Dnes má svátek: Cecílie
Dnes je: Pátek 22. listopadu 2024
Články / témata
Příběhy / témata
Fórum / témata
Ostatní
Přihlášení
- - Nová Registrace - -
Novinky
Připravili jsme pro Vás!
Vyhledávání
Počet přístupů
Spřízněné weby
Články
- Knižní novinky -
Voňavý Inspiromat
Voňavý Inspiromat
Autorka slibuje nálož jídel, po kterých se budete cítit krásně, svěže, zdravě a budou vám nebetyčně chutnat. Tedy tak nějak jsem si namlsala a ve své hlavě překroutila anotaci. Kačka Tichá byla samozřejmě střízlivější ve svém vyjádření. Ale… já můžu klidně říct, že Voňavý Inspiromat předčil i moje načechrané a natěšené očekávání.
Dobré jídlo je o duši a hezkém pocitu
Já vím, že není umění uvařit něco vážně hříšného, po čem ale nikdo nezaručí, že se nesvalíte jako líné hrušky a tělo i duše sice byly potěšeni, ale nyní je potřeba to trošku strávit. Proč ne, i takové dny jsou…
Ovšem tady se nic takového nestane. S rozkoší a obrovským zalíbením jsem hltala jeden recept za druhým a sbíhali se mi sliny, i z toho důvodu, že jsem si neuměla představit, že by mi z těch receptů bylo těžko, přesto byly tak lákavé, vymazlené k dokonalosti.
Co tu najdete?
Vedou nám tu svačinky, pomazánky a jídla tak praktická, že si je dáte k večeři a moc rádi si necháte ještě trošku na snídani nebo k zabalení do práce. Autorka nezapomíná ani na mlsání do kabelky, ovšem velké mlsání, doslova cukrárna na dlani, slabost pro bábovky, to mi bezkonkurenčně vedou.
A co mě uchvátilo napoprvé….
FAMÓZNÍ: Banánové těsto
Jo, je skutečně famózní, jak píše autorka. Z dvou banánů, 2 vajec, 1 mozzarelly a sladidla vytvoříte rozmixováním lité těsto, které upečete na plechu v tenoučké vrstvě jen krátce do tuhosti. No a potom se na těstíčko navrší nějaká ta štrůdlíková náplň a smotá, dopeče dorůžova.
Ostatně jsem v této kuchařce často viděla, byla těsta z litého těsta upečená na placku, poté srolovaná nebo nakrájená na tyčinky. To je naprosto revoluční nápad, protože často vůbec nejde třeba z čočky nebo již zmiňovaného banánového těsta zasyrova udělat hmotu patřičné konzistence. Takové rajčatové těstoviny, což je nakrájené upečené těsto z rostlinných muk a rajčat a koření - paráda! Autorka často používá mandlové, arašídové, oříškové mouky, sem tam také žitnou kvalitní mouku, čímž rozšiřuje pohled na pečení jako takové.
Co si budeme povídat, s těmito moukami se prostě peče hůř. Nedrží, lámou se - pšenice je pšenice. A o to víc oceňuji nápady na pečení, při kterém třeba právě z mandlové mouky můžete upéct něco, co vypadá jako nudličky. Kdy můžete z banánu a mozarelly udělat štrůdl.
I PRO CHLAPY
I pánové si přijdou na své. Pár receptík věnovala Kačka i jim. Svačiny do práce můžete klidně naservírovat i mužům. Zobání na párty ocení každý s večerem, nebo ve chvíli, kdy si chceme jen tak udělat lehounkou večeři. Různé krekry, spečené sýry s kořením - žasnete nad jednoduchostí. Nad tím, jak lze kouzlit například s mandlovou moukou, když zvolíte správnou formu. Placky, zelenina, nudle - a byla bych tady ještě zítra, kdybych se měla nad vším rozplývat.
Tak rozplývání nechám na vás…
O autorce:
Kačka Tichá, vyznavačka zdravého životního stylu, trenérka, známá ze Snídaně s Novou nebo Master Chefa. Prožila spoustu radostných, i méně vydařených období. Je to člověk, který věří, že se má zkusit všechno, aby věděl, co ho vlastně baví a co mu vyhovuje. Navíc věří, že každá práce ji nějakým způsobem obohatí a posune dál. A tak se poslední roky děje.Mrkněte jí na Instagram nebo Facebook, kde všecky dobroty ochutnáte z první ruky. Vydalo nakladatelství IFP Publishing, www.ifp-publishing.cz
Vydáno: 10. 01. 2019
Přečetlo: 627 čtenářů
Přečetlo: 627 čtenářů
Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)