Články

- Vize budoucnosti -

BŘEZEN 2017 pro jednotlivá znamení
    Velkou radost mi udělalo množství tarotových es, šancí, konců s novými radostnějšími začátky, no jako kdyby tarot pro všechna znamení s přesností kopíroval celkovou březnovou energii. Budeme mít možnost si vydechnout, sundat zimní bludy, chmury a obludy a vykročit v nových jarních botkách! Podívejte se, kam a kde se to komu projeví… Snad jen Býky a Kozorohy u toho budou bolet kosti, naopak parádní měsíc by měli zažít Ryby.
BERANI: Už víte, co je „vaše“?
    Beranům půjde k duhu energie celého března, mohou mít pocit velké úlevy, protože najednou se věci budou dít tak, jak mají. Jak se podle vás mají dít… Dostáváte-li se z nějaké složité životní situace, tak si dávejte pozor na to, co se děje kolem vás, na své intuice, na své myšlenky, protože v tom všem najdete jednoznačné směrovky, znamení, kudy se máte dál dát. Ale je to energie velice silná, je dokonce možné, že prostě budete přesvědčeni o tom co dál, nebo se události budou hýbat tak nekompromisně a tak jasně, že jakékoliv pochyby budou zhola nemožné. Vůbec bych nevylučovala zásadní měsíc v lásce, v mezilidských vztazích, můžete najít nejen skvělé lidi po svůj bok, ale také skvělou práci, cokoliv kdekoliv, co bude mít společné to, že vás to osloví na nejhlubší rovině srdce. Splněné sny… Začátky splněných snů nebo dokončení, dotažení projektů nebo životních situací k nějakým hmatatelným a potěšitelným výsledkům.

    Je-li něco, co je pro vás zatím skryto, může to v březnu vyjít na povrch a nemyslím si, že by to bylo úplně nepříjemné, spíše to bude spojeno s úlevou a plným pochopením minulosti nebo situace, která tomu předcházela.
Rozhodně se pusťte do všech výzev, které vám březen postaví do cesty. Máte jistou ruku, máte bystrý úsudek, jste otevřeni tomu toku budoucnosti a nových směrů. A vytříbenost bude patrná zejména tam, kde půjde o něco kvalitního, nebo něco, co má mít velkou výdrž, trvanlivost do budoucna. S tím, jak budete naladěni, rozhodně nesáhnete po nějakém zmetku nebo nekvalitním zboží. V březnu už tedy budete vědět, co je vaše a v rukou budete držet jen ty kvalitní cihly, protože ty nekvalitní buď okamžitě poznáte, nebo k vám vůbec nepřijdou…
BÝCI: Nebuďte tvrdohlaví, uškodíte si…
    Pro Býky to může být také celkem zásadní měsíc, ve kterém mohou za sebou nechat nějakou etapu svého života nebo cyklus. A potom začnou přemýšlet. A to není pro březen zrovna nejlepší nápad, protože v cestě k jasným závěrům a výsledkům vám může stát několik věcí. Zkraje to je možná trochu neochota se pohnout z místa, lakota, nechuť riskovat nebo pečlivé, až puntičkářské odměřování toho, co komu dám a co komu nedám - lhostejno v jaké životní oblasti. Najednou tohle chování může vyvolat i vlnu odporu nebo nepříjemných událostí kolem vás. Najednou budete mít pocit, že jde všechno proti vám, že i to, co fungovalo, nebo lidé, kteří vás měli rádi, se najednou odvrací a Štěstěna vás zanechává plačící a hudrající na celý svět. Pozor na tyhle depresivní stavy, mohou mít i hodně výrazné projevy v jakési ublíženosti. Ano, ztratili jste možná hodně, ale když se ohlédnete, otevřete oči plné smutku, tak uvidíte, že mnoho vám také zůstalo a že především celá energie března je přístupná řešení, hledání řešení, cest. Budete mít v cestě neustále nějaké podněty, drobnosti, návrhy řešení - jen u Býků bude problém, aby to viděli, protože můžete více než kdy jindy, být zaslepeni falešným pocitem spravedlnosti a své vlastní velkoleposti. Tvrdohlavé přesvědčení o vaší vlastní pravdě vám může ze života odvést intuici a dobré věci, které se budou nabízet. A že se jich bude nabízet hodně.

