Články

- Knižní novinky -

Vědomá prostitutka (Veronica Monet)

    Dalo by se říci, že autorka nestoudně spojila čistou fyziku sexu, slasti a orgasmů a hluboké hloubky čirého erotična duše. Vezmeme-li to kolem a kolem, právě to je nejspíše to lákadlo, které po tisíciletí láká muže do náručí profesionálních milenek.

    Napadat vás ovšem mohou různé otázky. Do jaké hloubky jdou muži s prodejnou ženou? Jak se profesionální společnice vyrovnává s ponížením, kterému je chtě nechtě občas vystavena? Budete se možná divit, práce luxusní společnice je rovna psychologické pomoci a léčivému sexuálnímu zážitku. Alespoň takhle si to nastavila autorka a ve chvíli, kdy se svou prací končila, platili jí muži i desetitisíce dolarů za noc. Zprvu jsem nad tím kroutila hlavou, ale po přečtení celé knihy, zejména pak jejího dojemného závěru plného něhy a pokory nad touto zkušeností, se těm mužům nedivím.

    Za červenými sametovými závěsy hnízd lásky se totiž dějí často i věci, které vás na první pohled nenapadnou…

    „Kdyby muži toužili pouze po fyzickém uvolnění, pak by zůstali doma a zadarmo masturbovali. Muži platí za sex, protože touží po kontaktu s druhým člověkem. Někdy je tato touha pokroucená nebo zvrhá stejně, jako když se lidé berou ze sobeckých nebo jiných závadných důvodů. Mnoho mužů ovšem hledá něco, co jim v životě chybí. Myslí si, že je to možná sex, ale nevědí to jistě. Když se ocitnou v místnosti s profesionální společnicí, jsou najednou zmatení, proč jí vyprávějí věci, o kterých si mysleli, že je nikdy nikomu nepoví. Nečekali, že se budou cítit tak pohnuti, nebo že budou plakat.

    Ačkoliv si muži většinou myslí, že nikomu jinému se to neděje, sexuální pracovnice se s tím setkávají denně a vědí, že je to součástí jejich profese. Jako společnice jsem věřila, že mám posvátnou důvěru, že budu tuto jejich zranitelnost respektovat a že povedu sexuální zážitek léčivým, transformačním a povznášejícím směrem. Proto jsem se také proměnila v někoho, kdo je mužskou sexualitou inspirován. Proto již nevidím oddělenost mezi záležitostmi hmoty a záležitostmi ducha.“


Je snad toto prastaré tajemství kněžek lásky?

    Řekla bych, že ano, že autorka odhalila to, na co se snaží mnoho žen neúspěšně přijít celý život. Není třeba se této knihy bát. Najdete v ní části, ve kterých se budete červenat, protože jsou právě tím, proč muži fyzicky chodí za těmito ženami. Do nejmenších podrobností se naučíte třeba masáž mužské prostaty nebo najdete svůj bod G. Ale vždyť to je přece přirozené! Naučíte muže dívat se na vás jako na sexuální bohyni. Která umí a která je citlivá. A také jako na tu ženu, které mohou říct všechno a vlastně ani neví, proč jí to říkají. To jsou nakonec ta nejlepší deviza do každého vztahu.

Do vztahu, ze kterého se neutíká za milenkami…

Řekla bych, že je to kniha k zamyšlení.

    Nějak jsem nakonec její poselství o dokonalé fyzické lásce vnímala jako druhotné. Ve finále mne autorka dojala hezkými slovy pro lidi, kteří prošli sexuálním traumatem, dojemnými slovy směrem ke svým klientům, kteří ji nesmírně obohatili život duchovně a udělali z ní ženu… a došlo mi, že nám tu autorka vlastně dala dokonalý návod na vztah.

    Ne návod na vztah PROSTITUTKA - KLIENT, ale návod na vztah muž a žena. Vnímala své erotično tělem i duší a možná její touha napsat tuto knihu byla posléze pouze logickým vyústěním toho, co v ní narůstalo za ty dlouhé roky.

A na závěr jedno krásné moudro z této knihy.

    „Buďte milující: Starejte se o druhé, ať už z toho něco máte, nebo ne. Když se pokoušíte manipulovat s ostatními lidmi, místy nebo věcmi tak, aby vám byly ku prospěchu, nakonec se spálíte. To, co chcete nejvíc, vám proteče mezi prsty jako voda. Jediným způsobem, jak přitáhnou to, po čem toužíte, je nechat to být. Neskrblete se svými city. Dávejte svou lásku svobodně a v kontextu přiměřených hranic a zjistíte, že jste prostě neodolatelná.“

    Veronica Monet se po čtrnácti letech rozhodla skončit svoji kariéru profesionální společnice. Přestože se jí podařilo vypracovat se na úplnou špičku v tomto oboru a muži jí běžně platili 15 tisíc dolarů za noc, cítila, že přišel čas na změnu. Jak sama říká, důvody byly tři: konflikty se zákonem (a to přestože ze svých příjmů platila daně), nechtěla už pracovat nahá (chtěla přinášet svým klientům radost, aniž se jich musela dotýkat na intimních partiích) a nakonec věřila své intuici, že napíše a vydá knihu. Od dětství snila o tom, že bude spisovatelkou a věděla, že v 45 letech vydá první knihu. Proto ve 44 letech skončila s prací a přestěhovala se do chatky v horách a napsala knihu, kterou držíte v rukou. Kromě psaní se Veronica Monet věnuje poradenství v oblasti sexuality, vztahovému poradenství a metodám zvládání hněvu. Zároveň provozuje webové stránky, kde nabízí informace a pomocnou ruku těm, kdo se chtějí zbavit nadvlády studu a vykročit směrem k opravdovému já.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2015, www.synergiepublishing.com



Vydáno:   18. 02. 2016

Přečetlo:  1197 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)