Články

- Zajímavosti -

Na půli cesty k zimě: Nebojte se přemýšlet o jiných začátcích

Na půli cesty k zimě: Nebojte se přemýšlet o jiných začátcích
Svátek Lamas

    Svátek čisté oslavy úrody, hojnosti a vděčnosti. Ve formě dožínek se oslavuje to, co dozrává, co dostáváme od země jako dar. V rovině duchovní je dobré se v tyto dny zastavit a alespoň si uvědomit to, co máme k dispozici, co jsme za celý rok dokázali - a to i drobnosti, na které máme sklony zapomínat, a být za to, co nyní máme, vděční.

    Svátek Lamas, v první srpnový den, je svátkem přesně v polovině mezi letním a podzimním slunovratem. Od tohoto dne už se pomalu skláníme od sklizně k úklidu a přípravě na podzimní klid a zimní spánek.
    Zaujalo mne ale téma vděčnosti a možná by bylo fajn si požádat i karty, tentokrát Tarot dobra od Colette Baron-Reid, co je zrovna letos výrazným tématem Lamasu.

Nebojte se přemýšlet o JINÝCH ZAČÁTCÍCH

    Hvězda a Desítka vzduchu. První dojem byl o zadívání se do daleké budoucnosti, odvážné, jasné, plné snů…. A druhá karta je o nebojácných koncích, které nemusí být příjemné. Možná v následujícím půlroce bude třeba něco v životě rozetnout, aby se uvolnila klec a otevřel vesmír plný hvězd.
Autorka o kartách píše ? třeba vás u toho něco napadne:
    Hvězda - Inspirace: V tuto chvíli mi život přináší naději a inspiraci. Všechno, co se děje, mi dodává odvahu. Po všech prodělaných změnách začínám znovu rozpoznávat a cítit naději nových začátků.
    Desítka vzduchu: Postupné konce přecházející v nadějné začátky, okamžik prozření, konec starých způsobů myšlení.
    Žehnám tomuto konci, od této chvíle už bude všechno jen lepší. Děkuji za lekce, které mi život dal a které mi mohou pomoci zbavit se vzorců, jež už mi nepřinášejí užitek. Nebráním se tomu, aby určité okolnosti v mém životě postupně došly ke konci, protože vím, že se kdykoliv může objevit něco lepšího. Děkuji za to, že odteď už dokážu na jakoukoliv obtížnou situaci reagovat jinak.

    Obě karty jsou vlastně podobné. Oslavu dožínek a úrody v tyto dny věnujme uvědomění si vlastních sil, své úrody v životě a ochotě připustit, že do podzimního slunovratu můžeme myšlenky a životní plány nechat rozběhnout odvážnými směry.
    Nebo čas využít pro úklid záležitostí ohledně „starých vzorců, které už nefungují“. Vyčistit kouty, připravit novou půdu, která bude symbolicky přes zimu odpočívat, aby byla zjara úrodnější než kdy dřív.
Nebát se udělat i rázné kroky, kterých jsme se dřív báli.
Nebát se připustit si i výrazné změny, připustit si odvahu.
Nebát se využít případná hnutí osudu „k horšímu“ ke svému prospěchu.
Tak přeji co nejlepší horké dny, oslavujte to, co máte a odvážně vykročte do druhé poloviny letošního roku!

Použité karty: Tarot dobra (Synergie, 2018)

Vydáno:   12. 08. 2018

Přečetlo:  839 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)