    Všechno to může mít souvislost s tím, co zanecháváte v minulosti, protože je tu silná neochota vůbec nějak začít znovu. A to je něco, do čeho vás může osud velmi tlačit, ZNOVU začít. Touha po spravedlnosti je na svém místě, protože tam je třeba nějak vyvážit tu minulosti, smířit se s ní a přiznat i svoje chyby nebo přijmout omluvy druhých. Budete muset být tak trochu více týmový hráč než individualista. Pak vás intuice dovede k dobrým řešením. Jen nebuďte prosím, v březnu příliš zahleděni do sebe - tentokrát takový postoj není dobrým rádcem.
BLÍŽENCI: Radost z vyjasnění
    Březen už bude pro Blížence měsícem opravdu slunečným a to nejen proto, že první karta jejich výkladu je právě Slunce. Minimálně zažijí úlevný měsíc, ve kterém si užijí nově nastolenou rovnováhu. Mohou tu padat do klína nějaké výsledky minulé činnosti, tentokrát ovšem pozitivní. Může to být období, ve kterém opravdu oslavíte něco, čemu jste se zasloužili. Na druhou stranu se celá ta energie zase otáčí k novým začátkům, tentokrát ale vyloženě radostným. Co načnete, co začnete, to bude v březnu předurčeno k úspěchu, nebo to bude provázeno příjemnými okolnostmi, příjemnými lidmi. A vyplatilo by se také hledat nové spolupracovníky, rozhlížet se kolem sebe, je možné, že v tom klidném stavu se k vám budou obracet lidé, kteří v budoucnu nemalou měrou přispějí k něčemu společnému. K dílu, přátelství, lásce… Je třeba se jen vyvarovat chaosu a celý měsíc tvrdě pracovat na tom vědomí klidu, rovnováhy, spojení minulých zkušeností (nešlapat do stejné řeky prosím…) a vize budoucnosti, která je ještě čerstvá, ale jednoznačně vedená příznivými pocity.

    Je to také měsíc zlepšení hmotné situace, a to třeba jak finanční, tak takového pocitu zázemí pod nohama. Budování domova, vědomí, že si můžu užít to, co mám a že mám i nějakou vidinu budoucnosti, která je příjemná. Je to nadmíru příjemný měsíc, zejména, porovnáme-li ho s únorem, je to vyloženě balzám na duši. Ale balzám, který jste si velmi těžce vydobyli.

    Varování tu je právě před tím spadnutím do starých zvyků, do chaosu, do vyčerpání se něčím, co vás vyčerpávalo v minulosti, nevstupujte nyní do té staré řeky, protože následky by byly okamžité. Strnulost, unavenost a paralyzovaná schopnost se vydat kupředu či se rozhodovat. Pěstujte dál to, co jste začali… Květinka už vám hezky vyklíčila.
RACI: Přání na dosah ruky!
    Březen bude Rakům mimořádně přát. Zkraje měsíce ještě mohou zažívat chaos, nebo to je energie, která je bude provázet celý měsíc, taková věčně přítomná sžíravá nejistota, ale na druhou stranu se může právě tenhle pocit podílet na tom, že zřetelněji objevíte poklad ve svém životě. Ten tam totiž je. Kromě této nejisté karty máte všechny karty na své straně. Jako kdyby se březen snažil vám doslova pod nos dát to, co potřebujete, co chcete, po čem intuitivně prahnete. Ale může to mít velmi hmotnou a reálnou podobu, takže to může být také zdrojem toho zmatku, protože to nebudou růžové obláčky, možná ani tak přesně ne to, co jste si vysnili, ale bude to mít pragmatickou a tvrdě hmotnou podobu. Dejte na svůj pocit, a všechno, co vám v březnu přijde pod ruku, zanalyzujte pocitem - je mi při té představě dobře? Pokud ano, pak je to ta správná cesta. Je to skvělý čas pro rozhodování, protože se tady mohou konečně uzavřít nějaké staré spory, staré vleklé záležitosti… stejně tak můžete takové nepříjemné věci i směle otevřít, protože se potom budou řešit rychle, rázně a s prospěchem pro vás.

    Důraz bych dala na sny, na něco skrytého, vhledy, vnuknutí, náhodná setkání, něco co zdánlivě vůbec nesouvisí s tím, co řešíte ? v tom se může potom objevit i klíč k řešení. Takové ty informace získané jenom „mimochodem“ mohou v březnu mít velký význam. Pokuste se využít všechny příležitosti, které dostanete, protože do jedné budou všechny skrývat velký potenciál.
LVI: Tak nad tohle si musím chvíli sednout!
    Jak se vám v minulých týdnech dařilo, tak březen budete vnímat možná trochu jako schválnost. Na jedné straně bude ohromné množství nových příležitostí, na druhé straně také trochu tlak na to, abyste to staré a nefunkční už nějak konečně zpracovali a nechali za sebou. A pak se mohou stát dvě věci - po chvíli přemýšlení okamžitě uvidíte to ryzí, to pravé - co hledáte a oddechnete si. Dokonce to je k charakteru vašeho znamení více pravděpodobné.

