci jinýma očima.

    Náhodně jsem vybrala jednu kartu, která mne zaujala jakožto na první pohled nejvzletnější karta celé sady:

„Dévové

Ovládni svou energii. Podnikni správný krok

    Dévové jsou vysoce vyvinutí duchové přírody prostupující všechny sféry. Žijí ve všem, co tvoří náš svět: ve vodě, v ohni, ve stromech i krystalech. Tyto inteligentní bytosti řídící se zákonem karmy pracují s energií našich myšlenkových vzorců tak, aby dosáhly určitých konkrétních výsledků.

    Dévové ovládají energii a v tuhle chvíli vám radí, abyste se naučili být pány své vlastní energie. Zkoumejte, jak reagujete na nejrůznější záležitosti a události, snažte se sami sebe co nejlépe poznat. Jakou energii vysíláte do vesmíru?“


    To je pravda, nemůžeme žít něco hezkého, chtít, aby byl život hezčí, když se sami mračíme. Nejen „ti druzí“, ale i my vysíláme nějakou energii kolem sebe. Karta také nabádá k pobytu v přírodě, k tomu, abychom se s ní spojili, komunikovali s dévy všech pozemských sfér. Obdivovali krásu přírody a čerpali z ní energii. Hlavním kamenem tu je křišťál, který zesiluje energii a úmysly, které se v jeho blízkosti nacházejí. Tak máte-li křišťál, můžete své plány, posuny, tužby a úmysly probírat právě s ním. Určitě vám poradí a zesílí vaše energie záměru.

Karty založené na logice i intuici

    Velmi si cením toho, že autorka karty uzpůsobila své vlastní situaci, ono totiž mít úzkostné stavy a panické záchvaty není vůbec legrace a je to stav, při kterém se vám bortí pevná půda pod nohama. A chtě nechtě musíte dojít do fáze, kdy bez pochopení života a jeho souvislostí, se nemůžete pohnout dál, nechcete-li být jen pouhými oběťmi. A mám pocit, že tyto karty jsou výzva právě pro takové lidi. Pro toho, kdo potřebuje vystoupit z jakéhokoliv ZAČAROVANÉHO KRUHU. Potřebuje najít rovnováhu mezi srdce, intuicí, mozkem a rozumem. Oboje totiž může krásně spolupracovat. Symbolické myšlení a fakt, že jsme ochotni nahlédnout na svůj život bez příkras a navyklého chování - to jsou základy úspěchu.

    I proto mne tyto karty velmi oslovily, protože i v tom, co se tváří jako hluboce duchovní, nacházíte čistou logiku a návod na to, jak funguje mozek. Pojďme ho tedy používat. Protože i ti Dévové mají pravdu. Co vysíláme kolem sebe, to se nám vrací.

No schválně, zkuste si to jeden den. A uvidíte.
O autorce:
    Anna Stark se zaměřuje na intuici a energii. Do tarotu se zamilovala v patnácti letech, vyrostla na vesnici v australském státě Nový Jižní Wales a už jako vnímala energie kolem sebe. Když se začala zajímat o duchovno, objevila svět paranormálních jevů, historii a sociologii. Své poznatky předává dál, posílena vlastním uzdravením z úzkostí a panických záchvatů. Ráda by lidem pomáhala pochopit, jak je uzpůsobena lidská mysl, zdraví, duchovní vývoj a nacházení rovnováhy mezi vším, co žijeme.
O ilustrátorovi:
    Louis Dyer je digitální umělec z Velké Británie. Jeho dílo je odrazem inspirativního lucidního snění, meditací a astrálních cest. Rád pracuje s digitální technikou, ale je i zručným tradičním malířem. Vodové, akrylové i olejové malby jsou jeho vášní. Chce inspirovat lidi svým uměním a pomáhat k uzdravení svými obrazy a představami, které v nás evokují.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2019,, www.synergiepublishing.com

Vydáno:   07. 06. 2019

Přečetlo:  684 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)