Články

- Kurzy, Akce, Semináře -

Magie, černá magie, jak a proč se chránit - Nika Skákalová
    Co je to vlastně magie? Setkala jsem se s definicí magie jako používání přirozených energií a pozitivní vizualizace za účelem způsobení žádoucích změn v životě. A provádění magie pak představuje magickou činnost.

    Magie je stará jako lidstvo samo. Magie a rituály řídily každý krok už v životě našich předků. Souvisely jak s obživou, tak s ochranou a prakticky se napříč dějinami stále jistým způsobem promítají i dnes do našeho života. Kmeny měly své šamany, dávné civilizace své kněze a velekněze, králové své poradce a astrology. A i my dnes máme ve svém životě řadu rituálů převzatých „tak nějak“ po předcích. Řadu zvyků děláme v jistých situacích naprosto automaticky, ale naše babičky dobře věděly, proč tak činí. Ne náhodou u každého stavení visel česnek a cibule - právě velká palička na vstupních dveří je dobrou ochranou před nezvanými hosty. Důvod se dnes už zapomněl, ale zvyk zůstal.
    Mimochodem v minulosti se magie nebo magické předměty často využívaly právě k ochranným účelům. Nedávno jsem se na jedné přednášce doslechla o nálezu starých aramejských magických misek, které byly zakopány okolo domu a chránily ho tak před vetřelci a magií.

    V dnešní době zažívá magie zase určitou renesanci. Dá se o ní již otevřeně hovořit, a tím i o síle myšlenky, slova, o energiích, o přírodě, jejích darech a využití pro nás. O jemněhmotném světě okolo nás. O jejich vlivu na člověka, jeho život, zdraví. S řadou těchto věcí můžeme pozitivně ovlivnit svůj život nebo život někoho jiného. Používáním magie vstupujeme do jiné dimenze - do virtuálního světa. A i ten má svá pravidla a my bychom je měli respektovat. Neboť jak obecně platí, že neznalost zákonů neomlouvá, ve světě magie to platí dvojnásob. Každý z nás má určité magické schopnosti, sílu myšlenky a slova. Vždy je ale potřeba zvážit i vliv svých přání a cílů na okolí. Aby to, co pomůže mě, neublížilo někomu jinému. To bychom už byli na cestě k černé magii. Natož pak, pokud bychom někomu chtěli ublížit úmyslně. V tomto případě je zákon karmy neúprosný a platí, že co zlého vyšlu, to se mi vrátí.

    Bohužel se s tímto setkávám při mé práci čím dál častěji - s cílenými útoky na lidi s úmyslem škodit a čerpat jejich energii. Řada lidí si myslí, že k černé magii je třeba kouzlo zlého mága. Ale ono to zase tak úplně nefunguje. Ano, existují kouzla na objednávku s cílem uškodit a bohužel ti, kteří je provedou, si za ně nechají řádně zaplatit, protože ví, co riskují. Ale málo komu stojí vaše úžasná kariéra, nový dům či partnerka za takovou sumu.

    Ale štěstí se bohužel neodpouští a pěknou neplechu zvládne i silná myšlenka nebo slovo vyřčené v afektu. A prokletí je na světě a může začít škodit. Setkala jsem se s názory, že prokletí je takové to „Lomikare, Lomikare, do roka a do dne…“. Ale kdepak, stačí úplně takové typu „Ať už ten můj ex žádnou slušnou ženskou nepotká…“, vyřčené s patřičnou razancí a neštěstí je na světě. Jemu se nedaří najít žádnou pravou a já mám zadělanou karmu. A zrovna tak mohu proklít i rodinu, místo či dům. Setkala jsem se i s prokletými dárky. Jak je poznáte? Něco od někoho dostanete a od té doby se vám nedaří, může se vám zhoršit zdraví, jste bez energie. A to trvá tak dlouho, dokud se kletba nesejme. S tím si ale není radno zahrávat. Špatnou manipulací s kletbou se pak může kletba obrátit proti mě nebo mým blízkým.

    A jak se proti tomu bránit? Samozřejmě nejlepší je prevence. Zbytečně nedávat podnět k lidské závisti, zvládat své emoce a být vyrovnaná sama se sebou. A hlavně mít ráda sama sebe. Vedle toho samozřejmě mohu používat i různé ochrany. Těch možností je dnes opravdu mnoho. Mohu používat různé amulety, které si mohu nechat udělat na míru od odborníka nebo si je koupit. Ale u těchto je třeba je před použitím očistit a aktivovat pro sebe, aby mi byly opravdu k užitku. Mohu použít i ochránce, různé kameny, sošky, andílky a existuje i řada mentálních ochran. Dobře fungují i různé energetické systémy jako například Reiki, Shamballa, Boží pečeť či Ra-sheeba. Jejich určitou nevýhodou je fakt, že je zde třeba zasvěcení, a to do určité úrovně. Takže je z čeho vybírat a je vhodné si vybrat to, co je mi nejbližší. A pamatovat si, že ochrany, tak jako celá magie, jsou vždy o víře. O víře v něco vyššího, silnějšího než jsem já a o tom, že mi to funguje.

    U magie se setkávám s různým členěním. Jedním z nich je bílá a černá magie. Já se za ty roky, co s tímto pracuji, přesvědčila, že magie, stejně jako energie je jen jedna. Různí jsou jen lidé, kteří ji používají a jejich cíle. A to buď k pomoci, nebo ke škodě. A to je pak o bílé či černé magii. A před tou černou bychom se měli chránit.

    Autorka článku Ing. Monika Nika Skákalová bude přednášet na toto téma na výstavě Ezotera v Praze v neděli 21.5.2017 v Učebně C od 12.00 hod. Více na viz. zdroj.

Vydáno:   23. 03. 2017

Přečetlo:  1432 čtenářů



( Sekce Kurzy, akce, semináře není zahrnutá do diskuzí, má strukturu pouze informační )