    Nebo můžete chvíli váhat, připadat si chvíli bez pevné půdy pod nohama nebo jako kdyby se před vámi rozprostřel barevný koberec a vy si měli pod časovým tlakem vybrat jen jednu barvu. Čas je tady dobrý rádce. A také trošku potlačení vlastního sobeckého já, starých bolestí a takové té umanutosti, že já jsem tohle teda nechtěla, ale přesto mi to bylo dáno - tak si to laskavě vezměte pryč a neotravujte mě s tím. Hm… zkuste to i přesto vzít do rukou a možná zjistíte, že to důležitá věc pro vaši budoucnost, pro něco, co můžete sami rozvíjet. Anebo to časem odložíte na poličku a rozhodnete se vzít něco jiného. Ale je asi třeba, aby to nepříjemné vám alespoň letmo prošlo v březnu rukama. Jak si s tím poradíte, je potom na vás… A tipuju, že si poradíte dobře, protože tím rádcem pro vás je uznání, kvalitní práce, pokud to všechno spojíte s intuicí a se zápalem a chutí vykročit i jinými než vyšlapanými cestami, pak máte k nalezení pokladu svého života alespoň tento měsíc, výborně nakročeno. Ale nespěchejte, nad všemi rozhodnutími, nebudete-li si jisti, si chvilku poseďte a nejednejte ukvapeně…
PANNY: Rozverný měsíc nových možností!
    Panny zažijí hned zkraje měsíce možná nějaké zásadní projasnění svého života. Co se nedávalo dlouho do pohybu, najednou jakoby mávnutím kouzelného proutku, bude pryč! Najednou tu bude jasno, čisto. Co s tím? Zdá se, že takové vyčištění vzduchu a jarní energie vám půjde mimořádně ku zdraví i chuti žít. Doslova vás to nabije novou energií a to dokonce tak odvážnou, že se můžete směle přihlásit do nových kurzů, jít znova do školy, odepsat na inzeráty, zkusit novou práci, dát si své vlastní inzeráty - prostě ukázat sami sebe a ukázat, co umíte! Ta chuť tady bude obrovská a bude spojena i s takovým srdcem na dlani, které můžete jak dávat, tak i dostávat.

    Jako když odšpuntujete dlouho vyviklávající se korkový špunt! Konečně se to podařilo a euforie je obrovská. Přijde mi, že naleznete něco, co jste dlouho hledali. Že se výrazně a zlomově ukončí zmatek v životě. Že se ukáží falešné cesty a ukáže se především ta pravá a bude vás lákat, neskutečně lákat a naplňovat pocitem štěstí.

Víc k Pannám a březnu netřeba říkat - snad jen - držme vám palce!
VÁHY: Měsíc křižovatek, rozhodujte se srdcem a dejte si čas!
    Zdá se, že pokud Váhy řešili v minulých týdnech nějaké dilema, se kterým ne a ne hnout, tak se v březnu konečně všechno trochu rozvolní. Jestli to bude pozitivním nebo negativním směrem, to už je na každé takové situaci, možné je oboje. Nemusí to přinést dobrou náladu ze dvou důvodů. První bude ten, že jste už opravdu unaveni a jakékoliv zaobírání se starými záležitostmi vás otravuje. Už toho všeho prostě bylo moc a je to tak silný aspekt tohoto měsíce, že bych se nebála varovat i před nějakou nemocí z únavy nebo z „přecházení“ nějakých vleklejších zdravotních problémů. Druhým důvodem je fakt, že výsledek rozhodnutí, a to vám je jasné už nyní, bude spojeno s nějakou obětí, ztrátou, starostí, která má dlouhodobější charakter. Křižovatky, které se budou řešit, budou jednoznačně k lepšímu, budou o budování budoucnosti, ale jako kdybyste zrovna na ně už opravdu neměli náladu. Starosti, ze kterých bolí hlava. Dobré je uvědomit si, že to, co se nyní bude řešit, má obrovský potenciál do budoucnosti, to dobré se objeví až později než zrovna už v březnu, takže s tím k tomu všemu přistupujte. Nemějte zbytečné strachy a úzkosti, protože k nim tady bude velký sklon, snažte se odpočívat a vidět věci spíše v horizontu delším, než pár dnů či pár týdnů. Zaměřte ve všem pozornost na pravděpodobné výsledky za pár měsíců… let… To umožní se rozhodnout správně a pak to třeba chvíli nechat být a přijmout dosavadní vývoj.
ŠTÍŘI: Své jasné cíle!
    Nic nebude mít větší váhu v březnu pro Štíry, než jsou jejich osudová rozhodnutí. Březen zpětně budete moci vnímat jako měsíc, ve kterém se opravdu něco zásadního událo a pak už bude záležet jen na vás, kudy se vrhnete. Kolo osudu se začíná roztáčet tím lepším směrem a může vám přinést příležitosti nebo situace do života, které vám ukáží, kde je skutečně vaše pravé místo. Přinesou něco milého, něco hezkého, nějaké štěstí, takovou malou či větší „životní loterii“. A potom bude záležet na vašem vlastním přístupu. Po tomhle všem je tu totiž Desítka mečů, takže buď to bude znamenat, že něco za sebou necháte a půjdete za tímhle impulsem, který v březnu přišel, nebo ten celý impuls odsoudíte a zatnete mu tipec. Tak či onak se budete na konci měsíce pohybovat v jakémsi úsvitu nebo naopak soumraku, podle toho, jak přistoupíte k březnovým výzvám.

    Energie března je vhodná pro rozhodnutí, o kterých jste dlouho přemýšleli, ale neměli na ně odvahu, nyní i kromě odvahy dostanete otevřené dveře dokořán. Může jít i o zásadní životní záležitosti, konce, začátky, vztahy, stěhování, nová práce, konec ve staré… Nebo období zaslouženého odpočinku, kdy si jen porovnáte věci v hlavě, kdy vás kdoví proč nebude vůbec rušit ruch okolí a ostatních lidí, a na konci měsíce dospějete k nějakému rozhodnutí, které potom budete třeba realizovat. Březen je o vedení, o ochraně, o událostech, které se pokusí vám pomoci a nasměrovat. Tak je zkuste využít!
STŘELCI: Jen odvahu, to pěkné je už tady!
    Pro Střelce to bude opravdu příjemný měsíc. Snad se setkáte se samotnou Štěstěnou! Jenže to bude také něco na oplátku chtít. Pravděpodobně vaši odvahu. Cosi milého vám vstoupí do života a zažehne chuť se o něco poprat, najít své sebevědomí a ukázat, co ve vás je. Tato šance může mít podobu nějakého milého člověka, lásky, milého pobídnutí od nějaké osoby, hezkého slova, pohlazení, cokoliv malého a lidského. Ale také to může být zpráva, situace, nabídka ? záleží na tom, do jaké oblasti to ve vašem životě přijde. Bude to takový doušek živé vody, kterou stoprocentně využijete a buď se tímto způsobem dostanete k nějaké informaci nebo do situace, kterou jste už dlouho chtěli rozlousknout, ale byla skryta, nebo se naopak dostanete do zcela nové situace, kde to bude vypadat příjemně, ale v průběhu března ještě nebudete tak úplně spraveni s tím, oč tu přesně jde. Takové nové začátky, které jsou ještě skryté s potutelným úsměvem, přičemž za tím úsměvem je tajemství, které ještě potřebuje chvíli uzrát. Také skvělý čas pro uzdravení, pro vylepšení zdraví, pro odvážné kroky.

    Využívejte nabídky, které se vám v tomto měsíci pohrnou do života, protože tři ze tří karet vyzývají v březnu k odvaze! Lepší nástup jara jste si nemohli přát!
KOZOROZI: Kudy jen, kudy?
    Pro Kozorohy může být březen měsícem nepříjemným v takové zmatečnosti. Nic vám nebude dobré, nic vám nebude vonět, ale ne proto, že byste nevěděli, co chcete, ale právě naopak. Jako kdyby nešlo nic podle vašich plánů. Potřebujete, aby soukolí vašeho života šlapalo pěkně v souladu, jednotlivá kolečka na svém místě a když to tak nebude, přivodí to nepříjemnou náladu. Také už můžete být unaveni z toho, že se po vás chce nějaké rozhodnutí, ale vy prostě nevíte! A ani vědět nemůžete, protože cokoliv byste se snažili vyřešit, je tu obrovské riziko, že šlápnete vedle. Třeba do budoucna ne, ale v tuhle chvíli si ničím nemusíte být jisti.

    Také je to měsíc, ve kterém vás může trápit spánek, nespavost nebo noční můry, ve kterých se budou zjevovat situace, které souvisí s minulým zklamáními a ztrátami. Na druhou stranu je to jedna z možností, jak toto ze sebe setřást, tím nočním životem, a o to lépe se potom zorientujete v realitě a možná k sobě najdete i správná řešení. Ta totiž mohou pocházet od druhých lidí. Nebudete-li moci najít odpověď v sobě, obraťte se na ty, kteří umí to, co umí. Kteří vaší otázce rozumí a mohou poradit ? jinými slovy, potřebujete-li opravit kohoutek, zavolejte instalatéra, nikoliv pekaře. Miřte přesně ve svých žádostech o pomoc. Tam je potom okamžité řešení a okamžitá úleva. Nakonec může březen skončit velmi hezky, s pocitem, že máte chuť dělat nové věci, pěstovat ty dobré a kvalitní a že k tomu všemu máte dostatek sil i možností.
VODNÁŘI: Nechte mne chvíli být, prosím…
    Vodnáři mohou prožívat v březnu z pohledu okolí krizi. Ale skutečnosti může být jiná. Pravdou je, že i tady je velké riziko, že nebudete mít zrovna klidné noci, že vás mohou trápit zlé sny a především starosti, které souvisí s něčím, co vás v mysli ohrožuje. Jsou to zveličené strachy, návraty starých pastí, myšlenek, úzkostí. Nebo strach o něco, co máte a bojíte se, že o to přijdete. Na druhou stranu z toho všeho plyne, že si právě o to více uvědomíte cenu toho, co máte. Důležitý aspekt taky je ten, že to, co vás v březnu bude nejvíce upoutávat, je něco, co bylo zanedbáváno. Něco, co čekalo, že bude rozvíjeno, ale nestalo se tak. Zdá se, že pokud tuto šanci uchopíte do svých rukou, tak se zcela odvrátíte od okolí a budete tak trochu samotářští. Budete nad tím vším chtít přemýšlet a budete chtít chvíli o samotě pěstovat to, co bylo zanedbáno.

    Také to ale může znamenat, že právě to kvalitní si vezmete ze své situace a situaci opustíte. Půjdete svou cestou. Najednou je tu velká potřeba najít svou vlastní pravdu a posléze se podle ní zachovat. K akci to ještě asi nebude, všechno probíhá jen na rovině myšlenek a úvah, ale je to důležitá očista právě od těch zlých snů, od těch strachů a nahromaděných nepořádků v hlavě i v životě. Tenhle velký úklid je šancí najít ve svém životě diamant.
RYBY: Vím, co chci! To je úleva!
    Ryby mají jednu velkou výhodu. Jejich samotářství právě končí. S jarem se kolem nich ohřeje voda a zažijí možná velký pocit úlevy, že se mohou pohnout z místa. Nemusí to ale být úplně příjemné. Ty přechody z místa na místo mohou být spojené s přesunem do úplně neznámých vod. Bez jakékoliv pevné půdy pod nohama. Měsíc bilancování a uvědomování si pravých kvalit ve svém životě, hlavně se budete hodně ohlížet za tím, co jste do této chvíle dokázali, udělali, co je nějak projevené v hmotné rovině. Více než city budete v březnu řešit to, co je hmatatelné, čemu jste věnovali velké množství energie a nějak to nyní vypadá. Nebo je to začátek k novému začátku. To, co máte, vezmete a půjdete s tím o dům dál… Nebo to prostě někam přestěhujete. Všechno to jsou ale výsledky dlouhodobého uvažování, takže i to rozhodnutí šlápnout do nejistoty, je na Rybu, opravdu odvážné a hlavně pevné v kramflecích. Neustoupíte, protože víte. Celkově březen působí jako jeden z nejmateriálnějších a nejrozumnějších měsíců pro vás… Je to tedy vhodný čas na probrání se minulostí, na rozhodnutí, která jste chtěli udělat delší dobu, ale nebyli jste si jisti. Nyní se ukáže, jak to ve skutečnosti je a dá vám to šanci se podle toho v reálu rozhodnout.
Renata Petříčková, www.umodrekocky.blog.cz

Vydáno:   27. 02. 2017

Přečetlo:  1028 čtenářů



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)